![]() |
yaa bis i sftlarınaa sonu 'i' ile biten sftlar dmstık ama 'krei', 'yuumei' gibi sıftları na sıftlarına yasdık.Neden_? bidee bu na sıftlarıının olumsuzunu yapamıo muyus_? biras gec oldu amaa cwplarsanıs sewınırımm (: |
Alıntı:
e ve i yanyana gerdiklerinde "ei" olusur ve burdaki e uzar i de yutulur. ornek: sensei => sensee die okunur. bu yuzden yumeei ve kirei deki sifatrar hem yuume-kire den turedikreri icin dedim. na sifatrarini orumsuz yapmak icin jya nai yada nai kurraniyoruz mesera Yuumei nai yada yuume jyanai. |
Alıntı:
Alıntı:
bu yazdıklarınınızı kopyalayıp Türk dil kurumuna mail olarak gönderdim. Türkçe mealini bana çevirip geri yolladıklarında buraya bi şeyler yazarım sonra hadi hoşçakalın :] |
Masu generde tanimadigin yada senden buyuk[is,yas] kisiler icin kurranirir. Ama arkadasrar arasinda Masu pek kurranirmaz... Alıntı:
|
bişey sorucam "ikimasu". iku eyleminin "te hali"+masu gelmiş hali mi? eğer öyleyse ; neden diğer eylemlerde masu ayrı bi şekilde imasu olarak yazılıyor. örneğin: kaku -> kaite imasu taberu -> tabete imasu |
bu sitede dilbilgisi kurallarının özeti var ordan bak rahat olur Ana Sayfa - japonca.da.ru Türkiye'nin En Kapsamlı Japonca Sitesi |
Alıntı:
kaku-> kaite imasu-> kaite seklinde olur. Ikimasu te hali+masu deirdir. te hari yokenki halidir. kibar bicimde kullanirdiginden dorayi oyre yazilir. |
arkadaşlar bu kanjiler tam olarak ne oluyor. her bi kanji bi kelimeye mi denk geliyor. yoksa her kanji alfabedeki birkaç harfin birleşimi mi |
en son soyredigin dogru. Kanji çinceden gelen harflerdir ve Alfabedeki bir kaç harf birleserek Knaji yi olusturur. Bazende her kanji tek bir kerimeye denk gerir.. |
Alıntı:
|
| Saat: 20:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık