![]() |
Aşk Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git. Gözlerin durur mu onlarda gidiyorlar. Gitsinler Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık Sevgiyeydi ilk açılışı gözlerimizin sırf onaydı, Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun oturmuştu Bir sevişmek gelmiş bir daha gitmemişti Yoktu dünlerde evvelsi günlerdeki yoksulluğumuz Sanki hiç olmamıştı Oysa kalbim işte şuracıkta çarpıyordu Şurda senin gözlerindeki bakımsız mavi, güzel laflı İstanbullular Şurda da etin çoğalıyordu dokundukça lafların dünyaların Öyle düzeltici öyle yerine getiriciydi ki sevmek Ki karaköy köprüsüne yağmur yağarken Bırakasalar gökyüzü kendini ikiye bölecekti Çünkü iki kişiydik Oysa bir bardak su yetiyordu saçlarını ıslatmaya Bir dilim ekmeğin bir iki zeytinin başınaydı doymamız Seni bir kere öpsem ikinin hatrı kalıyordu İki kere öpeyim desem üçün boynu bükük Yüzünün bitip vücudunun başladığı yerde Memelerin vardı memelerin kahramandı sonra Sonrası iyilik güzellik. |
KİMSELER BİLEMEZ Kimseler bilemez beni Senin bildiğin kadar İçinde yan yana uyuduğumuz Gözlerin Benim insan parıltılarıma Dünyanın gecelerinden daha iyi bir gelecek hazırladı İçinde uçtuğum gözlerin Yolların gidişine Dünyanın dışında bir anlam verdi Bize belirtilenler Gözlerindeki sonsuz yalnızlığımızı Artık kendilerini sandıkları gibi değiller Kimseler bilemez seni Benim seni bildiğim kadar |
A r t ı k Rüzgar yari sürükle kalbime Yağmur gözyaşlarım olmasın artık Bulut yarin üstüne seril Güneş onu benim gibi yakmasın artık Gül yari çağır kokunla Dikenler elime batmasın artık Yaprak yare bir fısılda Toprak onu benim gibi çekmesin artık Aşkım tezgah olan kalbimde serili Yarim onu hergün deşme artık Yar aşk bıçağını bileme gözyaşımla Bırak paslansın bıçak kesmesin artık Çarmıha gerildim kulpsuz bir dolapta Ayak seslerini duyamam artık Maziye sen git fotoğraflarla İstesem de geri gelemem artık Balıklar ağlayıp da deniz tuzlu olmasın Dalgalar sahile vurmasın artık Aşkım imdat deyip kurtulsun elinden Tuzlu sularda boğulmasın artık Çeşme yaptırın her yerine yeryüzünün Mecnunlar çölde susuz kalmasın artık Şifresi çözülsün bütün kalplerin Sevginin kıymeti bilinsin artık... Kenan Kahraman |
Sen bir nazlı gül olaydın dalına yaprak olurdum canına can verirdim acına toprak olurdum sen bir türkü olaydın kıskanırdım rüzgarlardan kalbime koyardım sesini yalnızca ben duyardım tual olaydın fırçalarıma sevginin rengine boyardım ne okşardım saçını ne öpmeye kıyardım sen de sevseydin beni canına can verirdim kanına kan veririrdim sende sevseydin beni yoluna toprak olurdum dalına yaprak olurdum pervane olurdum ışığına etrafında döner dururdum seinde sevseydin beni önüne yol olurdum kapına kul olurdum sende sevseydin beni 1989 Nuri CAN |
Kızma Bana Ben içersem susarım. Ben içmezsem de susarım. İkisinin aralığında, Senden, benden Bizden bile cayarım Ne yapayım, kızma bana Beni böyle sen yaptın |
Sen Orada Ben Burada Ben orada oldum en cok orada bilmezsin Orada zaman burusmus bir eski resimdi Orada sen yoktun, gozlerin belli belirsiz Koptum oradan, bir kirik heykelim simdi Bir kolum derin denizlerde tek basina Ayaklarim collerde kum tepelerinde gomulu Alip goturur saclarimi bir soguk ruzgar Ben orada oldum, en cok orada bir baska turlu Hic bende degilsin, burada yoksun ki Orada var misin, ya da ben yok muyum Tek degiliz seninle, butun olmadik hic Simdi nerdeyiz nasiliz bilmiyorum Orada aksamlar daha cok serin Ben bu kadar degilim, bu kadar yikik Sarhosum, kederliyim, yoksulum, sensizim Orasi sisler icinde orasi karanlik. Bensiz oldugun yerde degil mi en guzelsin Bensiz oldugun yerde soyle sarkilarini askin Bir mermeri al, yont, sekil ver ona benden Bir gunah islercesine sessiz ve dalgin En iyisi sen burada kal, hep burada Ellerinle kal, dudaklarinla, gozlerinle Tut ki butun renkler senin mavi kirmizi Burada her sey sen nasil istersen oyle Bir buyuk ayna duvarlar cok buyuk Orayi dusunme hic burada soyun Utandir duvarlari pencereleri, kapilari Iki yalniziz simdi anliyor musun Var sandigin sen sen degilsin bir baskasi Benim anlasana benim o yok dedigin Sabahlari bir serin havayim icine dolan Benim aksamlari pencerende bekledigin Hic bir sey bilmiyorum, sen anliyorsun Senin bilmediklerini anladigim gibi Guzel, parmaklarinin degdigi bir sey Sensizlikler icinde seninle olmak iyi Orada bulutlar yagiyor paramparca Orada aglayan daglardir goge en yakin Orada sen yoksun, orada bir sey yok Orada kan ve olum, orada yangin UMIT YASAR |
Kolay mı Yazdığın son mesajında unut beni demişsin Kolay mı bunca yaşananları bir anda unutmak Kolay mı seni kalbimden söküp atmak Unutma, Unutanlar bir gün gelir unutulur Sen feleğin çemberinden hiç geçmemişsin Sen beni gönülden belli ki sevmemişsin Numaramı değiştirdim. Arama demişsin Unutma, Unutanlar bir gün gelir unutulur Delicesine sevince unutmak kolay olsaydı Mecnun leylasını çölde hemen bulsaydı O zaman Ferhat dağları bir günde delerdi Unutma, Unutanlar bir gün gelir unutulur Seni sevmekle geçti şu ömrüm Ben seni kalbimin taa derinliklerine gömdüm İsteseydin senin için şuracıkta ölürdüm Unutma, Unutanlar bir gün gelir unutulur Sevgiyi hiçe sayıp ta gülenler Aşkı yarım bırakıp da gidenler Allah aşkıyla yanan erenler, bilirler ki Unutanlar bir gün gelir unutulur Boşuna yorulma, unut desende unutamam Seni seven kalbimi istesem de avutamam Aşkımı, sevgimi üç kuruşa satamam Unutma, Unutanlar bir gün gelir unutulur |
Adı: Gül Gülü vurmuşlar Gül Sokağı’nda, Uzanmış üç adım yatıyordu gül... Bir adam usulca bir uçuruma, "Sevi için" deyip atıyordu gül... Ve bir kız kanatıp hüznü boyuna, Hepten sevgisizlere satıyordu gül... Gülü vurmuşlar Gül Sokağı’nda, Uzanmış üç adım yatıyordu gül... |
Sonbahar Bırakın sonbaharda öleyim Kışı görmeden... Yel değmeden kumral saçlarıma Savrulmadan içimden birşeyler Bırakın sonbaharda öleyim. Ya ölmek ya da ölümsüzlük tadında Bir hisse bürüneyim Mavera'dan haber, Gel! Uykuların en tatlısı, Sarhoşluk da mutluluk da yalan! Ezelden bir his ebedden bir hal Beni bu güz sakın unutma, al! |
Senin İçin Senden Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için hayallerimden vazgeçtim Artık tek başına bir mavi yok rüyalarımda Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için çocukluğumdan vazgeçtim Büyüdüm hep içimde bir çocuk saklasam da Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için ölmekten vazgeçtim Ve hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamaktan Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için yalnızlıktan vazgeçtim Kendi başına yemek yapmaktan Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için bir ağaçtan vazgeçtim Bir tarafı kurumuş bir tarafı çam kokan Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için ağlamaktan vazgeçtim Gülümsemek gülümsemenle Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için seni görmemekten vazgeçtim Baktığım zaman Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için yaşadıklarımdan vazgeçtim Artık kıymetli benim için yaşadığım her an Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için aramaktan vazgeçtim Soranlara cevap bilmiyorum dedim Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için yeni bir aşktan vazgeçtim Kimseyi sen gibi sevemedim Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için istemekten vazgeçtim Benim için vazgeç demekten Nelerden vazgeçebilirsin benim için Ben senin için senden vazgeçtim Senin için senden aydos |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık