![]() |
Hadi Vazgeçme önünü göremediğin puslu bir bulutun arkasında da olsan darbeler peşi sıra gelse yaralı günlerinde acımasızda olsa ateşle yontulmuş yalanlar dostun yoksa yarınlı günlerinde demir atamamışsan bir limana hüzün cirit atsa kaf dağı gönlünde yağmura yenik düşmüş yollarda yürüsende bir yarın üşüyen güneş bir yarın sönük yıldız da olsa dürüp geçmişini kırsalarda gözyaşlarını paraya ibadet de etseler dost sandıkların ihanet prangasını da geçirseler boynuna yinede bir yerlerde bir sevgili olmalı seni anlayacak hadi şimdi tam arama zamanı cemreleri düşür yorgun da olsa sesin hadi bak yeni bir gün belki oda seni bekliyor hadi hiçbir şey için geç değil hadi aramayı severek öğren hadi sakın ha vazgeçme hadi hadi |
Mavi Hece Gülistan ve Bostan; Bağı kopmaz aşkımızın iki şahidi, Ey ceylan gözlü yarim! Dikeni olmayan gülleri getirdim kapına Güller ki aşk kırmızısı hepsi Dokunmazsan küsecekler, Gül aşka su Aşkın yüreğimde mavi hece... Yalancı şafaklardan kaçarak düştüm yollarına Aşkın renkli fotoğraflarını çektirdik seninle Gelmelerime aşina bu yabancı şehirde Tadına varamadığımız kavuşmalar İki yaka bu kadar mı yakın olur birbirine Allah’ım! Gülüşün gecelerime yorgan Yüreğin kanat çırpar iki elimde Mavi heceli türkümüzün ırasıydı dualarımız, Birbirimizin yüreğine dayanan Esrarlı, masum sevişmelerimiz, Gurbetin günahıydı inadına yaptığımız! Cemreler düştü beklemelerimize Yollarıma gamzelerini ser Aşkı hecelere böl Kimse ortak olmasın bu derde, İçimde alevlenen özlemlerine Uykusu bölünmüş sabrıma gözlerini bırak! Hadi ellerini ver yüreklerime Tek hecelik sırrımıza vefakar kalbinle, Sultanları tahtından eden aşkın sancısıydı Seni sana çeken, Beş parasız ağrıydı hep yitirdiklerim Gözlerin zeytin dalı oldu umutlarıma, Gülistan ve Bostan; Bağı kopmaz mavi hecemizin iki şahidi, Ey gözlerimde hasreti tüten yar! Dikeni olmayan gülleri getirdim sana Güller ki aşk kırmızısı hepsi Dokunmazsan küsecekler, Gül aşka su Aşkın yüreğimde hep mavi hece... |
Ayrılık Çanları Ayrılık çanları çalsa ansızın Elveda sevgilim diyecek misin? Önünde diz çöksem, gitme kal desem Bakmadan ardına gidecek misin? Ayrı yönde akan ırmaklar gibi Dalından uçuşan yapraklar gibi Ümitsiz, çaresiz aşıklar gibi Kalbinden aşkımı silecek misin? Son ümidi yere serecek misin? Kendini boş yere teselli edip Sevdadır nasılsa geçici deyip Yaşlı gözlerini gizlice silip Bakıp da yüzüme gülecek misin? Ahmet Selçuk İLKAN |
Hala Benimsin Bir çağlayan akar yüreğimden gözlerime Ağlamak istermisin bilmem Dinlersen sana söyleyeceklerimi Üzüntüden titreyen bedenine çare olamam Kaçan bakışların arkasından izliyorum Belkide bakmıyorum sana Gidenin ardından ağıtlar yakmadım ben Bana verdiği acıyı hissetmedim yüreğimden Gelip giden zaman misali kaybettim seni Gün doğuşu gibi bitti verdiğin karanlık Yıldızlar gibi tek tek kaybolurken Ben güneş gibi doğdum sensizliğin içinden Ama sonunda yine geldi karanlık Ben yine yalnız yine sensiz.... Kandıramıyorum işte kimseyi.... Hala canımsın işte bir tanemsin benim |
Sicakligini hissetsem sana degmeden… Dizlerim dizlerine degsin sonra… Nefesin yuzume vursun, Gozlerin hep gozlerimde. Yastigim omuzun, basimi dayadigim, Yuregime lugat yuregin,.ben soylemeden hisseden. Kollarin belime kemer,sarsan beni sikica… Sicakligin bedenimde. Aklimi alsan, gotursen, aklim hep sende kalsa… Yuregimi kacirsan esirin etsen. Yuregimle mantigimin kavgasi olmasa, Sen bende, ben sende. Gulsun, aglasin, yaslansin, Seninle yasasin ve seninle olsun. Ama… Senin olsun…hepsi seninle. |
Bekleyenler İçin Bir ayak sesi duymayayım Kapıya koşuyorum Gelen sen misin diye Bir siyah saç görmeyeyim Yüreğim burkuluyor Ağlamaklı oluyorum Her şey bana seni hatırlatıyor Gökyüzüne baksam Gözlerinin binlercesine görürüm Bir rüzgar değse yüzüme Ellerini düşünmeden edemem Yaktığım bütün sigaraların dumanları sana benzer Tadı senden gelir Yediğim yemişlerin İçtiğim içkilerin Ve içimdeki bu dayanılmaz sıkıntı Bu emsalsiz hüzün Seni beklediğim içindir Resmine bakamaz oldum Uykulardan korkuyorum artık Utanıyorum odamdaki bütün eşyalardan Şu sedir hala gelip oturmanı bekliyor Şu ayna karsısında güzelliğini seyretmeni Şu kadeh dudaklarına değebilmek için duruyor masada Ve şu saat geldiğin anda Durabilir sevincinden Zaman çıldırabilir Çünkü benim dünyamda Ölümsüzlük, seni sevmek demektir. Bir çocuk dogmayı bekler Bir ağır hasta ölmeyi Bitkiler yağmur ve güneşi bekler Yalnız bir kadın sevilmeyi Ve düşün ki bir adam İçinde bütün bekleyenlerin korkusu ve ümidi Seni bekler Asılmayı bekleyen bir idam mahkumu gibi Sen gelinceye kadar Pencerem kapalı duracak Rüzgar gelmesin diye Artık perdeleri açmayacağım Gün ışığı girmesin diye Sonra kahrolacağım Bu karanlıkta, bu derin yalnızlıkta Ve günlerce gecelerce haykıracağım Nerdesin diye, Nerdesin? Bir gün bu kapıdan sen gireceksin Biliyorum Ergeç bu bekleyişin bir sonu gelecek Yıllarca sonra Öldüğüm gün bile gelsen Butun bu bekleyişimi ve olduğumu unutup Çocuklar gibi sevineceğim Kalkıp sarılacağım ellerine Uzun uzun ağlıyacağım. |
ANALAR AĞLAMASIN Bir ana ağlıyor O ışıl ışıl parlayan masmavi gözler yok artık Yerini ağlamaktan kızarmış gözler almış O al al yanaklar sararıp solmuş Gülmüyor herzaman gülen yüz gülemiyor Yüreğinde büyük bir acı var nasıl gülsün ki zavallıcık Ağlama ana ne olur ağlama, Hatırlıyormusun ana beni askere gönderdiğin günü Gözlerinden iki damla yaş süzülmüştü Bana söz vermeni istemiştim Şehit olursam ağlamayacaktın hani Sözünde durmadın yine ana Ben canımı vatanım için seve seve feda ettim. Ben cennette mutluyum ana çünkü orada benim gibi binlerce şehit var Yanlız değilim orada Sende övünmelisin evladınla Sen bir şehit anasısın Sil gözyaşlarını ana akmasın onlar boşuna Sonra üzülürüm buralarda Bir bebek ağlıyor henüz 1 yaşında O daha minicik konuşmayı daha yeni öğreniyor Baba diyor o incecik sesiyle Koklayamıyor babası onu, baba demesini duyamıyor İçinde bir burukluk var minicik yavrunun Babasının öldüğünü bilmiyor, ama sanki hissediyor bunu Gözleri hep ağlamaklı bakıyor kapıya Her kapı çalındığında koşuyor minik bebek Minicik yüreği çarpıyor sevinçle Babam geldi diyor!!! Ama kapı açıldığında yüzündeki o mutluluk Yerini hüzne bırakıyor Minicik dudaklarını büküyor, bir köşeye oturup sessizce gözlerinden yaşlar boşalıyor Annesine sarılıyor , "Anneciğim babam nerede ,neden babam gelmiyor ?"diyor Yıllar geçiyor sonra minik bebek büyüyor Koskocaman bir delikanlı oluyor O da babası gibi askere gidiyor Göğsünü gere gere mertçe Ben vatanım için canımı seve seve feda ederim diyor . Yine bir ana ağlıyor, korkuyor oğlunu kaybetmekten Tıpkı kocasını kaybettiği gibi Anneciğim ben bir askerim diyor "Hakkını helal et anacığım !!" bu onun son sözü oluyor Derken bir acı haber geliyor Dünün minicik bebeği babası gibi şehit olmuş ***** bir kurşun sonucunda hayatını kaybediyor Dağ gibi delikanlı bir kağıt gibi yıkılıyor ***** kurşun karşısında Ey Apo binlerce yürek yaktın, Binlerce yavruyu babasız bıraktın Binlerce anayı ağlattın Artık senin de sonun geldi Bunların cezasını teker teker çekeceksin Ey vicdansız Apo Sana ne ceza verilse azdır Sen bu ağlattığın insanların gözyaşlarında boğulacaksın Sana öbür dünyada bile yer yok Neden bu savaşlar, neden bu gözyaşı Barış, sevgi ve dostluk varken Bu kavga niye ? Bitsin artık bu kalleşlik, bu pislik Bitsin artık gözyaşı ANALAR AĞLAMASIN .. |
Unutmuş Gibi Daha önce yaptım yine yaparım Aşkını içimde yaşatırım Kimseye göstermem üzüntümü Gündüz gülerim, geceleri yalnız ağlarım O hoş sesini duyamam belki ama… Çareyi fotoğraflarında ararım Geçmiş günleri hatırlarım Düşlerimde ellerini tutarım Gözlerine bakarım Ben bu aşkı sensizde yaşatırım Beklerim ölene dek… Dönecek der umutlarım… HERŞEYİME… |
Bir Çiçek Aldim Dün gece yine yalnizdim Sokaga çiktim Ve kendime bir çiçek aldim Kendim almamis gibi yürüdüm sokaklarda Ve yalniz degilmisim gibi düsündüm Ama her gece gibi Dün gece de yalnizdim Ve kendime bir çiçek aldim Bir saat geri alinmis saatler Ben geri almadim Ve bir saat daha yalniz kalmadim Bir masaya oturdum Iki çay ismarladim Ben içtim Sen soguttun Sana söyleyecegim her seyi yuttum Çok dert etmedim Çünkü yoktun Dün gece yine yalnizdim Rahat agladim Yoklugundan gizlemedim gözyaslarimi Ve lambalari hiç karartmadim Dün gece Her gece gibi yalnizdim Sokaga çiktim Ve kendime bir çiçek aldim Sen sandim Koklamadim |
mahkumsan aşkın dikenli tellerine koparacaksın ellerin kanasa bile eger sabrın tükenmişse yüreginde gözlerini yaslarla doldurmayacaksın güleceksin icin kan aglasa bile zalimi sevdiysen sonuna kadar kefenini giyeceksin cebine umutları doldurarak o arkandan aglamasa bile ... |
| Saat: 00:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık