![]() |
http://www.sevgidenizi.com/siir/images/siir003.jpg Yakilacak Adam Bilmeliydim bir sabah çekip gidecegini bilmeliydim Ve sen daha kirmadan bu aşkin kalemini Ben herşeye eyvallah deyip Cekip gitmeliydim bu şehirden Ben yakilacak adamim bu şehirde Sana böyle yandigim için Ben asilacak adamin bu şehirde Seni böyle sevdigim için Oysa neleri ögretti hayat bana Sirtimdan vurulmayi Gülerken aglamayi Aç susuz yasamayi Daha neleri ögretti hayat bana Bir sana yalvarmayi ögrenemedim Birde seni unutmayi Ben yakilacak adamim bu şehirde Sana böyle yandigim için Ben asilacak adamin bu şehirde Seni böyle sevdigim için Sen sahte mutluluklarin süslü prensesi Sen sosyetik barlarin şimarik sokak kedisi Sen mutlulugumun korkak faresi Sen hep ayni gecelerin Sen hep ayni masalarin Sen hep ayni sarkilarin Vazgeçilmez mezesi Senin cirit attigin bu sokaklarda Ne gezer aşkin vefanin gölgesi Cek git artik Burada bitsin Bu aşkin hikayesi.. Oysa bir yudum mutlulugun için Yollarina bir ömür serdim Oysa bir gelişin için Sokaklarina binlerce sabir ektim Hasretse hasret, aciysa aci En kralini çektim Yalniz vede tektim Senin bir taş oldugunu nerden bilecektim Biliyorsun evet biliyorsun Seni bebekler gibi sevdim Seni çiçekler gibi sevdim Seni melekler gibi sevdim Cünkü sen tapilacak kadindin bu devirde Oysa ben Sana böyle yandigim için Sana böyle kandigim için Seni böyle sevdigim için Asilacak adamim bu şehirde Yakilacak adamim bu şehirde Git artik git , güle güle.. |
Sevinç ve hüzün Sevinci kapıştılar taşımayı bilmeden, Şimdi bilen yok, nerede oturuyor. Köyün delisi Hüzün, yalnız kaldı yollarda Adam-adam, sınıyor, arıyor yoldaşını.. Kıskandıran özlemi, yüzünden okunuyor Görünüp siliniyor o günden beri. Sevinç bin an gözlerde, dudaklarda. Yerini sevgilisi Hüzün'e bırakıyor. Sevinç'se, uzaklarda hep uzaklarda.. Şöyle bir görünüyor, hemencecik uçuyor. Sevinci kapıştılar taşımayı bilmeden, Şimdi bilen yok, nerede oturuyor. Köyün delisi Hüzün, yalnız kaldı yollarda Adam-adam, sınıyor, arıyor yoldaşını.. Kıskandıran özlemi, yüzünden okunuyor. Özdemir Asaf |
Madem ki Sen Yoksun Madem ki sen yoksun yanımda Madem ki senden başkasına varmıyor ellerim Madem ki sensiz çarpmıyor kalbim Yaşamak haram bana Şu öksüz yüreğimin sahibi sen Şu yaralı kalbimin ilacı sen Şu sevgimin sahibi sen Sen yoksan yaşamak haram bana Sensiz bir günüm geçiyor Kelimelere sensiz başlayıp Sensiz bitiriyorsam Sensiz nefes alıyorsam Dudaklarımda senin ismin yoksa İşte o zaman o hayat haramdır bana |
Hüznü giydiren sevgili Bir akitti bizim ki İyi günde, kötü günde Zamanın her zerresinde Mutlu olmak vardı o anda Sevda ateşiyle yanmak Şimdi yol bitti, artık son durak Ahde vefa gösteremedik Biz bu oyunu beceremedik Mutluluk kapısından girip Hüzün kapısından çıktık Şimdi acılar rıhtımında son gemi Tek kişilik son bilet Gidiş var, dönüş yok El sallarken ardından Bakışlarındı beni boğan Gül bahçesinden koparılan Taze gül kokusu beni saran Ufukta kaybolurken şimdi Yıllar bir rüzgar gibi geçti Ardından bakarken, Hüznü giydiren sevgili Bir akitti bizim ki.. İyi günde, kötü günde Sevda ateşiyle yanmaktı… Olmadı ey yar… Biz bu oyunu beceremedik… Üzüntü aşk ve sen Üzüntü: parmaklarda yanan bir sigara Üzüntü: boşlukta belki bir nokta Üzüntü: mimikte gerginlik, kaşta eğiklik Üzüntü, üzüntü tarifi söylenemedik. Aşk: hikaye bugün bilinmeyen Aşk: bir şarkı dillerde söylenen Aşk: yalan yalançılarda yaşayan Aşk, aşk tarifi bilinmedik. Sen: anlaşılmazsın benim çözemediğim Sen: sevdiğim fakat sevilmediğim Sen: kedersin benim bildiğim Sen, sen güldürmezsin. İsa Karakaş |
Narin Yüreğim Aşkınla çarpar narin yüreğim Bir kere olsun seni göreyim Dinmiyor sana olan hasretim Tarifsiz duygular içindeyim Gün geçmiyor seni anmadığım Boşuna mıydı yalvarmalarım Hiç mi yok kıymeti aşkımızın Kayboldum içinde yalnızlığın Beraber o gezdiğimiz yerler Birlikte kurduğumuz hayaller Karşılıklı verdiğimiz sözler Artık hepsi şimdi mazideler Bir bahar günü beni terk ettin Ayrılmamıza sen tek sebeptin Hani ömür boyu sevecektin Gönlünü aşkını verecektin Gün geçmiyor seni anmadığım Boşuna mıydı yalvarmalarım Hiç mi yok kıymeti aşkımızın Kayboldum içinde yalnızlığın. |
http://www.sevgidenizi.com/siir/images/siir020.jpg Bilirim; Sevmezsin bir başına Seyretmeyi yağışını yağmurun Omuzunda kolu olmalı sevdiğinin Aynı damlada seyretmelisin dünyayı Gökkuşağında aynı renk Aynı koku olmalısın toprakta... Kır çiçekleri toplamanın anlamı olmaz Taç örecek baş uzaklardayken. Gezdiğin dağlarda İçtiğin pınarlarda Hüzün pusu kurmuştur Tadı tuzu kalmamıştır hayatın. Bilirim; Şarkılar eski şarkı değildir artık Her nota ayrı bir yalnızlık Her yıldız umarsız bir göz kırpış Sevmezsin ayın süzülüşünü enginlerde Hasretli bakışlarla seyretmesini. Sevdiğinin başı olmalı dizinde Kulağında ninni gibi sesi Hep yanında olmalı Hep yanı başında Nefesi...... |
Hiç kalbin ağrıdı mı sebepsizce, Hiç için titredi mi sıcak yaz geceleri, Dolunaya baktığında hissettin mi hiç Yapayalnız derin bir karanlıkta olduğunu, Ve acı bir şekilde farkına vardın mı, Kalabalık içinde sessizce dolaştığını… Düşündüğün şeyi bilmeden uzaklara takılır gözlerin; Ellerin bilmediğin elleri tutar sanki, Tuttuğun el sana huzur verir de; Sen o huzurla bir türlü rahatlayamazsın… Boğazında kelimeler düğümlenir, yutkunursun; Bakışların buğulanır, gözlerini kısarsın, Tek damla düşmesin diye çabalarsın; Bilirsin ilk düşen damla habercisidir; sağanakların, Bilirsin sağanakların ardından körelir; duyguların, Bilirsin ki içindeki yangınlar büyür sağanaklarda… Sen bilirsin ama kalbin bilmez bunları, Yaşadıkça yaşar sevdalar kalbinde, Büyüdükçe büyür kalbin, her sevdayı saklar içinde, Gün gelir sığmaz olur kalbin göğsüne, Taşıyamaz olur bedenini, artık yorulur… Duyguların ağır gelir; ezilirsin Bir gün açıklanmamış duygularınla köşende, Teslim olursun ölüme, Sessizce… |
Yine içime oturdu bir garip hüzün, Ağlamak istiyorum, tepine tepine, Öyle yalnızım, öyle çaresiz, öyle de küskün… Yanıyorum.. yangınlar içinde etlerim eriyor… Ve bin faryad içinde ruhum yanıyor.. Sen beni duymuyorsun… Başımı gömüp klavyeme, Tuşları döve döve yazdığım şiirlerden Hep sen çıkıyorsun… Göz yaşlarım damlıyor şiirlerime… Kan çanağı oluyor gözlerim.. Uzanıp silmiyorsun.. Artık gücüm kalmadı, Ayağıma takılan çelmelerden yoruldum, Hep düşüyorum… Düşüyorum uçurumlara… Elimden tutmuyorsun… Telli dikenler battı gözlerime.. Lanet olsun! Bak yine ağlıyorum.. Her şey kara, her yer zindan… Karanlıktan korkuyorum… Işığı yakmıyorsun… Öyle yorgunum ki, Nefes bile almaya yok mecalim.. Bunlar kahır değil gülüm, Sadece arz-ı halim.. Yorgunum.. bak gözlerim yumuluyor… Kirpiklerimde halen, Deminki yaşlar duruyor… Biliyor musun? Resmen ölmek istiyorum… Adı sen olan kurşunları Doldurdum silahıma.. İlk kurşunu verdim namlu ağzına.. Elim tetikte.. Ha çektim, ha çekiyorum! Sen ‘Dur! ’ bile demiyorsun…. Ölüm isteğim kamçılarken beni… Sen susuşlara sığınıyorsun.. EyvAllah … öyle olsun… |
http://www.sevgidenizi.com/siir/images/siir012.jpg SEVDA SOHBETLERİ 1 Dedim ki ben sana vurgunum Gündüzüm seninle Gecem seninle Dedi ki benden ne istersin ki Gecende varsam Gündüzünde varsam senin için Aşk senin Sevda senin Ne dilersen yaşa Dedim ki bir sevdalı bakışına durur bu yüreğim Kendine katmak ister bir gülümseyen bakisini Dedi ki sevda ise yaşamak istediğin Nedir benden beklediğin Sevdayı mi yaşamak dileğin Ben miyim almak istediğin Dedim ki ben bir ateşim Ateşimi büyüten bir sevdalı sözün Dedi ki sevda bir deli rüzgardır Nereye eserse oraya gidersin Tutamazsın elinle Veremezsin yönünü Ben sana beni sev dedim de mi sevdin Beni sar dedim de mi sarmak istedin Neden istersin benden bunları Dedim ki ben bir deniz Sen beni besleyen nehir Kurur kalırım akışın olmazsa Dedi ki ben bir deli nehir olsam Arasam beni kendine katacak bir deniz Akar miyim bensiz kuruyacak bir denize Ben sonsuzdan akar dururum Varır mıyım sonsuzluğu barındırmayan denize Dedim ki ben kor karanlıklarda bir yürek Sen doğan günsün beni aydınlatacak Dedi ki kendi aydınlığını yaşayamayana Ne verir gündoğumu Dedi ki aşkının ışığında aydınlanmamışsan sen Neyler benim ışığım sana Ne verirsin bana Hangi ışığı bağışlarsın yüreğime Sen kör karanlıklardayken Dedim ki ne istersin benden Sevdana talibim Dedim ki isteğin emirdir Dileklerin benim isteklerimdir Dedi ki hiç bir şey isteme benden Bırak rüzgarım bulsun kendi yönünü Eseceksem senden yana Delice olmalı esişim Akacaksam senden yana Sonsuz bir koşu ile olmalı Kavuşacaksam sana Delice bir kayboluş olmalı birbirimizde Dedi ki isteme hiç bir şey İsteklerin isteksizlikler denizinde boğuşur önce Kendin için önce sev beni Dedi ki isteme bir şey benden Sev önce kendini Kendi ışığında aydınlat yüreğini Kendi yüreğinde kendini gör önce Görünce kendini kendi yüreğinde Göreceksin o zaman kendi yüreğimdeki seni İsteme benden hiç bir şey Yüreğini büyüt sevdanla Yüreğin senden sana akacak sevda ile beslensin önce O zaman kendi yüreğinde göreceksin beni O zaman saracaksın beni yüreğindeki her zerrenle O zaman alacaksın sevdamı yüreğine |
Nafile Nere gitsen kaçamazsın nafile Sonun belli, sen aldırma güzel dost Yürüyesin hep doğruya, güzele Döneceksin bir gün sen de gazele Yaz hele can, bir kalem al yaz hele Döneceğiz bir gün biz de gazele Hak yazınca akan sular duruyor Güller açıp,lale sümbül ölüyor Günden güne güzelliğin soluyor Döneceksin bir gün sen de gazele Yaz hele can, bir kalem al yaz hele Döneceğiz bir gün biz de gazele Deli der ki; bir kararda durasın Engin olup yükseklerden inesin Hep dostunun hatırını sorasın Döneceksin bir gün sen de gazele Yaz hele can, bir kalem al yaz hele Döneceğiz bir gün biz de gazele |
| Saat: 13:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık