![]() |
AY IŞIĞI I Ben uzaklardan beklerdim, Sayarak günlerimi. Bu gece penceremden düsenay isiginda, Birden yanibasimda buldum Bir agaç gibi çiçeklenmis Anladim almis yürümüs Sarmis bu sevda içimi II Gece yarisi elbiselerim, Ayakkabilarim üstüne Düsen ay isigi, Insan Böyle mi olur Sevdaya tutuldu mu? Bütün eski kitaplari okudum, Yaslanmis güzellere sordum, Mutluluk bu mu? Ama bu sarisin Ötekine hiç benzemiyor. Ah, daha yeni yeni anladim O küçük elleri, gülen gözleriyle Beni bu kadar seviyor... Kalmadi baska korkum Düsünmeden eline biraktim kendimi Bütün dostlarim söylüyor Bu sefer mutlaka tutuldum III O yanindan döndügüm, gece yarilari Güler, konusurdum, kendi kendime Tutmasam, kucaklayabilirdim agaçlari. Kimbilir, gelen geçen, Görünce ne derdi halime Sizin de, sevistiginiz, kardesler Mevsim bahara rastlarsa Benim canim açilmak isterdi Mutlaka bir baskasina Öperdim evde ilk karsima çikani. Uzakta, simdi çol uzakta... O nar tanesinden taze Kustüyünden hafif geceler Kalbim ümit içinde yüzer Dünyam yikanir ay isiklariyla... |
Sen yoktun ben yoktum Kahroldum acı oldum Yoklugunda yok oldum Sen yoktun ben yoktum Ölüm yoktu ölememek yordu, Gözlerinde yok olamadım Yok olmak zordu Sen uyuyordun Ölmeyi bekliyordum Ölemiyordum Ölüm yoktu Sen yoktun Ben yoktum Şehir yoktu Ölemiyordum Ölüm uyuyordu |
SENİ SAKLAYACAĞIM Seni saklayacagim inan Yazdiklarimda, cizdiklerimde, Sarkilarimda, sozlerimde. Sen kalacaksin kimse bilmeyecek Ve kimseler gormiyecek seni, Yasayacaksin gozlerimde. Sen goreceksin, duyacaksin Parildayan bir sevi sicakligi, Uyuyacak, uyanacaksin. Bakacaksin, benzemiyor Gelen gunler gecenlere, Dalacaksin. Bir seviyi anlamak Bir yasam harcamaktir, Harcayacaksin. Seni yasayacagim, anlatilmaz, Yasayacagim gozlerimde; Gozlerimde saklayacagim. Bir gun, tam anlatmaya.. Bakacaksin, Gozlerimi kapayacagim.. Anlayacaksin. (F)Özdemir Asaf(F) |
Abbas Haydi abbas, vakit tamam; Akşam diyordun işte oldu akşam. Kur bakalım çilingir soframızı; Dinsin artık bu kalp ağrısı. Şu ağacın gölgesinde olsun; Tam kenarında havuzun. Aya haber Sal çıksın bu gece; Görünsün söyle gönlümce. Bas kırbacı sihirli seccadeye, Göster hükmettiğini mesafeye Ve zamana. Katıp tozu dumanı, Var git, Böyle ferman etti Cahit, Al getir ilk sevgiliyi Beşiktaş’tan; Yaşamak istiyorum gençliğimi yeni baştan. |
İstiyorum Rüzgar mi dedim... İsterim ki saçların dağılsın. Gece mi dedim. Hemen düşüncelere dalmalısın. Aşk der demez Kalbin hızlı çarpmalı. Sabah, dememe kalmadan Uyanmalısın. (F)Özdemir Asaf(F) |
Yıldızlar Gecenin Değildir Ceylanları vurulmuş dağlardan Bir tutam kekik getireceğim size Bir avuç kan. Bir selvi gibi dikilip önünüze Ölümü hatırlatacağım durmadan. Keklik zindanı gözlerinize Mil çekip İçinize bükeceğim bütün yolları. Hangi yola çıkarsanız çıkın Hep kendinize döneceksiniz Siz - Ey bu şehrin karanlık sokaklarında Kaf dağını arayan kervanın Sefil yolcuları- Boşluğa giden hayatların Ayaklarına prangalar vuracağım Ellerine zincir. Dağ yellerini doldurup göğsüme Haykıracağım: - Yıldızlar gecenin değildir. Karanlıktır,köhnedir dünya Bir yolcusunuzdur siz... Bunu size nasıl anlatsam Hani yüzünüz görünmez ya kirli sularda Sırı dökülmüş aynalarda Hani silik Hani paramparça... Boynu bükük çiçekler getireceğim size Koparılmış Dicle'nin, Sakarya'nın kıyısından Yüreğimin tam ortasından Taşıp gelen bir sesle "Ağlayın",diyeceğim Ağlayın Ey analardan şefkat Çöllerden merhamet emmiş çocuklar Ağlayın Ve göz yaşlarınızla sulayın Kuytularda kuruyan çiçekleri. Bir Yunus Sabahı çalacağım Bütün kapıları bir bir Kırmızı bir şal gibi örteceğim şafakları Çıplak omuzlarına Ve sarhoş gecelerine şehrin. Minareleri dayayıp şakağına Uyandıracağım kirli uykulardan: - Çıkın koynundan karanlığın Geceyi bu kadar sevmeyin Yıldızlar gecenin değildir. |
HERŞEY SENDE GİZLİ Yerin seni cektigi kadar agirsin Kanatlarin cirpindigi kadar hafif.. Kalbinin attigi kadar canlisin Gözlerinin uzagi gördügü kadar genc... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kasin gözün Karsindakinin gördügüdür rengin.. Yasadiklarini kar sayma: Yasadigin kadar yakinsin sonuna; Ne kadar yasarsan yasa, Sevdigin kadardir ömrün.. Gülebildigin kadar mutlusun Üzülme bil ki agladigin kadar güleceksin Sakin bitti sanma her seyi, Sevdigin kadar sevileceksin. Günesin dogusundadir doganin sana verdigi deger Ve karsindakine deger verdigin kadar insansin Bir gün yalan söyleyeceksen eger Birak karsindaki sana güvendigi kadar inansin. Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldigin kadar ona yakinsin Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin Günesin seni isittigi kadar sicak. Kendini yalnız hissetigin kadar yalnizsin Ve güclü hissettigin kadar güclü. Kendini güzel hissettigin kadar güzelsin.. iste budur hayat! iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar üsürsün Ve karsindakini unuttugun kadar cabuk unutulursun Cicek sulandigi kadar güzeldir Kuslar ötebildigi kadar sevimli Bebek agladigi kadar bebektir Ve herseyi öğrendigin kadar bilirsin bunu da ögren, Sevdigin kadar sevilirsin... |
http://img.blogcu.com/uploads/lagzan_nabi.jpg Bir avuç umut ışığı Bir parça deniz. Biraz da aydınlık getirdim, Karanlık düşüncelere Sizde ister misiniz? Aşkın en tazesini , en olgununu En uzun ufuğu getirdim, Kapınızın önünden. Geniş ovalar getirdim ,koşarız diye En yüksek dağları getirdim ,aşarız diye Çıkarsınız belki bu düş sürgününden. Bilmediklerinizi, Bilmediğinizi bile bile Bilir gibi yaşadıklarınızı , Sevgiyi , mutluluğu , dostluğu getirdim. Getirdim ve kalbinizin derinliklerine attım. Nereden getirdim,bilirmisiniz? Size huzuru getirdim, Neşeyi getirdim kalplerinizden Sizde istermisiniz? |
Kur Kurabilirsen Vur başını yerden yere. Kur kurabilirsen Bozduğun düzenin, Yenisini yerine, Dön dönebilirsen O eski,mutlu günlerine. Kaybetmenin acısı Çökünce üzerine, Pişmanlık vurunca, Başındaki kavak yellerine Sallandıkça sallanırsın Bir sarhoş misali öylece Hani! Yılların yorduğu Mutluluk oyunum var ya? Bitti! Bitirdin. Sabır tükettin. Vur başına yerden yere Çözebilir misin bu kördüğümü? Parçalanan güzellikleri Tamir edebilir misin? Kıymetini bilmedin. Paylaşmayı hak etmedin. Şimdi artık çok geç Yelkenler fora, Artık herkes kendi yoluna Vur başına yerden yere, Kur kurabilirsen Bozduğun düzenin Yenisini yerine. |
ANLATAMIYORUM Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Herşeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum. |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık