![]() |
Alakanız için teşekkürler. Ama telefon diğer odada zaten o telefon açıldığı zaman bağlantı kopuyor. Telefona kadar herşey tamam. Bir sorun orası işte. |
Alıntı:
Eğer bağlantı şeklini değiştirmez iseniz buna katlanmak zorundasınız. Modemden telefona giden hattı socet ten göndermek zorundasınız. Sevgiyle kalın. |
alınacak modem alınırken modemin gelişmiş özelliklerini bulunduğu modemler almak her zaman daha iyidir.Server ortamı için modem alcaksan dhcp,nat ,firewall,dmz,vpn,dyndns gibi özellikleri olan modemlerden almak gerekir. airties,zyxell modemleri tavsiye ederim. ev için alacaksan nat ve dyndns özelliği muhakkak olmasına önem göster yarın yada bir gün uzak masaüstü kullanmak vb.. istersen bunları nat olmadan yapamazsın kac portlu olması daha iyi olur diyorsun bence tek portlu olsun ama düzgün olsun. cünkü onu switch len coğaltabilirsin... kac gb olayına ise vallahi orasını sen bilirsin.ne kadar süreli internet kullanırsa ona göre al.ama cok program indiririm diyorsan (film,sinema vb indiririm diyorsan) o zaman limitsiz almanı tavsiye ederim.. Murat ERUSTA |
selamlar butun tuhafliklar beni buluyor benim ip numaram daha once 85 ile basliyordu 2 gun once fabrika ayarlarini yaptim dun yeni bir siteye girdim orada ip numaram 81 ile basladigini gordum adsli kaldirip tekrar kurdum ayni bilgi den adsl hizmet programi guncelleme bastim ftp ye ulasilamiyor tekrar deneyiniz yaziyor. ip numarasi degisirmi? airties -205 kullaniyorum |
Alıntı:
IP adresinin alınması ve değişiklik oluşması sizinle birebir etkili bir durum değildir. FTP sitelerine ulaşamamazlık IP den kaynaklanan bir durum değildir. O sadece internette kimliğinizin olduğunu göstermek içindir. Yinede çok sorun olarak görünüyorsa statik IP gibi alabilirsiniz. Ağ Komşularını açın, buradan bulunduğunuz ağ üzerine sağ tıklayın, özellikler diyin, (ya da kısaca saatin yanında bulunan çift monitör e tıklayın) ve açılan pencereden özellikleri seçin. Yine açılan pencereden liste bölümünden TCP/IP ... ye iki kez tıklayarak açılan pencereden Aşağıdaki IP adresini al diyerek alt bölüme istediğiniz IP yi yazın. Bi alta geçtiğinizde kendisi 255 ten başlayarak oluşturacaktır. Onun altındakini sizin doldurmanız gerekiyor. Burada modemin kendi IP sini yazmanız daha iyi olacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam Airties modemlerin iç IP si 192.168.2.1'di. Başka bir şekilde modemin web arayüzünden girerek buradan iç IP yi [mac adresini de bilmeniz gerekiyor, bunu da yine IP yi değiştirmek için açılan pencerede bulunan ayrıntılar sekmesinden öğrenebilirsiniz] değiştirebilirsiniz. Not: İç IP; ethernet modemlerin kendi içinde oluşturduğu ağ ve koruma kimliği, dış IP de; internete çıkış IP niz. |
adsl kota 2,1 pro öneririm |
Arkadaşlar, sadece adsl modeme bağlı olan bir telefon hattını kullanarak bilgisayardan bir komutla herhangi başka bir numarayı çevirmek mümkün müdür? Yani telefon adsl modeme, modem ethernet kablosuyla bilgisayara bağlı iken. |
Slm... USRobotics Wireless modemim var ve 1024 Kbps / 4 GB kullanıcısıyım. Yaklaşık 2 buçuk aydır download hızım 11-16 kb ve çok nadir 23 kb. En hızlı halinde 23 kb. Eskiden 80 falan olurdu ve en yüksek 104 olurdu. Sizce sorun ne olabilir? (Bu arada mac adress control ve şifre var modeme benim masaüstü bilgisayarım ve evdeki laptoptan başka bağlanan yok) Şimdiden teşekkürler... |
Alıntı:
Tam olarak emin olabilmek için TTNET'in ADSL Test sayfasından ilgili bölümü seçerek test yapın (bazı sunucu bazlı yine günün bazı saatlerinde yavaşlık görülebilir, bu da ADSL Hizmetinin kötü olduğunu gösterir). Testi yaparken de internetle ilgili hiçbir program kullanmayın. Herneyse sonuç yine aynı olursa modemin ethernet bağlantısını yapıp bir de böyle bir deneme yapın. Tekrar hız testine tabi tutun. Modemi kapatma düğmesini kullanarak kapatın ve en az 10 saniye kapalı olmasını sağladıktan sonra yeniden açıp kısa bir süre bekledikten sonra komut istemini açıp (başlat > çalıştır > cmd yazıp enter layın, Vista kullanıcısısıysanız; başlat > tüm programlar > donatılar > Komut istemi üstünde sağ tık ve yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın) burada ipconfig /flushdns yazıp enter a basın, pencereyi kapattıktan sonra kısa bir süre bekleyin. Ondan sonra bir test daha uygulayın, eğer sonuç yine yavaş olarak görülürse modemi başka bir bilgisayarda veya başka bir modemi kendi bilgisayarınızda denemenizi öneririm. Sorun modemden mi kaynaklanıyor yoksa bilgisayardan mı diye fikir edinmeniz açısından. Bu arada indirme hızı 104 kb değil 107 kb'tır. Azami olarak bu değer, 112 olabilir (Internet optimizasyonu sağlandığında görülebilir bu değer). |
Alıntı:
|
Ben 4 GB lık kulanıyorum am bazı aylar video çok izledim için katoyı hemen dolduruyordum bunun için video izlemeyi düşünüyorsan limitsiz al daha iyi ,varsa komşun filan modemle çoğultın kulanın sorun çıkmaz |
BİZİM İŞYERİNE TTNET HEDİYESİ BİR MODEM GETİRDİLER ÜYE OLMUŞLAR MODEM ALMIŞLAR. AMA NE YAZIKKKİ BEN ETERNET İE BAĞLANAMIYORUM NETTEN İNDİRDİĞİM KOLAY KURULUM PROGRAMI İLE SONUNA KADAR GELİO PİKATEL COMBOMAX BULUNAMADI DİYOR.TCMI DEN KENDİM GİRDİM IP ADRESİNİ FALAN GENE OLAMDI INT. EX. DEN GİRİYİM DEDİM OLMADI. RESETLEDİM OLMADI MODEMMİ BOZUK ACABA Bİ AKIL VERİN LÜTFEN :*( |
1 ek Alıntı:
Internet Explorer adres çubuğuna 192.168.7.1 yazıp enter'layın. Yine açılmaz ise ethernet girişinizde sorun vardır. Harici bir ethernet kartı almanız gerekiyor bunun için, 10 ytl civarında. Not: Ethernet girişleri on-board olarak görünür ancak PCI arabirimi üzerinden çalışır. Yani siz harici bir kart alıp takmış olsanız da farkeden herhangi bir durum olmayacaktır. Alttaki ekten Web Arayüzünün yapılandırılmasıyla ilgili belgeyi indirip okuyabilirsiniz. |
Bende Pikatek Combomax modem kullanıyorum Taklaşık 1 hafatdır. 15-30 dakika arası ADSL bağlantım kesiliyor. 2 -3 dakika sonra kendiliğinden geliyor. Bu durumda ne flim indirebiliyorum nede boyutları büyük proğram. Arıza bildirdiğimde telefon hattını siplintırde al dediler. Yaptım. Fakat aynı sorun devam ediyorçBir kaç arkadaşlada konuştun onlardada aynı sorun varmış. Neden kaynaklanabilir.Yardımcı olursanız sevinirim. |
Pikatel Combomax modemlerinden kullanıcılar söylentilere göre pek memnun değiller zaten arada bi böyle problemler olabiliyormus.splintri ve kabloları kontrol ediniz.. |
Teşekkür ederim Burak Siplıntırı kontrol ettim.tertemiz kabla alıp modemi direkt bağladım. Sonuç Değişmedi.Tekrar siplınterden bağlantı yaptım Yine aynı telefonda hiç sorun Yok. Bugün telekomdan geldiler. Bina girişinde sinya 31, evde bulunan telefon prizinde 30 imiş bu arada modeme girişi ölçmek için daha kabloyu sökmeden adsl bağlantım gitti.Tabi sonuç 0 çıktı.Tekrar ev prizini denedik. Oda 0 çıktı. Binayı denedik 31.5 çıktı.Telekom görevlisi tesisat hata var.Değiştirmen gerkli diyerek gitti. 1 dakika geçmeden eve girdiğimide ADSL hattımın geldiğini gördüm. Acaba bu Türk telekomdan mı kaynaklanıyor.Net bir cevap alamadım.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum |
Hmm anladm sinyal yetersizliliği demek.Telekomdan kaynaklanabilir arkadasm.. |
Dün öğleden sonra ADSL gitti. Akşam saatlerinde geldi. 2 -3 dakika sonra yeniden gitti.2 saat sonra yeniden geldi 5 dakika mdemeden gitti. Gece 02:00 itibarı ile ADSL bağlantım yoktu. Sabah 08:00 de baktığım zaman ADSL bağlantım gelmiş. Türk telekomdan aradılar.Bende arıza devam ediyor dedim. Gerçekten saat 10:30 da bağlantı yine gitti.12:10 da geldi. Ben daha taryıcıyı çalıştırmadan yine gitti. Saat 13:30 da geldi ve hala kesilmedi. Telekom görevlisi tesisattan demişti. Ama ben hiç bir şekilde müdahale etmedim. Bakalım yarın gelecekler. |
arkadaşlar benim bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim msn,update ve hotmaile bağlanamıyorum yani microsoft bağlantılı hiçbir siteye giremiiyorum bunun çözümünün modem ayarlarındaki MTU seçeneğinin aktifleştirilmesi diye duydum fakat modem ayarlarımda böyle bir seçenek yok yardımcı olursanız sevinirim |
EVEREST SG-1200 1 PORT ADSL MODEM cd'sini kaybettimde bi yardım ede bilirmisiniz acaba tsk ederim....? |
usr9108 model modemime kablosuz ve Mac Filtrelemeyi etkin kılarak internete bağlanmaktayım. Her zaman olmasada zaman zaman internete bağlı iken bilgisayarımı yeniden başlatınca, internete bağlandığımda Türk Telekomun modem bilgilerinizi ve şifrenizi kontrol edin diye uyarı verdiği sayfaya yönlendiriliyorum bunun üzerine tekrar bilgisayarı başlatınca sorun çözülüyor. Bu durum nerden kaynaklanıyor bilen biri bilgi verirse sevinirim |
Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. kıbrıs lefkoşada özel bir şirketin şehir geneline koyduğu internet vericileri var. bu şirkete gidip şifre alıyoruz(aylık) ve aldığımız şifre ile internete girebiliyoruz.(explorerı ilk açtığımızda direk şirketin sayfası açılıyo şifreyi girip internete giriyoruz. ) ancak evimden en yakındaki vericiye bağlanmak için evin balkonuna çıkmam gerekiyo. Elimde türkiyedeyken kullandığım Philips SNA6500 wireless adsl modemim var. modemi evin terasına kurup evin içine kablo ile uzatmak istiyorum ve bu modem üzerinden interneti almak istiyorum. modemin WDS bölümünde bağlanmak istediğim wireless ağını görüyorum ama bağlantıyı kuramıyorum. Sizlere sorum elimdeki modem ile bu bağlantıyı kurabilirmiyim? kurabilirsem de modeme hangi ayarları yapmam gerekiyo. Yardımlarınızı bekliyorum...Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar, elimde asus eee pc var kablolu yada kablosuz bağlantı yapamıyorum.bağlan diyorum durum hep bekliyorda yardım edebilirseniz sevinirim.tşkler.. |
benim pc internet bağlantısı var gösteriyo fakat msn açmıyo sistem dosya hatası,dns hatası,ağ bağlantılarım hatası gösteriyor,onar dediğimde de onaramıyor ne yapmam lazım. |
Adsl kampanyası biri adsl kullanan var mı arkadaşlar? ben ona geçmeyi düşünüyorum kampanyaları iyi baya. en son bi de şunu gördüm şehirlerarası gsm falan konuşmalarına %45 indirimi varmış süper bişey :| kullananlar varsa acaba kendi deneyimlerini paylaşabilirler mi baya uygun görünüyo bence? bu da son kampanyalarıymış Dailymotion - Biri'miz eksik :), a video from hippolala. biri, adsl, koçnet |
Bu konuda geçmiş yazılarımda açıklama yapmıştım. Tarife ne olursa olsun TTNetten şaşmamak gerektiği kanısındayım hala.. |
Benımde 4 gb lımıtlı paket ama her neden se klLımıtı 2-3 gb Acıyorum :S ama TTNetten şaşmayın Bence . |
slm arkadaşlar ben internet kafede calışıyom benım bir sorunum var yardımcı olursanız çok makbule gecer sorunnum şudur msn ikide bir geliyor gidiyor yanı baglatıntı kesiliyor ikincisi bide internet bazı bilgisayarlarda kesiliyor bazı bilgisayarlarda kesilmiyor özeklikle msn kesiliyor slm ben kafede calısıyom özellikle msn ikide bir kesiliyor müşteriler kaçıyo gidiyo bu sorunu hal etmem lazım |
slm ben kafede calısıyom özellikle msn ikide bir kesiliyor müşteriler kaçıyo gidiyo bu sorunu hal etmem lazım lütfen yardım edin |
internet kullanıcılarına tavsiyem ; Lime Wire, BearShare vs gibi peer to peer(P2P) programları kullanmayın internet bağlantınızı yavaşlatır ve ya çökertiyo.. :tender: |
limitli telekom interneti kullanananların dikkatine; 1 ayı askın suredir benim internet hızı yavasladı ama adsl sayacı 3-4 kat hızlandı.telekomdan aradılar 2.19 tl farkla ttnet muzik ve antivirus proramı satmak istediler bende almadım cunki 24 ay sozlesmeyi uzatacaklardı. Daha once gunde 6-8 saat internete girdigimde ayda 4gb yeterli oluyordu. 1 aydır gunde 1.5 -2 saat girdim limitim doldu ttnet muzik ve antivirusu almadıysanız ve supriz kabarık fatura odemek istemiyorsanız lutfen sayaclarınızı kontrol ediniz. 1 saatlik internet kulanımı http://img220.imageshack.us/img220/5889/57914134.png not : mobil internete gecmek istedigim icin muzik ve antivirusu almadım ve sozlesmeyi uzatmadım |
Arkadaşlar ben adsl'e bu ay abone oldum ve kotayı bayaa geçmişim. Ancak modem fln almadım kotayı geçmediğimi warsaysak ne kadar fatura gelir? |
modem olmadan nasıl bağlandın internete anlamadım ? kotayı geçmediğini varsayarsak bu senın abone olurken seçtiğin tarifeye bağlı .lımıtlı 4GB 29 mılyondu. |
yani ttnet modemi almadım limitli aldım 4 gb hani bi ara kampanya wardı isteyene 2 ay 15 tele isteyene de kablolu modem. Ben o kampanyadan yararlanıyor muyumdur? Geçen ay abone oldm |
Abone olurken neye abone olduğunuzu sizin bizden daha iyi bilmeniz gerekir. 4 GB'lik paket alıp bu sınırı aştığınızı söylüyorsanız TTnet'in sitesindeki tarife bilgisine göre Paket Limiti Aşımında MB Birim Ücreti (TL/MB)=0,009248. Yani 15 TL+(İndirdiğiniz veri miktarı [MB cinsinden])*(0,009248 TL/MB)=Kaç yapıyorsa. |
Merhaba arkadaşlar benim sorunum şu; adsl rt102 modemim var ama ben bir süre önce kullanmakta oldugum adsl kota programını(sürüm 4.0.4.6) artık kullanamıyorum.Ağınızda aisties cihazı bulunamadı,Lütfen güvenlik duvarınızı kontrol edin diye uyarı veriyor.Yardımcı olursanız sevinirim. |
Alıntı:
|
Modemi sıfırlamak derken yeni bir modem almak anlamında mı? Birde adsl müşteri hizmetlerini arayıp sorunun çözümü hakkında bilgi alışverişinde bulundunuzmu? Tek çözüm yolu dediğinizi yapmak mı? Saygılar. |
Alıntı:
İkincisi, bu sorunun ADSL müşteri hizmetleriyle bir ilgisi yok. Sadece modemin üreticisi AirTies ile ilgili olabilir. Ararsanız da muhtemelen tatmin edici bir cevap alamazsınız çünkü bilgi seviyeleri yüksek değil, çok defa hüsrana uğradım. |
Evet müşteri hizmetleri konusunda size katılıyorum.Aradığımda tatminkar cevaplar alamadım. Bu arada siz sıfırlamakla reset atmayı kastediyorsunuz.Evet ben bir kaç kez denedim kullanıcı adını ve şifreyi doğru girdim fakat program gene hata verdi. Forumda verilen bir kaç adsl kota programınıda indirdim fakat onlardanda bir sonuç alamadım.Ağ ile program uyuşmuyor bir türlü. Programı kullanmadıgımdan beri ttnet faturaları hep limitin üstünde geliyor.Bende şuan ne yapabilceğimi bilmiyorum :) Teşekkürler. |
Alıntı:
|
arkadaşlar ne olur yardım edin. ilk kez ilginç bi problemle karşılaşıyorum, kime sorsam yardımcı olamadı. kablolu modemden biri usb diğeri ethernel olmak üzere intermnete bağlanıyoruz. ben laptoptan ethernetle, diğer kişi pc'den usb ile bağlanıyor. yıllardır aynı anda netteyken haliyle çok az bi hız düşmesi haricinde bağlantıda sorun yaşanmazdı. bu arada 1 mbit limitsiz. 2haftadır artık aynı anda bilgisayarlar nete bağlandığında, benim laptopta hızım 56kya düşüyor nerdeyse:S:S..iki bilgisayarda da virüs yok. zaten tek tek bağlandıklarında sorun yok. ama artık iki kişi aynı anda bağlanamıyor. sadece benim hızım düşüyor. bunun ne deni modem midir yoksa ben sağlam bi virüs yedim de o mu tetikliyor. ne olur bi yol gösterin. hızın yavaşlığından saçımı başımı yolucam artık..bu arada bağlantı için teknik servisi de aradım internet sağlayıcının, sorun yok dediler:S:S |
Alıntı:
Modemi sıfırlamayı da denemelisiniz. Modemin firmware güncellemesi varsa kurmanız da yararlı olabilir. |
modem bilgilerine ulasma Alıntı:
|
Net Hızı Arkadaşlar benim 2 gün önce Net Hızım 700kb tan 60kb a düştü.. Bunun nedeni ne olabilir ? Download neredeyse yapamıyorum :S Yardımcı olursanız çok sevinirim :) |
adsl ile ilgili sorular arkadaşlar adsl konusunda pek tecrübeli değilim. bir yerde okudum biz interneti iki kişi paylaşıyoruz. adsl için kullanımlarda sinyal gücünün önemi yok yazıyordu bir yerde bu doğrumu ? ortak kullandığımız kişinin bilgisayarı 3 çubuk çekiyor benimki 4-5 çubuk çekiyor ama internet hızlarına baktığımda ikiside aynı adsl için sinyal gücü önemli mi? bide modem 17-18 saat açık dursa bir şey olurmu? modem ve bilgisayar ayda günde modem 8 saat bilgisayar 5 saat açık dursa bunlara ayda kaç tl elektrik faturası gelir? modemler çok elektrik yakıyormu modemim zyxel |
Alıntı:
|
modem hakkında acil yardım arkadaşlar benim modemim bozuldu bende kuzenımin ttnetten ücretsiz aldığı modemi aldım pcye takıp resetledim sonra drivri yklerken kullanıcı adı ve şifre sordu kendi kullanıcı adı şifremi yazdım fakat yanlış diyor biri bu konuda yardım edebilirmi modem modeli zyxel |
İnternet sorunu Merhaba benim net gidiyordı hep sonra ttnet aradim orada sifirlamislar sonra burda yükleyin tekrar modemin cdsinden dediler yükledim halada net bazen kopuyor bu durumda ne ypmalıyım sizce ?? |
| Saat: 11:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık