![]() |
ÖZÜR DİLERİM Adını kalbime aşkla yazmışım, Zamanla unutur birgün silerim . Güzel bir rüyayı gerçek sanmışım , Senı sevdiğim için özür dilerim. Aşkıma karşılık beklemek suçmuş, Vefasız insan meğer çokmuş, Senin beni sevmeye niyetin yokmuş, Seni sevdiğim için özür dilerim. Sanmakı bulamam başka birini, Gönlüm sevemez hiç birini, İstemem artık yalan sevgili, Seni sevdiğim için özür dilerim. Ali KemaL Alemdar |
Usanıp sevişmekten bir ermeni general Atıvermiş kendini senmişel kulesinden Bir çocuk ki öperken uzanır annesinden O çocuğu boynundan asıvermeli derhal Çünkü sığmıyor çocuk koskocaman adama Çünkü tuhaftır biraz, çocuk olmak eskiden Sahi, civcivler vardı-bazen anlatır annem Ne güzel bükermişim boyunlarını ama Ve ben o dar büyücü -upuzun kara şapkam Yeniden doğururken alışkın bir tavşanı Kendime iğretiyim-yani bir kasabalı Yani her direnişi çağda kızla sonlanan En yeni senaryoda en eski esas oğlan Bir ermeni general -yakası madalyalı Ataol Behramoğlu |
Acı bir hayat. Bir tek senin aşkın mı aşk? Sen misin sevda yanığı kaçak Ben seni sevdim seveli yandım Yandım,yandım sende söndüm Hayat bana bir dargın bir barışık Her günüm senle karma karışık Çakmak, çakmak gözlerinde ışık Senin sevdan bende, barut fişek Ulaşılmayı beklerken ayrılık İkimizin kaderi olsa gerek Bana ayrılık yazan felek Sensizliğini bana giydirecek Yapma be sevdam ağlama artık Bu kader senin değil benimdir Sana gelen bu ayrılık, firak Bende oluyor acı bir hayat Alaaddin Uygun |
Sen Giderken Sen giderken Kurudu dudaklarım söyleyemedim bir söz Dönüp baksaydın görecektin bir çift buğulu göz Sen giderken Boğazımda düğümler, kalbim doldu hıçkırık Gönlüm mahzun oldu kolum kanadım kırık Sen giderken Hüzün doldu içim hayallere daldım Çabuk dön diye Tanrıya yalvardım Sen giderken Sarıldım hayaline arkandan el salladım Okşadım saçlarını öpücükler yolladım Sen giderken Daldım hülyalara öptüm avucumu Bir an öpüyor gibi dudak ucunu Sen giderken Hayalin kollarımda bir an zaman durdu Eğer gerçek olsaydı belki kalbim dururdu. Ramazan Mustafaoğlu |
Kadın bakıcı! aşçı! bulaşıkçı! temizlikçi! ırgat! şamar oğlanı! hey,.....KADIN... sahi! yukarıda saydıklarımdan, hangisiydi,senin adın ? Burhan Kıran |
Ayın Gölgesi Gün ışığı göz kamaştırır, Öğle saatlerinde. Ay ışığı isim değiştirir, Su üstündeki gölgesiyle. Gece karanlığında, Esen rüzgârın soğukluğu, Kurt ulumaları, keyif kaçırır, Korku sarar sesleriyle, Görünmezlikleri arasında, Varlıklarını hissetmek, Korkunun sebebi... Karanlıkta, Görmeyen gözlerin takipçisi, Karanlığın sahibi, Ay ışığının gölgesi. Doğuş Paşalar |
http://www.balcanet.net/resima/ivirzivir/siir10186-1.gif Eylül geldi ve hiç gitmedi... O gün, bu gündür aylardan hep eylül ve mevsim hep sonbahar... Ben hâlâ yağmur sonrası o toprak yolda yürüyorum... http://www.balcanet.net/resima/ivirzivir/siir10186-1.gif Ayağımın altında sarı çınar yaprakları ve yolun sonunda hayalin duruyor... Kaç yıl oldu unuttum. Ben sana varamıyorum... http://www.balcanet.net/resima/ivirzivir/siir10186-1.gif Ebreşe |
Sensiz Yapamam. Dertlerle kararan birgün daha, mazime gömülürken sessiz,sakin. Gözümde yaş,içimde yas. Sensizlik zor,karanlık,çirkin. Tek güzel şey hayalin. Gözümden gitmeyen, Beni terketmeyen. O...Aşık olduğum. Tapılası halin. İnan öleceğimi bilsem, kalmasa mecalim. Silinmez o hayal. oysalarda gözlerimi. Beynime nakşetmişim, Kalbime yazmışim seni. Seninle dopdoplu günüm,gündüzüm, gecem.. Senin bir parçanım. sensiz yaşayamam. İmkansız Ecem... (1986) Zafer Gürayça |
Şimdi bir rüzgâr geçti buradan Koştum ama yetişemedim, Nerelerde gezmiş tozmuş Öğrenemedim. Besbelli denizden çıkıp Kıyılar boyunca gitmiştir, Tuz kokusu, katran kokusu, ter kokusu Yüreğini allak bullak etmiştir. Sonra başlamış tırmanmaya dağlara doğru Bulutları koyun gibi gütmüştür, Okşayıp otları yaylalarda Büyütmüştür. Köylere de uğradıysa eğer Islak, karanlık odalarda beşik sallanmıştır, Güneş altında çalışanlara İmdat eylemiştir. Sonra başlayıp alçalmaya ovalara doğru, Haşhaş tarlalarında eflatun, pembe, beyaz, Kıraçlarda mavi dikenler.. Toz toprak gözlerine gitmiştir. Şehirlere uğramış ki yanımdan geçti, Haşhaş çiçeğine benzer kızlar görmüştür, Bir gülüş, bir tel saç, allık pudra Alıp gitmiştir. Şimdi bir rüzgâr geçti buradan Koştum ama yetişemedim, Soraydım söylerdi herhalde. Soramadım. http://www.balcanet.net/resima/jpg/siir10181-1.jpg Cahit KÜLEBI |
ANILARDA YAŞARKEN Çekingen adımlarla sesiz ve ürkek Bir gün uzaklardan bir giz gibi geldin O büyülü şarkılarını söyleyerek Gençliğimi geri getirdi ellerin Sundun paha biçilmez güzelleğini Öylesine diri öylesine sıcak Böylesine bir mutluluk anladım ki Ömür boyunca bir kez yaşanır ancak Bir kez nefes aldığını anlar bir gün Bir kez bir kişiyle insan bütünlenir Özlem dediğimiz o hançer bir düşün Bir kez saplanmak için kaç kez bilenir Anılarsa bitmez bizimdir daima Umulmadık yerlerde yeşerir büyür Yaşamak baştanbaşa yalan olsa da O alır bizi uzaklara götürür Emzirir gür memelerinden istekle Biz farkına varmadan uzar ömrümüz Anılarda yaşarken bir gün gelir de Biz de birer anı olur ölürüz. ümit yasar oguzcan |
| Saat: 07:31 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık