![]() |
Sonnet Ben senin kırallığın ülkene yetiştim Kaldım gölge tanımayan güzelliğinle. Her sabah büyütülen denizimizi böyle Gülüşlerinde o ülkede bilmez miyim. Sen o çıktığım sularsın, zencim benim Denize bakan evler gibiydim seninle. Dur, geliyorum ellerin ne güzel öyle Beni şey et gülüşlerini bekleyeyim. Sen gittiğim o ülkesin varılmıyorsun Vurmuş sonrasız nasıl en güzel sulara Güzelliğin balıkları gibi İstanbul'un Şimdi her yerde ne güzeldiniz o kalmış Yankımış denizlere öbür kadınlara Dünyada sizinle İstanbul olmak varmış. |
Yağmur Bizi İzliyor Sevgilim, Yalnızca Biz Anılarını Yerlerden Toplayanlar Derneği'nden dönüyorum bir yanıp bir sönüyorum yağmur bizi izliyor sevgilim, yalnızca biz yalnızca biz geçmişi yaktık, yalnızca biz bir şemsiyeye çarpıp batan bir teknedeydik, eğildik eğildik ve iplerimizi çözdük sonsuz ipli uçurtma senliğine dönüştü birlikteliğimiz yağmur bizi izliyor sevgilim, yalnızca biz ağzımız sürükleyip götürüyor çalar saatleri en tehlikeli odalarındayız otellerin Anılarını Yerlerden Toplayanlar Derneği'nden dönüyorum bir yanıp bir sönüyorum yağmur bizi izliyor sevgilim, yalnızca biz yalnızca biz bayrakları yaktık, yalnızca biz gözyaşı şişelerine çarpıp kırılan bir ülkedeydik, sevdik sevildik ve kire pasa direndik yeniden sevdalanıyorum sana bunca kaçak günlerden sonra yağmur bizi izliyor sevgilim bir bardak yeryüzünde yeniden fırtına Akgün Akova |
Sonlu bir ağustos şiiri ey ölgün yaz kirli bir sabahla doğuyorsun yine üstümüze tanıdığın bütün -sabahların rengiyle, tanıdığın bütün aşkların. Oysa, ben Sabahın ağaran heybesine Topladığım yıldızların Çekiç seslerini Sağnaklarla işliyorum. Sabahın Ağaran heybesine Hiç bitmeyen sağnaklarla Kalbimin çekiç seslerin. |
Kim Özler? Özler mi?.. Ağaç yaprakları Çocuk sevgiyi Gül dikenlerini Toprak yağmuru Benim seni özlediğim gibi Özler mi?.. Sevgi karşılığını Mutluluk paylaşmayı Gözler görmeyi Benim seni özlediğim gibi Özler mi/.. Anne çocuğu Kış sıcağı Yaz güneşi Benim seni özlediğim gibi Özler mi?.. Güneş dolunayı Gece aydınlığı Siyah beyazı Benim seni özlediğim gibi Özlermi?.. Çöller suyu Gök yıldızı Hasret sılayı Benim seni özlediğim gibi. |
Sonbahar Rüzgarları Güzel bir sonbahar günü Yaslanmak çınara Unutulursa yalnızlık Gelirse mutluluk Bu zamanda aşık oolmalı insan Vakitli ya da vakitsizce Hiç farketmez çıkıp gelmeli Dağ sümbülleri gibi Birden bire Tutmalı ellerimi Ne günah, ne yasak dinleyerek Yıldızlarla sevişmeli Geceleri Yalnız aşk sonbahar sarhoşluğuyla Bak o zaman uyanmak istemeyeceksin Darıldığın bile rüyadan Yapraklar arasında Aşk yapmak buğulu bakan gözlerle Kaybolmuş yılları vereceğim Gecenin yıldızlarıyla geriye... |
Firar Deli firardayım bu gece, Deli firarda. Jandarmalar uykuda, Gardiyanlar kimbilir nerede. Hapisten kaçmıştık dört kişi; Balıkçı kayıklarında sabahladık, Bir parça ekmek ve deniz suyu, Hep seni düşledik rüyalarımızda. Dört firariydik Dört sevdalı Dört kaçaktık Dört dolu yağmur Sabahlara kadar seni düşündük. Deli firardayım bu gece, Deli firarda. İstanbul üzerimize geliyordu, Biz kaçıyorduk. Telsizler bizim şarkımızla doluyordu, Hep aranıyorduk, Akbabalar gölgemizi takip ediyordu. Dört sevdalı kaçaktık Dört dolu bilinmez Sabahlara kadar seni düşündük. Deli firardayım bu gece, Deli firarda. Arka sokaklarda Gündüzleri çoçuklara eş Geceleri karanlıklara dost. Beyoğlu sokakalarına düşerdik Peşimizde aç çakallar. Dört sevdalı Dört kaçaktık Dört aşık hayal Sabahlara kadar seni düşledik. Deli firardayız bu gece, Deli firarda. Biz sana aşıktık, Hapse senin yüzünden düşmüştük Ve senin hayalinle oradan kaçtık. Biz dört bilinmezdik Bilemezdin bizi Bilemezdin seni sevdiğimizi Bilemezdik senin kimi sevdiğini Ama bilirdik o bilinmeyeni. Biz dört firariydik Senin için kaçtık hapisten Biz dört dolu bilinmez... Ben Sevgim Yalnızlığım Yokluğun Biz dört firariydik... |
Kırdın Da Nitekim Ürkektim, yabandım. Gün oldu insandan kaçtım. Yol verdi denizler; ıssızlığa yelken açtım. Uzak durdum martılara, hep bulut üstünden uçtum. Bir gönül avcısı bulup vurmasın diye. Bir tek sen, bir tek sen beni vurabilirdin. Vurdun da nitekim, vurdun da! Sevgilinin en güzeli düşten olandır. Ayrılığın en iyisi baştan olandır. Kalplerin de en makbulü taştan olandır. Hoyrat eller bir gün gelip kırmasın diye. Bir tek sen, bir tek sen beni kırabilirdin. Kırdın da nitekim, kırdın da! Sağlamdım, güçlüydüm; say ki paslanmaz çeliktim. Ateşte sertleştim, soğukta boynumu büktüm. Uzaktım, hep tektim; yüce dağlarca dimdiktim. Bir sarsıntı bana varıp yıkmasın diye. Bir tek sen, bir tek sen beni yıkabilirdin. Yıktın da nitekim, yıktın da! Bildim narı mihrimahın taşıdığını. Karanlıkta yalnızların üşüdüğünü. İstemedim alevlerin ışıdığını. Bir kıvılcım beni sarıp yakmasın diye Bir tek sen, bir tek sen beni yakabilirdin. Yaktın da nitekim, yaktın da! |
Azraya Mektubumdur Zaman dedikleri Düşman gibi ilerliyor torunum Göz açıp kapayınca Sen yedi yaşına basarsın Ben su içinde yetmişi omuzlarım Zaman düşman gibi ilerlesin Çıkıp gideriz kırlara Ben karınca şiiri yazarım Zeytin ağaçlarına Sen resimler yaparsın Kağıt fenerli, çingene pembeli resimler Güle oynaya asarız yıldızlara Zaman düşman gibi ilerlesin Hiç aklından çıkarma Yarınlar bizim Güzelim |
Bağışla Ya zamanından çok erken gelirim Dünyaya geldiğim gibi Ya zamanından çok geç Seni bu yaşta sevdiğim gibi Mutluluğa hep geç kalırım Hep erken giderim mutsuzluğa Ya herşey bitmiştir çoktan Ya hiçbir şey başlamamış Öyle bir zamanına geldim ki yaşamın Ölüme erken seviye geç Yine gecikmişim bağışla sevgilim Seviye on kala ölüme beş Aziz Nesin |
Ay Işığı Ay ışığı kutsal sevgilim Fısıltıların yumuşak toprakta Ayak izlerime doluyor Sen de terkedip gitme Sularla oynaşmaya Doğur beni ışığınla Lekeli yüzüne Bulaşmış gibi yeni bir iz Şarkımızı çalıyor dağlar Haydi dans edelim özlemle Çakışsın bedenlerimizdeki giz Mırıl mırıl büyüsün başaklar Barış içinde çoğalsın sevgimiz. |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık