![]() |
Suyun Rengi Ne? O küçücük aklımla Takılırdım olur olmaza. Boğulurdu yakınlarım Saçma, yaban sorularla. . -Su ne renk? -Şeytan çarpar,oturma eşiğe! -Su ne renk dedim. -Önce kalk ordan. -Şeytan ne? -İblis. -İblis ne? -Kötülük yapan melek. -Melek kötü olmaz ki! -Sus! Günah, kapa çeneni. -Günah ne? -Allah’a karşı gelmek. -Ne olur günah olursa? -Yanarsın Cehennem’de. -Ben şimdi yanacak mıyım? -Belki. . Başlardım ağlamaya. Yanma korkusu bu, kolay mı? Beyni tırmalayan sesten Büyüklerim usanınca, Sorarlar birbirlerine Ben yokmuşca orada. “'Neden çığırır bu deli? Kestiler mi etini, Yine ne ister, Yine ne oldu ki? ”' . -Sus, tamam sus… Bu kez yakmaz yaradan.“ -Yaradan kim? -Allah. Yeri göğü yaratan Allah. -Beni? -Seni de yaratan o. -Şeytan`ı? -Onu da. -Kötüyü neden yaratır? -... -Hem, hem Neden aldattınız beni? -Aldatmadık yavrum. Bir kereyle olmaz bir şey, Bir daha yapma sen yeter. . Hiç inanır mıyım ben! Bulmam gerek doğruyu, Eşiğe oturmak, Bunun da tek yolu… Gelsin şeytan göreyim, Kötülüğü bileyim. . Herkes yattı, uyudu Oturdum eşiğe saklı. Olmayınca gelen giden Dedim kendim kendime “Şeytan bu gece yasaklı” . Yattık, kalktık, yarın oldu. Yine kalktık, yine yattık. Kalktım gece yarısı Bekledim Şeytan`ı meraklı. “Yok, yok, yok” “Yok işte yok! ” . O da ne? Yataktan annem kalkmış, Şaşkınca bakakalmış. '"Yakalandım!" ' . -Seni cin çarpmış. -Hani şeytan gelecekti? Şimdi cin de nerden çıktı? -Çabuk kalk oradan Git başımdan kör şeytan! -Cin ne? -... -Valla bak anne, inan bak anne, Hiç gelen, hiç giden olmadı. -Sus, kapa çeneni! . Çağırdı gecenin deli vakti Komşumuz Sülahi teyzeyi... Okundum, üfürüldüm önce, Ardından üç kere kurşun döküldüm Başımdan üzerime.. ''Bir daha oturma sakın eşiğe, Kurtaramam yoksa seni, İnan bak ben bile.'' Dedi, gitti Sülahi teyze. . Of ya bu ne böyle! Yalancı herkes! Çabuk büyüt beni tanrım! Kurtar beni yanmaktan Kurtar beni cinden, Kör denilen Şeytan’dan… . Yattık kalktık, kalktık yattık... Yarın oldu, bir daha oldu, Çok çok yarın oldu. Büyüdüm büyüdüm, Çokun içinde çok büyüdüm. Şimdi yarım asırlık Kocaman bir çocuğum. Ancak eksilmedi, hep artı Yanıtsız sorularım. Sahi ya, “'Suyun rengi ne? '” . Nesrin Göçmen |
RESİMDEKİ GÖZYAŞIM Bir resim var elimde; Dokunduğum ama hissedemediğim Bir resmin var elimde; Kokladığım ama kokunu alamadığım. Bir de sen varsın kalbimde; Hayal ettiğim ama yaşayamadığım. Sana dokunmak istiyorum, Ama dokunamıyorum. Kim bilir belki de bir nefes kadar yakınsın, Veya; Ulaşamayacağım kadar uzak. Seni sen olduğun için yaşamak istiyorum, Bana kimsenin veremediği güveni vermeni istiyorum. Beni ben olduğun için sevmeni istiyorum. Beni karanlıktan aydınlığa çıkarmanı istiyorum. Çünki seni çok seviyorum.... Burcu Özen |
Papatya Sevenlere Yaprağını Saydırır Papatya sevenlere yaprağını saydırır, Nilüfer bu duyguyu hep göllerde kaydırır, Gül dedinmi gidecek olanıda caydırır, Çiçeklerle hasbihal etmeyi denedinmi. Lale dersen endamı anlatmaya ne gerek, Karanfil acılar çiçeği oldumu desek, Kardelen asil yalnızlığı seçen çiçek, Çiçeklerle muhabbet etmeyi denedinmi. Kırçiçeği sevginin bir başka ifadesi, Menekşe çiçeklerin renkleriyle gözdesi, Manolya şarkıların türkülerin özdesi, Çiçeklerle hasbihal etmeyi denedinmi. Kasımpatı begonya sümbülüde unutma, Seversen çiçeği yaprağını kurutma, Bir demet çiçek ile hiç kendini avutma, Çiçeklerle hasbihal etmeyi denedinmi. Gelincik dokunmaya bile gelmez narindir, Çiğdem sarı beyaz bahar çiçeği yarindir, Leylak ağaçtaki gizli güzellik al indir, Çiçeklerle muhabbet etmeyi denedinmi. Ümüt Güngör |
SENİ SEVMEK Kargaşasın sen, Bir çıkmaz sokak seni sevmek Karanlık şehirlerin dehşet sokaklarındaki bilinmezlik Ve tehlike Seni sevmek yaşarken ölümü kucaklamak Seni sevmek veda etmek benliğime Etten tırnağa Vücuttan ruha kadar seni yaşamak Herşeyimle sen olmak ama; Seni anlayamamak ve kavuşamamak sana... Raziye Kaya |
Papatya Sevenlere Yaprağını Saydırır Papatya sevenlere yaprağını saydırır, Nilüfer bu duyguyu hep göllerde kaydırır, Gül dedinmi gidecek olanıda caydırır, Çiçeklerle hasbihal etmeyi denedinmi. Lale dersen endamı anlatmaya ne gerek, Karanfil acılar çiçeği oldumu desek, Kardelen asil yalnızlığı seçen çiçek, Çiçeklerle muhabbet etmeyi denedinmi. Kırçiçeği sevginin bir başka ifadesi, Menekşe çiçeklerin renkleriyle gözdesi, Manolya şarkıların türkülerin özdesi, Çiçeklerle hasbihal etmeyi denedinmi. Kasımpatı begonya sümbülüde unutma, Seversen çiçeği yaprağını kurutma, Bir demet çiçek ile hiç kendini avutma, Çiçeklerle hasbihal etmeyi denedinmi. Gelincik dokunmaya bile gelmez narindir, Çiğdem sarı beyaz bahar çiçeği yarindir, Leylak ağaçtaki gizli güzellik al indir, Çiçeklerle muhabbet etmeyi denedinmi. Ümüt Güngör |
Rüya Hayırdır inşallah gecenin bu saatinde Üstelik bu kadar pervasız bir biçimde Ne bu şimdi? Aniden ellerin ellerimde Sarılma öyle sımsıkı hayasızca belime Birisi görür laf olur, adın çıkar dokuza Öyle apansız öpmek yakışıyor mu kıza Plan yapmıştım kandıracaktım bir sakıza Yalvarırım giyin mahçup olurum yıldıza Perdeleri çek bari Ay görüp kıskanmasın Bir de çimdik at şöyle koluma, rüya olmasın Eflatun satenleri tut at, aramızda kalmasın Gözümü açacağım bak,ne olur odam boş olmasın Nadir ATALAY... |
MADEMKİ Mademki gideceksin Umursamam gidişini Sensizliğin üzmez beni Taşımam yokluğunu yanımda Adını anmam en çaresiz zamanımda Farketmez gidişin kalışın Aliştım zaten varken yokluğuna... Elim titremez artık Mutlu rüyalara dalarım Rahat bile uyurum Eğer gideceksen anlarım. Eğer illede gideceksen; Resimlerinide götür. Dualarım seninle merak etme. Olur elbet sevdiğin gerçekten Gideceksen,kararın sonsa, Arkana bile bakma Nasıl olsa alıştım varken yokluğuna. Onur İnce |
kapatma gözlerini üşüyorum... sana gökyüzünden bir gül yaptım n'olur kapatma gözlerini üşüyorum sevdamı pencere edip yüreğine baktım n'olur karsımda susma,küsüyorum senin için yıldızlardan şiir yazdım kine,nefrete,geceye mezar kazdım ay'a tırnaklarımla resmini çizdim n'olur ellerimi bırakma düşüyorum güneşi perdeyle kapadım loş olsun diye denizleri umman yaptım hoş olsun diye önüne sınır koymadım boş olsun diye n'olur ''bitti'' deme, sürünüyorum baktığın her yere kin kustum bastığın her yere kıyamadım sustum her kötü sözünü cezalandırıp astım n'olur gitme azar azar ölüyorum... EmrakÖztürk |
Yiterse Aşkım Hayatım Izdırabım Bir nağme tutturduğum beyaz güvercin, Yarime ulaştıramadan meramımı, Kanadından vurdular. Aşk içimde kıvılcım çakmıştı daha, Alev alev yanıp, hare hare olmadan, Hazana sürgün oldu. Kalmadı umut yüreğimde, Yeşerirken umut filizlerim, Sevda bağlarım gül açamadan talan oldu. Şimdi neyleyim?... Şimdi ne söyleyeyim?... Bir isyan düşer oldu dilime, Ama korkarım, ama yitip giderim, İsyan güllerim açmadan solsun gayri, Ben böylesi yaşamı neyleyim?... Kayra Zoran |
KIRIK SEVGİ İlk değil ki bu kavgamız seninle Ayrıldık dün akşam mutlu evimizden Acaba doğrusu bu mu sence Sen de bil doğruyu kendince Anlamak lazım,anlatmak lazım Ölümü değil kalbini getir bana Sevenin olurum,sevgilin olurum Ölüm gibi değil devamın olurum Kaldır bulut rengi başını Göğe ersin Aç deniz mavisi gözlerini Beni yalnış görmesin Düşlerinde sakladığın prensin değilim belki Rüyalarında gördüğün beyaz atlı da olamam ama Yanında ben varım,hep ben olacağım unutma.. Ülkü Ural |
| Saat: 05:39 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık