![]() |
Ellerini uzat bu kentte yalnızlık çekilmiyor Tüm kalabalığını al, gel şimdi, şu anda. En çocuk bakışını, en içten sevmelerini al, gel, yoksa ağlayacağım. Gecenin bu kör saatinde, çıkıp sokaklara, seni nasıl özlediğimi haykıracağım. Gördüğüm, baktığım tüm pencerelerin ışıkları yanacak birer-ikişer. Sokak lambaları eşlik edecek yalnızlık türküme. Ey güzel gözlü sevgili Gel, yoksa çıldıracağım! |
SEVGİ YİNE SEVGİ RÜZGARLARI BEKLER YELKENİM, ESMESEN DE... YİNE SEVGİ SULARI BEKLER TEKNEM, AKMASAN DA... YİNE SEVGİ TOHUMLARI BEKLER BAHÇEM, EKMESEN DE... YİNE SEVGİ YAĞMURLARI BEKLER GÖNLÜM, YAĞMASAN DA... SEVGİ LİMANIDIR BU, SENSİZ VE SESSİZ, GELSEN DE, GELMESEN DE... AŞK İKİ KİŞİLİKTİR DEĞİŞİR YÖNÜ RÜZGARIN SOLAR ANSIZIN YAPRAKLAR. ŞAŞIRIR YOLUNU DENİZDE GEMİ BOŞUNA BİR LİMAN ARAR. GÜLÜŞÜ BİR YABANCININ ÇALMIŞTIR SENDEN SEVDİĞİNİ, İÇİNDE BİRİKEN ZEHİR SADECE KENDİNİ ÖLDÜRECEKTİR. ÖLÜMDÜR YAŞANAN TEK BAŞINA AŞK, İKİ KİŞİLİKTİR. BİR ANI BİLE KALMAMIŞTIR GECELER BOYU SEVİŞMELERDEN BİNLERCE YIL UZAKLARDADIR BİNLERCE KEZ DOKUNDUĞUN TEN. YAZABİLECEĞİN ŞİİRLER ÇOKTAN YAZILIP BİTMİŞTİR. ÖLÜMDÜR YAŞANAN TEK BAŞINA. AŞK, İKİ KİŞİLİKTİR. AVUTAMAZ OLUR ARTIK SENİN BİLDİĞİN ŞARKILAR BOŞANIR KEDER ZİNCİRLERİNDEN SULAR, TERSİN TERSİN AKAR. BİR HANÇER GİBİ ÇEKSEN DE SEVGİNİ ONU ANCAK ÖLDÜRMEYE YARAR. UÇARI KUŞU SEVDANIN ALIP BAŞINI GİTMİŞTİR ÖLÜMDÜR YAŞANAN TEK BAŞINA. AŞK, İKİ KİŞİLİKTİR. YİTİK BİR EZGİSİN SADECE, TÜKETİLMİŞ VE DÜŞMÜŞ GÖZDEN. DÜŞLERİNDE BİR ÇOCUK HIÇKIRIR GECE CAMLARA SÜRTÜNÜRKEN. ÇÜNKÜ, HİÇ BİR KELEBEK TEK BAŞINA YAŞAMAZ SEVDASINI. SEVERKEN HİÇ BİR BÖCEK, HİÇ BİR KUŞ YALNIZ DEĞİLDİR. ÖLÜMDÜR YAŞANAN TEK BAŞINA. AŞK, İKİ KİŞİLİKTİR. |
Ahmet Selçuk İlkan Biz ne ayrılıklar görmüş adamız Gitmek istiyorsan gidebilirsin Biz ne ayrılıklar görmüş adamız Çekinme sende vur sırtımdan beni Biz ne ihanetler görmüş adamız Aldırma sen benim yalnızlığıma Aldırma sen benim gözyaşlarıma Boşver sende kalmış yarınlarıma Biz kadere çelme takmış adamız. Sevsen gidemezdin sevsen bırakamaz Sevsen çıldırdın seven ne yapmaz Git bu ateşte beni kül etmez yakmaz Biz ne cehennemler görmüş adamız Hadi daha çabuk daha acele Git başka kollara git güle güle Sende unutursun adımı bile Biz ne vefasızlar görmüş adamız Hep aynı hikaye hep aynı masal Sen bu şarkıyı git başka yerde çal Al yanı başımdan gölgenide al Biz ne yalnızlıklar görmüş adamız Ahmet Selçuk İlkan Bu şehir ve sen Ömrümün en güzel senelerini Alıpta gittiniz bu şehir ve sen Gönlümün en masum ümitlerini Çalıpta gittiniz bu şehir ve sen Döktüğüm yaşlara aldırmadınız Giden gençliğime acımadınız Düştüğüm yerlerden kaldırmadınız Basıpta gittiniz bu şehir ve sen Beni iyi tanır bu kaldırımlar Bu kuytu köşeler bu taş sokaklar Sizlerden bir ömür alacağım var Çalıpta gittiniz bu şehir ve sen Beni tanır bu kaldırımlar Bu kuytu köşeler bu taş sokaklar Sizlerden bir ömür alacağım var Çalıpta gittiniz bu şehir ve sen Bağlayıp durdunuz hep ellerimi Delik deşik ettiniz seven kalbimi İçimde dağ gibi hayallerimi Yıkıpta gittiniz bu şehir ve sen Biriniz sağırdı duvardan bile Biriniz kalpsizdi taşlardan bile Bütün acıları dizip önüme Yakıpta gittiniz bu şehir ve sen Kimsesiz yalnızdım kollarınızda Herşeyi kaybettim yollarınızda Şimdi bir hesap var aramızda Vermeden gittiniz bu şehir ve sen Ben yine yaşarım içimde yasla Ya siz neylersiniz bu ihtirasla Bir daha dönmek mi buraya asla İçimde bittiniz bu şehir ve sen |
Birgün Seni Sevdiğimi Anlarsın Uykuların kaçar geceleri Bir türlü sabah olmayı bilmez Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında Ne çarşaf halden anlar, ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın Onun unutamadığın hayali Sigaradan derin bir nefes çekmişçesine dolar içine Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın aslında herşeyin boş olduğunu Şerefin, faziletin, iyiliğin, güzelliğin Gün gelir de sesini bir kerecik duymak için Vurursun başını soğuk taş duvarlara Büyür gitgide incinmişliğin, kırılmışlığın Duyarsın ta derinden acısını çaresiz kalmışlığın Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin Niçin yaratıldığını Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini Uzun uzun seyredersin de aynalarda güzelliğini Boşuna geçip giden yıllarına yanarsın Dolar gözlerin için burkulur Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın sevilen dudakların Sevilen gözlerin erişilmezliğini O hiç beklenmeyen saat geldi mi Düşer saçların önüne ama bembeyaz Uzanır gökyüzüne ellerin Ama çaresiz, ama yorgun, ama bitkin Bir zaman geçmiş günlerin uykusuna dalarsın Sonra dizilir birbiri ardınca gerçekler acı Sevmek neymiş birgün anlarsın Birgün anlarsın hayal kurmayı Beklemeyi Ümit etmeyi Bir kirli gömlek gibi çıkarıp atasın gelir Bütün vücudunu saran o korkunç geceyi Lanet edersin yaşadığına Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın Zaman bir çiçek gibi büyür kabrimde kendiliğinden Bir gün seni sevdiğimi anlarsın Ümit Yaşar Oğuzcan Uzun süredir ne sana yazabiliyorum ne de insanlığa Uzun süredir ne sana merhaba diyebiliyorum ne de hayata İnsanları dinliyorum acıları onlarla bir daha yaşıyorum Sevdalarını yakıyorum ağlatıyorum Şiirlerimle hayatımla ... Ve bir sigara daha yakıp uzun uzun içime çekiyorum İçimi dolduruyorum gözyaşları yerine dumanlar Acı yerine nikotin ve içine biraz da öksürmeyi ekliyorum... Şiir yazamıyorum ama kelimelerimi içimde biriktiyorum Ne kadar zor olursa olsun hayatı yaşamaya çalışıyorum Hayata sevdayla yaşama umidi ile baglanıyorum Korkuyorum yalan değil dostlar Çok korkuyorum ... Ne param var nede huzurum Tabakamda sarılı sigaralarım İçimde derin bir hüzün var insalığa hayata anneme babama Ha bir de beni yakan bir aşk var Bir sevdiğim var Beni hayata bağlayan can var Gözleri var ışık gibi ... Elleri var pamuk gibi Sözleri var dua gibi ... Yalanım yok severim onu can gibi . Hayat zor gelde bunu sevdalıya sor ... Yollarım uzun yollarım soğuk Gözlerim ırak gözlerim sönük ... Ayaktayım ama nasıl Yanan bir orman gibi Büyüyorum ama nasıl Aglayan anam gibi .. Kaçayım kurtulayım diyorum buralardan Ama kaçacak bir yer yok gibi Nereye gitsen huzur sana kendini ödünç bile vermiyor Yine derin bir iç gecirip Allaha şükür diyorsun Bu sefer şehri ıslatan yagmur gibi Bu sefer de sen ıslanıyorsun kendi gözyaslarınla Kendi hıckırıklarınla ezanlara şahit oluyorsun ü Ölüm tadıyor heryer Ölmek istiyorsun Ama vazgecemiyorsun aşk'a aşık olmaktan Tarihime bakıyorum Ağlamakla başlayan hayat Ağlamakla devam etmiş Şimdi gülmeye çalışıyorum Şimdi bir gül gibi yeniden filizlenmek istiyorum bu hayata ! Yanmak Yandırmak İstemiyorum Nefes Alıp Sigaramdan Dumanlarla Göçmek İstiyorum Her nefesinde sigaramın kendime göçüyorum ... Kendime .... . hasret sevdalı garip hoyrat 1 rüzgardı nicedir hayatımda yorgun 1 öykünün kaçıncı sayfasını maviye boyamıştı düşlerim elimde şarap rengi geçmişin izleri saatlerden zamanı sildim seni değil takvimlerden ilkbaharı yırttım sonbahara devam ne gelseydin ne de gitseydin demek elimde değil o en sevmediğim kelime varya keşke ömür mü sevdaya dar sevda mı ömre bahar bilemedim seni çekip gözlerimden yere atmak var var da son 1 keşke'ye kıyamazdım "İçim acıyor, geçer elbet, geçer de, anlamsız bir yer de, unuttuğumu sandığım bir yer de , yeniden sızlar, ama varsın sızlasın, sızlamadı mı; kocaman sevilmiyor ki... " Ne yapacağını bilememek ne kadar kötü bir durum' Beyaz bir ışık arıyorsun bazen, görüyorsun.. Siyahın yoğunlu eritiyor ışığı yine kör oluyorsun.. Nerdesin sen şimdi kim bilir? Neler yapıyorsun? Özlüyor musun beni? Biliyor musun ben geceleri hep seninle konuşuyorum uzun uzun.. Seni Seviyorum diye haykırıyorum. Dünya umurumda değil. Takmıyorum, düşünmüyorum hiçbir şeyi.. Sadece seni, sadece seni düşünüyorum ve ağlıyorum!!! Sırf senin yanında olamadığım için ağlıyorum.. Bırakıp gittiğin, tüm kapıları yüzüme kapadığın günden beri aylar geçti.. Aylar geçti ama içimdeki sevgin hiç bitmedi... Beni sevmediğini, önemsemediğini bilmeme rağmen büyüttüm sevgimi. Ama bu gece Vazgeçiyorum Senden.. Ben seninle olmak, seni yaşamak istiyordum.. Tek isteğim buydu.. Ama izin vermedin. Bilmiyorsun ki geç zamanlar vardır.. Ne yapsan affedilmeyecek, ne yapsan boş.. Bazen ne kadar genç olursanız olun yorgun ve yaşlı bakıyorsunuz ve tek bir söz kalıyor geriye Vazgeçmek...! Korkma, seni artık sevmiyorum.... |
Arkadaşım ellerinize saglık |
GİTME Sabah ayazı dokunur Gül yaprağına Bu ayrılıkta bana dokunur, gitme Sevgi bağına Baykuşları tünetme Allah’ını seversen gitme En büyük aşk imkansız olanmış En büyük aşk, yalanmış derim gidersen…gitme Sabah ayazı dokunur gül yaprağına Bu yüzden dağları sis kaplar Ve bu yüzden çiçekler büyümez Açmaz tomurcuklar Bak yalvarıyorum gitme Allah’ını sever sen gitme Beni buralarda perişan etme Alışamam gidişine Teninin kokusu u özlerim Yüreğim bir kurşun gibi ağırlaşır Şarkılar yaralar Şiirler öldürür beni gitme Beklemek ölümden ötedir Bilmezsin sen gitme İstersen çay koymayı unut, kızmam Gözlerinde içerim kahvemi Yakma sobayı,sinemde ısıtırım seni Daha önce ricada bulunmadım kimseye Ama sana yalvarıyorum gitme Yüreğim ökseye tutulmuş Çırpınan yaralı bir kuş Ben saksıda kuruyan çiçek Gidersen bu can ölecek gitme Allah’ını seversen gitme Tozlu Kafes Merhaba vefasızım Göçmen kuşların dünyasından Hoş geldin tozlu kafesime. Geleceğini bilseydim Etrafa saçılmış düş kırıklarımı toplardım Kusura bakma Dağınık tümcelerle karşıladım seni. Dikkat et! Düş kırıklarım ayağına batmasın Terliklerimi sana vereyim Ben alıştım bu acılara Sen dayanamazsın. Mâzur gör kekeleyen sözlerimi Dedim ya, Tümcelerim düş kırıklarım, Ortalık darmadağınık… Neden geldiğini bilmiyorum Ama gözlerin yetiyor anlamaya Ve anladığım kadarıyla Bıraktığın beni istiyorsun. Keşke bulabilseydin Keşke kalabilseydim öylece. Şimdi söyleyecek söz bulamıyorum Nerden başlasam bilmiyorum Oysa bildiğini sanıyordum… Haberin yok mu? Yokluğunla evlendim!.. AYAKÜSTÜ YAŞANMIŞ ÖLÜMSÜZ AŞK HİKAYELERİ HER DURAKTA ÖLÜMSÜZ BİR AŞK EDİNECEĞİM BİR BAKIŞTAN BİR DURUŞTAN ÇAĞRIŞIMIN SONSUZ HIZINDAN UNUTULMAZ BİR SEVGİLİ DAHA BIRAKACAĞIM ARDIMDA BELKİ DE YAŞANABİLECEK EN UZUN SERÜVENİ TERK EDECEĞİM DAHA OTOBÜSÜN İLK BASAMAĞINDA KİM BİLEBİLİR Kİ? SONRAYI, SONRASINI KİM BİLEBİLİR? GİZLİ GİZLİ VEDA EDECEĞİM ONA, GÖRMEYECEK VE BU DUYGUYLA BURKULMUŞ YÜREĞİM OTOBÜS CAMINA BAĞRINDA KANLI BİR OK İLE BİR AŞK LEVHASI ÇİZECEK, AH MİN-EL BU DA ÖTEKİLER GİBİ KENDİSİNİ ÖLESİYE SEVDİĞİMİ BİLMEDEN YAŞAYIP GİDECEK... |
|
Olmaz Mı Yön yön sarılmışım ne yana baksam; Sarılan olur da saran olmaz mı? Kim bu yüzü çizen sanatkâr ressam; Geçip de aynaya, soran olmaz mı? Bir parçacığım ben, bütüne hasret; Zaman döne dursun, o güne hasret; Ruhumsa zamanın üstüne hasret; Ebediyet boyu bir an... Olmaz mı? Necip Fazıl Kısakürek |
SENIN ICIN Kirgindim... Sevdami da aldim çiktim yollara taa uzaklara... herkseden ,herseyden kaçarcasina... sessizligin ve yalnizligin huzuruyla epey yollar kat ettik.. hiç kimselere görünmeden daglar tepeler astik ama nereden bilecektim ki bir dag basinda bir güvercine asik olacagimi...oysa asktan kaçmak için düsmüstük yollara... bilemedim bu yolunda bir aska varip dayanacagini.... Nasilda degisi verdi hersey birden bire... senle olunca zaman durdu yollarim kapandi... hersey sende kilitlenip kaldi....zaman geçtikçe tüm sevgimi herseyimi sana yükledim... ta ki bir gün kanatlarin bu sevgiyi kaldiramiyacak hale gelene kadar... seni seyrettikçe, sana sevgimle ne kadar çok zarar verdigimi görüp yine canimin yanmalari basladi...oysa ki sen uçabilmeli ..özgürce yükseklere varmaliydin... Iste bu yüzden senin için sevgilim... yine attim sevdami önüme ..acilarim yüregimde çiktik yollara... Hosçakal sevgilim...sen sakin aglama...ben katlanirim buna da.... Biliyorum!!! Bu morsevda daa çok yollar kat edip daha çok mor daglara tirmanacak... daha çook morsümbüller toplayacak...ama hiç biri senin gibi olmayacak.... |
- İlk Göz Ağrısı - Seni görünce yürüyüşüm değişiyor Bir tuhaf oluyor elim ayağım Boyunbağımı düzeltiyorum şaşkınlıktan Ceketimi bir ilikleyip bir açıyorum Seninle karşılaşınca ansızın Bir ışık alıyor gözlerimi Doyasıya bakamıyorum sana Bir sis içinden geçip gidiyorsun Ayak seslerin kaybolunca uzakta Benim dünyamda başlıyor yürüyüşün İçimde kunduralarının sesi Sonsuz bir yoldayız ikimiz de Sen varsın her halimde Adım atışımda sen Bakışımda sen Senin gibi konuşuyorum belki Aynaya baksam sen güleceksin |
| Saat: 20:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık