![]() |
Küçük Bir Öpücük Yürümek istiyorum ıssız ormanın içinde, Tek başıma günlerce, Düşünmeden hissetmeden sadece yürümek, Kabuğuma çekilmek, Yalansız, çıkarsız, kuralsız, yargısız İçime çekilmek Kimse olmasın benden başka Sorgulamak istiyorum Hayallere dalmak, Güzelliklerin olduğu, Anlamak ve anlaşılmak Her şeyin şeffaf olduğu o yere varmak Aptalca kandırmacalar yok Her şey şeffaf Herkesin içiyle dışı bir o yere ulaşmak istiyorum Uçsuz bucaksız okyanus görmek Sevgi okyanusu İçine girmek yüzmek istiyorum Sevgi her yerimi kaplasın Sonra ben okyanus olayım Sevgi okyanusu Sevgimi isteyeni kaplayayım İçime alayım tüm hücrelerine işleyeyim Sonra yavaşça uyanayım küçük bir öpücükle Hayaller gerçek olsun Karşımda iki güzel göz Gülümsesin ve desin ki Beni sev bana dürüst ve bağlı ol Bende seni seveyim Sana dürüst ve bağlı olayım Sarayım onu sevgimle hiç kaybolmasın Benim diğer yarım olsun bende onun. |
SEN BİLİRMİSİN? Sen bilir misin Varken yok sayılmayı Ellerini uzatmış tutacakken Uçurumdan düşmeyi.. Sen bilir misin.. İşte mutluluk bu derken Hiçi yaşamayı Tek başına kalmayı.. Sen bilir misin Gözlerin gülerken Dilin söylerken adını Yüreğinin acısını Kanayan yarayı.. Ben bilirim işte Acır içim Yüreğim isyanlardadır Ama duymazsın Haykırışını yüreğimin... |
Küçüğüm Dinle küçüğüm Birgün birşeyler olacak Birşeyler kıpırdanacak O taze yüreğinde Duymadığın bilmediğin Anlamsız bir özlemle dolacaksın Bir özlem Bilmediğin ellerde görmediğin birine Bir özlem Ellerini tutmadığın Sıcaklığını tatmadığın birine Birgün küçüğüm Yanlızlık burukluğu Şarkı olacak dudaklarında Yağmurları dinleyecek Denizleri taşlaycaksın kıyılarda İşittiğinde martıları İşittiğinde çığlığını trenlerin Dinlediğinde dalgaların sesini Dinlediğinde sesini rüzgarların Gördüğünde yaprakları savrulurken Gördüğünde gökyüzünü ağlamaklı Ve caddeleri sokakları Islanmış gördüğünde Tutsak olacaksın Tükenmez bir avareliğin kollarına Sel olacak tayfun olacak duyguların Kahırlar küfürler geçecek içinden Ve sen küçüğüm birgün Bir özlem duyacaksın Bilmediğin ellerde görmediğin birine Sen diyeceksin Elerini tutmadığım Sıcaklığını tatmadığım Neredesin Sensiz olmuyor diyeceksin. |
Gecenin Sessizliği Gecenin sessizliğinde Bir şarkı geliyor ise kulağına uzaktan, Hafiften yağmur çiseliyorsa, Ve yüzünü yağmura çevirmişsen İşte o zaman yüreğin çarpıyor ve susuyorsun... Gecenin Sessizliğinde Yıldızın göz kırpıyor ise sana Ve kayıp gidiyor ise iz bırakarak, Elini uzatıveriyorsan farkında olmadan ardından, İşte o zaman yüreğin çarpıyor ve susuyorsun... Yağmurun ile sırılsıklam olmak, Bulutuna ermek istiyorsan, Durma haykır yüreğinin sesini Sis dağılsın gecenin sessizliğinde Ve yıldızın parlasın, Gecen gündüzün olsun. |
GÜLSE GÜNEŞE Bak şu tepenin ardına dostum, Güneş doğacak birazdan gülümseyerek. Çekip gidecek gece,tüm kasvetini alarak, Yeni bir gün yeni bir umutsabahı başlıyacak. Sil gözünün yaşını,pes etme hayatın yokuşuna, Koş kırlara...kelebeklerle yarış kim tutarki seni? Kader deyip bağlama kollarını böğrüne,kelepçenmi var? Gülümse kendine ,gülümse herkese güneş kıskansın! Bastığın toprak gururlansın!attığın adımlardan, Şiirler yaz gözlerinle,gökyüzünün derinliklerine. Dudaklarında çiğdemler açsın,tatlı sözlerinle, Hayat devam ediyor...küsmek çare değilki derdine. Çek ipini kederlerinin! mutluluk darağacında sallandır! Sevvvv,sevilll...gönül limitinin alabildiği kadar, Dün yok,yarın belki,!bugününü yaşa bence; Göreceksinki o zaman,asırlar sığacak her anına. |
Kum Taneleri Nihayet yırttım perdesini Bu yalan sevdaların Ve avuçladım gerçekleri Ellerimde kum taneleri Vurdum kendimi serseriliğe Geceler berduş Ben ayyaş Bak kadeh kaldırıyorum Yüzümde dünden kalan izler Gözlerim yarınlara uzanmış Hadi sende kaldır kadehini Kaldır kadehini Şerefine içelim yalnızlığın Ve ağlamaksız doğacak güneşin Ve aşksız olacak sabahın şerefine Vurdum kendimi serseriliğe Geceler berduş Ben ayyaş Ayaklarım yalpalıyor Uçup gidiyor sanki yollar habersizce Yüzümde dünden kalan izler Gözlerim yarınlara uzanmış Deniz oluyor elemlerim Umutlarım olta misali Ve kahır tutuyorum Sensizliğe kadeh kaldırırken Vurdum kendimi serseriliğe Geceler berduş Ben ayyaş Kadeh kaldırıyorum Şerefine Şerefine sahte sevdalar Şerefine yalan aşklar Şerefinize içiyorum gecemin karanlığını Susturun sazları çalmasın Sonsun şehrin ışıkları Yüreğim olsun her yer Zifiri karanlık yüreğim Vurdum kendimi serseriliğe Geceler berduş Ben ayyaş İçimin karanlığı yetmiyor Gizlemeye gözyaşlarımı Onları doldurup yürek kadehime Umutlarım kadehimde buz taneleri Çaresizliğimle karıştırıp Sensizliğimle içiyorum Nihayet yırtıyorum perdesini Bu yalan sevdaların Vurdum kendimi serseriliğe Geceler berduş Ben ayyaş Avuçladım gerçekleri artık Ellerimde kum taneleri Olmazları örüyorum ilmek ilmek Olurlardan uzata kalıyorlar Sacların denizde dalga oluyor Nefesin zemheride rüzgar Gözlerin kayıp yıldıza yüklenmiş Yüzün ise bulutlar ardında uyuyan mehtap Vurdum kendimi serseriliğe Geceler berduş Ben ayyaş Şerefine içiyorum Şerefine Şerefine ihanetlerin Şerefine ayrılıkların Şerefine olgun yüreklerin Şerefine İçimin karanlığı yetmiyor Gizlemeye gözyaşlarımı Onları doldurup yürek kadehime Umutlarım kadehimde buz taneleri Vurdum kendimi serseriliğe Geceler berduş Ben ayyaş |
O Gece O gece ben olmayacağım. Utancımdan bakamadığım aynalarda Güldüğünüz gecedir. Gecelerinizi karıştıracak gitgide Olmayanlarınızın çoğalması. Benim olmadığımı duyduğunuz bir gece Korkacaksınız. Şimdiden düşünüyorum son kalanımızı Son gidenimizin bu gecesinde. Ama bir gece olacak, ortalarda bir gece.. İçinde siz de olmayacaksınız, Ayrıca. Özdemir Asaf |
SU GİBİ Dostlar irmak gibidir Kiminin suyu az, kiminin çok Kiminde elleriniz islanir yalnizca Kiminde ruhunuz yikanir boydan boya Insanlar vardir; üstü nilüferlerle kapli, Bulanik bir göl gibi... Ne kadar ugrassaniz görünmez dibi. Uzaktan görünümü çekici, aldatici Içine daldiginizda ne kadar yaniltici.... Ne zaman ne gelecegini bilemezsiniz; Sokulmaktan korkarsiniz, güvenemezsiniz! Insanlar vardir; derin bir okyanus... Ilk anda ürkütür, korkutur sizi. Derinliklerinde saklidir gizi, Daldikça anlarsiniz, daldikça tanirsiniz; Yaninda kendinizi içi bos sanirsiniz. Insanlar vardir, coskun bir akarsu... Yaklasmaya gelmez, alir sürükler. Tutunacak yer göstermez beyaz köpükler! Ne zaman nerede birakacagi belli olmaz; Bu tip insanla bir ömür dolmaz. Insanlar vardir; sakin akan bir dere... Insani rahatlatir, huzur verir gönüllere. Yaninda olmak basli basina bir mutluluk. Sesinde, görüntüsünde tatli bir durgunluk. Insanlar vardir; çesit çesit, tip tip. Her biri baska bir karaktere sahip. Görmeli, incelemeli, dogruyu bulmali. Her seyden önemlisi insan, insan olmali... Insanlar vardir; berrak, piril piril bir deniz. Bosa gitmez ne kadar güvenseniz. Dibini görürsünüz her sey meydanda. Korkmadan dalarsiniz, sizi sarar bir anda. Içi disi birdir çekinme ondan. Her sözü içtendir, her davranisi candan.. CAN YÜCEL |
Sen Hiç Sevdin mi? Sen sevdiğim. Sen hiç bozuk para attın mı bir kuyuya, Dileğinin kabul olması için? Kabul olmayınca da üzüldün mü, Beklentileri karşılanmayan bir çocuk gibi? Sen hiç yoldaki çizgilere, Basmadan yürümeye çalıştın mı? Biraz başın önde bastığın yerlere, Dikkat ederek yürüdün mü? Hayat yolunda neleri gözden kaçırdığını, Nelerin üzerine basarak geçtiğini düşündün mü? Sen hiç yalnız kaldın mı? Tutunacak bir dal aradın mı hayat ağacında, Bulamayınca boşluğa düştün mü hiç? Sitem ettin mi kendine, hayatına Sana dal olacak birini bulamadığın için? Sen hiç ağladın mı geceleri? Bir mum yakıp gecenin koynunda, Geçip karşısına ateşin sıcaklığını hissettin mi? Sıcaklığını hissetmek istediğin birinin, Yanında olmamasına sitem ettin mi? Sen hiç Sevdin mi? |
Erinç http://www.sevgidunyam.com/image/bar_2.gif Sensizliğin soğuk karanlığında Seni bekler gibiyim bu gece Gelmeyceğini bile bile Yine de beklerim çaresizce Yıldızlar bile seni soruyor sanki Yüreğim senin adını haykırıyor Sensiz bu ilk gecem Odam kapkaranlık Seni düşlemek güç veriyor bana Güneş doğarmışcasına yüreğimi ısıtıyor Aydınlığa sürüklüyor hayalin Şimdi bana deseler nedir dileğin İnan sen olurdun meleğim... |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık