![]() |
Ağzımın Tadı Ağzımın tadı yoksa, hasta gibiysem, Boğazımda düğümleniyorsa lokma, Buluttan nem kapıyorsam, vara yoğa Alınıyorsam, geçimsiz ve işkilli, Yüzüm öfkeden karaya çalıyorsa, Denize bile iştahsız bakıyorsam, Hep bu boyu devrilesi bozuk düzen, Bu darağacı suratlı toplum. Oktay Rıfat |
Bir Yoncaya Sinorlarını Daraltan Toprak ................ kırbaça düşer bir oğlak içimde küsürlü vakitin lanetli dolunayı tepemde oynalaşıp şıp! düşer aksine akan suya beklenen bir yoncaya sinorlarını daraltır toprak çukurlaşır girdabında hasretim memleketim düşer memletim üşür ............... ağlaz tavırlara bürünür kaçık bir meltemin içimdeki sergüzeşti : hasretleşirim sana toprak saçlarında gezinen ayaklarımı silmeden çamurunda şekillenen resimlere inat baskının en koyu hararetini kuşanıp kınımdan bereket fışkıracağım memleketim!! sana ağlamak kadar namuslu bir gelin çeyizi bir duvak kadar mahrem duygularım ağlıyorum kınımdan fışkırdı kanım memleketim hasret içinde topraksız bir diyardan haykırışım unutuluşumu bekliyorum toprağında. Ahmet Serdar.. |
AŞK HEYKELİ Bir gün bu şehrin en yüksek tepesine Senin heykelini dikeceğim Limana yanaşan gemilerden önce sen görüneceksin Sen yol göstereceksin karanlıklarda Pullarda senin resmin olacak Vitrinlerde senin fotoğrafların Bu şehre gelenlere Önce seni gösterecekler Bense dilediğim gibi günün her saatinde yalnız seni göreceğim Ve karlı,soğuk bir kış günü Senin o duygusuz ayaklarının dibinde Can vereceğim. Ümit Yaşar Oğuzcan |
meclis-i irfan -neden? -çünkü… ay sökülmez güneşten sönmedikçe sînemizde aşkın ışığı yetmez ölüme bir nefesin mecâli yetiş diyor mürşid ömrümüz hilâl koş ! yolumuz cihad-ı ekber medettir a’mak-ı hayâl varmaz sesimiz ummana akmadıkça çeşm-i sel konuş diyor mürşid niye suyumuz lâl koş ! sonumuz hüsn-i kabul Şems’in gönlünde celâl -ay ve gül- Ferhat Gülsün... |
Güneş kıskanç Güneş kıskanç bulutlar küskün umutsuz ağaç, bitkiler mahzun karanlık kör, güneş ve dünya yağ - ma - la - ma yıkılan bozulan doğa küresel ısınma uluslararası çevre kirlenmesi bildirgesi insanlık ve doğa ilişkisi bana değmeyen yılan bin yaşasın felsefesi atom, hidrojen nükleer de - ne -me - si zehirli atıklarla savaşlarla kimyasal ve yasal ? ? ? O zon taba kası de lin me si. Hüseyin Seyfi |
DURAMAZ OLDUM umut bakan gözler vurdu bedeni bıraktım kendimi yelin önüne güneşe sevdalı çiğdemler gibi dönerim güneşe bakamaz oldum. kuşlar getirirse yarin sesini bir çiğdem kokusu yalar tenimi ben göremesem de güzel yüzünü rüzgar savrur beni uçamaz oldum seferiyim aşık oldum bir güle atmaz artık yürek kendi halinde hasretler bitsin diye gözüm takvimde yanarım öylece duramaz oldum… Sefer Yeşilyurt... |
İsimsiz Şiir Bugün güneş batıyor yarın elbet yeniden doğacak. Üşüyorum belki karanlıkta ama korkmuyorum ne olacak geziyorum başıboş ,avare sokaklarda ayaklarımda derman kalmayacak sonunda anlayamayacağım bir şekilde ömrüm kaybolacak Galibi belli değil bu hayat kavgasının yenende var yenilende hiç birşey bilinmez değişir biranda herşey gülvarken dikeni sevilmez anlamı kalmaz cümlelerin sensiz hayat çekilmez. Duvarlar konuşsaydı keşke hiçbirşeyim gizli kalmazdı ozaman ben söylemesemde o söylerdi ne çektiğimi heran düşünürdün hep ağlardın olsaydı benim gibi bir yaran yalnız değilim şimdi benimde yaramı var bir saran karanlık duvarlar oldu seni görmesemde bana seni anlatan. Ah bir anlayabilseydin keşke boşa gitmeseydi bu feryadım boş yere değildi oysa sana olan aşkım gözlerimi boyadın sünüyor artık bir zaman koşan bu ayaklar düştüm yerlere ağladım neden başkaydın sen duymadın beni sevmedin sonunda anladım. Ahmet Kaçmazer |
Göç Erzeli ömre varmadan Torun torbaya rezil olmadan İyi adamın gitme vaktidir Dedik, Göçüp geldik dostlar Merhaba Celal Vardar |
KADRANSIZ ZAMAN KALIR Dudağın aralanır ırmak olur soluğun buluşamaz damlalar, ışıksız gider zaman umudun sokağında gölgesiz rüzgâr kalır Dudağın aralanır mermi olur bir rüya yönelir sevdamıza; acıyla ılışan aşk sıktıkça dişlerini tüketir birbirini Dudağın aralanır tende mızrak döngüsü balyoz sallar fırtına yıllara uyku salan paslı sarkaç sallanır Dudağın aralanır zamansızdır kırağı sellerden yol öğrenen sapsız buğday başağı dibine erken düşen ağaçsız çağla kalır Dudağın aralanır kendini emer sancı damlamayı unutan gökyüzüne yabancı tersine akan dere, bulutsuz yağmur kalır Dudağın aralanır bir yaşamın ufkuna acıyla yıkanır gün, he denilemez aşka isyan eder yelkovan kadransız zaman kalır Ali Rıza Kars |
ASLINDA ÇEKİP GİTTİN ALLAHTAN BULURSUN İNAN hala sana sevgim sonsuz yüreğim kanıyor biliyorsun ağlarsam gözyaşım güldürürsen sevincim olursun Benim gibi yürekten seven İnan bir daha zor bulursun olur da karar zamanı deyip gidersen vedasız sessiz, lal omuş dillerle İnan allahtan bulursun bu intizar degil inan sadece yüreğin isyanı seven kalbin son ferydı kimbilir.....belki duyarsın Suna Ay |
| Saat: 22:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık