![]() |
Kırıldım Ariyormus beni ay Her gece, her gecenin üçünde Cadde, sokak köse, bucak Soruyormus: Nerede diye, bu kaçak. Yagmur damlasi fisildadi, benden duymus olma diye Bulutlarin dedikodusunu duymus. Terkedilmis, yalniz kalmis Bulamamis bendeki vefayi, baska diyarlarda Baska diyarlarin sevdalarinda. Ariyormus uzun zamandir, issiz parklarda, sahillerde Gözlerimi, gözlerimdeki sevdali bakisi Olmazsa olmaz diyormus. Duyunca sevinçten agladim, ne yalan söyleyeyim Ama, ama... Ben çok bekledim, çok aradim, çok üzüldüm Kirildim iste, darildim. Gitmeyecegim bir zaman. Çok geceler bekledim, çok gecelerin üçünde Gelmedi, gelmedi Gizlenecegim bir zaman. Anlasin, yalnizligin acisini Ögrensin, askin beklemek oldugunu Beklesin, özlesin bir zaman. Aglasin... GİDECEĞİM BİR ZAMAN.SEVİYORUM YALANIM YOK,ÖZLEDİM GİDECEĞİM YİNE BİR EYLÜL 24'ÜNDE Eskisi gibi... |
http://www.kircicekleri.com/gsevmekbryazi.jpg O durmadan kaçıyor; sen ardından gitmiyorsan; o günün her saatinde saklanıyor, sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; o sana acıların en büyüğünü tattırıyor, sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; boşuna aldatma kendini, onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, dudağındaki sigarada , okuduğun kitapta, mırıldandığın şarkıda, söylediğin şiirde, http://www.kircicekleri.com/gsevmekfltt.gif gördüğün rüyada ve yaşaman için ciğerlerine doldurduğun havada o yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, örneğin onsuz kırmızı kırmızılığının, mavi maviliğinin farkında değilse, beyaz yalnız o giydiği zaman güzelliğini haykırmıyorsa, sabahları onu görünceye kadar güneş doğmuyorsa ve onsuz gökyüzü geceleri aya, yıldızlara hasret değilse onu sevmiyorsun demektir. Sokakta gördüğün her yüzde ondan birşeyler aramıyorsan, güzel bir manzara, hüzünlü bir musiki onu hatırlatmıyorsa, uykudan uyandığın zaman yaşamakta olduğundan önce onu hatırlamıyorsan, omuzlarına dökülmüş saçları, bir sis perdesinin ardında her zaman gülen, ışık saçan gözleri aklına gelmiyorsa, durup durup avuçlarının sıcaklığını özlemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Dünyada yaşıyan öteki insanların senin için hala bir değeri varsa, ona karşı tutumunu toplumun köhne ve manasız kurallarına göre ayarlıyorsan ve açık açık sanki var olduğunu haykırırcasına sevgini söylemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Yok o senin için herşeyden değerliyse, gözünü yumduğun anda onu görebiliyorsan, o bütün şarkılarda, bütün şiirlerde, bütün resimlerde ise, ona muhtaç olduğunu söylemekten utanmıyorsan, senin içten ve büyük sevgine karşılık vermiyeceğinden korkmuyorsan, bütün bencil duygularından sıyrılabilmişsen onun için herşeyi, ama herşeyi yapacak gücü kendinde buluyorsan, her hali sana ayrı ayrı güzel geliyorsa, karşısında kendini bir çocuk gibi hissediyorsan, istediği anda onun için ölebileceksen, onun için yaşıyorsan ve yine onun için bildiğin bilmediğin bütün düşmanlıklara karşı koyabileceksen, o her geçen dakika sende biraz daha büyüyorsa ve kendi kendine bile çok sevdiğini bütün samimiyetinle, inanmışlığınla itiraf edebiliyorsan, bir gün o seni hiç, ama hiç sevmediğini söylese bile, senin sevginde azalma olmayacaksa ve ölünceye kadar onu aşkların en ölümsüzü ile sevebileceksen; işte o zaman onu seviyorsun demektir. http://www.kircicekleri.com/gsevmekfltt.gif O sana sevmeyi, gerçek aşkı öğretti. Sen onu hep sevecek ve sevilmenin mutluluğunu tattıracaksın. O, hiç sen olmasan bile, seni bir parça sevmese bile.... http://www.kircicekleri.com/gsevmekbar.jpg Ümit Yaşar Oğuzcan http://www.kircicekleri.com/gsevmekfltt.gif |
Kaçış Yine kan kusardı gece, Herşey bir ikindi vakti başlamıştı. Yorgundu sokaklar Uğultusu körpecik bedenlere vuruyordu. Şehir sakin ve mutsuzdu İğreti bir boşluk vardı Bomboş bir hayal ve kalp ağrısı. Sıcak bir temmuz veya Soğuk bir aralık akşamı, Kaçıyordu herşey... Trenler, otobüsler, vapurlar İnsanlar kaçıyordu. Ben kaçıyordum, Bu şehir kaçıyordu. Deniz bile alev alev kaçıyordu, Sen kaçıyordun. Gözlerin, düşlerin ve umutsuzluğun Hepiniz, hepiniz kaçıyordunuz. Martılar bile gelmedi, Kırlangıçlar nerede? O gözlerini aydınlatan ışık, O ezan sesleri nerede. Boğuk bir umudun tadı bile yok Fısıltılar, fısıltılar, fısıl-, fısıl-... Ses; ince bir nağme Kayıp umutlar, Denizin buruk tadı, Kuşların o aheste uçuşu. Karanlık çöküyor, Minarelerini bile göremediğim bu şehire. O yokuşu, Hani var ya... Köşe başında simit satan çoçuğu, Balkonda çamaşır asan kızları, Ve dahi umudu bıraktığımız sokağı, Bırakıp kaçıyorlar... Sessizlik, sessizlik İnce bir nağme Yitik bir sevgili Bu kayıp şehirde Niye herşey kaçıp gitti! Niye?? Kaçış Yine kan kusardı gece, Herşey bir ikindi vakti başlamıştı. Yorgundu sokaklar Uğultusu körpecik bedenlere vuruyordu. Şehir sakin ve mutsuzdu İğreti bir boşluk vardı Bomboş bir hayal ve kalp ağrısı. Sıcak bir temmuz veya Soğuk bir aralık akşamı, Kaçıyordu herşey... Trenler, otobüsler, vapurlar İnsanlar kaçıyordu. Ben kaçıyordum, Bu şehir kaçıyordu. Deniz bile alev alev kaçıyordu, Sen kaçıyordun. Gözlerin, düşlerin ve umutsuzluğun Hepiniz, hepiniz kaçıyordunuz. Martılar bile gelmedi, Kırlangıçlar nerede? O gözlerini aydınlatan ışık, O ezan sesleri nerede. Boğuk bir umudun tadı bile yok Fısıltılar, fısıltılar, fısıl-, fısıl-... Ses; ince bir nağme Kayıp umutlar, Denizin buruk tadı, Kuşların o aheste uçuşu. Karanlık çöküyor, Minarelerini bile göremediğim bu şehire. O yokuşu, Hani var ya... Köşe başında simit satan çoçuğu, Balkonda çamaşır asan kızları, Ve dahi umudu bıraktığımız sokağı, Bırakıp kaçıyorlar... Sessizlik, sessizlik İnce bir nağme Yitik bir sevgili Bu kayıp şehirde Niye herşey kaçıp gitti! Niye?? |
Bu gece en hüzünlü şiiri yazabilirim Şöyle diyebilirim: gece yıldızla dolu Ve yıldızlar, masmavi titreşiyor uzakta Şakıyarak dönüyor gökte gece rüzgarı. Bu gece en hüzünlü şiiri yazabilirim Sevdim ben onu, o da beni sevdi bir ara. Kollarıma aldım bu gece gibi kaç gece Kaç defa öptüm onu sonsuz göğün altında Sevdi beni o ben de bir ara onu sevdim O durgun, iri gözler sevilmez miydi ama Bu gece en hüzünlü şiiri yazabilirim. Yokluğunu düşünüp, yitmesine yanmakla Duyup geceyi, onsuz daha engin geceyi. Ota düşen çiğ gibi, düşmekle şiir cana Ne gelir elden, sevgim onu tutamadıysa. Gece yıldız içinde, o yoldaş değil bana Hepsi bu. Uzaklarda şarkı söylüyor biri. Yüreğim dayanmıyor yitmesine kolayca Gözlerim arar onu, yaklaştırmak ister gibi Yüreğim arar onu, o yoldaş değil bana Artık sevmiyorum ya nasıl, nasıl sevmiştim Sesim arar rüzgarı ulaşmak için ona Ellere yar olur. Öpmemden önceki gibi. O ses, ışıl ışıl ten ve sonsuz bakışlarla Artık sevmiyorum ya severim belki yine Ne uzundur unutuş ah ne kısadır sevda Böyle gecelerde kollarıma aldım çünkü Yüreğim dayanmıyor yitmesine kolayca Belki bana verdiği son acıdır bu acı Belki son şiirdir bu yazdığım şiir ona ... http://img390.imageshack.us/img390/3950/adesign1908pl61kw.gif PABLO NERUDA |
Kırmızı Güller Arasından Uzanmış yatıyordum bir taşın altında Yüzüme değen iki damla uyandırdı Açtığımda inanamadım gözlerime Kızdım Yine mi geldin dedim Bir demet gül serpti üstüme Bir mendille sildi gözlerinin yaşını Makyajı dağılmıştı yüzünde Saçına birkaç yaprak Yüzüne birkaç çizgi inmişti Utandım Suçlusu benim dedim Duymadı Elleri ile yoldu Yüreğimdeki dikenli otları Sevdiği o kırmızı hırkasıyla Gidiyordu bir patika yoldan Güneş açmış üç sıralarında Ruhum yenilmişti sevdaya Unuttum bir ölü olduğumu Sıyrılıp koşmak istedim Kırmızı güller arasında Uzanmış gidiyordu bir patika yoldan. |
Adsız Bir Çiçek Rengini dünyaya ilk defa sunan Adsız bir çicek gibi parlıyorsa gözlerim Sevgilim Bana "sen bir şairsin" dediğin zaman. Yalnız sana yazıyorum bu şiiri İstersen bir şiir gibi okuma Çünkü her yıl yeniden yazacağım onu Soğukllar başlayıncı havalanıp Millerce yol katettikten sonra Güneyi tadan bir kuşun sevinciyle. Ve yazmış olacağım bir de Her dönemde her çağda Sevdanın kendine özgü diliyle. |
Kara Fidan Beşparmağın gövdesinde mevsimsiz yalnız Sabah rüzgarında demler bir tutam gamı Önünde bir bozkır bekler baharı Kara fidan düşlerime gel bari Hırçın denizin dalgalı bir seher vakti Boynun bükersin köpüğünü tutasın diye Bir sırrın vardır anlatmazsın, niye? Kara fidan düşlerime gel bari Yağmur düşer, yaprağında kan olur Güneş doğar, kanlar gözyaşı olur Gözyaşları derdine derman olur Kara fidan düşlerime gel bari Gece dolanır dallarının üstünde Hasret görünür toprağının renginde Gün olanda şu devran dönende Kara fidan düşlerime gel bari |
Kısa Bir Aşk HikayesiÜmitsiz bakışlarla dolu Layık olduğu yüreğiyle beraber İncecik bir gözyaşı süzülür Narin yanaklarından yavaşça Fırtına kopar içimde Amansız bir sancı başlar Tatlı bir heyecan okşar içimi İzini takip eder beraberinde gelen korku Hayal kurarsın yan yana . |
Bir Demet Karanfil İzi yüzünde hüznün sedef hançeri keten duygular gecenin alevi tutuşuyor avuçlarında yar lirik şiirlere kan damlıyor dilinde hasret ve içsel denizlerin durmadan bombalanıyor ateşe damlayan su sesi gözbebeklerinde yaşamak kendine birikmektir biraz da sevdalar ki alev almış bahardan duyargalarına çarpıyor parçalanmış lir sesi beyaz gecelerde kayan yıldızım erguvan masallar anlatıyor çocuklara içim titriyor hayat geçip giderken keten duygular teknem batıyor ey reis kar yağıyor dallarıma ülkem beni sevmiyor acının ve zulmün bedeliyim ellerime benziyor yüzüm patlayan bir volkan sesi dilimde ayrılık şarkıları dehşet ölümlere adıyorum kendimi içim titriyor içim titriyor ey reis celladım kelleme göz dikmiş ey şiir yeniyetme bir şairin müsfettesine benziyor yüreğin kefenim çulpanım dehşet denizim kanında sevda gülleri büyüten yaralı ley lam sana gelsem şimdi kan revan her yanım göğsümde bir demet karanfil izi |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık