![]() |
Öyle Mazeretler Sunduk Ki Hayatta Sevgiye Taamülden Cinayetler İşledik Müebbet Hapse Mahkum Olduğumuz Sevgiyi Reddettiğimiz Kırmızı Kart Çıkarttığımız Hayatımızda GÜRKAN KAYA |
Sana şiir yazmak istedim bu gece Dizeleri bir araya getiremedim Sana gelmek istedim Yollarıma ışık seremedim Bu yüzden ki ben sana hep engellendim. Sonucuna ve başlangıcına bakmadan seni sevmek isterdim Nasıl olduysa başı ve sonu hep belliydi bizim sevdamızın. Niçin neden sorularını hep bir kenara bırakan bir sevgi aradım nafile Hep sorduk bu soruyu kendimize Bazen sen Bazen ben Neden niçin dedik kendi kendimize Seni daha daha çok sevmek istedim. Hep engellendim. Senden mi benden mi düşünemedim Bırakıp gitmek isterdim seni Senin olamıyacagın bir yere Neresi diye hiç sormadın bana Yoktu ki böyle bir yer Sen de biliyordun TAYFUN YILMAZ |
Rengini dünyaya ilk defa sunan Adsız bir çiçek gibi parlıyorsa gözlerim Sevgilim Bana "sen bir şairsin" dediğin zaman. Yalnız sana yazıyorum bu şiiri İstersen bir şiir gibi okuma Çünkü her yıl yeniden yazacağım onu Soğuklar başlayınca havalanıp Millerce yol katettikten sonra Güneyi tadan bir kuşun sevinciyle. Ve yazmış olacağım bir de Her dönemde her çağda Sevdanın kendine özgü diliyle Edip Cansever |
Peçeli bir güzel gibi Salındı yine Gülüşleri soyunup Kuruyuşları giyinen gece Kendimle kalışlarımın Bininci keresinde Aşk vurgunu benimle Hep bu yüzden Acıdı yüreğimin elleri Tek başına özledim Ve yine kuyulardayım Çiftlere Eksi birler eşlik etti Ve bir ben kaldım Bizlerden geri Nasıl bir başarı bu Dönüp dönüp salınıp yola Artıları ararken Eksiler çıktı şansıma Tekliğimin saflığına Damlayışımın eşliği var Sol yanımda... ASLI DEMİREL |
Bitti o sevda kesildi çığlıkları martıların Su gibi bitti, suya karşıt gibi bitti İtti kıyıyı adına deniz dediğimiz şey Unuttuk ikimiz de her türlü yetinmezliği Kaybetti kumarda gözlerim Kaybetti kumarda gözleri. Bir koru rüzgarlandı göğüs boşluğumuzda sanki Uzaklaştı ağaçlar birbirlerinden Yakınlaştı ağaçlar birbirlerine Yani her soluk alıp verişimizde bizim Bir mekik gibi kalbin Bir mekiği gibi kalbim İşleyip durdu bu yitikliği yeniden. Ne kaldı Farkında mısın bilmem Gündüzler.. Gündüzler biraz azaldı. Edip Cansever |
Tam Tamam Dedim Sevginin Yüreğimde Yerleştiğine Demir Attığına Bir De Baktım Elinde Valizi Giderken Demir Almış Yüreklerin Tuğlalarını Bir Bir Yerle Bir Eden Harabeye Dönmüş Yüreklerde Bir Sonraki Taarruzunu Bekleyen Sevginin GÜRKAN KAYA |
Biz bu şafak vaktinin neresindeyiz Öyle bir umut gibi gelip geçecek Yalnızım, yalnızsın, bize kim gülümseyecek. Ve onlar sevdasını söylemeden bir sokağa sapanlar İçlerinde nane olan bir yerlerden geçecek Bir soğuk yüreğe oyarak soğukluğu Ya da onlar mı ki akşamlara dek bir bilardo oyuncusu Biri bir zincirle ya da bir şapka kenarıyla özdeşleşerek Birdenbire kaldırabilir ki eğik boynunu Ne çabuk Evet, ne çabuk, akşam oldu mu. Arklardan yüze yüze geçen anılar Toplasak, toplasak, neye benzetsek Kilosu on liradan elmalar tam sıfıra düşecek. Bir yanda yokluk içinde, bir yanda Ey sonbahar, ey o büyük çiçek. Edip Cansever |
Hani beni hiç unutmayacaktın Sabahlara dek resmime bakacaktın Ve adımı sayıklayacaktın. Dolaştığımız yerlerde beni anacaktın Gözyaşlarımın izlerini arayıp bulacaktın Benden başkasına kucak açmayacaktın. Oyakıcı bakışlarınla kimseye bakmayacaktın Yeminler ettiğimiz aşkımızı unutmayacaktın Seni seven o kalbii hiç bırakmayacaktın... İtiraf bile edemiyorsun kendine Yazık ettin yeminimize sözümüze Uğurlar olsun hadi sana güle güle... GÜLER DÜZER |
Son isteğin nedir? Sorusu, Çok, çok kolaydır, İlk isteğin nedir? Sorusundan. Çünkü, O soruyu Kimse kimseye soramadı, Korkusundan http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifÖzdemir ASAF |
kime dokunsan biraz hüzün mevsim sonbahar ayrılık kokuyor günler ve sen düşüyorsun yapraklarla yarış halinde aşk bitimleri savuruyor rüzgar kavruk sevgileri sen düşüyorsun kim bilir bu kaçıncı yenilgin senin çekmişsin gözlerine yine o bildik o eski sürmeni düşüyorsun kendini aşktan sakınmayanın malum kaderi yine bir sarı yaprakta düşüyorsun gözlerinde ekim sarısı hüzün yüzünü kışa dönmüş yüreğin üşüyorsun ZAFER ÇEÇEN |
| Saat: 12:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık