![]() |
Kalmanı İstesem Kalacak mısın Bana hiçbirşey borçlu değilsin. Hatta bir beddua alacaklısın. Git deyince çekip giden sevgili, Kalmanı istesem kalacak mısın? Kibirle dolu bir kalbe sahipsin. Aşkta gurur olmaz öğrenmelisin. Sende gitmeye hiç hazır değilsin, Kalmanı istesem kalacak mısın? |
Desem Ki: Seni Seviyorum! Yıllar, yumruk olup durdu boğazımda... Tıkanıyor nefesim... Boğulacak gibi oluyorum... (Kim bilir...?) Belki de boş yere, Mâlumun meçhûlde kalması için, kendimi yoruyorum... Her şeyin bir ömrü vardır... Sırların da... Benimle ölsün isterdim ama... Ölümsüz olduğunu duyuyorum... Her gün ölüp ölüp dirilen bir hissin ' ölümsüzlüğü ' nasılsa? Duyumsuyor, Bilmiyorum! Şimdi, Sana dönüp yönümü haykırsam! Tüm endişeleri bir yana koyup, Çığlığa dönüşse de sesim, Desem ki... Seni seviyorum! Gülümsersin belki... Belki de kaşlarını çatarsın... Ne yaparsan yap umursamasam! Korkmadan, çekinmeden, hoyratça tekrarlasam: Desem ki... Seni seviyorum! Hem, hamken pişmişse gönül, Edepten nasibi olur mu? ? ? Say ki adım Ham Yanık! Say ki sevmeyi bilmiyorum! Say ki... Sayılamayacak kadar çoğum! Hatta, Seviyorum Seni ama, Sen dediğimin kim olduğunu bile bilmiyorum! Say ki, şerikleri çok bir Sendir bu! Say ki, şirk koşuyorum! Sana yanarken, başkasına ağlıyor... Sana bakarken, başkasını görüyor... Seni severken, başkasını özlüyorum... Say ki, şaşırmışım... Şaşıymışım... Ne çıkar be Sevgilim! ? Umursar mısın bunları? (Duyar mısın.....?) Muhabbetsiz! Sadâkatsiz! Şekli ama şüphesiz! Üstelik çılgınca! Üstelik pek mâsum! Hatta sahte! Hatta öylesine! Ve belki azıcık! Belki uçsuz bucaksız! Desem ki... Seni seviyorum! Yılmışım susmalardan! Fakat feryatlar da yalan geliyor! En içli tövbeleri ederken kâfir kesiliyorum! En acı yakarışlar sırasında buz! Yine de... Her nefeste bir son, Her lâhzada bir sonsuzluk, Her dünde bir şu anlık hissediyorum! (Ne olur sanki......?) Kıytırık bir hüzünle, Hiç utanmadan bakıp da yüzüne! Desem ki... Seni seviyorum! Ne ayıp! Üstelik ne gerçek! Ne kadar da hiç üstelik! Boğazıma düğümleniyor sesim... Kesilmesin diye nefesim... İşte bunun için! Yani yine benim için! Yani kıyamadığım için tatlı canıma! Yani nefessizlikten ölmeyeyim diye! Sana duyurmak için değil! Canım kurtulsun için! Nasıl bir sevmekse bu? ? ? İşte, Hâlâ Var olan Ben için! Yüzyılın yalancılarından bir yalancı olarak! Yüzüm bile kızarmadan! Gönlümde sanal bir yangın... (Ne garip.......?) Ateşsiz! Külsüz! Desem ki... Seni seviyorum! Ve inanmadan kendim bile... Söylerken kendi şirretliğime şaşarak! Her Seni Seviyorum! feryâdında, Kendi sesimden iğreniyorum! Fakat sükût, Tekrar sıkıyor gırtlağımı! Tekrar tekrar... Aynı hakikatli yalana dönüp çaresiz... (Neylersin......?) Sevdâlıymış gibi! Ama sevdâsız! Utangaç ama arsız! Desem ki... Seni seviyorum! Şerha şerha yarılmak bu! Lâkin şerhi yok durumumun... En iyi anladığım zamanlarda bile anlamıyor, Anlamadığımı hissederken, üstelik, her şeyi biliyorum! Ve böylesi bilindikken her şey... Cehlimin kokusu burnumun direklerini sızlatıyor! (Ne anlama gelir.......?) Bakmasam kılığıma Küçüklüğüme aldırmasam! Çapsız! Cansız! Güdük bir duyguyla! Bir koca sırrı döksem ayaklarına! Desem ki... Seni seviyorum! Kovar mısın Beni kapından? Çarpar mısın Beni suratıma? ! Sûretimin acımışlığıyla bakarken gül çehrene... Sîretimi yakar mısın? Olmayan yüzüme! Yani bana! Yani yüzsüzler arasındaki bu yüzsüze! Lûtfeder misin aşkını? ......... Her şey bir yana dağılsa diyorum Sevgilim! Her söz bir yana kaçsa! Bu şiir de unutulsa! Sadece insanlar değil, Bütün kuşlar... Pınarlar... Ve rüzgârlar... Herkes sussa keşke... Her şey sussa... Ben de sussam da... Dolaysız, zamansız, apansız! (Nerededir o dem......?) Sadece Sen! Desen ki... Seni seviyorum! |
Bir Şehri Bırakmak Bu şehirde yağmur altında dolaşılır Limandaki mavnalara bakıp Şarkılar mırıldanılır geceleri. Bu şehrin sokakları çoktur, Binlerce insan gelir gider sokaklarında.. Her akşam çayımı getiren Ve bir Beyaz Rus olmasına rağmen Hoşuma giden garson kadın bu şehirdedir. Bu şehirdedir Valsler, foksrotlar altında Suman'dan, Bramsdan Parçalar çaldığı zaman dönüp Bana bakan ihtiyar piyanist. Doğduğum köye müşteri taşıyan Şirket vapurları bu şehirdedir. Hatıralarım bu şehirdedir. Sevdiklerim, Ölmüşlerimin mezarları. Bu şehirdedir işim gücüm, Ekmek param. Fakat bütün bunlara mukabil Yine budur başka bir şehirdeki Bir kadın yüzünden Bıraktığım şehir. |
hayalerimiz vardi mutluluk üstüne dugalarimiz vardi bir yuvamiz olsun diye yasadigimiz anilar vardi gelmesede yeter artik dönemem ben geriye seni düsünüyorum sen olsanda ulasilmasin artik bana kalbimde olsan bile ellerin ellerimden çok uzakta ebedig sandigimiz ask bitti iste atese su karisir gibi karisti askimiza mantik ve düsünce bende seni çok seviyordum sen beni bir gün olsun sevdinmi? hatirla terk ettigin günü hatirla bir elimde sigara diger elimde sise hatirla dedim o hançeri sapladigin günü gönlüme o dedin cektin günü hatirla beni diri diri kefene koydun günü hatirla kalbimide söktün yerinden simdi göz yasi dedin gururumu çignedin beni acimasizca uçurumlara itin ne yaptimki ben sana? niçin boguluyorsun yalan askinla? can yakmaksa yaktin iste intikamsa aldin iste bitirmekse tüketin beni kalbimi vermistim sana anla artik dönüsün yok geri ya bir çiçek olur açarim gönül bahcene ya bir kelebek olur konarim pencerene hiç olmasa bile bir ay gibi dogarim yildisiz gecene aglama sakin ha ardimdan gitti diye düsün bunun bir sebebi vardir ama ne? bunlarin hepsi bahane dönüsü olmayan bir yoldayim anarsan beni artik öldü diye an artik benden fayda yok biliyorsun beni unut,aglama ne olursun herzaman duga edecegim sana yine git artik yeter bütün güzelikler senin olsun bittim öldüm sayende sana artik hatira olarak hayalerimize ve askimiza birakiyorum bundan sonra devam et yoluna ben yokum esen rüzgarlarda sana haber yoluyorum Allah'tan sana ömür boyu mutluluklar diliyorum beni düsünme artik bu bedenimden ruhumun çiktigini say bütün dertlerini,bütün kederlerini,bütün acilarini bana versin Allah'im... |
HASRET Adını hasret koydum gülüm Sen yoksun ondandır gülüm Vazgeçmek istedim olmadı Adın hasret olsun be gülüm Gidişin dönecek gibi değildi Hasret bıraktın o gülüşlerine O derinden bakan gözlerine Adın hasret olsun artık gülüm Sana nasıl da hasretim gülüm Gülümü ararım, nerede gülüm Beyhude geçiyor benim ömrüm Adını hasret koydum ben gülüm Ümitlenme boşa, bekleme dediler Bu gardan sevdan geçmez dediler Gönlümdeki ateşi söndüremediler Onun için hasret koydum be gülüm Kanadı kırık gönlümü saramadılar Delisin sen deyip beni alaya aldılar Boynum bükük, harında bıraktılar Ondan adını hasret koydum gülüm Sen yoksun hasretin hiç çekilmiyor Şu deli gönlüm sensiz yapamıyor Hasretten başka ad aklıma gelmiyor Onun için hasret koydum be gülüm Gece olunca dertlerim başlıyor Hasretin beni derinden yaralıyor Neden gelmiyorsun aklım ermiyor Ondan adını hasret koydum gülüm Hasretin kor alev, sardı her yanımı Dönüşü olmayan bu kara sevdamı Hasret olmasında ne olsun, yalan mı Onun için hasret koydum ben gülüm Boşuna umutlanma bile diyemezsin İyi bilirim sen beni asla sevemezsin Benim çektiklerimi sen hiç bilemezsin Ondan hasret koydum adını gülüm Önceleri senden çok umutluydum Sana tertemiz aşkımı sunmuştum Senin aşkından güller gibi soldum Adını hasret koydum senin gülüm Kader ördü ağlarını, hasretim oldun Geceleri yanımda seni aradım yoktun Yaralı gönlümün özlemi sen olmuştun Onun için hasret koydum be gülüm Çıkaramadım seni yalnız dünyamdan Seni öyle sevdim ki, sanma yalandan Şahidim olsun bana, o yüce yaradan Hasret oldun, sevdim seni canımdan Yokluğun ölüm, ne yokum ne varım Dayanacak gücüm bitti ne olur canım Bırak şu inadı gel artık, kalmadı halim Gel de bitsin artık bu hasret, cananım. |
Mavi Mavi Sevdim Seni Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün Issızlaştı hayat sanki Sanki, sabahı eksik şiirlerimin. Sanki, gecesi hep kanayan bir yara Ve sanki, artık hep kanayacak... Ağlanacak bir aşkın kıyısına vurduysa gözlerim Çare yok, ağlayacak. Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Kapıları kendime ben açamadım Ya da yanlış saatlerde bekledim gelmeni Düşünüyorum da sen gideli ne çok yalnızım.. Sarmaşık aşkın sarısında kaldım, sarılamadım. Savunamadım seni kimselere Anlatamadım seni kimselere Kimsesiz kaldım,En çok da sensiz... Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben.. Sana uyumak,Sana uyanmaktı hayat. Sıratını geçtim yaşarken korkmadan Korkumu geçtim cesaretle, ihanetle Berduş bir yalan masumiyeti öptüm bile bile Tek sen gitme diye Sonbahar oldum yaprak yaprak Ağaç oldum köklerimi unutarak Tesellisiz bir geceye fırlatıldım Kalbimi dar kafese kapatarak İçimdeki bir kanarya Hiç susmadan ağlayacak Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yakamozlarında yıkadım sevdamı çırılçıplak Seni sevdiğimi bağırdım mehtabına Beyazında akladım bulutunun Mavi mavi sevdim seni içim kan ağlayarak Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... |
Öp Beni Uzağımdan bu şiiri sana yazdım bir gün okursun...... ah sevdiğim ah yine yüzümde bir sitem sensiz uyanıyorum sana günaydın diyemeden buralar soğuk odamda bir ayaz bir de yokluğun gel hadi tut o titreyen ellerinle bak üşüyorum öp beni uzağımdan gözlerinden dudaklarına düşüyorum sen orda ben burda gel gör bir dert her gece nasıl büyür? bekle beni ama ağlama en çok şairin üzülür ve yanağımdan yaş değil bir çift ela göz süzülür... |
Yetim Kalır Aşk Satır arası sevdalarda yorgun yüreğim, Cümlelerim üşür, yüreğim titrer bakışlarında, Yazılmamış şiirlerimin arasında sıkışmış Vurulur sırtından masum sevda. Acı verir mısralar Yetim kalır aşk. Kırılgan sessizliğin notasında şarkılar, Hüzün makamında yağar geceye. Sensizlik bestelenirken suskunluğumda, Sarılırım sen kokan anılarıma. Acı verir şarkılar, Yetim kalır aşk. Sendeydi mutluluk, yaşamak sende, Sesinde huzur, tebessüm sende, Baharım, yazım, sıcacık sevgi sende, “Seni seviyorum” derken, anlam sende, Artık viraneyim olmadığın yerde. Acı verir sensizlik, Yetim kalır aşk. Oysa tutunmuştum yüreğinden hayata, Kopmaz koparamaz sanmıştım zaman, Bir “hoşça kal “ kadarmış sevda, Şimdi yalnızlığım yoldaş ruhuma. Acı verir hayat, Yetim kalır aşk. Aşk dediğin ölene kadarmış, Yaşanamasa da yürekte güzelmiş, Aşk dediğin acı verenmiş, İnan yüreğim kanasa da aşk sende güzelmiş. Acı verir aşk, Yetim kalır aşk… |
BURSA DA ZAMAN Bursa'da bir eski cami avlusu, Küçük şadırvanda şakırdıyan su Orhan zamanından kalma bir duvar. Onunla bir yaşta ihtiyar çınar Eliyor dört yana sakin bir günü. Bir rüyadan arta kalmanın hüznü İçinde gülüyor bana derinden. Yüzlerce çeşmenin serinliğinden Ovanın yeşili göğün mavisi Ve mimarîlerin en ilahisi. Bir zafer müjdesi burda her isim Sanki tek bir anda gün, saat, mevsim Yaşıyor sihrini geçmiş zamanın Hala bu taşlarda gülen rüyanın. Güvercin bakışlı sessizlik bile Çınlıyor bir sonsuz devam vehmiyle. Gümüşlü bir fecrin zafer aynası, Muradiye, sabrın acı meyvası, Ömrünün timsali beyaz Nilüfer, Türbeler, camiler, eski bahçeler, Şanlı hikâyesi binlerce erin Sesi nabzım olmuş hengamelerin Nakleder yadını gelen geçene. Bu hayale uyur Bursa her gece, Her şafak onunla uyanır, güler Gümüş aydınlıkta serviler, güller Serin hülyasıyla çeşmelerinin. Başındayım sanki bir mucizenin, Su sesi ve kanat şakırtılarından Billur bir âvize Bursa'da zaman. Yeşil türbesini gezdik dün akşam, Duyduk bir musikî gibi zamandan Çinilere sinmiş Kur'an sesini. Fetih günlerinin saf neşesini Aydınlanmış buldum tebessümünle. İsterdim bu eski yerde seninle Başbaşa uyumak son uykumuzu, Bu hayal içinde... Ve ufkumuzu Çepçevre kaplasın bu ziya, bu renk, Havayı dolduran uhrevî âhenk.. Bir ilah uykusu olur elbette Ölüm bu tılsımlı ebediyette, Belki de rüyâsı bu cetlerin, Beyaz bahçesinde su seslerinin. |
Sevda Ağlıyor Ay doğdukça başlar Fısıltı kuşları Yalnızlığın sessiz çığlığıdır –karanlık- Şahididir koca şehrin cinayetine Dilsiz yıldızlar Oysa ne kadar da kalabalık Kayboluşlar başlıyor Adımlar düştükçe caddelere Ayak izlerinde doğrular kalıyor Işıklar bir bir sönerken Aydınlanıyor –ihanet- Sevda ağlıyor Ay batıyor işte Güneşin üzerinde kan lekesi Şehir ceset kokuyor Ölü aşk…yasta aşık Sevda ağlıyor |
| Saat: 13:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık