![]() |
YALANCISIN SEN-I şimdi kim savurdu bu közü her yer duman görmüyor göz gözü hey sen karanlığıma ışık saçan yalan ışıkların uşağı kaç zaman saklanabilirsin kaf dağından yüce yalanlarına kaç zamanda eritebilirsin dar zamanlarda büyüttüğüm akla hayale sığmayan düşlerimi yüreğime attığın kaçıncı mengenede saklısın. kaç okkadır yüreğin bir seferde kaç adamı oynayabilirsin. gözlerime bakarak “doğru benim” yalanını kaç kez söyleyebilirsin? içim rahattı benim kadifelerden diktiğim hülyalarda her gün bir başka renkti aşk elbisem bir sana taşımıştım bahar kokulu tenimi ne iç organlarım büyüdü ne bedenim dar göğüs kafesime nedir bu içimdeki ağrı yoksa iki yüzlülüğün mü batıyor ciğerime. kaça satılır aşklar pazarda KDV dahil midir yalanlara. fatura almasam daha az yalana mal olur mu? aşkın bana kaç yatsı yanar sandın yaktığın mum daha kaç salınımınla dönecekti kırılası başım kaç kez borçlanabilirdin kuş tüyü alacaklı ümitlerime git şimdi gitmelisin gelişinden hızlı olmalı gidişin. hey gidi çıkmaz sokakların bilinmez numaralı adamı pembe boyası sıyrılmış panjurlarının altından sırıtıyor siyahı al eline boyayı fırçayı baştan başa boya yalanlarını **müdahale etme hayata…..su yolunu buluyor nasılsa…için yarılsa,kemiklerin ayrılsa….bir kez daha avazın karışır mı sanıyorsun avazıma….** Mehtap |
Hep sabredip seni sevdim Belki sende seversin diye Bıkmadan sana elimi verdim Belki tutar'da okşarsın diye Her adımı benden bekledin Bende attım anlarsın diye Sen kaçsanda ben geldim Belki döner sarılırsın diye Her yaklaşmama sonuncu dedim Her sonuncuda anlarsın diye Sabredip yanaşacağını sandım Yinede buz gibiydin sevgilim niye Artık sonuncuya kararım verdim Bıraktım kendimi yorgunum diye İyimserliğimi söküp denize attım Artık bir daha geri dönmesin diye sabri aksu |
Su Gibi... Suyun derdi varmış dilemiş ki su gibi sevdaları olsun insanların lakin ağlamış su suya hasret gönüller susmuş akıtmışlar yaşlarını aşk için cehennemin dibine kadar çok mutlu..... Zeki Arlan |
Sisli duman içinde ben, kendimle baş başayım. Uzak ufuklar içinde, sade siyah yalpadayım. Bir rüzgar esince hafiften, dağıtmak için dumanı, Tufandaymış gibi savrulanlardanım. Bir mağbedin içinde tek başıma, Korkuyla ve soğukla, mum ışıklarında, Uzaktan duyamadığım ama hissettiğim şarkıyla, Ürperen biriyim, sallanmaktayım. Bir ‘merhaba’ nelere kadir düşünen, Cevabı arayıp da bulamayanlar arasında gezen, Hiç cevap istemeyip yoluna devam eden, Cevabı bilip de söyleyemeyenlerdenim. Kanımı dondurup da dur denirse, Akmasını durdurabilenleri bilip de, Enerjini alıp bitirse de, Kanı hiç durmayıp, akanlardanım. Yorulduğunda düşünmeksizin duran, Durup da diz üstü çöken, Diz üstü çöküp de sırt üstü yatan, Sırt üstü yatıp da göğe bakan ve Göğe bakıp da kalkıp, devam edenlerdenim. Nice soru soranlar arasında Bir sürü bilinmezler diyarında Aklına takılanlarla yaşayanlarla Dilinin ucuna gelip, konuşamayanlardanım. Sebepsiz sevmeyenler içinde, Sana, senin kalbini sormayanlarla Kalbi akla karıştıranlarla Yan yana, baş başa yaşayanlardanım. Ayağı, parmağı kırıklar içinde, Ama niceleri sağlam yürekle, Çoğu, tamam sarı kafeste Daha iyi yaşayanlardanım. Belli ateşler içinde, Ya da kimbilir soğuk kaleler içinde, Hep, ama hep yaşatmak isteyenlerle Küçücük çarpan yüreklerde, ebedi yaşayanlardanım! tarık döğüşçü |
Aşıkmı Diyem Erenlerin gönlünde ol sultan dükkan açtı Nice bizim gibiler anda konuban geçti Cümle erenler uçtu dağlar yazılar geçti Aşk kazanına düştü kaynayıbanı pişti Bu dünyanın meseli benzer murdar gövdeye İtler gövdeye düştü Hak dostu kodu geçti Aşıkmı diyem ona can terkini urmadı Aşık ona diyeler kim melamete düştü Yine esridi Yunus Taptuk yüzün görelden Meğer onun gölünden bir cur'a şerbet içti Yunus Emre |
SESSİZDİ AŞK Nasıl tanımlayabilirim aşkı Tarifi var mı, diye başlayan cümlelerin Kelimelerin sustuğu anlardan birinde Sevdirmişti bana seni Öyle anların birinde gözlerime bakmıştın Ellerim titriyordu bilinmezlikte Zaman ötesi konuşmalar vardı Suskunluğumuzda Çağla gözlerin yere bakmıştı Hatırlar mısın, bir çiçek açıyordu o anda Biraz ötesinde veya berisinde Bir kuş kanat çırpmıştı sessizliğe inat O dakikada yüreğim çağlamıştı Duymuş muydun sesini Hani bir de sen susmuşken İnci taneleri dökülüyordu dudaklarından Gözlerine bakınca gökkuşağını görüyorum Demiştim fısıltıyla Ve sen dönüp gözlerime bakarak demiştin ki Gördüğün yüreğimdeki sevdandır gülüm Şimdi özlemlerimin içinde sessizlikte Düşlerimmiş gibi Seni görüyor, sevdanı gözlüyorum Yüreğimin en derinlerinde… ZEHRA ÖCAL |
O GÖZLER uzuunca baktılar hani öylesine değil canım vallahi alıcı gözle ve ruhani dalsız budaksız kabuksuz soyulmuş söğüt direği gibi ıslak çıplak bilirsiniz bir kadının en can alıcı yeri gözleri kaç zamandır şövalesinde bendim resmedilen bendim muhasebesinde bendim mizanında ressamın ne olursunuz öyle bakmayın efendim inanın yarı beline batmış aslan huzursuzluğundayım gök ıslak yer çamur tuzum da kuru değil alın beni benden alın size bir sevgi en ucuzundan yetecek kadar ikimize de var siz şiirlerimin esaslı kraliçesi alev kadın buzulumda küçücük bir akar aah yok mu o gözler bir tek beni yaktılar bir baktılar bir daha bakmadılar orta yerde bıraktılar Necip ÖZMEN |
SEN, BEN VE UZAK Bugün hüzün dökülüyor her tarafımdan, Sen yoksun değişilmez aşk yuvamızda, Yalnız ve çaresiz oturuyorum boş oda da, Umut denilen şey bizden uzakmış aslında. Aşkı yaşamak ayrılıkla berabermiş, Aşkımızın adı ayrılık olsun o zaman, Sen benden, Ben senden uzak koklayalım hayatı… ismail özdemir |
Mavi Ortanca I sustu mavi ortanca, boş havuz havuzun kenarındaki içindeki sonsuza bakan tavus avaz avaz, uzun uzun sustu sustuk… tennureler kuşandım döndüm kızıl tennureler uçuş uçuş usul usul ak tennureler son uçuşunu yaptı hüthüt! belki çocuktum taze açmış filbahri belki gayrı/ihtiyardım yüz yaşında avcumda bilyeler ve bir prelüd -herkesin kederinin rengi ayrı akşamının da- II bir düğüm daha attık takvime -yalnızca bir iç çekiş- tirşe benekli bir kelebek usulca özür diler gibi kondu uzayan gölgesine ortancanın -günün kısır çağnağında kelebeğin kanat sesi- III herkesin bir sessizliği olsun beyaz ışıklardan ve keskin kamalardan ince mavi damarlardan sessiz sessiz ağlaması olsun herkesin bir dileği acemaşiran ÜNLEM SANAT DERGİSİ, Sayı:22 |
Gülümserdi gözlerinin yeşili Kavuşmalarımızda O endam o eda hasretin esareti Sevdiğim ne zaman geleceksin Özledim asalet timsali ellerini Buluşmalarımızda Yanağıma konan bir buselik esinti Sevdiğim ne zaman geleceksin Aşk badesini içtim anılara serili Sarılmalarımızda Gözlerimde canlanır gözlerinin yeşili Sevdiğim ne zaman geleceksin Eziyor, yıkıyor sevdiğimin hasreti Şarkılarımızda Yokluğunda karanlığın kasveti Sevdiğim ne zaman geleceksin… zehra öcal |
| Saat: 05:39 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık