![]() |
Sitemdir..! Sözlere inanmadığı için Aşk' a inanmadığı için Kendine inanmadığı için Yüreğine sitem Seni dünyası yapıpta Dünyayı yıkamadığını görünce Utanmadan hala yaşayan Yüreğime sitem... Her günümü zehir ettiği için Yaşamayı haram ettiği için.. Sitemdir bu sitem.. Seni benden ayırdığı için annene sitem.. *** sahipsizlik için.. karşı gelememezlik için asalak gibi yaşamak için dünyaya.. insanlara sitem.. *** Sitemse al işte sitem.. Yüreğimi sana emanet ettiğim için KENDİME SİTEM...! Alişan Yılmaz |
Aşka ve Sevgiye Dair Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair… 26 Ocak 2002 Aydın Yüksel Kasım |
KEŞKE ... Seni tanımak, seni solumak Gözlerinde kaybolup zihninde var'olmak. Harika... Seni tanımak, seni kaybetmek, Sen isterken, reddetmek Şimdi yanında olamamak Berbat... "Keşke"siz bir dünyada "Keşke"siz düşüncelerde Mutlu ve doymuş olabilseydik. Sonsuzluğa birlikte yürüyebilseydik. Gülen genç yüzlerimiz Birlikte kırışsaydı, Pırıl pırıl saçlarımız, birlikte ağarsaydı Tasalarımız, gözyaşlarımız Birbirinde eriyip Umutlarımız, kahkahalarımız Birbirinde coşsaydı.... Koca bir ömrü mutlulukla paylaşıp O son, bilinen yolu elele yürüseydik. KEŞKE !!! demir" <"nursen> |
Cam Kırıkları silah icat oldu mertlik bozuldu iletişim icat oldu acılar bir tuş ötesi ''alo, orda mısın annem'' beynimde depremler yüreğimde rüzgara kapılmış yağmursuz yangınlar gözlerimde çiy tomurcukları ''Alo, orda mısın annem'' cam kırıkları 27.09.2001 Nurten Altınok |
Ölüm bu gün bana ise, Yarın da sana, Bu Dünya imtihan, İnsan olana. Ne can bedene, Ne mal bir cana değildir mülk, Hepsi yalan bu Dünya’da, Bir Mevla’dır gerçek olan, Elbet odur en büyük. Korkmam hiçbir şeyden, İmansızın şerrinden korktuğum kadar, Yıkılmam hiçbir şeyden, İmansızın yalanından, iftirasından yıkıldığım kadar. Ölüm bu gün bana ise, Yarın da sana, Yazıklar olsun bir Mevla’yı, Bir ölümü unutana. 22.9.2006 Tayyip Sağ |
keşke uğurlaması kim durdurabilir çocuk salınıp gitmelere aşina yüreği yabancılaşmaya görsün göğsüne sır yemin rengi uçar esasından mavinin masal kalır hatır cezvesinde kaynayan kahve mırıldanılan söz kırıntıları her bir nar tanesine yazılan çiçek sepkeni düşler sol yaka cebinde yetim hurma çekirdeği gök dökülür gözlerinden yıkılırsın kendi içinde ay patikalarında zamanın kesik kesik ilerlemesi hayat ekinden koparır insanı perdeler geceyi topladıkça oysa sevince dağ gibi sevmesidir öz kalbin bildiği yıkılmadan dimdik kalması ayakta sırra kadem olsa da çekip giden çizgileri çizemesen de boydan boya kim bilir rüzgârın kendine çimdiğini dile gelmesini çalıların ketum dilber hüznün hışırtısını kayıp ses tonunda sonsuz yarının, aşk yanının boynuna düşen ip gölgesini çiyle ıslak kadın çıplaklığını yalnızlığında durduramaz kimse bir ayağı eşikte olanı takvim kolleksiyoncusu bilmez göznuruyla ışıyabilmeyi sen yaşarsın son kertesinde dünyanın kirini yıkama meylini imge alevinden ağır ateşli dudağındır kalemi öpen parmaklarındır terli kal diyemezsin hiç senin olmamışa jokeri imtiyazsızlık olan sahteye öğretemezsin sadakati nasıl anlatırsın ah! çocuk asıl sırça köşkün gönül olduğunu ara sıraların gök gürlemesinde yitmiş acize sarı sayfalarda şiir tutan külkedisinin soluduğunu S.Sevinç YILDIZ |
gel--git Ağır ağır aydınlanacak sabah, çünkü sen güneştin benim en sevdiğim.. Kırbacı da gülü de hoş aşkın, gel sarıl hep benim ol, o dudak o kadar mı? Yahut yeter git kiminse kimin ol.. Ben sana da aşka da kötü sözler ederim de bu gece, elim de dilim de varmaz, gel hayat anlamsız solumam sensiz... Gece sinsi düşlerim istemediğim olacak.. Gel.. Git.. Biliyor musun elmaya bayılırdım, martıya denize aşka.. Şimdi ne kaldı? Gel vefalı bir bayram ziyareti gibi hala ya da amcaya.. Nasıl istersen öyle gel, ne de olsa gideceksin özgürsün.. Gel yahut git farkı yok, sen ateşim gün aydınımsın.. Ayrılığımsın.. Nasıl istersen öyle git, anılı anısız... Sarıl kendine.. Git bir de sigara yak.. Aşk emek istemedi, kendisi geldi.. Ayrılık zaman istiyor sabır istiyor, demek aşk da çaba istiyor.. Çok sinsi gerçekleşecek ayrılık, yanık bir yeşil gibi of deyip yanarken yürek.. Çokça yavaş doğacak galiba güneş, çünkü sen benim gün aydınımsın.. Ve insansın, belki en çok sevdiğim... Gel.. Git... yasemin temel |
ISSIZ HAYALLER ..susmayı tercih eder yüreğiniz kelimelerin kaynağı harfler bile kayıptır kayıplığınız nisbetinde, tek kelime dahi çıkamaz , çığlıklar altında ezilen yüreğinizden, eskitilmiştir yaşam bağıran bir notanın inlemesidir içinizi yakan notalar neden bağırsın ki diyerek size yakıştırılan , size yapıştırılan ve sizin kaçtıklarınız kaçtığınız ölçüde içine düştüğünüz tadına alıştığınız güzellikten mahrum edişiliniz hayatın kısır döngüsünün omzunuza insafsızca bıraktıkları sizi anladığını söyleyenlerin sizi anlamadığı bir dünya… evet buydu , aradığım noktadayım dediğiniz anla kaybettiğiniz anın cenkinde yaşadığınız yaşamsızlık nefessizliğinize eklediğiniz ıssız hayalleriniz ve ürktüğünüz sonlar muaamma yaşamın can damarımıydı yoksa ya da yaşam bunu hakediyorsun diyordu hep güçlü insan çizme çabanız da bir kamburdu aslında; yüreğinize, aklınıza dayatılmış bir kambur ve ezildiğiniz kimliğiniz dağların laf dinlemez yalnızlığıda yoktu duvarlar , dağlar, balkon aralıkları belki de hepsi sonsuz bir boşluğa açılıyordu acıydı ellerinizden akan acının çocuklarıydı gebe kaldığınız acıdığı kadar acıtanlardı yareniniz susmayı tercih eder yüreğiniz susadıkça susmalar … Kaynak : dolunay |
Ay dolunay ay seni yaşatıyor bana sevgili yakamozlarla deniz beni uzakları okşuyor ay ışıkları kolların bomboş bilmekteyim hissetmek medcezirlerini bütün denizlerin aşk cığlıklarını evrenin yakomazların çakıltaşlarının tüm şarkıların sesinde baktığım noktadan aydınlıkların yansımasını anılarımın sen ben ve nevbaharın artakalan zamane aşklarından dolunay zamanlarının yarımdan iki karanlık iki ay gelişinden belli mehtap ay dolunay 30.06.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Gittin sevgilim.... Sen gittin geride acılar kaldı Acılar dağlar kadar... Yaşanası zor imkansız acılar Bu gece yine camlardayım Yine seni özlerken.... Yine hıckıra hıckıra aglarken Ve sesimi senden başkası duymazken Seninleyim.... Hani seni uğurladığımdan beri Kendimi atıp durduğum bu cam Hayalimde sen.. Ve sana kavuştuğum bir an. Bu camda olmasa.. Yaşamak bana yalan Ah..Sevgilim bu dünya değil artık Senin bıraktığın o alemi harika.. O tertemiz insanlar yok.. Keyfişarap zehir bana Çıldırası bir gecedeyim Aklım gidip geliyor bebeğim Sen yoksun ya.. Beni görmüyor duymuyorsun Ulaşamıyor ya..sana acılarım İşte bu benim tek kazancım Gittin Sevgilim..... GERİDE ACILARIM. atiye danış |
| Saat: 19:41 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık