MsXLabs
Sayfa 2 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Birkaç haftalık kedi yavruları anneleri yoksa eğer nasıl beslenir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/318448-birkac-haftalik-kedi-yavrulari-anneleri-yoksa-eger-nasil-beslenir.html)

mex 1 Eylül 2013 10:41

Cevap

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2655377)
merhaba kediler kuyruklarını aniden yukarı kaldırıp sonra yavaşça indirdiklerinde bu ne anlama gelir?

Acıktım Anlamında

nötrino 8 Eylül 2013 12:16

Alıntı:

Misafir irem er adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2658939)
Benim bir arkadaşım var ve kedisi yavrular doğurdu 3 tane bir tanesini bize verdi biz tatıle gıttığimızde kedimızı verecegız ve döndüğümüzde de geri alacağız kedime bir zarar gelir mi?

Bu aşamadaki bebek kediciğin annesine ihtiyacı vardır ve anne sütüyle beslenmesi gerekir.Sütten kesilip annesinden tamamen ayrılma dönemine girdiğinde kediciğe bakabilirsiniz.Kısacası kedicik annesinin yanında olmalıdır!

nötrino 28 Eylül 2013 19:25

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2664857)
bahçede beslediğim bi kedi vardı 5 aylık bir gün kapıyı bi açtım yerde yayılmış yatıyo kaldırıyorum düşüyo arka ayaklarında bi problem oluşmuş sorun arka ayaklarında yada bağırsaklarında zorla 5-6 adım attırabiliyorum ama ayağa kaldırınca bağırıyor nolmalde hep kuyryğu havada dolaşırdı ama şimdi kuyruğu biraz kabarmış ve hep aşağıda kuyruğunu yukarı kaldırıyorum düşüyor kapının önüne bi bez serdim kediciğide oraya yatırdım yavaşça kıvrıldı yaklaşık 5-6 saattir uyuyor kaldırdım toprağa götürdüm toprağıda kazdım belki tuvaletini yapar diye ama beni geri götür diye miyavlıyıp durdu bende geri götürdüm ekmek,peynir,pilav verdim hepsini yedi su içirdim bir sürü su içti(bunların hepsini yan yatarak yaptı sonra üstünü örttüm kıvrıldı aslında tam olarak kıvrıldı sayılmaz ve hep titriyor özelliklede bacakları ne yapacağımı bilmiyorum kaslarında bağırsaklarında yada arka bacaklarında sorun var yardım edin lütfennnnn!!!!!! ne yedirmeliyim ne yapmalıyım

Kediciğin iştahının açık olması olumlu bir durum. Kedicik kuyruğunu ve bacaklarını hareket ettiremiyorsa hareket sistemini sağlayan sinir dokular hasar görmüş olabilir. Fazla dokunarak kediciği incitmeyin ve vakit kaybetmeden iyi bir veteriner hekime götürüp tedavi işlemlerini başlatın!

nötrino 16 Ekim 2013 17:01

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2671995)
kediciğin bacakları düzeldi ancak bu seferde çok fazla hapşırıyor, öksürüyor, titriyor, miyavlayamıyor, hep uyuyor, burnu akıyor ama en önemlisi de hiç bir şey yemiyor süt, yumurta, peynir, ciğer, tavuk, et, ekmek, süt vb. ne verdiysem yemiyor çok zayıfladı zaten küçük bir kedicik tek gözü de kör iyice mahvoldu. ne zaman baksam uyuyor ne yapmalıyım kediciğe ne versem yer?

Kediciğin durumu pek parlak görünmüyor.Yemek yememesi ve saymış olduğunuz belirtiler durumunun ciddi olduğunu gösteriyor.Bu bağlamda kediciğe zorla birşeyler yedirmenin de bir anlamı kalmıyordur.Yemek yemese bile en azından kediciğin sıvı gıdalar almasını sağlayabilirseniz çok iyi olur. Öncelikle onu sıcak tutun ve yukarıdaki mesajda belirttiğim gibi kediciği vakit kaybetmeden iyi bir veteriner hekime götürüp tedavi işlemlerini başlatın!

nötrino 22 Mart 2014 14:43

Alıntı:

cevap yazamadım ama sizin yazdıklarınızı görünce hemen götürdüm veterinere antibiyotik verdi şırıngayla her gün içirdim kediciğe iyileşti çok sağlıklı şimdi yalnız şimdi de başka bir sorun var kedicik hamile! henüz 10 aylık, hamile olması normal mi? karnı öncekinin 2 katına çıktı kediciği bahçede besliyorum ne yapmam gerek? doğuma az kalmış olabilir kaç tane yavrusu olur?
Kedilerde ergenlik dönemi diğer bir deyişle üreme fonksiyonlarının geliştiği dönemler 6-9 ay arası değişim gösterir. En erken çiftleşme yaşı erkek kediler için 18 ay, dişi kediler içinse 18-24 ay arası olarak kabul edilir. Kediciğin hamile olup olmadığını bu şekilde anlayamazsınız. Kediciği mutlaka veteriner hekime gösterin o size bu konuda bir reçete verecektir.Bunun yanında bir kedi en az 4 en fazla 6 yavru doğurabilir. Bu evredeki bir kedi periyodik olarak fazla olmamak şartıyla süt, peynir...vs gibi besinlerle beslenebilir.Kitten adı verilen yavru kedi mamalarıyla da hamile kedicik beslenebilir!

nötrino 27 Mart 2014 15:47

Alıntı:

Ben başka sitelerede baktım orada 8 aylıkken doğum normal yazıyordu hatta bazı kediler 3 aylıkken bile doğuruyorlarmış. kediciği veterinere götüremem çünkü bu ilçede hiç veteriner yok. ve benim önceden bir kedim vardı 2 tane doğurmuştu yavrularından biri kaybolmuştu diğeri hala yaşıyor 4 yaşında maşallah sağlıklıda erkek. kediler 2 ile 15 yavru arasında doğurur diye biliyorum yanlış mı?
Üreme dönemi için yukarıda 'üreme fonksiyonlarının geliştiği dönemler 6-9 ay arası değişim gösterir.' şeklinde bir bilgi vermişim bu şu anlama geliyor üreme fonksiyonu gelişmiş bir kedi bu dönemlerde hamile kalabilir.Yavru sayısının 4-6 olması kediler için rutin bir durumdur.4'ten az belki olabilir. Bu durum nadirdir.Ama ben şimdiye kadar 15 yavru doğurmuş bir kediciğe rastlamadım, duymadım da siz söyleyene kadar.Daha önceki mesajınızda ' götürdüm veterinere antibiyotik verdi şırıngayla her gün içirdim kediciğe iyileşti' şeklinde bilgi vermişsiniz. Şimdi ise götüremeyeceğinizden bahsediyorsunuz açıkçası bu iki durum birbiriyle çelişkili göründü.Çoğu insan bu konularda bilgili değil.Her yerde değişik bilgiler verilebilir.Ama bu bilgilerin hepsi doğru olacak diye bir şey yok.O nedenle böylesi hassas bir konuda her verilen bilgiye itibar etmeyin ve kediciği mutlaka veteriner kontrolünden geçirin!

nötrino 31 Mart 2014 11:44

Alıntı:

madem bu kadar önemli başka bir ilçedeki veterinere götürürüm
Elbette önemli onlar masum emanet canlar. Çok dikkat edilmesi gerekli!

Alıntı:

bir de yavru kediler doğduklarında miyavlayabiliyorlar mı?
Yeni doğmuş bir kediciğin ilk zamanlar dış dünyayla herhangi bir bağlantısı olmaz. Gözleri görmez ve kulakları da duymaz. Kedicik dış dünyayı algılamaya başladığı zaman görmeye, emekleyerek yürümeye ve miyavlamaya başlar. Çıkan miyavlama sesi ise pek net değildir!

nötrino 31 Mart 2014 17:36

Alıntı:

kediciği veterinere götürmek için evden çıkmıştım ki kediciğin penisinden kan geldi bende eve geri döndüm doğuracak diye. hazırladığım yuvaya koydum sonra gittim ona fark ettirmeden izliyordum ama doğurmadı yan yattı sonra kalktı oturdu sonra kıvrıldı falan biraz daha kan geldi yanına gittim kediciğin yemek verdim yemedi sevdim ertesi gün yani bugün biraz halsiz yuvadan kalkıp güneşe yatıyor yalanıyor ama halsiz yemek yemiyor gene biraz kan aktı ne yapmam gerek acaba doğumda bir sorun mu çıktı ve doğuramadı mı? bide arada sırada biraz ıkınıyor doğuracak diyorum doğurmuyor. veterinere mi götüreyim yolda doğurmaz demi? lütfen yardımcı olun
Erkek kediler doğurmaz.Eğer kedicik erkekse ve yukarıda bahsettiğiniz durum gerçekleştiyse mutlaka acilen veteriner hekime görünmesi gerekiyordur kediciğin.Çünkü idrar yolu enfeksiyonu, iltihabı ya da böbrek taşıyla ilgili bir problem olabilir!

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok iştahının olmaması da gayet normal çünkü sıkıntısı var zavallı kediciğin.Vakit kaybetmeden veterinere götürmelisiniz onu anlatabildim mi?

Misafir 31 Mart 2014 18:16

Alıntı:

nötrino adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2731667)
Erkek kediler doğurmaz.Eğer kedicik erkekse ve yukarıda bahsettiğiniz durum gerçekleştiyse mutlaka acilen veteriner hekime görünmesi gerekiyordur kediciğin.Çünkü idrar yolu enfeksiyonu, iltihabı ya da böbrek taşıyla ilgili bir problem olabilir!

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok iştahının olmaması da gayet normal çünkü sıkıntısı var zavallı kediciğin.Vakit kaybetmeden veterinere götürmelisiniz onu anlatabildim mi?

kedi dişi ve hamile yanlış sölemişim heyecandan işte ne denir bilmiom arka tarafından geldi. kedicik şimdi hala doğurmadı çok halsiz yemek yemiyor ve yatıyor arada sırada kan geliyor hala.

nötrino 1 Nisan 2014 11:47

Alıntı:

kedi dişi ve hamile yanlış sölemişim heyecandan işte ne denir bilmiom arka tarafından geldi. kedicik şimdi hala doğurmadı çok halsiz yemek yemiyor ve yatıyor arada sırada kan geliyor hala.
Kedilerde normal hamilelik dönemi 62 gündür. Bu süre 70 güne kadar da uzayabilir bazen. Hamile kedilerde bu süre aşılmışsa veya normal doğum belirtileri görülmüyorsa kediciğin acilen iyi bir veteriner hekime götürülmesi gerekir. Sizin kediniz için de böyle bir durum söz konusu olabilir. Yani iştahının olmaması ve kanamasının olması normal bir doğum belirtisi olmayabilir. O nedenle vakit kaybetmeden ACİLEN kediciği iyi bir veteriner hekime götürüp gerekli tetkikleri yaptırın.İnşallah kedicik sağlıklı bir doğum yapar ve kendisi de doğacak yavru kedicikler de çok sağlıklı olurlar!

Misafir 1 Nisan 2014 12:37

Alıntı:

nötrino adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2731859)
Kedilerde normal hamilelik dönemi 62 gündür. Bu süre 70 güne kadar da uzayabilir bazen. Hamile kedilerde bu süre aşılmışsa veya normal doğum belirtileri görülmüyorsa kediciğin acilen iyi bir veteriner hekime götürülmesi gerekir. Sizin kediniz için de böyle bir durum söz konusu olabilir. Yani iştahının olmaması ve kanamasının olması normal bir doğum belirtisi olmayabilir. O nedenle vakit kaybetmeden ACİLEN kediciği iyi bir veteriner hekime götürüp gerekli tetkikleri yaptırın.İnşallah kedicik sağlıklı bir doğum yapar ve kendisi de doğacak yavru kedicikler de çok sağlıklı olurlar!

yavruların normalde kedinin poposundan çıkması gerekmez mi çünkü yavru kedinin kuyruğu anne kedinin poposundan değil diğer tarafından çıkmış yani kuyruğa benzettim siyah bişi 4-5- cm uzunluğunda tüylü gibi kedi ıkınıyor ama doğuramıyor veterinere götüreceğim ama oraya gitmem 1-2 saati alır lütfen yardımcı olun

nötrino 1 Nisan 2014 15:02

Alıntı:

yavruların normalde kedinin poposundan çıkması gerekmez mi çünkü yavru kedinin kuyruğu anne kedinin poposundan değil diğer tarafından çıkmış yani kuyruğa benzettim siyah bişi 4-5- cm uzunluğunda tüylü gibi kedi ıkınıyor ama doğuramıyor veterinere götüreceğim ama oraya gitmem 1-2 saati alır lütfen yardımcı olun
Doğumun başlaması hamile kediciğin literatürde vulva olarak geçen cinsel organından su gelmesi ve doğum kesesinin görünmesiyle başlar.Kedinizin doğum süreci başlamış onu mutlaka veterinere götürmelisiniz!

Alıntı:

ya kedim doğuruyor ama ters doğuruyor yavru kedinin 3-4- cm. kuyruğu çıktı sadece 2-3- saattir öyle ölmüş müdür yavru? nasıl doğurtcam kediyi yardım edin lütfen veterinere götürsem kaç tl tutar ortalama?
Maddi durumunuz ne olursa olsun öncelikle sorumluluğunu aldığınız bu masum canlıların sağlıklarını düşünmelisiniz, parayı değil. Ayrıca işini iyi yapan ve bu konuda duyarlılığı olan hiçbir veteriner hekim sizi geri çevirmez, çeviremez. Bu onların görevi. Sakin olmaya çalışın anne kediciği de ürkütmeyin. Yavru kediciğin önce baş kısmı gelebileceği gibi kuyruk kısmıyla beraber yavru kedicik ters de gelebilir.Bu normaldir doğum süresi de normal. İlk bebek kedinin doğma süresi 3-4 saati de bulabilir. Her bebek kedinin doğumu arasında ortalama 1 saat süre bulunabilir. Yukarıda dediğim gibi kediciği mutlaka veterinere götürmelisiniz ya da telefon ile ulaşıp veteriner hekimden bu konuda acil destek alın!

nötrino 1 Ağustos 2014 12:37

Alıntı:

Sokak kedisi buldum daha 1,5 haftalık. Kediciğe süt veriyorum içmiyor, ciğer veriyorum saldırıyor, neden süt içmiyor?
Kediler et, ciğer türü besinleri sütten daha çok severler. Elbetteki süt de içecektir ama içmek istemiyorsa onu içmeye zorlamanız anlamsız olur. Ciğer yerken size saldırgan bir tutum sergilemesi yiyeceğini korumak amacıyladır (özellikle bu mekanizmayı et, ciğer türü besinleri yerken kullanırlar)!

Alıntı:

Sokak kedisini 3 yıldır bağda besliyorum. Geçen yıl hamileydi ve zor doğurdu bir tanesi hayattaydı, diğer 3'ü ise ölüydü ve yavrular ayaklarından gelmişlerdi. Bu yıl kedi yine hamile ama 3 - 4 gündür yanıma gelmek istemiyor ve yemek yemek de istemiyor. Bugün onu bulup bir odaya koydum, biraz zor yürüyor gibi doğumu mu yaklaştı yoksa hasta mı ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?
Ona temiz su içirmeye çalışın ve gözünüzün önünden ayırmayın.Anne kediciğin de doğmamış bebeklerin de acilen iyi bir veteriner hekim kontrolünden geçmesi gerekiyordur!

nötrino 1 Ekim 2014 13:13

Alıntı:

İki gün önce bahçede durmadan miyavlayan bi kedi buldum.çocuklar ellediği için annesi bırakmış.veterinere götürüp süt tozuyla biberon aldım ama biberonla içmiyo.zorla ağzına bikaç damla sıkıyorum ama bu şekilde çok içemiyo.iki gün oldu hala biberondan kaçıyo.bide hiç susmuyo.arada bir yarım saatliğine uyuyo bunun dışında hep annesini çağırıyo.geceleri kimse uyuyamıyo evde.süt anne de aradım ama bulamadım, ne yapmalıyım?
Kediciğin kendi annesinin sıcaklığına ve sütüne ihtiyacı var.Anne kediciği bulamamanız kötü olmuş.Ama kedicik için bu ortamı doğru bir şekilde siz sağlamalısınız.Konuyla ilgili önceki sayfalarda verdiğim bilgileri inceleyin!

Yavru kediciği sıcak tutun. Bir sepete temiz havlu ile küçük bir pet şişe içinde sıcak su koyarsanız bu minik kediciğin vücut ısısını dengede tutacaktır. Steril plastik bir şırınga (eczanelerde bulabilirsiniz plastik temiz bir şırınga) yardımıyla ılık süt içirerek besleyebilirsiniz onu.Kedicik karnı tok ve üşümüyor ise günün belli bir kısmında zati uyuyacaktır.Kedicik hala miyavlıyor ve rahatlayamıyorsa başka bir sıkıntısı var demektir.Kediciği bir veteriner hekim kontrolünden mutlaka geçirin!

nötrino 5 Ocak 2015 14:43

Alıntı:

Arkadaşlar yavru kedi buldum geçen gün annesi yoktu 2 aylık falan nese ona bakıyordum dün veterinere götürdüm dedi virüs var üşütmüş ve kansızlık var dedi hergün getir ve onu sıcak tut dedi 5 tane iğne yaptı minnacık kediciğe sonra eve geldim 1 saat sonra kedi ölü gibi yere yattı bilinci açık değil arkadaşlar gözlerini kırpamıyor gözleri sürekli açık yemek falan yediremiyoruz çok az bir süt içirebildim bazen bi anda uyanıyor etrafa bakınıyor sonra tekrar eski haline dönüyor iki kez tuvaletini yaptı sadece ne yapıcam bilmiyorum bazen su içiyor kendi isteğiyle ama bilinci kapalı yattığı yerden düşüyo falan iğneler ağır mı geldi arkadaşlar yardım edin ya lütfen ölmesini istemiyorum adı peynir kediciğimin dişi, sokak kedisi, minik bi kedi annesi onu terketmişti bağarıp duruyordu aldım eve getirdim 2 aylık falan belki daha büyük olabilir ne yapcam yardımcı olun lütfen. ve veteriner her gün getir demişti ve yemek olarak haşlanmış tavuk gövsü ver demişti ama götürmücem veterinere tekrar aşı yaparsa ölür zavallı tavuk göğsüde yemiyor şimdi kaliferin üzerinde gözleri açık bi şekiilde uyuyor. veterinere götürmemin sebebi 15 gün önce yavruyu bulduğumda gözü problemliydi veteriner gene aşı yapmıştı ilaç vermişti demiştiki gözünde katarakt var 15 gün sonra gene getir sen demişti o yüzden götürmüştüm gözünün iyileştiğini söyledi ama şimdi kedim gözümün önünde ölüyorrr yardım edin ne yapıcam.
Yapılan antibiyotikler etkili olmuş olabilir.Kediciği olabildiğince sıcak tutmaya çalışın, üşütmeyin ve su içebiliyor ise temiz su içirmeniz yararlı olabilir.Sizin kediciği sıcak tutup fiziksel ihtiyaçlarını karşılamanız dışında yapabileceğiniz hiçbir şey yok.Siz veteriner değilsiniz.Allah korusun kediciğin ciddi bir hastalığı olabilir.Bu nedenle iyi bir veteriner hekim tarafından muayene edilip önlem alınmalı.Kısacası sizin kediciği veterinere götürmeme gibi bir lüksünüz olamaz. Çünkü masum bir kediciğin hayatı söz konusu. Burada veteriner bir vesile, şifa veren ise Rabbim'dir.İnşallah en kısa zamanda iyileşir kedicik.

Misafir 21 Ocak 2015 15:18

Alıntı:

nötrino adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2799690)
Yapılan antibiyotikler etkili olmuş olabilir.Kediciği olabildiğince sıcak tutmaya çalışın, üşütmeyin ve su içebiliyor ise temiz su içirmeniz yararlı olabilir.Sizin kediciği sıcak tutup fiziksel ihtiyaçlarını karşılamanız dışında yapabileceğiniz hiçbir şey yok.Siz veteriner değilsiniz.Allah korusun kediciğin ciddi bir hastalığı olabilir.Bu nedenle iyi bir veteriner hekim tarafından muayene edilip önlem alınmalı.Kısacası sizin kediciği veterinere götürmeme gibi bir lüksünüz olamaz. Çünkü masum bir kediciğin hayatı söz konusu. Burada veteriner bir vesile, şifa veren ise Rabbim'dir.İnşallah en kısa zamanda iyileşir kedicik.

tamam ama zaten kedim veterinerin yaptığı ilaçlar yüzünden böyle oldu tekrar götürseydim anında ölecekti zaten fark etmedi kedim 2 gün düzelmiş gibi oldu sonra basbas acı içinde bağırmaya başladı vücudu gerdi arkaya doğru bir gün yaşadı sonra öldü zavallım.

nötrino 19 Nisan 2015 09:46

Alıntı:

Benım bodrumuma kedi yavruladı ama kediler yavruların yanında fazla kişi görünce yavruları kaçırıyormuş, ne yapmalıyım?
Kediler bebeklerinin güvende olmasını isterler.Bu nedenle yavrularını, güvenli görmedikleri yerlerden başka mekanlara taşıyabilirler.Anne kedicik ve bebeklerine temiz, rahat, güvenli ve sevebilecekleri bir yer hazırlamalısınız. Onları ürkütmeyin, anne kediciğin size güven duymasını sağlayın ve sevdiği yiyeceklerle besleyin ki o da yavrularını sütüyle besleyebilsin.Bunun yanında kediciklerin içmeleri için her zaman çok temiz bir kap su bulundurun!

nötrino 21 Eylül 2015 19:53

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2845116)
Tatildeyiz. Köy evinin kömürlüğünde iki yavru kedi var. Biri sonradan ortaya çıktı, diğerinin Yarısı kadar ve hasta. Kardeşi iyi ama. Bir yerde hasta ve zayıfsa kan şekeri için biraz bal verin yazıyordu. Bir cezve süte iki Çay kaşığı bal koydum, Çay tabağında verdim, biraz içti. Kutuya koydum, ısıttım. Ama Annem bal zehirleyebilir dedi ama vermiş bulunduk. Birşey olur mu?

Her bilgiye itimat edilmez.Bu aşamadaki bebek kedicikler hassas olurlar her şeye karşı. Mutlaka işinde uzman ve bu işi iyi bilen bir Veteriner Hekim tarafından muayeneden geçirilmeli!

nötrino 26 Eylül 2015 08:59

Alıntı:

Kedim Duman 15 saat uyuyor, kötü bir şey mi?
Kediler özellikle yavru, bebek kedicikler uyumayı çok sever ve çok uyurlar. Bu normal bir durumdur.Kedinizi iyi gözlemleyin. Kediciğin keyfi yerinde, iştahı açık, neşeli ve canlı ise çok uyuyor olmasında herhangi bir sakınca yok!

nötrino 4 Ekim 2015 19:22

Alıntı:

Bebek kediciğin annesini kaybettik.Bebek kedicik sürekli ağlıyor, susturabilir miyiz onu?
Bebek kedicikler, acıktıklarında, tuvalet ihtiyaçları varsa, üşümüşseler (anne sıcaklığı gerekli) huzursuz olurlar. Kedicik bu nedenler ile susmuyor olabilir. İlgili ihtiyaçları giderildiği halde hala ağlıyorsa başka bir sorunu var demektir ve mutlaka Veteriner Hekim kediciği muayene etmelidir!

nötrino 20 Şubat 2016 23:37

Alıntı:

Yavruları aldım eve dönerken bağıran bir dişi kedi gördüm karnı sarkmış olduğundan doğum yapmış olduğunu anladım. Yavrulardan birini önüne koydum hemen boynundan tuttu ve koşarak kaçtı. Yaklaşık 1 saat geri dönmesini bekledim ama gelmedi ve yağmur yağmaya başladı mecbur eve gittim. Bugün tekrar dışarı çıkıp annelerini aradım ama ne anneyi ne de götürdüğü yavruyu bulabildim.
Büyük bir olasılıkla bebek kediciklerin annesi. Bunun yanında yavrularını kaybetmiş ve minik bebeği kendi yavrusu sanan başka bir anne kedicik de olabilir tabi. Ama her iki durumda da anne kedicik bebek kediciği mutlaka besleyecektir. Anne kedicik ile bebek kediciği bulabilmeniz zor. Anne kedicik bulunduğunuz mekanı biliyor ise zaten diğer bebek kedicikler için dönecektir. Ama tersi bir durum söz konusuysa çok zor bir ihtimal!

Alıntı:

Daha sonra veterinerden 2 paket happypati milk kitten ve biberon aldım. Tarife göre hazırladım ve yavrulara içirdim biberonla. Bir kolinin içine yastık koydum bir de sıcak su torbası koydum 4-5 saatte bir sıcak su torbasını boşaltıp tekrar dolduruyorum. Yavruları 1-2 saatte bir besliyorum ama yavrulardan biri diğerlerinden daha küçük boyutta ve diğerleri biberonu kendi emerken ona ben sıkarak içiriyorum ve içerken bağırıyor. Sorunu ne acaba?
Sıcak su işlemini daha sık yapmalısınız çünkü bu aşamadaki bebek kediciklerin vücut ısıları ciddi bir şekilde sağlanmalıdır. 3 saatte bir sıcak su torbasını değiştirebilirsiniz. Gerekli sıcaklık, düzenli ve yerinde bir beslenme sağlandığında karnı doyan ve üşümeyen bebek kedicikler genelde uyurlar. Minik yavruları, özellikle mama yerken sıkıntı çeken bebek kedicik başta olmak üzere mutlaka muayene ettirin. Bebek kediciğin sorununun ne olduğunu bilemeyiz ama bu aşamadaki ve ilgili durumdaki bir bebek kediciğin mutlaka iyi bir Veteriner kontrolünden geçmesi gerekli. O zaman bir şeyler netleşebilir (bebek kedicikleri bulduğunuz andaki durumları hakkında da Veterinere detaylı bilgi vermelisiniz)!

Alıntı:

Ek olarak su da vermem gerekir mi zaten mamayı hazırlarken içine su katıyorum.Tuvaletlerini peçete yardımıyla yaptırıyorum. Yemek yemeyen dişi, diğer ikisi erkek. Birkaç tane sorum var. Yavrular tuvaletlerini yaparken ve yemek yerken hep kirlendiler nasıl temizleyebilirim? Daha göbek kordonları düşmemiş ve gözleri kapalı kaç günlüklerdir?
Şırınga yardımıyla ılık su içirebilirsiniz. Bebek kediciklerin tuvalet ihtiyaçlarını giderdikten sonra ılık suyla ıslatılmış pamuk yardımıyla hafif masaj şeklinde genital bölgelerini temizleyebilirsiniz. Aynı yöntemle yine mamayla kirlenmiş bölgeleri de temizleyebilirsiniz. Göbek bağı düşmemiş bebek kediciklerin göbek bağları ıslak ise kedicikler yeni doğmuştur ve bu aşamadaki bebek kediciklerin göbek bağları kuruyup düşene kadar her türlü mikroba karşı itinalı bir bakım sağlanmalıdır. Bu bağlamda bebek kediciklere dokunurken eldiven kullanmalısınız ve Veterinerinize sorarak batikon kompresi işlemini (sabah-akşam) uygulamalısınız. Göbek bağı kuru ise bebek kedicikler birkaç günlük olabilir. Yeni doğmuş bebek kediciklerin gözleri ise yaklaşık 2 hafta içerisinde açılmaya başlar!

Alıntı:

Ben haftaiçi okula gidiyorum ve haliyle 9 saat evde olmayacağım bu süre boyunca aç kalmaları sorun olur mu? sabah besleyip evden çıksam sonra okuldan gelince tekrar beslesem de arada 9 saat var. 9 saat aç kalamazlar derseniz yavruları sabah bahçede dolaba koyacağım ve komşu gelip bir kere besleyecek ama komşu da yaşlı nasıl besleyecek bilemiyorum mama dışarıda soğumuş olur bir de, Ne yapmalıyım?
Bu aşamadaki kedicikleri dolap, sepet...vs ne olursa olsun dışarıya bırakmanız bebek kedicikler için hiç iyi olmayacaktır. O nedenle komşunuza güveniyorsanız eve gelip minik yavruları beslemesine izin vereceksiniz. Beslenme süresi 3 ya da 4 saatte bir olabilir. Sabah beslenmiş olan bebek kedicikler, siz gelinceye kadar 3 saatte bir beslendikleri düşünülürse 3 kez daha beslenmiş olacaklardır. Aynı zamanda eş zamanlı olarak sıcak su işlemi de 3 saatte bir tekrarlanmalı. Hazırlanan mama ise ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı. Orta düzeyde ılık ve vitaminli, besleyici bir mama ile beslemelisiniz minik canları!

Saat: 06:13
Sayfa 2 / 2

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık