![]() |
Gece Nöbeti Daha az seviyorum seni.. Giderek daha az.. Unutur gibi seviyorum.. Azala azala.. Aramızdaki uzaklığın karanlığında.. Geceler kısalıp..gündüzler uzuyor öyle olunca.. Daha az seviyorum seni.. Kendini iyileştiren bir yara gibi.. Daha az.. Ve zamanla.. Sen geceyi tutuyorsun..ben nöbetini.. Uzak dağ kışlalarında.. Görmüyoruz birbirimizi.. Usul usul sis iniyor.. Kopmuş yollara.. Işığı hafif..uykusu ağır koğuşlarda üzerini örtüyorum senin.. Bir çığ gibi büyüyorsun rüyalarımda.. Sevgilim sevgilim Yıldızları daha büyüktür bazı gecelerin Nöbet kadar yalnızken öğreneceksin bunu da.. Artık daha az seviyorum seni.. Unutur gibi..ölür gibi daha az.. Yeniden ödetiyorum kendime Onca aşkın öğretemediğini.. Kolay değildi.. Yalnızca sevgilimi değil..evladımı da kaybettim ben.. Kaç acı birden imtihan etti beni.. Bir tek gece vardır insanın hayatında.. Ömür boyu sürer nöbeti.. Bu da öyleydi.. İyi ol.. Sağ ol.. Uzak ol.. Ama bir daha görme beni.. |
Gece Yarısı Pek uzak olmayan günün birinde, Gizemli gönlünün derinlerinde, Özlem ateşinin yangın yerinde, Sevdamı bulmanı beklemekteyim. Bana saldırırken hüzün sürüsü, Özlem ordusudur, onun gerisi. Bir bahar akşamı, gece yarısı, Kapımı çalmanı beklemekteyim |
HASRET Yine gözüm doldu hasretim sebep, Memleketi yurdu özledim yine Anam babam yarim uzaktalar hep, Dün gece düşündüm sızladım yine... Düşünmem desem de aklımdan çıkmaz, Bu ateş banadır elleri yakmaz, Karışmasam belki kanı da akmaz, Kanayan yarayı tuzladım yine... Hayat mahkum etti karışamadım, O benden güçlüydü yarışamadım, Ne kadar uğraştım erişemedim, Bir şey diyemedim izledim yine... Aşık Kemal derdin anlatır size, Zalim hasret beni getirdi dize, Genciz ya ağlamak yakışmaz bize, Gözyaşım döküldü gizledim yine... |
Aşk Kahve fallarında burç yorumlarında Ve hala en ağır romanlarda bile Senden bahsediliyor En güzel sözcükler senin için yazılıyor Ve en güzel kelimeler ağızlardan Senin için çıkıyor... insanların beyinlerini hapseden İçine alıp değiştiren Sensin Ey AŞK! Ben Sana aşık olamam Çünk Aşk Benim..... Aşık olanda sensin Aşk! En güzel sözcükler senin için yazılıyor Ve en güzel kelimeler ağızlardan Senin için çıkıyor... insanların beyinlerini hapseden İçine alıp değiştiren Sensin Ey AŞK! Ben Sana aşık olamam Çünk Aşk Benim..... Aşık olanda sensin Aşk! |
Şimdi Sus Bu gecenin sabahında, İkimiz de ayrı limanlara yol alan, İki gemi gibi ayrılacağız, Bu gece sadece susalım, Fırtınalar kopmasın, Kasırgalar yaşamayalım, Gönlümüzün enginleri sakin kalsın, Gözlerimizle kuralım tüm cümleleri, Dillerimiz, dudaklarımız konuşmasın, Edatlar, zamirler Anlamlarını gözlerimizde bulsunlar, Yükleyelim yüklemlere her şeyi, Zarf tümleçleri olmasın bu gece, Kipler asılı kalsın bakışlarda, Sabah ışıklarını savurunca yeryüzüne, Yırtılınca gecenin kör karanlığı, İkimiz de demir alacağız, Belki sen yeni bir limana, Daha önce varacaksın, Ama ne olursa olsun, Sen benim, Gizli öznem olarak kalacaksın. |
Ruhumun Ekseni Bir başka şimdi yüreğim Bir başka sevdaya akmakta Gözlerimde perdeler varcasına Kör bakıyorum dünyaya Kusurlar gölgede soluk Belli belirsiz yanlışlar Perdeler var gözlerimde Görmek istediğimi görüyorum Göstermek istediğini değil Yaşamak istediğimi görüyorum Yaşananlar mühim değil Kanatlanıp uçuyorum Kanatlar yüreşin, ben değil Gerisi hayal meyal Bir başka şimdi gözlerim Benden sana akmakta Bir başka şimdi eksenim Ruhum senmerkezci tavafında. Bir başka şimdi yüreğim Hükümsüz sevdalara kanmakta Seni sen olduğun için değil Seni ben sevdiğim için çarpmakta Çizgiler kesik kesik İmgeler var beynimde Görmek istediğimi çiziyorum Sınırları belli değil Yaşamak istediğimi yaşıyorum Bedeli önemli değil. Gözlerinde eriyorum Gözler herşeyim, sen değil Gerisi yalan dolan Bir başka şimdi ellerim Hayaline tutunmakta Bir başka şimdi eksenim Ruhun benmerkezci tavırlarda |
Ağladım Bugün Sana koşmak istedim sabrım tükendi Takatim tükenmiş gücüm yetmedi Sığındım biçare sensizliğime Resminle konuşup ağladım bugün Öyle ihtiyacım vardı ki sana Seni hep yanımda aradım bugün Belki bir teselli bulurum diye Resminle konuşup ağladım bugün Eline uzanıp tutmak istedim Dudağından birkez öpmek istedim Gittiğin yerlere gelmek istedim Resminle konuşup ağladım bugün Hüzünlü bir melodi kulaklarımda Ruhum sensizliğin ızdırabında Çeresizlik çemberi dörtbir yanımda Resminle konuşup ağladım bügün Yağmur damlaları arkadaşım oldu Martılar sırdaşım yoldaşım oldu Dalgalar duygularım gibi isyan ediyordu Resminle konuşup ağladım bugün Rüzgar sustu kulak verdi dertlerime Ağaçlar ortak oldu bi çare kaderime Kahretti gökteki bulutlar sensizliğime Resminle konuşup ağladım bugün Gel desen takatim güç bulacak Mutluluğum yanında tarifsiz olacak Tüm dertlerim inan mazide kalacak Resminle konuşup ağladım bugün... Gülay Atılay | |
İntihar Mavi Dağların dorukları dumanlı olur Geriye dönmez savaşçılar... Fırtınayla yıkanmıştır ömürleri Karla yıkanmıştır yüzleri... Bu yüzden asla vedalaşmaz Ve kılıçlarında taşırlar şiiri! . Bu yüzden sevdaları mahzundur Yürekleri kallavi! Alınları ihanet vurgunudur. Gözleri intihar mavi... Yusuf Hayaloğlu |
Ve Söylüyorum Sana Ben Vazgeçmedim ak çiçekleri düşüren bu deli fırtına kaç meyve katili? dörtnala geçen yolcu kaç karınca katletti? şimdi neden deli deli esmeli neden dörtnala geçip gitmeli kuşlar takvime bakıp göçmez göç vakti gelince giden gitti... kim neden gitti? sen neredesin şimdi? bu hırçınlık kimden miras kaldı, bilinmez. hasret bitimi kucaklaşmak gibi sımsıkı sarmaşık gibi , sarıldığın gibi sarılıyorum anılarıma ya benimsin, ya yalnız! seni düşünüyorum hep benden fazla ben yalnız seni “seviyorum” kızaran gözlerinin akmayan yaşı gibi, tutup sevgini yüreğimde yapraklarımı küstürene küsmemeyi öğreniyorum, seviyorum ola ki günün birinde koyuverirsen göz yaşını omzuma diye ucu yanık kalbimi taşıyorum göğsümde çöz düğmelerimi oku diye... |
Yıldızlar Yalnız Yaşar yokluğunda çiftleşmiyor cümlelerim anlatamıyorum işte titriyor kalemim korkuyorum, kırılırsın sana sormadım gelirken oysa kapındakiler tekme izlerim sıkma canını giderken silerim sar kâğıdına gençliğimi, yak sen sigaranı gökyüzünden dileğine sönerim eksilmez nasıl olsa yıldızların ben yıldızın değilim yıldızlar yalnız yaşar ...............bilirim |
| Saat: 13:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık