![]() |
Yokluktan kapıya kim getirdi? O kapıyı kim yarattı, Kim kilitledi? Anahtarı kim? Düşün! Ey fani... Bende bir Leyla var, Leyla’dan öte. Cismiyle Mecnun’a dönmüş, Ruhuyla aşka varmış. Işık, hey hat ışık! Ney’in sitemini dinle. Mum alevindeki pervane misali, On bin kanadımı da yak, git. Yalnız, aşkımı kor etme. Korken, kül etme. burçin yavuz |
Lale Devri Davası * zamanı ucundan tutmuş bekliyordum sonunda gerçeğe dönüştü bu körfez vapurundan da inmedi kütüğe geçmemiş duruşma zaman aşımından düştü bu davada hakim sendin kıracaktın yalnızlık kalemini tam ortasından dibinden bağırıyorum tırmalarken kuyunun duvarlarını gürültümü ben dışımda duyan yok davam kan davası değil bu dava Lale açan sevgi davasıydı galiba yine aşık oldum hızlıdan anlaşıldı gelmeyecek kraliçe arı razıyken bal vermeye diğer arı oğul örmedi beni kabullenmeye kırılan hevesim tozlu raflara kalkacak bu davayı da kaybettim soyulmuş kaşıntılarla deri değiştiriyorum terlemiş cebimden bir numara daha silinirken peçetesiz saati almadan telaşla çıkmışım evden beklerken geç olmuş şimdi ağlamaya vaktim yok bekleme salonundaki yolcu yolunda gerek kaçamak adımlarımda dağılıyorum bastığım yerler savaşmadan kazanan mayın gibi her adımda bir parçam düşüp benden boşanıyor arkamda şehit dul kalmış uzuvlar bırakıyorum utancım gerilmiş dikenli tel gibi taaaaa sınır boylarında kendimce kandırılmış emeklerim sınır dışı edildi kendim heveslenmişim o gelmeyince kendimi bitirmişim biten Lale devri davasında * Serdar San İzmir , 26.08.2006 |
Bir yağmur uçuşu uzağındayken hasret Kırık bir pul gibidir sevda tutulmaları Yasak koysak tüm dokuntu kahırlarına Kankırmızı gülün ağlayışına benzemese aşk Ve de gurbet inse fersiz gözlerden Gecelerin umursamadığı sevda düşlerine Sızarken acının çığırtkanlığı inceden Sarar yaprak seslerinin uğultusu düşleri Bir denizci düğümü dolanır yokluğuna Dökülür seyyareler bordosuna mehtabın Ardısıra dolunay süzgüsü sularda Oryantal raksın mabedi olur yakamoz Bir şehrin iç çekişlerini duyarken yürek Paylaşmalı adım söylemlerini sarılmalar Şivekar sürgünler sarmalı düşünsel ahları Gecenin şafak umarlı nöbet devirlerinde Görünen o ki Niyet çekilen iklimler Gala yaparken hayata Sevda sarmallı gönüllerde Vuslatla gerçekleşecek aşkın bisleri! Ve aşka söz ki Bir gece uzantısı sevişmeler Sırça bahar söylemlerindeyken Venüs kıskancı tan ışıkları salınacak Gün çalar gözlerine ışın ergüney |
Tiryakin Oldum yürekte alevsin gözde yaş kaybettim umudumu dört dörtlük tiryakin oldum yere gömdüm gururumu kağıda sardım dumanlarda unuttum onurumu sana mahkum dünyam gardiyan sorsana durumumu aşk nedir kör ebe oyunu mu yok bunun çelmesi göremiyorum kör oldum kolay mı unut demesi bu yürek bulamıyor bir başka sen gibi çeşmesi bir tadımlık gözüksen anlarsın nasılmış sevmesi bilsen kana kana içerim düştün tutkularıma feryat-ı figanlardayım son ver tüm korkularıma destursuz mermi sözlerin çarparken duygularıma sırat köprüsünden düştüm tiryaki sevdalarıma heves tiryakin değilim gönlümde kurmuşken kapan yolu epeyce almışken demem dağlara ne yaman geride kaldın baksana geçti tıklım tıklım zaman doğum lekemsin çağır dönerim sana demem aman ahde vefanı söyle bu can bin kere olsun feda yorgunluk tiryakiliğinde bile demem elveda katıksız zehir içerim kapında çıkmaz bir seda müptelayım tiryakilik de ölürken derim veda sensizlik girdabındayım haşa ben sende boğulmam yak çöple tiryakini yansam da kül gibi dağılmam her şey senin gelmeni bekliyor yalana sarılmam yatak döşek halime gülerken onlara darılmam ezan gibi yanıksın titreyen tüm dualarımda seni herkese ilan ettim tüm suskunluklarımda defterimi dürseler de arayıp haykıracağım arkamdan teneke çalsalar da senle olacağım Serdar San İzmir , 8 Ağustos 2004 |
BENİM OL** http://www.antoloji.com/siir/media/82/www_antoloji_com_573782_328.GIF Billur bir damla Aktı yanaktan Uzaklarda bir yıldız Kaydı semadan Gece,gündüze Henüz kavuşmadan Bana gel,benim ol İçim yanmadan http://www.antoloji.com/siir/media/82/www_antoloji_com_573782_328.GIF Yar kordu busede Yaktı dudaktan Bülbül,güle kanmış İçti sunaktan Takvim hesap sorar Kopan her bir yapraktan Bana gel benim ol Çok geç olmadan http://www.antoloji.com/siir/media/82/www_antoloji_com_573782_328.GIF Farkım kalmadı benim Sabır taşından Yollasan bir tutam İpek saçından Mahkumum sana Bu aşk suçundan Bana gel,benim ol Sevdan ecelime Sebep olmadan |
Beklentin Ben Olayım gelmezsen çetele tutuyorum günlere ne halt ederim gel kalbimdeki batmayan güneşi yollarına dökerim gelmezsen senden alırım kanatılmış biriken hıncımı gel yeniden yarat insan denen mahlukata inancımı gelmezsen hangi körfez vardır ki yangınımı söndürmeye gel ne olursan ol gel beni Mevlana gibi döndürmeye gelmezsen hangi ağır küfrü noktasız virgülsüz savursam gel çok yoruldum sessiz şiirlere artık noktalar koysam gelmezsen yalnızım ki rüzgarların önünde yalnız kaldım gel lanet olsun daha önce nerdeydin seni geç tanıdım gelmezsen sevindirirsin şiire bakan sevgisizleri gel gör bak bahçeme ektiğim şu goncalı mavi gülleri gelmezsen derim haşa bu da hırsız çıktı kalbimi çaldı gel gör bende sadece gamzesiz yaşama telaşı kaldı gelmezsen atarım beni düşerken hayalini kurarım gel şu teneşirde kalsın mazim ağlamayı unuturum gelmezsen imbatsız ürkek körfezde yok ederim ömrümü gel imge olup anlatalım herkese yoncalı öyküyü gelmezsen sürerim kendimi neler yaparım yaşantıma gel el pençe divan olup birlikte bakalım aynalara Serdar San İzmir 13.4. 2004 |
http://www.antoloji.com/siir/media/06/www_antoloji_com_588406_745.GIF SENI SEVMEK YETMEZ... Agliyor mu gözlerin Sarilasi bedenin mi titreyen.. Sus konusma… Yüregi deniz kadin Biliyorum… Haykirdin sevdani daglara Kostun yalin ayak, karanliklarda Ellerinde bir avuç umuttu sözlerim Çiçek diye taktin saçlarina Geceleri sabah ettin.. Kan damlarken yüreginden Kan terler bosanirken teninden Yinede sustun canimin içi Bir kelime düsmedi dudaklarina Kaç kez düstün yerlere Bakmadin yol yaban mi Kanayan dizlerine umarsiz Aciyla dalga geçerek Yüzünde gülücükler açarak Yine kostun kollarima Simdi agliyorsan Acini serbet diye içiyorsan Ve o kocaman yürekle Hala beni böyle seviyorsan Seni sevmek yetmez gülüm Ayaklarina kapanmam Ellerini öpmem lazim Bin kere gelsem su dünyaya Yine arayip,seni bulmam lazim can eylül |
Seni Yağmurdan Sonra Seveceğim Şimdi git.. Say ki, seninle içinden sevda geçen bir türkü söylemedik.. Say ki, gece mektuplarını, en güzel aşk şiirlerini beraber ezberlemedik.. Say ki, sevda trenini kaçırdığım durakta bir süre beraber beklemedik.. Sen git.. Ben gelemem bu yürekle.. Ya da kal.. Eylül yağmurlarını bekle.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Saçlarıma ak düşmemiş halimle.. Sen yaşlardayken.. Onsekizimde, yirmimde.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Kaldırımların ıslak ve temiz haliyle.. Yaşlı yüzüm delikanlı yüreğimle.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Aşksız geçen onca yılı yakacağım.. Sevda alevinde kendi ellerimle... Şimdi git.. Say ki, seninle sahildeki çardakta hiç dondurma yemedik.. Say ki, oturup konuştuğun yaşlı ve yabancı bir adamdı.. Ve sevdadan hiç söz etmedik.. Say ki, hiç gülmedik.. Aynı şeyleri sevmedik.. Ve yağmurdan sonra beraber yürümedik.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Kimse bilmeyecek, herkesten gizleyeceğim.. Yağmurdan sonraki toprak kokusu olacak havada.. Seninle gökkuşağının altından geçeceğim.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Ve seni sevdiğimi kimseye söylemeyeceğim.. Belki bu dünya gözüyle gördüğüm son yağmur olacak.. Islak kaldırımlarda sırılsıklam yürüyeceğim.. Ben seni yağmurdan sonra seveceğim.. Ve bir gün ölürsem yeşil gözlerinde öleceğim..... Uğur Arslan |
Belki üzülürsün belki kırılır İçimden geçeni bilsen diyorsun Bu aşkın hesabı kimden sorulur Cebimde bir resim sen gülüyorsun Bu nasıl tesadüf bu nasıl kader Gittiğim her yere sen geliyorsun Yüzümde hüzün var yüzümde keder Cebimde bir resim sen gülüyorsun Bir heba oluşa üzülüyorum İçimde bir aşksın ve soluyorsun Kapımda Azrail ben ölüyorum Cebimde bir resim sen gülüyorsun rıdvan karaman |
NİSAN YAĞMURLARI Nisan yağmurlarında gel nisan seni hatırlatıyor geceler Kalbim bomboş Ellerim sopsoğuk Bu beden sensiz yatıp kalkıyor Bu gözler senden başka görmüyor Nisan yağmurlarında GEL NİSAN Senden sonra hiç sevmedim Ben aşkıma ihanet etmedim Ayrılık bu mu? vefasız Senden sonra hiç görmedim Sende yalancı çıktın sende Sende vefasız oldun sende Ayrılık bu mu? insafsız Senden sonra bilmesemde Uğur Arslan |
| Saat: 19:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık