![]() |
Ayrılığın Yüreği Sessiz sedasız yaşayan bir ayrık otuydu Orta Anadolu’da Kıtlıktan önce. En küçük bir şeyden coşardı Mesela bir kuş uçmasın Kızılırmak ‘a doğru Köklerine su yürümüş gibi sevinirdi. Bir bulut geçsin üstünden Ayrılıktan çıkardı. Dünyayı, derdi, dünyayı Hiçbir şeylere değişmem. Şimdi yaşamak istemiyor. İlhan Berk |
GİDİYORUM BEN Sen gideli küskünüm etrafıma evin her tarafı dağınık ben içinde zavalı bir sanık ikimizde alışırız sandık cezamız birbirimizden, uzak kalmak... her nefeste isimlerimizi anmak yeniden hasretle kavuşuruz diye...seni beklemek ne zormuş yokluğunda yanmak azda olsa uyusam belki... hayalin gider diyorum gözüm,den ama uykuda bile seninleyim ne yaptım ben böyle... geçmiyor günler geceler dayanmak mümkün olmuyor artık bu şehir dar geliyor varlığın çok yakın ama sen yanımda yoksun ya gidiyorum ben buralardan... derya avşar |
UNUTMAYACAĞIM Vurabilirsen ayağını sertçe yere Haykırabilirsen beni sevmediğini herkese Gidebilirsen yüreğinin götürdüğü yere Sana söz seni unutacağım! Çözebilirsen kalbimin pranga kilidini Durdurabilirsen içimdeki gözyaşı selini Görebilirsen içi kan ağlarken gülenleri Sana söz kalbimi kapatacağım! Çizebilirsen hayalinde sevginin resmini Anlayabilirsen kelimelerin kifayetsizliğini Dokunup çıkarabilirsen içimdeki seni O zaman seni UNUTMAYACAĞIM. Abdullah Türkoğlu |
Bekleyeceğim Yokluğunda Kuşların kanatlarındaki renkler dökülürdü Bir tufan olurdu göz yaşlarım. Sonra Bütün ışıklarını söndürürdü umut. Zifiri bir karanlığa bürünürdü dünya. Beynime işlediğim hayalin Yavaş,yavaş silinirdi karanlıkta. İsyan ederdim. İsyan ederdim kayboluşuna. İsyan ederdim ama Çığlıklarımı kimseye duyuramazdım. Koskoca evrende Bir başıma kalırdım. Bir yıldızlar, Bir de ben... Uyumazdım. Biliyorsun. Su gibiydim kirlenmiş atmosferinde dünyanın Yağmurların tufan olduğu bu iklimde Su olarak anlamsızdım. Ama bazen, Dudakların kuruduğu çöllerde İki hurma ağacının arasından sızarak Gün yüzüne çıkardım. Bazen sel olup Ne bulduysam yüreğime bindirip Bilinmeyen denizlere doğru yola çıkardım. Bazen... Ve bir gün Sen geldin. Öyle bir sıcak öyle bir yakıcı geldin ki; Buharlaştım. Yok oldum. Şimdi ne sen varsın,ne de sıcaklığın. Ne de Bana,beni geri veriyorsun. Ne de Geride bıraktığın bu kül yığını Ne haldedir diye dönüp bakıyorsun. Şimdi Her şey anlamsız. Ne bu kentin zifiri karanlığı ne de su olmak Getirmiyor bana Benden alıp götürdüğün aydınlığı. Hatırlarsan adım Anıl demiştin. Öldürdün ya beni. Gönül sarayımı yıkarken,içindeki an larıda anıla öldürdün Şimdi sen. Simdi sen iki kişinin katili Artık,ne desem faydasız Yoksun. Faydasız artık geri dönmeyeceksin. Hani, Belki deyip yollarına çıkmak, Faydasız. Umut edip geleceğine inanmak Faydasız. Gecelerce için,için ağlamak Faydasız. Isınmak için hayaline sokulmak Faydasız. İnan sana küsmedim. Anlamsız gidişine Bir şey demeyeceğim. Bir gün dönersin diye kapıyı kapatmayıp, Merdiven eşiğinde Hep seni, Hep seni bekleyeceğim. Alper Baran Esin |
Sandal Kırık dökük bir sandalım Eskiden kalma yaralarım var Sarar mısın Tek isteğim dingin sularında Dinlenmek İzim verir misin Limanım sığınağım Haydi var mısın Beni yaşama bağlar mısın Fundat |
BAHAR GÖZLÜM Gitma bahar gözlüm Ben senin için Kaderime hep acılar ördüm Gitme dedim gittin bahar gözlüm. Gitme bahar gözlüm Alın yazım namus sözüm Ben bülbül sense gül Öleyim ugruna Gitme dedim gittin bahar gözlüm Al eyle gözlerimi kör Zindanlara at perişan halimi gör At denizlere yokuluşumu gör Öleyim ugruna bahar gözlüm Gitme dedim gittin bahar gözlüm Namus ettin gözlerini gözlerime Kurşunlar sıktın Daha dogmamış hayallerime Gitme dedim gittin bahar gözlüm.. Kara demirler girdi aramıza Ayrılık yazılmış yazımıza Ya sen adam gibi sevmedin Yada ben Kara topraklar girdi aramıza Gitme dedim gittin ya bahar gözlüm Gitme dedim gittin ya Hayallerimi yıktın ya Git bahar gözlüm uzak ol benden Bende sensizlikle öleyim.. İdris Davarcı |
İzdüşüm Kayboldu düş Yaşamı esir aldı hüzün Düş müydü yitirdiğimiz Yarınlar mıydı yavaş yavaş uzaklaşan Yakamozlarda Eskidi umut Sağanaklara hükmetti ihanet Hain miydi olmayacak yarınları vadeden zamana İzdüşümlerde / Tenler miydi ak döşeklerde kirletilen Kalp ağrısı değil miyiz artık Sararmış takvim yapraklarında… Özgür Deniz |
Sevgi Biriktirdim Bir güneş gibi her günün erinden Doğuyorum her sabah tan yerinden Tutarım diye bir kul ellerinden Gönül dolusu sevgi biriktirdim Kalbimden öte dertli de değildim Ne var ki, fani dünyaya eğildim Ne ağladım ne de nedensiz güldüm Gönül dolusu sevgi biriktirdim Zaten bağlamış hayat her nedene Akıl ermiyor olanla, bitene Aşka susamış bir kalple gelene Gönül dolusu sevgi biriktirdim Vurdum duymazca,hislerde hazsızlık; Beni bugüne getiren yalnızlık, Çıksın içimden, artık bu yarsızlık... Gönül dolusu sevgi biriktirdim. Engin Namlı |
bir gün... birgün gelecek anlayacaksın sevmenin, sevilmenin insana değer vermenin ANLAYACAKSIN bir ömür boyu bağlı kalmanın ne olduğunu........... bir gün... el üstünde tutulup baş üstünde gezdirilmenin hoyratça şımartılmanın ANLAYACAKSIN altın tepside sunulan mutluluğun ne olduğunu........... bir gün... gülerken ağlamanın içerken susamanın haykırırken susmanın ANLAYACAKSIN kalabalığın ortasında yalnız kalmanın ne olduğunu........... bir gün... rahat rahat uyurken bulutlar üstünde uçup pembe rüyalar görürken ANLAYACAKSIN bir başkasının senin yerine ağlamasının ne olduğunu............ bir gün... benim yanımda bensizliğin koynumda iken hasretin çok geç olsada seni tapasıya sevmemin ne olduğunu............ abdullah sancar |
Samsun'lu Merhaba Samsunlu, selam hemşerim Selamı alandan hep gurur duydum Kurtuluş savaşı temeli şehrim Samsun’da kalandan hep gurur duydum. On dokuz Mayısta doğdum der Ata Kurtuluşa doğru çevrilir rota Düşünceler ciddi olmaz safsata Vatan için ölenden hep gurur duydum Atatürk dönemi gelişmiş şehir Her iki yanından akıyor nehir Sebatkâr insanlar çekiyor kahır Değeri bilenden hep gurur duydum Bu şehrin yıllardır sanayisi yok Gurbetlere çıkan işsizleri çok Şükür kalanların karınları tok Çareler bulandan hep gurur duydum COŞARİ diyor ki severse yürek Şehre sahip çıkıp çalışmak gerek Bu şehri sevenler kim imiş görek Samsun’lu olandan hep gurur duydum İbrahim Coşar |
| Saat: 19:41 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık