![]() |
İmkansız Kağıt kalem kaldı öğlece elimde, Yazmak istedim ne varsa gönlümde, Seninle aramızda bir şeyler var bende, Direndim, durdum anlatmak imkansız. Gözlerim dolu dolu, saat sabahın beşi, Kimi horluyor, kiminin yanında eşi, Kim ki beni benden alıp götüren kişi, Uğraştım nafile, anlatmak imkansız. Boğazım düğümlendi hafızam nerede, Aklım fikrim kalmış maalesef sende, Seninle el ele son verdik bu derde, Uğraştım olmadı, anlatmak imkansız. Kaderin önünde yuvarlandık durduk, Göz göze gelip seninle bir bütün olduk, Nihayet gönlümüze bir sahip bulduk, Seni, şiirlerimde anlatmak imkansız |
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim degil, yüregimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüregime. Bir baska yerde olamazdın zaten. Sen, benim en degerli yerimde, yüregimde olmalıydın, orada kalmalıydın. Çok aşka ev sahipligi yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Her hangi bir konuk degildin artık. Bu yüzden ne agırlama faslı vardı, ne de ugurlama. O yüregin gerçek sahibiydin. Simdi sonbahar, kışa giriyoruz ya. Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle. Çicek çiçek açtın yüregimde. Gökkuşagı zayıf kaldı,senin renklerin karsısında. Taze bir yaprak gibi yeşildin. Açelyaydın pembeliginle. Üzerine çig taneleri düşmüş sarı güldün. Kırmızıydın bir ateş gibi. Ve maviydin... http://content12.bigoo.ws/content/gif/flowers/flowers_72.gifhttp://www.kircicekleri.com/soylekiflt2.gif En cok bu renkle anmayı sevdim seni. Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim. Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da. Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık. En kızgın,en tahammülsüz oldugum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana. Içimdeki sevinç yüzüme yansıdı,güldüm. Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek oldugunu, nasıl güzel bir şey oldugunu anladım seninle.. Her seye ragmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacagım hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttugunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim. Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim,kul ederdim. Sana ulaştıgımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin... http://www.kircicekleri.com/soylekiflt2.gifhttp://content12.bigoo.ws/content/gif/flowers/flowers_72.gif Sevdim ve hayrandım da. Her halin çekti beni. Duruşunu,uyumanı,gülmenı,kızmanı,şaşkınlıgını, saflıgını,kurnazlıgını,çocuklugunu,olgunlugunu sevdim. Sesini de sevdim suskunlugunu da. Küçük oyunlarını,kaprislerini, sitemlerini,korkularını sevdim. Seni ve o doyumsuz sevdanı, uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çogu zaman. Sıgmadın cümlelere ve hiç bir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı. http://content12.bigoo.ws/content/gif/flowers/flowers_72.gifhttp://www.kircicekleri.com/soylekiflt2.gif Seni severken yorulmadım. Çünkü sen yasam kaynagıydın. Her gün yenilendim. Seninle çogaldım,büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölmezligin ta kendisiydin... http://img218.imageshack.us/img218/907/134bar8vo.gif |
İmkansız Aşk Falcı kadın yalan söylüyor yalan Bizi birbirimiz için yaratmış Tanrımız Nasıl mümkün değilse Yıldızları toplamak gökyüzünden Öylesine imkansız bir şey aşkımız Kurudu gölgesinde oturduğumuz ağaçlar Bahçelerde sevdiğin çiçekler kalmadı Sadece hatıralarda ebedi olan Vazgeçemediğimiz, unutamadığımız Onlar bile bize yar olmadı Unut benden kalan ne varsa Unutmak tesellidir yalnızlığın Güneşi bir kadeh şarap gibi içip Delicesine sarhoş olmak En güzel tarafı imkansızlığın Ümitlerimiz fırtınalı denizler ortasında Bir hurda teknedir şimdi Dalgalar dünden daha zalim Rüzgar daha hoyrat Ne bulut var ufuklarda ne gemi Mevsimler toz pembe değil Gündüzler gecedir, geceler zindan Güneşin doğmasını beklemek boşuna Boşuna artık medet ummak Taş kalpli zamandan İnan ki! Kırılmış bir ayna gibi Paramparça, kırık dökük aşkımız Çaresizliğin, ümitsizliğin türküsü Türkülerin en içlisi, en hüzünlüsü Büyük aşkımız |
Yasaksın Sevgili Dün gece, Adını suya verdim Kimse görmeden Damla damla içtim İçim kuruduğunda Karanlığın o kilitli köşelerinde Gözlerine yıldızlar yağdırdım Bakışın gizlensin diye Marmara ile dertleştim Bir kadeh şarabın sarhoşluğu İhanetlerin yüküyle Boğuldum kalabalıkta Sense başka masada Başka gözlerdeydin Ve başka seste Bir yara vardı hani dudağımda Kanlı kelimeler Alnımda iz vardı geceden sürülen Oysa delik deşik ettim arzularımı Susmak ne ağır geldi bilsen Başımı göğe her kaldırdığımda Nefesini hissettim Ve Sonsuzlukta kısa kısa dokunuşlarını An geldi Aynı şiirler doldu kulağımıza Aynı sular geçti düşüncelerden Üç adımda bitti Peri kızına benzer hikayem Marmara yalpalarken ayaklarımızda Aynı korkuydu paylaştığımız Yutkunduğumuz da belki Aynı sevdaydı…belki de isyan Esirim sensizliğe Saçlarımı ördüm demir parmaklıklara Pencere yaptığım gözlerindi duvarımda Ellerin kelepçe Şiirlerin katlı cebimde Hece hece döküldüğün geceden Arzulu bakışların sadece bende saklı Yirmidört saatime gizlesemde seni Saatler seni çarpar yüzüme Yasaksın sevgili Bir o kadarda helalim... |
İmkansızımsın İmkânsızımsın, bu gün doğumunda batan Kanıksadım muhalif savunuşları İnanıp, Çabalamadığım ki benliğimde gizli Dışa vursam aşkını, Yıkacaktı ılık sonbaharda dizelerini İyisimi, susmak belki kaybedişlerde Ahenklerde kalmak eskisi gibi Sende renklerini nadasa bırak Canlanır belki sonralarda aşk Beni bilme zaten tanımazsın Gün doğumunda batıyor hayat Dedim ya hırçın sözlüm İmkansızımsın… |
Gülleri Sana Bırakıp Dikenlere Gidiyorum... Gidiyorum bütün acılarımı vurup sırtıma umutları bırakıp başucuna ıtırları, menekşeleri, kırgüllerini bırakıp şiirlerimi sarıp bohçama yüreğimin yangınına gidiyorum hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal gidiyorum gözyaşlarımı papatya diye saçlarına takıp yüreğimdeki yağmurlarla bir ırmağa akmaya gidiyorum içimde yeşerttiğim tüm çimenler sana kalsın sana kalsın baharçiğdemleri, kırgelincikleri, kırkkanatlılar gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum gidiyorum başımda gam gözlerimde nem bütün hatıraları bırakıp geride usulca çekip kapıyı ardımdan alıp başımı gidiyorum buralardan şafak sökmeden kimseler görmeden yağmurun yağmadığı çöllere gidiyorum sevgi dolu yüreğimi bir ıssızda yakmak için hoşça kal suyundan çimdiğim dere kana kana içtiğim pınar sayki yaşamadım bu yerlerde nazlı çiçeklerini okşamadım baharın bozguna uğramış bir bostanın hüznüyle bir yaprağın ürpertisine yazıp ömrümü çekip gidiyorum buralardan gidiyorum bir bilinmeze doğru hem yol, hem yolcu olmaya acılarımla başbaşa kalmaya gidiyorum bütün yıldızları takıp kanatlarıma bir kelebek gibi özgür olmaya gidiyorum Yüreğimin sızılarında damıttığım her şiiri bin kez öperek ve sökerek sevgiden yana ne varsa göğsümde gecelerin zifiri saçlarında kaybolmaya bir ceylanın gözlerinde ağlamaya gidiyorum bütün borçlarımı ödedim alacaklarımı erteledim artık ne diyecek bir sözüm kaldı sevdiklerime ne okuyacak bir şiirim gözlerimin içindeki iki damla gözyaşı gibi bakmadan ardımdaki uçurumlara alıp götürüyorum yüreğimdekileri de hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal... |
Zannetme ki gözlerim sana baktıkça bıkacak Ellerim ellerini sonsuza dek tutacak Kapanırken gözlerim ebediyyen hayata Son sözüm yine SENİ SEVİYORUM olacak.... Sevmek ellerini tuttuğumda dertlerimi unutmaksa Dizlerine yattığımda mutluluk duymaksa Seninle ölümü bile göze almaksa SENİ SEVİYORUM AŞKIM... Yalan sevgilerin sahte bakışların bittiği yerde buldum seni Sen herşeyi kaybetmeye degecek kadar değerlisin çünkü ; Sen CANIMSIN... |
Bugün Senden Ayrıldım Sevgilim... Bugün senden ayrıldım sevgilim!!! Oturdum sabaha kadar tek damla uyku uyumadan sana bunları yazdım... gittiğinden değil, ayrıldığımızdan değil,öyle anlama, hep yazmak istemişimdir.... hep çok sarhoş olup,seninle düşünmeden konuşmak istemişimdir söyleyeceklerim seni üzse bile... sana karşı bir şeyler saklı olsun istemedim içimde, nasıl gözlerimi anlayıp görebiliyorsan öyle gör istedim yüreğimi!... ama ne yapabildim ne de anlatabildim sana bunları yazık... sırf tepkin ne olurdu diye; sana anlatabilmek için, senin beni anlayabilmen için, hatalar yapmak isterdim ve sana bunları anlatmak, seni bunlar kızdırsa bile... Şimdi anlayabiliyorum kendimi, yargılayabiliyorum gerçekten ve seviyorum ve seveceğim her zaman seni... Bugün senden ayrıldım sevgilim, Hani sen gidince, ölü gibiyim derdim ya, terkedilmiş bir ev gibi soğuk ve yalnız cansız,ruh gibi, manasız! Sen gidince Yapamam derdim ya hayatımın anlamı kalmaz Anlamsız! Şimdi öyleyim işte, hem manasız hem anlamsız, Beni milyon kere yaktın ama dumansız!... ölümü ve seni gözleyeceğim artık yatırıp uzaklara gözlerimi, elbet biri gelirde beni bu çıkmazlardan tutup elimi götürür diye... bir çocuk gibi bekleyeceğim bir çocuk gibi kim bilir belki çıkarda gelirsin bir gün diye... bu yazdıklarıma kızma, çünkü sensiz hayal kurmadım, hep ümit ettim, hep umdum mutluluk çok uzak değil ha ulaştım ha ulaşacağım diye, ama inan sensiz hayal kurmadım... inan sensiz ummadım.... Bugün senden ayrıldım sevgilim, Ayrıldım diye yazmadım bunları, bu yazdıklarım gerçekten tanıdığını sandığını tanıtsın sana, “sevgi yetmiyor” tanıtsın sana... seninle hiç ayrılmayı düşlemediğim için böyle davranıyorum böyle yazılar yazıyorum sana, ama anlamı olmayacak biliyorum , sende bir gün eminim geç kalmışlığın ne demek olduğunu anlayacaksın benim gibi, şimdi anlamanı beklemediğim gibi... şunu merak ediyorum hep; yokluğuma alıştın mı!!! alıştın mı diyorum çünkü varlığıma bir zamanlar alıştığın için... ister kız ister darıl ama biricik, demek ki sen bana sadece alışmışsın... varlığıma, adım anıldığında şeklime alışmışsın ve sen bunu başka şeylerle karıştırmışsın... iyi bir sevgili olamadım biliyorum, ama iyi bir sevici olmuşum kendi kendime , hep de kandırmışım kendimi... birde seninle beraber şunu öğretti bana ister sevgilin olsun, ister can ciğer arkadaşın,ister yarenin, ister dostun, vermeden alamıyormuşsun, bunu!!! ben böyle kandırmışım işte kendimi, başına gelmeyince anlamıyor, öğrenemiyor insan, öğrendik işte sağol sayende... BUGÜN SENDEN AYRILDIM SEVGİLİM |
SON HESAP Dün gece oradaydım 'Pişmanlıklar Bahçesinde' buluştuk onunla. Yıllanmış yanlışlardan demlenmiş bir çayı yudumladık son kez... Hayallerimiz Sanki sıcak bir dondurma gibi duruyordu masada Daha dokunmadan erimişti. Ve ne garip bir tesadüf Ne istedikse o gün garsondan Aşk gibi- dostluk gibi umut gibi Çoktan tükenmişti.. Yapacak bir şey yoktu artık Son hesabı ödemekten başka Gel gör ki Garsona, hesap deyince Acı acı gülümsedi Çünkü; Gözyaşlarımız Bizden önce hesabı ödemişti... |
İnadına Ve sormuş gözyaşları kaderine Ne kadar uzak benim yakınlarım Isıtılmaz şeylerle dolu hayatında Uzun tırnaklı ellerin saçları okşaması.. İnadına satıyorum çok büyük hiçlere hayatımı! Son defa gülümsüyorum sevmediğim kaderime içindesin diye... |
| Saat: 00:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık