![]() |
Gecede hüzün gizli. Hüzünde Sen... Aynada yüzün gizli. Yüzün de Sen... Bir ırmak gibi çağlatır aşkın. Şaşkınım seni gördüğüm günden beri şaşkın. Öldürür beni tatlı her bakışın. Bakışta gözün gizli. Gözünde Sen... Bir aha sığdı bütün hayatım. Gerçeğim sen oldun; sen oldun yalanım. Her aklıma geldiğinde ağrıyan yanım. Rüzgarda sözün gizli. Sözünde Sen... Yaz gib yaktın. Bahar gibi aktın. Kışta yalnız bıraktın. Her mevsimde güzün gizli. Güzünde Sen... Gülmekte var ağlamakta. Yok olmakta var, var olmakta Pişmanlıkta var yol almakta. Aşk özünde gizli. Özünde Sen... Sen gizlisin özünde, alemde ne varsa. Yanacaktır Kerem ASLI'sı yarsa. Bir gün sen nerdesin diye soran olursa: Her şeyde SEN gizlisin. Sende ben...... osman dağıstan |
BENDEKİ BEN Dert değil yıkılmak deli fırtınalarda, Yıkılan içimdeki tek sevgi ağacı olmasa.... Dert değil boğulmak deli mavi sularda, Verilen son nefes aşk dolu olmasa.... Dert değil bugün ömrümün son günü olması, Yaşananlar hep yarım kalmasa... Dert değil gözlerimi kapamak son defa, O gözler doymuş olsa sevdalara... Dert değil koparman gülümün yaprağını, O yaprak en sonuncu olmasa.... Dert değil aslında gidişin birtanem, Yanında götürdüğün bende ki ben olmasa.... .................................................... Funda Bilgili |
Sabaha Kadar Şu airler sevgililerden beter; Nedir bu adamlardan çektiğim? Olur mu böyle, bütün bir geceyi Bir mısranın mahremiyetinde geçirmek? Dinle bakalım, işitebilir misin Türküsünü damların, bacaların Yahut da karıncaların buğday taşıdıklarını Yuvalarına? Beklemesem olmaz mı güneşin doğmasını Kullanılmış kafiyeleri yollamak içein, Kapıma gelecek çöpçülerle, Deniz kenarına? Şeytan diyor ki: “Aç pencereyi; Bağır, bağır, bağır; sabaha kadar.” Orhan Veli |
BEN HAYATTA EN ÇOK BABAMI SEVDİM Hayatta ben en çok babamı sevdim Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk Çarpık bacaklarıyla -ha düştü, ha düşecek- Nasıl koşarsa ardından bir devin O çapkın babamı ben öyle sevdim Bilmezdi ki oturduğumuz semti Geldi mi de gidici-hep, hep acele işi! - Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi Atlastan bakardım nereye gitti Öyle öyle ezberledim gurbeti Sevinçten uçardım hasta oldum mu 40'ı geçerse ateş, çağrırlar İstanbul'a Bir helalleşmek ister elbet, diğ'mi, oğluyla! Tifoyken başardım bu aşk oyununu Ohh dedim, göğsüne gömdüm burnumu Can Yücel 2 MAARİF BİZE NELER ETTİ okullarda kafalarımıza tonla gereksiz bilgi zerketti sınavlar dışında çok az kullandık hiç işimize yaramadı hayatta elimizi kolumuzu bağladı hatta anlayacağınız dostlar onca emek onca uykusuz geceler güzelim gençlik yılları boşa gitti gerekenleri yeniden öğrendik harcanan ekstra para yitirilen değerli vakit nakitti kuala lumpur nerdeymiş pizza kulesi eğriymiş hind'in inekleriymiş afrika’nın filleriymiş darwin evrimi galapagos adalarında ak’letmiş napoleon moskova önlerinde ne halt etmiş askercilik oynayıp josephine’i bekletmiş ya galileo galilei göklerde ne görmüş Fuat Eriçok |
Aylar Oldu görmedim seni aylar oldu aslında seni yüreciğimin ta derininde taşımak inan herşeye bedel aylar oldu görmedim seni ve daha aylar var ki göremeyeceğim dert etme sen yine yüreğim seninle görmedim seni aylar oldu sarı yaprakları koca sonbaharın bana seni anlatıyor gözlerimdeki seni yüreğimdeki seni o zaman salıveriyorum güvercin misali denize doğru süzülüyorsun arkanda beni bıraktığını ve el salladığımı ve ağladığımı bile görmeden kaçar gibi.. görmedim seni aylar oldu görmedim, yüreğim soldu görmedim, cesaretim bile kalmadı seni görmeye bir daha.. artık bir yabancı gibisin uzaklardan gelen ve yine uzaklara giden yollara sevdalı... aylar oldu görmedim seni denizler kabarmış gökler umutsuz kuşlar çok uzaklarda, son nefesi gülün kimin umrunda? görmedim seni aylar oldu yüreğim çrpınmada uçtu uçacak sen daha gelmeden daha doğmadan güneş uçtu uçacak yüreciğim görmedim seni aylar oldu üstüme üstüme geldi rüzgar.. aylar oldu görmedim seni seni görmedim dün gibi aklımda oysa sahipsiz ağlamalar, yakınmalar günler geceler sensiz geçen seni beklemeler camlarda umutlar, ışıklar yarınsız öyküler, şiirler yarım kalmış bekleyişler, özleyişler ağlayışlar sana hepsi sana... aylar oldu görmedim seni ama yüreğim hala aynı yangında bunların hepsi yüreğimden sana aylar oldu beni unutma unutma aylar oldu... Ömer Seydi Ekinci |
Beklerken rüzgarı yağmurla geldi Bulutlar karayı bağladı şimdi Her zaman yaprağım alır giderdi Kırıldı dallarım savruldu şimdi Toprağa tutunup özlerken güzü Direnir köklerim içimde sızı Eserken poyraza dayandım bazı Tufanla gövdemi kaybettim şimdi önder eren |
ÖTESİ YOK KÜÇÜĞÜM Üzülme küçüğüm Güneş ısıtır nasılsa Ayaza düşen yüzünü Düşüncelerinin derinliğinde Dondurma düşlerini Kaldır başını Bak yalan yansımasına yaşamın Ve gülümse Çözülsün buzları iklimin . Kış bitecek nasılsa Toprak uyanacak Cemrenin selamınla Ve en güzel yediverenler açacak Avuçlarında -Solan tüm çiçeklere rağmen- Ötesi yok küçüğüm Ötesi yok... .................................. Figen Yarar |
''Gitme aklım sende kalır, Uyuyamam geceleri...'' Giderdin ardına bile bakmadan. Bense rafa kaldırırdım her seferinde, Hiç yaşamadığım kadınlığımı. Geldiğinde rol yapardım uyur gibi. İçimde kopan fırtınalara, Boğazımda düğümlenen, Hiç söylenmemiş, Söylenmeyecek sözcüklerle, Ne kadar da sakin uyurdum, kıpırdamadan. Ya da sen öyle sanırdın. Oysa beynime sığmazdı düşüncelerim, İçimden taşardı yüreğim. Kıpır olurdu ya, Nefes bile almazdım, Sen anlayacaksın diye. Sanki uyurken nefes alınmazmış gibi. Yoksayılan kadınlığımdan soyunup, Bu gecelerin içinde doğdum yeniden. Çırılçıplak, yalın, yalansız. Bir insanım ben, İnsanca yaşamayı ilke edinen. zübeyde taşkın |
KORKUYORUM Dostuna dostum diyordum Düşmanına düşmanım Gözü yaşlı kaldım şimdi ben Sende çekip gittikten sonra Bak ağlamaktan yaş kalmadı Bak saçlarıma,sayende bembeyaz kaldı Bak bir buz gibi hergün eriyip giden bedenime Senden bana sadece karanlık bir hayat kaldı Sen benim baharda açan gülümdün Hiç solmayacaktı senin mahzun yüzün Telli duvaklı gelin olduğun gün hayalim Sarayıma sultan edcektim sevdiğim Sen her şeyi bir tarafa atıp gitmeyi seçtin Hani bir zamanlar yaşama sevincindim Bensiz bir hayatı düşünemeyen sen değil miydin Hayatının yalan olduğunu ben nerden bilebilirdim Ben sana yalan söylemekten çok korkuyordum Aslında yalandan değil ben Allah'tan korkuyordum Genç bir kızın hayalleriyle oynamaktan korkuyordum Ben biliyor musun sevdiğimi kaybetmekten korkuyordum. ......................................................... Fırat Coşkun |
Bitiyor belki baharım derken azizim. Bu çiçek te nerden açtı bahçemde. Büyümüş yetişmiş gelmişte kemale Ne Gül dersin ona sen ne Sümbül ne de Lale… Bak şimdi açan çiçek kıyılırmı ki kesilsin Ruhumun arzusudur ona baksın ve sevinsin. Gitmesin ne kokusu, solmasın ne de rengi, Bitmesin gönlüme neş’e veren ahengi. Bahçevan aman su ver bak yağmurlarda kesildi Kurutma yeşil kalsın o bizim son gülümüz. Deli bir dalga gibi şu derya da dileğim, Yetişmezse dünya da mahşere düğünümüz…. tuncer akbaba |
| Saat: 18:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık