![]() |
Anlamış değilim!İçimde biçare düşünceler, Haykırmak istiyorum insanlara. Kahroluyor gafletle geceler.. Ne bir bahseden oldu şu hayattan, Ne de anlattı kimse yıkılmamayı. Bir umutlu yürüyüştü her adımım, Dertsiz olmuyor yine, anlamış değilim! Mutluluk kimi zamanken, Çaresizlik herzamanmış, Bir yanda sahte hayaller, Gördüğüm gerçekleri, anlamış değilim! İçimde biçare düşünceler, Haykırmak istiyorum insanlara. Kahroluyor gafletle geceler, Bu aciz mücadelemi, anlamış değilim |
Dert ve Çare Sen sevdânın sarmaşığı Ben çiçeği sarmaşığın... Sen hasretin karmaşığı Ben çözümü karmaşığın... Sen sevginin buğususun Ben buğunun buharıyım!.. Sen sonbahar kabususun Ben kâbusun baharıyım!.. Sen güneşi karanlığın Ben mehtâbım karanlığa!.. Sen harâbı vîranlığın Ben umudum vîranlığa!.. Sen umudun ışığısın Bense ışığın âşığı... Sormam kimin aşığısın? Sönmesin aşkın ışığı... Sen asılsın bense kopya Bir tek kopyan olmak güzel!.. Aşkın, sevdân bir ütopya Hayâlinle dolmak güzel Sen var isen, varım ben de Benden olmak mutluluktur! Sen yâr isen, yârim ben de Yâr olmamak burukluktur!.. |
SEN VARSIN ORDA Aşkımın temeli sen bir alemsin Sevgi muhabbetsin dilde kelamsın Merhabasın dosttan gelen selamsın Duyarak alırım sen varsın orda Saklarım gözümde güzelliğini Her neye bakarsam sen varsın orda Kalbimde gizlerim muhabbetini Koymam yabancıyı sen varsın orda Çeşitli çiçekler yeşil yapraklar Renklerin içinde nakşını saklar Karanlık geceler aydın şafaklar Uyanır cümlâlem sen varsın orda Mevcudiyette olan kudreti kuvvet Senden hasıl oldu sen verdin hayat Yoktur senden başka ilânihayet İnanıp kanmışım sen varsın orda Hu çeker iniler çalınan sazlar Kükremiş dalgalar coşar denizler Güneş doğar perdelenir yıldızlar Saçar kıvılcımlar sen varsın orda Veysel i söyleten sen oldun mutlak Gezer daldan dala yorulur ahmak Sen ağaç misali biz dalda yaprak Meyva çekirdeksin sen varsın orda |
Arkadaş Dökümü Evvela dişlerimiz döküldü Sonra saçlarımız Arkasından birer birer arkadaşlarımız Şu canım dünyanın orta yerinde Yalnız başına yapayalnız Kırılmış kolumuz, kanadımız Tatlı canımızdan usanmışız Bir şüphedir sarmış yüreğimizi Ya kendini aldatıyor demişiz ya bizi Bir şüphedir demir atmış ciğerimize Pamuk ipliği ile bağlamışlar bizi Düğüm üstüne düğüm şöyle dursun Bir çalım bir kurum hepimizde Nereden inceyse oradan kopsun Bu canım dünyanın orta yerinde Hayvanlar kadar bağlanamamışız birbirimize Yalan mı? Gözünü sevdiğim karıncalar İşte: Hamsiler sürü sürü Arılar bölük bölük geçer Leylekler tabur tabur Ya bizler? Eşref-i mahlukat! .. Boğazımıza kadar kendi murdar karanlığımıza gömülmüşüz Bizler bölük bölük, bizler tabur tabur Bizler sürü sepet Yalnız birbirimizi öldürmüşüz Bedri Rahmi EYÜBOGLU |
Gitme Gitme figan düşer denizlere sular çekilir yağmur yağmaz vahalardan kirpiklerime bir rüzgar hıçkırır tenhada, bir dal kırılır boynunu büker sabah kervanları kelebekler ölür gitme bir yıldız küser göğüne, içini çeker bir çocuk şaşırır yönünü rüzgarlar bütün pınarların suyu çekilir solar nazlı çiçekleri kalbimin, üzülürüm gitme öksüz kalır içimdeki imge dağları saçlarını öpen seher yeli, çoban yıldızı bir daha turnalar geçmez, bülbüller ötmez çiçekler açmaz bahçemde ah be gülüm Gitme acılara mahkum olur yüreğim ardında fırtınalar kalır, ayrılıklar, anılar, yanlızlıklar boynu bükük aşklar, gözü yaşlı şarkılar alışamam yokluğuna, yokluğun ölüm gitme içimdeki bütün vagonlar devrilir bir kar yağar istasyonlara, üşürüm gel gitme sevgilim terketme beni umutsuz çaresiz bekletme beni gitme bütün ormanlar ateşe verilir kuşlarda gider bu kent de, ölürüm gitme kal menevşeler açsın dağlarda sevince dönüşsün gökyüzü iki çığlık arasında bırakma beni ah gülüm yokluğuna alışamam yokluğun ölüm. |
HERŞEYİM Sen hayatın anlamı Tek varlığım. Her sabah uyandığımda Yanımda bulduğum Yüreğimin sahibi Herşeyim. Yegâne insan sevdiğim. |
genç adam Dikine mustatil bir apartımanın en üst katında dört köşe bir oda. Perdesiz pencereler. Pencerelerin dışında yıldızlı geceler. Genç adam alnını dayamış cama. Ben, romanın muharriri diyorum ki genç adama: |
Ölü SevgilerYüreğinin eski sandıklarından çıkardığın mutsuzluklar Ve mumyalanmış umutlar götürdüler seni, Gece gibi kara kaoslarının merkezine. Kimbilir, Karanlıklar prensidir belki senin özlediğin Belki tanıdığın, Belki de hiç görmediğin... Sen, Bir hayal dünyasında gibi kendinle; Bir "an" gibi benimle kaldın... Ben bütün ışıklarını yaktım koridorların. Attığım her adımın ardında hem, Gün gibi aydınlık bir "ben" bırakarak Geçip gittim yüreğinden. Göremezdin, göremedin de! Çünkü hep karanlıktaydın sen! Çünkü tutkularının mazisindeki Mahsenlerden çıkıp gelmiştin. Bir an bile benim yaktığım ışıklara takılmadı gözün, Çünkü -sen- ışığa kördün.. Belki mahsenlerindeki yalnızlığının kurbanı olduk, Belki de hayvani arzuların esirliğindeydi yanlış olan... Ne iksirler hazırlamışsındır sarmaşık mırıltılarınla bilmem, Kandırıp kendini çıkıp derinliklerinden Ve hiç düşünmeden beni sımsıkı boğan... Ne bu böyle canımı yakan, kanatan, kanımı ısıtan; Gölge kuytularında hazırlanmış bir zehir mi yoksa? Ardından, Yavaş yavaş aklımı başımdan alacak gibi olan... Neyseki sana olan hislerimi zaman içinde eritebileceğim. Ama vakit gerek bana bu iksir için. Hem, Anlamını resmedip görmek manasını, Bu "hiç" in... Karanlıklarını bıraktın şimdi bende. Karanlıklarındaki acıları, sana ait umursadığım Ama konuşmadığın korkularını hem.. Bir de tutarsız bencilliğinde kaybettiğimiz dost tarafımız; Üstelik bir daha asla bulamayacağımız... |
KADINIM Ne zamandır yazmıyorum sana kadınım. Dargın mısın yoksa bana? Sesin, burukluğu taşır. Yoksa, daha az seviyorum diye mi korkarsın? Ah kadınım ah! Yaşam, yoruyor bazen beni. Bazen, her şeyi bırakıp ardıma kaçıp, gidesim geliyor. Hüzünlü şarkıların, notasına sığınır yüreğim. Gecedeki yalnızlığı özlerim bazen. Bazen, hasret bile yakmaz yüreğimi yaşamın yaktığı kadar. Bazen, bunalıp, gidesim gelir kadınım aklıma sen gelirsin, aklıma sevmelerin gelir. Gülüşün takılır gözlerime gidemem o zaman. Gitmeleri düşündüğüme utanırım, yaşamın zorluğuna karşın. Tanrının bana olan hediyesi sevgini düşünürüm o zaman Yazmıyorum sana bugünlerde biliyorum Şaşkınım belki. Belki, yorgun ama hâlâ sevdalıyım kadınım sana Bak, hâlâ buradayım. Sözcüklerimde hâlâ umut var. Bak, umutlu sözcüklerimin arasına Bak, yaşama asılan ellerimin içine bak Sevdamı göreceksin, yazmadıklarımı göreceksin. Umudu, sana dair söylerim hâlâ kadınım. Gülümsemem, hayalinle süslenir hâlâ Dün çok sinirliydim, değil mi? Seni de kırdım, değil mi? Sen, hemen sevgimin azaldığına yordun yine Korkuyor muyuz hâlâ sevgimizi kaybetmeye Seviyoruz birbirimizi hâlâ. Kaybetmeye korktuğumuz bir can gibi Sarılmışız sevgimize yaşama sarılır gibi. Yazamıyorum sana kadınım bu son günlerde Etrafımda kan var, kin var kalplerde dünyamıza hakim olan. Düşmanlıklarla çevrili etrafımız Yazmadım sana kadınım, Yazamadım. İstemedim, kirlensin sözcüklerim, İstemedim, seni yazayım bu kadar kin içinde. Bilirsin, gün doğumunun aydınlığı gibidir sevdan bana. Gri bulutların karanlığına atmak istemedim. Biliyorum, bekliyorsun sana dair yazılacak satırları Ne buruk sormuştun bana, "yazmıyorsun artık" diye. Sana yazmıyorum kadınım bu son günlerde Sanma sevdam azaldı. Sen, sevincin adısın, Sen, canımın yeşerdiği topraksın. İstemedim, hüzünler bulaşsın sözcüklerime, İstemedim, acılar gölgelesin sevincimi, Yazmadım sana bugünlerde kadınım. Yaşadım seni yazılamayacak sözcüklerin içinde Bir sevda ki bu; ne yazılsa sevinci damıtır sözcüklerin imbiğinden |
BİR SEN KALIRDIN Herkese açsaydım gönül bahçemi, Gülümden habersiz bir sen kalırdın... Bülbüller duysaydı sevda serçemi, Dalımdan habersiz bir sen kalırdın... Böyle mi olurdu gülüp geçseydim? Unutur muydum ki her gün içseydim?... Sana sevgi için avuç açsaydım, Elimden habersiz bir sen kalırdın... Ölene dek sevmek kesin yasaydı, Gönlüm bu zindanda kaç sene saydı!... Her seven kalp böyle kan ağlasaydı, Zulümden habersiz bir sen kalırdın... Çektiğim ıstırap gelseydi dile, Goncalar kururdu üzüntü ile ; Duyardı sesimi taş duvar bile, Halimden habersiz bir sen kalırdın... Gözümden bir damla düşerse yere, Bil ki, ömrüm sona ermek üzere. Uğrunda ölseydim her gün bin kere, Ölümden habersiz bir sen kalırdın... |
| Saat: 11:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık