![]() |
Güzel Olmak ...! Bilirmisin sevgilim ...? Güzel olmaktan çok çektim... Binlerce kez duyduğum sandığın iltifatlar, Önceden söylenmiş diye söylenemedi bana... Pamuklara sarmalanmadım aslında, Süt banyolarında yıkanmadım. Bilirmisin sevgilim güzel olmaktan çok çektim.. Sandınki , bavulum elimde gezdim .. Oysa ben seni , yurdum bildim..! Suzan Batmankaya / Ocak 2007 |
* Emanet * * Emanet * Emanetse bu can bedende O zaman nedir ki bu elem üzüntü niye Mademki terk edecekse seni, bir gün bir yerde Hazır ol emaneti teslim etmeye Hüseyin Topçuoğlu Hüseyin Topçuoğlu |
MAVİ GECE Bir mavi gecede başlamıştı sevdamız Ve maviye çalmıştı bütün umutlarım o gece Unutturmuştun bana karanlığın siyah olduğunu Ve gözlerinde farkettim ilk kez Bütün gecelerin mavi olduğunu Bir mavi geceydi o Bütün gecelerden güzel Bir mavi geceydi o Benim için ömre bedel Ve sonra... Bir gidişin vardı ki Mutluluğuma inat Bir gidişin vardı ki Kırıldı içimde kol kanat Umutlarımın mavisini alıp gittin Denizlerimin mavisini çalıp gittin Masmavi dünyama Simsiyah bir çivi çakıp gittin... Gittin Ve sen de her yalan gibi Bittin.. AHMET SELÇUK İLKAN |
Bir Gün İstanbul'da Günlerden bir gün İstanbul'da Sabah oldu eşya ışıdı Bahçedeki horoz öttü Horozun öttüğünü duyunca Türkü tutturdu Bir çiçek keyfine göre... İşler bu yola döküldü mü, İnsanoğlu durmaz Yatağımdan kalktım Kahvaltı ettim Geceden kalma ne varsa Ceketimi giydiğim gibi Sokağa çıktım Bir rüzgar esti hafiften Sonra durdu Yağmur çiseliyecek gibi oldu Bir tramvaya atladım Doğru parka gittim Sıranın birinin üstüne Uzandım Gökyüzünü seyrettim Gökyüzü de bir türkü söyledi Gökyüzünün türküsü de Horozunkine, çiçeğinkine uygundu Öylesine maviydi gökyüzü Öylesine derin Öylesine sonsuz Ama bıkılıyordu gökyüzünden Kalktım kahveye uğradım Bir çift söz ederim dedim Ahbap aradım Bulamadım Bulamayınca Elim şakağımda Düşünmeye vardım Derken öğle oldu İş yerleri boşaldı Cümle halkın karnı acıktı Ben de acıktım Bir köfteci dükkanına girdim Köfteler kızardıkça Ortalığı bir duman sardı Bir soğan kokusu Öğleden sonra da geçti aynı minval üzre Yalnız bir aralık Bir sevda yaşadım düşümde Büyük bir caddeden geçerken Bir kadın görünce balkonda Saçları alabildiğine sarıydı Bugüne dek Görmediğim acaip kuşlar havalanıyordu Sabahlığında Sevdalandım düşümde O benden habersiz Akşam gelecek aşığına Hazırlandı durdu aynasında Gönlü sevdayla dolanların Son uğradıkları meyhane Bir yudum aldım da Kendimi buldum kocaman bir denizde Nelerin unutulup gittiği nelerin İzi bile görünmeyen gemilerin Akşamları sokakları dolduran serinlik Bir kahvecinin Kahvesinin bahçesini suladığı Anı hatırlattı bana Bütün gün taban teptim İçimde bitkinlik Akşamı ettim Sabahattin Kudret Aksal |
ADI BENDE GİZLİ SEVGİLİM Gözlerine bakıp unuttuğum dünyaları, Benden bi-haber sevgilim... Nasılsa gökyüzü,maviyse yani... Sen de kaybetme doğallığını, Nasılsa sevgi,büyükse gayet.. Sen de tertemiz tut,kirletme kalbi... Sen de bir beni sev, Başka gözlerden bi-haber sevgilim... Nasılsa benim segim,büyükse yahut.... Yusuf Önaç |
Gül annem dün gece arkadaşım evini terkettmiş anne bu terkediliş nasıl, nasıl yapıyılıyo annem geceleri senin nefesini kontrel ederdim bunu kendi adıma düşünemiyorum aney senin yanında bile sana hasrettim bunu iyi bilirdin şimdi ise senden gayri ellerde sersefilim aney gurbet adamı dervişde yapıyo varoşda annem sensiz buralarda ölümü özledim annem ölümü yitik kaldım gurbet ellerde sinsice ölümü özledim okadar zormuşki aney sensizlik kabir yalnızlığı melun oldum yüzüm gülmez sümbül annemdin sensiz biçare sürgünüm bu çile bitmez gül annemdin Ayşirin Yıldırım |
MUTLULUK Bana mutluluk nedir diye sordular Onlara seni anlattım. El ele dolaştığımız günleri anlattım. Hayret ettiler Ederler tabi Onlar seninle beraber olmadılar ki... Vedat Dündar |
~~HALA SENİ SEVİYORUM~~ Olur da bir ilkbahar günü Senin aşkınla atan şu kalbim Durursa eğer, Teneşir tahtasındaki çıplak vücuduma Sıcak ellerinle bir kez dokun Gelinlikten sonraki ilk bembeyaz giydirilen Kefene sarılı vücudum Yatılırsa musalla taşına Okunursa ardımdan dualar Sakın ağlama... Seninle mutlu olduğum günleri düşün. Benim seni, senin beni Mutlu ettiğimiz günleri... Ve sakın ağlama. Bir kez daha kefende sarılı vücuduma dokun Ve öp beni. Toprak altına girmeden son kez öp beni. Ve üstüme toprak atılmadan ilkbaharda açan bir çiçek at Sonra düşün biran düşün Beni nasıl mutlu ettiğini ve bana neler için kızdığını Sakın ağlama. Her sene öldüğüm gün bana gel İnan sana olan SEVGİmle mezarımdaki o çiçek Hep açacak. Ve bana sadece Seni seviyorum de HALA SENİ SEVİYORUM Taner YILMAZ |
Baharın Kokusu Var Teninde Güne, güzel başladım, aklıma geldiğinde. Baharın kokusu var teninde... Renklerin cümbüşünü yaşıyorum seninle. Dünyamı değiştirdin, bir gecede... Bulutlar dağılıyor, sen gelince. Neşe sevinç coşku iç içe... Dünyanın en güzel erkeğini yaşatıyorum yüreğimde... İstanbul, Nisan 2004 Hülya Arısan |
Acının omuzlanışı Kadını bir gürültüye sapladılar. Evler tıkırtıydı, tıkırtıydı, tıkırtı kahkahamın düşürdüğü çiçekleri bulamadılar fırtınalı bir geceydi çünkü bulamadılar bombalar, bö sesleri, savaş alaborası" Yaşamak bir tıkırtıydı aldırmadılar. Çocukların düşlerinde bir Markut bir kurbağa zıplıyor yaşamamızdan hergün zıplıyor, hergün eksiliyor, hergün Markuuuut Torbanı sarkıt. Her doğal güzelliğin bir ucunda aptallık öbür ucunda o kambersiz geçen düğün. Kadın. Kadını bir dilime katık ettiler Markuuuu! Torbanı sarkıt. Siz büyüyün kan kuşları siz büyüyün güzün gelişi bir öğürtüdür korkmayın korkmayın ölüm bir başka ağzıdır yarasaların. Aşınmış eşikler, aşınmış yaygaralar aslan gibi bir kocası var mıydı bu kadının? Gömleğimi zorlayan kuş sesleri İsmet Özel |
| Saat: 01:34 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık