![]() |
Karanlığıma Sitem Aylar geçer Günler geçer Gün doğar Güneş beni es geçer Aylar geçer Günler geçer Gün batar Ay desen Oda hep şanslıyı seçer Ne arayanım var Ne soran Bilinmez ki Bu baştan neler neler geçer Varsın geçsin Her gün her gece Hüzün ile ah ile Çekilenler elbet bir gün Gelecek dile Destanlar yazıp Af dilese bile Silemez izleri Çabalamak nafile Aytaç Sözen |
SABAH KAHVESİ herkesin bir istanbul’u vardı benimse istanbullu yalnızlıklarım geceleri için için kanardı sensizlik başkasına nasıl anlatılırdı ezberlenmesi zor bir hüzündü hiçbir sınavda çıkmadı /kitaplar yazmadı ne zaman şiir müziğe sığınsa / şair tütüne horoz sesleriyle uğurlansa balıkçı motorları yakamozlarla gerdeğe sensiz uyanan şehir öfkeli bir dumanla yüzünü yıkardı bakır cezvem usulca sokulurken kırık fincanına kahvem sensizlik kokardı biliyorum içtiğim ömrümün en acı yanıydı herkesin bir savaşı vardı benimse erken düşmüş şehirlerim bulvarlarında sensiz bir istanbul yanardı Eşref KARADAĞ |
BİR ACAYİP DUYGU «Mürdüm eriği çiçek açmıştır. — ilkönce zerdali çiçek açar mürdüm en sonra — Sevgilim, çimenin üzerine diz üstü oturalım karşı-be-karşı. Hava lezzetli ve aydınlık — fakat iyice ısınmadı daha — çağlanın kabuğu yemyeşil tüylüdür henüz yumuşacık... Bahtiyarız yaşayabildiğimiz için. Herhalde çoktan öldürülmüştük sen Londra'da olsaydın ben Tobruk'ta olsaydım, bir İngiliz şilebinde yahut... Sevgilim, ellerini koy dizlerine — bileklerin kalın ve beyaz — sol avucunu çevir : gün ışığı avucunun içindedir kayısı gibi... Dünkü hava akınında ölenlerin yüz kadarı beş yaşından aşağı, yirmi dördü emzikte... Sevgilim, nar tanesinin rengine bayılırım — nar tanesi, nur tanesi — kavunda ıtrı severim mayhoşluğu erikte ..........» .......... yağmurlu bir gün yemişlerden ve senden uzak — daha bir tek ağaç bahar açmadı kar yağması ihtimali bile var — Bursa cezaevinde acayip bir duyguya kapılarak ve kahredici bir öfke içinde inadıma yazıyorum bunları, kendime ve sevgili insanlarıma inat. Nazım Hikmet Ran |
Nedenle sonuc Hiçç kanser olmaz onlar Gnl.mdr.ler Holidingler Politikapçıklar T.S.K.'ler T.K.K.'lar Hiç hiç kanser olmazlar Ama bizim Yaman durduğu yerde Pankreas kanseri ölür Nedini bir şair tanır Yunan Adı Pankreatitis Yani yeni bir rol (Güle Güle Seslerin Sessizliği) Can Yücel |
AŞK MAHKUMU Gönlüm sende seviyorum, İçin,için eriyorum, Hep sevgini arıyorum, Izdırap çekiyor,inliyorum Seni hep rüyalarımda görüyorum, Beni affetmeni diliyorum. Gece,gündüz ağlıyorum Seni her şeyde arıyorum, Izdırap çekiyor,inliyorum, Umulmaz gözyaşları döküyorum. Mazhar Çatal |
bir delinin ilaç saati II -doktor bu kaçıncı tanıdır ruhuma düğümlediğin- boğazıma takılı ninni gün saman sarısı sığınıp bir yaprağın altına gölgemi güneşledim suçtu kızılı en çok yeşilin kırılganlığında sevdim tıraşı gelmiş kalem pruvada yalım şiir denizde yürür sandallarım gaipte bir ses büyür dolunay çeler aklımı koca afrika doyurur şizofren masallarım kavalı hicaz çoban cephede halay başı türkü bosna'da ölür postallarım duvarda bir ordu büyür yağmur siler yazgıyı koca dünya doğurur kalender sabahlarım sebebi yoktu ben değildim bir çocuğun gözünden damlayan sen değildin aklıma maviyi aralayan uyut beni doktor ya da sen uyan Ferhat Gülsün |
Yalnızlık bahçelerinin salıncaklarında Sessiz tüten göz tütsüleri Hiç yağmur olmadı Boğazda düğümlendi kimi kelimeler Ama... Hiç bir zaman titretemedi ses tellerini Yosun kokulu taşlara sırtını serip Yıldızları yere indirmeyi düşledi yürek Ve o yüreğe sarılmış saçlar Uzadı, uzadı, uzadı... Yine bir sabah gözlerini ovuştururken Düşüncelerinin hepsi silinip gitti Maske takmış dünyada Maskeli insanların arasına karıştı Kuru yürekli sandılar onuda Oysa ki o her sabah Yüreğini denizin dibinde bulanlardandı emre aktürk |
taşır mı şehrin beni sarar mı sen gibi şiirler yazdıran denizin okşar mı bir yakamoz gecesi ateşler içinde sana sunduğum tenimi gök kubben harelenir mi başımı koysam göğsüne…. ya da bir çift göz dile gelir mi gözlerimde hicrim yeniden yön bulur mu seninle bir sana bıraksam kendimi bir de kendime hangimiz daha çok nida uçururduk geceye muştu öpücüklerini hiç tanımadı alnım gönlüm sevda sarhoşluğunda hiç yol almadı “ağlarsan göz yaşlarından öpmek zorunda kalırım” diyenim olmadı bunca zaman yıkabilir misin dünyama ördüğüm duvarları kendimi hapsettiğim kalemin anahtarı olabilir misin telaşıma sükûn-adım gelebilir misin örneğin üleşebilir misin acıyan yanlarımı taşır mı şehrin beni sarar mı sen gibi şiirler yazdıran denizin okşar mı bir yakamoz gecesi ateşler içinde sana sunduğum tenimi Hiç bilmediğim bir iklimde saf tuttum, ne zaman değdi gözlerin gözlerime, ne zaman yağdı yağmurun ellerime, yağdığın yerde can buldum. MeHTaP |
GECEDİR gecedir durdum ortasında hüznün yağmur mermi gibi iniyor sabrıma bu dar havadan bıktım artık yoluma mayın ekerek giden aralık yatmış pusuya Ocak sapa kaldı yamacından geçtim şubatın da gecedir yumruğum kendi avcuma öylesine sürüldü ki yüreğim buzullara öğrendim ateş yakmasını suda o hırçın nehir köprüleri yıkmış bahar karşı kıyıda gün olur bir şiir açar gökyüzü büyür tat gelir acıya. Türkan İldeniz |
Huzur arıyorum bulamıyorum, Buldum dediğim an kaybediyorum. Bu deli gönlüme söz geçirdim de, Yaşam karmaşası acır içimde. Mutluluk insanın yüreğindedir, Hayatı dürüstçe geçmek gerekir. Vicdanın rahatsa mutludur özün, Sıyrıl kederlerden kalmasın hüznün. Elinden geleni yaparsan eğer, Günyüzüne çıkar verdiğin değer. Adamsendecilik yapma yeter ki, Yaşamın içinde bul sevgileri. Huzur değerleri çıkarır düze, Dünya da gülümser senin yüzüne. Sıkılıyorsa kalbin derin nefes al, Sonra gururlan da mutluluğa dal. meziyet ak |
| Saat: 18:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık