![]() |
BEKLENEN SEVGİ Karanlıkta, zifiri Karanlıkta, Işık arar gibi Düştüm peşine sevginin Bazen bir ele dokundum Tatlı ve sıcak, Ama çoğu kez Boşlukta kaldı ellerim. Çile dokudum Hayat tezgahında İplik iplik, lif lif Sevgiler riyâ çıktı, Sevgililer riyâkâr. Yılmadım, yorulmadım Umutla bekledim. Bir ömür geçti Beklemek yolunda Ne beklediklerim geldi, Ne de gelenler Beklemeye değdi sonunda. |
**BENİM AŞKIM** Sen sen diye yazdıklarım sen değilsin Ağlamalarım sana değil Yanlış anlama... Ben seni yazmakla seni yazıyor değilim Sen üstüne alınma... Sen olmaktan çıktın sen Lafın gelişi sen demelerim Senmişsin gibi algılama Ben'im bu aşk artık anla... |
KANADI YÜREĞİM............. Öyle hüzünlü ki kahve gözlerin, Oydu yüreğimi ahh derin derin. Islak ıslak olmuş o kirpiklerin, Ok oldu gönlümü deldi de geçti. Akıttın gözünden saydam inciler, Yol oldu kalbime sızıverdiler. Küllenen yaramı deşiverdiler, Kanadı yüreğim ağlattın beni. Ateş gibi yaktı kor dudakların, Son busenle beni dudaklarımdan. Alevlendi aşkım külün altından, Erimek istedim son yangınımda. |
Sevgi/Özlem! Eskiden sevgi nedir diye sorardim, bende bir tatmagi isterdim. Simdi ise keske hic tatmasaydim diyorum. Bu özlem, bütün gün hayalinle yasamak, her sabah kalktigimda, senin yanimda olmadigini düsünmek, ve seni sevipte senin gözlerine bakip bunu sana söyleyememek, cok zoruma gidiyor! Simdi yanimda olsan, senin hayalinle degil, senin bütününle yasasam, senin gözlerine bakip, seni ne kadar cook sevdigimi söylesem, ahh ne güzel olurdu! ama ikimizin arasinda okadar ucurumlar varki, seni görmem, özlemimi dindirmem, ve sana seni sevdigimi söylemem, tek hayallerimde yasiyor...!!!!!!!! |
Önce Vatan Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra diyorum. Toprağını sürdüm ekini biçtim, Ekmeğini yedim suyunu içtim, Asker olmak için sıraya geçtim, Önce vatan sonra vatan diyorum. Bir elimde silah birinde kuran, Geldi diyorlar bak şehitlik sıran, Babam bile olsa karşımda duran, Önce vatan sonra vatan diyorum. Gözümü kırparda durursam beri, Korkarda bir adım atarsam geri, Kalbime saplayın tüm süngüleri, Önce vatan sonra vatan diyorum. Mehmetçik sınırda nöbet tutuyor, Bütün sevdikleri rahat yatıyor, Kalbi vatan vatan diye atıyor, Önce vatan sonra vatan diyorum. Bu vatan ne senindir ne benimdir Yüreğimde vatan yarası derindir Bu vatan soyguncunun vurguncunundur Bu vatan ne senindir ne benim Bu vatan batakçının kumarcınındır Bu vatan ne senin ne benimdir Bu vatan hayali ihracatçınındır Bu vatan düzenbazın hokkabazındır Bu vatan ne senindir ne benimdir Kuranı kaldıran başörtüsünü yıkanlarındır Bu vatan körpe çocukları sokağa atanlarındır Bu vatan karnı tok, sırtı pek yatanlarındır. Bu vatan ne senin ne benimdir Bu vatanhavyar yeyip şampanya içenlerindir Bu vatan kurana gerici diyenlerindir Bu vatan domuz eti yiyenlerindir Bu vatan ne senindir ne benimdir Bu vatan devleti soyanlarındır Milletin sırtından milyarlar vuranlarındır Aç gözünü bu vatan ne senin ne benimdir Vatan Vatan namustur, Vatan şereftir, Vatan korunacak tek hedeftir. Vatan sevdadır, Vatan aşktır, Vatan için fedakarlık bir başkadır. Vatan candır, Vatan kandır, Vatana sahip çıkmak imandandır. Ebedi bu vatan Türk'ündür Türkün olacak Bu vatan Türk'tür her kes bunu bilsin Vatana ihanet eden bu vatandan gitsin Bu vatan Türk'tür Türk kalacak Ebedi bu vatan Türk'ündür Türk'ün olacak Biz varız bu topraklarda biz Bu vatan bizimdir böldürmeyiz biz Bu toprak için canımızı feda ederiz biz Bu ülkeye ihanet edeni yok ederiz biz Bu vatan Türk'tür Türk kalacak Ebedi bu vatan Türk'ündür Türk'ün olacak Türk, kurt, Laz, Çerkez hepsi bir ırktan Hiç ayrılır mı kardeş et tırnaktan Hak peygamberde yana bütünlükten Bu vatan Türk'tür Türk kalacak Ebedi bu vatan Türk'ündür Türk'ün olacak |
KAYIP ŞEHİR KAYIP ŞEHİR YANİ BENİM ŞEHRİM ÖLE BİR ŞEHİR Kİ KRALIDA SOYTARISIDA BENİM TEK ŞEHİRDEN OLUŞAN BİR ÜLKE KİMSENİ,N GÖZÜ YOK MALDA MÜLKTE YOK KAN EMİCİLER GÖZÜ YOK YÜKSEKTEBEN YAPTIĞIM HALDE BENİM BİLMEDİĞİM BİR LABİRENTTE KAYIP ŞEHİR RÜZGARLARIN ŞEHRİ UÇSUZ BUCAKSIZ BOZKIRLARIN BAZEN KIRAÇ TOPRAKLARIN BAZEN BEREKET ORMANLARIN KAYIP ŞEHİR BENİM ŞEHRİM ÇOK ŞAİRENEDE GELSE DE SÖZLERİM NEREDEN GELDİĞİMİ BİR BEN BİLİRİM ÇIĞLIKLARIMI BİRİNİN DUYDUĞU VE SADECE ONUNLA PAYLAŞABİLDİĞİM ŞEHİR DEDİM YA KAYIP ŞEHİR BENİM ŞEHRİM YANİ BU DÜNYADA OLMAYAN AMA OLDUĞUMU BİLDİĞİM ŞEHİR |
Şehir uzakta. Genç adam ayakta. Akıyor şehirden geçen nehir genç adamın ayakları dibinden. Genç adam piposunu çıkarıyor cebinden aranıyor kibriti. Bakıyor akar suya düşünüyor Heraklit'i, düşünüyor büyük hakîm Heraklit'i genç adam... Kim bilir belki böyle bir akşam, böyle bir akşam, Heraklit alnını yeşil gözlü zeytinliklerde akan suya eğdi ve dedi: «— Her şey değişip akmada, bu hâl beni hayran bırakmada..» Heraklit, Heraklit; ne akıştır bu!. ne akıştır ki bu, dalgalarında dağlıdır alnı en mukaddes putun kızgın demir damgasıyla sukutun. Gebedir her sukut bir yükselişe. Ne mümkün karşı koymak bu köpürmüş gelişe.. Heraklit, Heraklit!. akar suya kabil mi vurmak kilit? Şehir uzakta. Genç adam ayakta. Akıyor şehirden geçen nehir genç adamın ayakları dibinden. Genç adam kibritini çıkarıyor cebinden yakıyor piposunu. |
Can mı Dayanır Gidişine Söyle can mı dayanır ben seni ömürlük sevmiştim her an seni düşünüyorken yanındayken bile deli gibi özlediğim gülüşüne değer biçemediğim sevdasından vazgeçemediğim ve bir türlü sevmeyi beceremediğim güzel söyle can mı dayanır gidişine. Kaderimizi olmamalı uzaktan sevmek bize yakışmaz sevgiye gavur eziyeti çektirmek ve sen gidiyorsun ardına bile bakmadan gözyaşı akıtmadan kolay mı bir yüreği kanatsız bırakmak kolay mı bir çocuğu anasından ayırmak kolay değil biliyorum artık duy sesimi güzel kız seni seviyorum seni seviyorum. |
KAÇ CEMRE DÜŞMELİ YÜREĞİME Kaç cemre düşmeli yüreğime, ısınmak için yeniden. Unutmak için, yeşil nazarlarını, kaç bahar geçmeli, hasretinin üstünden... Kaç ceylan su içmeli, sevda sebillerinden. Kaç güvercin uçmalı, vuslat semalarında. Kaç yağmur ıslatmalı tenimi, arınmak için özleminden... Kaç menekşe açmalı saksılarımda, boyun bükmeden. Kaç ilkyaz yaşamalı gönlüm, üşümeden Ve kaç sene, kaç ay, kaç gün, kaç saat, geçmeli, akan kanı dindirmek için, yaralarımın üstünden? |
DUYGULAR Duygularım karmakarışık Çözmeye çalıştıkça giriftleşiyor. Ve ben bunalıyorum Dua ediyorum, Bir bakış bir mana anlatıyor İyi mi kötü mü bilemiyorum Konuşmalar normal seyrinde Bana yoldan çıkmış gibi geliyor Üzülüyorum Sesler gerçek notalarında değil Sanki başka bir şey anlatıyorlar bana Çabalıyorum Bir yokuştayım inişte miyim bilmiyorum Bildiğim bir şey var ne süratim belli ne durmam Duygulara tercüman , fikirlere yol , Bulabilsem. Ümitlerin tıkandığı noktada ben Gönüllerin yandığı noktada ben Aşıkların sevgilisi sen Senin aşığın ben Anlatamam halimi Kelimeler yetmiyor Sana kavuşmadıkça ey yar Dertlerim bitmiyor. |
| Saat: 13:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık