![]() |
Kim Bilir Kaçıncı Film Figüranlar vardı, hayat senaryosu dizelerinde Oysa ben, bir ömür sevginde macera, hevestim Mezeydim şarkılarına, şiirlerine, nağmelerce Şimdi nöbetim bitti değiştim, başrol yine senin Olmayacak setler, patlayan flanjör, bolca alkış Kim bilir kaçıncı film, bir_bir sırada senaryolar Dost acı söyler be yaren, kanserli kolumdun kestim Acını duymuyorum artık, İstanbul benim gezdim Kuzguncukta kol böreği yedim, güneşi seyrettim Beykoz da yolum bitti, salacakta kız kulesi gezdim Sazımda adına nota bulamadım, diyeslerde yoktun Arabesk oldun şarkılarımda, bundandır feryadım Belki dünyalar benimdi, ama sevgimi inkar etmedim Her sevgiliye sen gibi, seviyorum gözyaşı dökmedim Terk edişinle anladım, yine sevgimde seven bendim Kim bilir kaçıncı film, bir_bir sırada senaryolar Dost acı söyler be yaren, kanserli kolumdun kestim Acını duymuyorum artık, İstanbul benim gezdim Dolma bahçe galata da gezdim, saray burnunda çay içtim İstediğin ölümse, çok sevdiğin boğazı, köprüyü seçtim |
Kaybedilmiş Kumsal Evim yok benim biliyorsun Hergün oradan oraya gidiyorum Çoğu zaman kumsalda yaşıyorum Her kum tanesi kadar Acılarımı biriktiriyorum Adınıda koydum kumsalın Adını koydum ama ben kendi adımı bile artık bilmiyorum O kadar derbederim ki Hiç umudu beklemiyorum Ama belki bir gün gelir Bir küçük kayıkla beni burdan alırsın Açılırız maviliklere Ben seni herkesten farklı yaşıyorum Yani yanımda yoksun ama Sen yanımdaymışsın gibi davranıyorum Biliyorum gelmeyeceksin Ama seni bu kaybedilmiş kumsalda bekliyorum Eğer gelirde beni bulamazsan O zaman anlaki bende kendimi bu kaybedilmiş kumsalda Bu denizde Bu kumların arasında Arıyorumdur |
ONLAR GÖZLERİNDİ O sendin, onlar gözlerindi, hiç yanılmadım, yüzbinlerle yaşadım güzelliğini.. Denizleri balıklar denizlere taşıyordu sırtlarında, dağlar küçülüyordu düşüp düşüp avuçlarıma, sana birşeyler diyecektim kimselerin demediği, hiç ummazdım yine bir yerlerde o herkeslerin sabahları oluyordu. Şimdi sen yoksun, iyi ki yoksun, bir çırpıda tüketmedim güzelliğini... Tekin Gönenç |
ACIMIN SOYADI Irmağın söğütlerin sesiyle Söylüyorum bu şiiri Senin o kırılgan sesinle Badem çiçeklerine Sabahın ilk ışıklarına Dönüştürüyorum hüznümü Hüznümü ve acımı Öfkemin karanlığı Korkutuyor beni Bir orman çiziyorum Sesime kattığın sevinçle Yalnızlığımın üstüne Kıyımlar yaşamış yalnızlığımın Kuşları unutmuyorum Ve su başlarını Bir geyiğin avcısına bakan gözlerini Sevgimin silgisiyle sildim öfkemi Öfkemi ve acımı Yerine yeniden adını yazdım Adın acımın soyadı |
Aysel Git Başımdan aysel git başımdan ben sana göre değilim olümüm birden olacak seziyorum hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim aysel git başımdan istemiyorum benim yağmurumda gezinemezsin üşürsün dağıtır gecelerim sarışınlığını uykularımı uyusan nasıl korkarsın hiçbir dakikamı yaşayamazsın aysel git başımdan ben sana göre değilim benim için kirletme aydınlığını hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Islığımı denesen hemen düşürürsün gözlerim hızlandırır tenhalığını yanlış şehirlere götürür trenlerim ya ölmek ustalığını kazanırsın ya korku biriktirmek yetisini acılarım iyice bol gelir sana sevincim bir türlü tutmaz sevincini aysel git başımdan ben sana göre değilim ümitsizliğimi olsun anlasana hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim sevindiğim anda sen üzülürsün sonbahar uğultusu duymamışsın ki içinden bir gemi kalkıp gitmemiş uzak yalnızlık limanlarına aykırı bir yolcuyum dünya geniş büyük bir kulak çınlıyor içimdeki çetrefil yolculuğum kesinleşmiş sakın başka bir şey getirme aklına aysel git başımdan ben sana göre değilim ölümüm birden olacak seziyorum hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim aysel git başımdan seni seviyorum |
yorgun vücudumu sersem de geceye gayrisafi hafsalam baki kalmaz kimseye şiirden öte köy yoktur dersem de yalandır benim zaten her yana uzuyor ellerim batan her şilepte yitirdim bir başka yanımı ne ömür zaman gibidir ne zaman ömür gibi geçer unuttuğum ne çok şey var anımsadığım kovuldum da her aşkın yurdundan kendime bir yurttan sesler korosu kurdum her insan biraz da annesinin yüzüdür kırık camlarda canlanır sabah yanıtsız bir sorudur aşkın serinliği çalan telefonlardaki kimliği belirsizlik yalanın defterini dürdüğümden beri adli tıp morglarına gidiyorum ölülerin de tırnakları uzuyor günaha da sevaba da hevesim yoktur düşten düştüm ben akşamüstü düştüm kendimi gezdirdiğim kuytularda kunduz kudurtan dizyaralarım var bundandır iğbirar çiçekleri gibi kanamam gecenin ucuna astım kendimi mevsimidir kırlangıçlara ev sahipliği yapmanın |
Kaybettiğimi Bile Bile Sadece aramaksa kaybetmenin bedeli Ararım Düşlemek var seni hayallerimde gizlice Ve ardından kaybetmek çığlıklarla Seni düşünmek ve sadece seni yaşamak Kaybettiğimi bile bile |
Göz büyür bebekler kutba uçarlar Ta oralara Kirpiklerin bataklığında Tuzlu, ipince Barbarlar Üreyen gözün altında Hiçbir şey yapmazmış gibi sade Bütün gün bulanık suyu taşlarlar Kadınlar toprakla bütün Mızraklar yağmura eş İki dudakla yudumlanır dereler köpüren ırmak Yer altı sularından Kaldırım boylarında Izgaralardan dökülen Kükreyen barbarlar Kimi geçirmiş meşin ceketini sırtına Kimi çözmüş bütün düğmelerini Kasılırken sinirli ve sabırsız Gevşerken egemen ve alaycı Aklın usturasından yılgın Gizli dinler meraklısı. Göz büyür yükselir hanlar Büyür baş göğsün üstünde Çürük bir yemiş gibi Yumuşak Damarlı Gövdeler minicik Ve motosikletleriyle barbarlar Dümdüz yağlı saçlarında tüyler Kaslarında çıngıraklarla Göbeklerinde cami kubbeleriyle Kasıklarından fışkıran minarelerle Pörsümüş memelerine sokakların Saplanan parmaklariyle barbarlar Köylerinde sessiz, anaerkil Kent kapılarında kızgın, yırtıcı Tarihin anahtarıdırlar Uygarlık ürünlerine yeniktirler Bir bakışta görünür güzellikleri Düzenli solukları Geniş döl yatakları Fokurtusu duyulur yumurtalıkların Göz çatlar bebekler ekvatordadırlar. |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp003.gifhttp://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp003.gifhttp://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp003.gif Olmazsa Olmaz Değil Ne tadı ne tuzu kaldı yediklerimin Maziye gıpta etti sevda denen gerçeğim Bir yudum sevgiyi içemez oldu bedenim Kaybolup gitti kaderin çarkında sevdiklerim En tatlı özlemler dile gelirdi eskiden Yokluğum ölüm, bensizlikse yaralardı derinden Şimdilerde varlığımla yokluğum belli değil Bir sevgi bile çok zor akar oldu dillerden Dilersen bir gece ansızın gelebilirim Hayatında görmediğin sevdayı yaşatabilirim Sen yeter ki sevdiğini dile gönülden Bir ömür boyu sinende yatabilirim Olmazsa olmaz değil artık varlığım Sardığın umutlarsa, benim son durağım Sevgini yaşamak mahşere kaldıysa Bilirim ki anılardaki sinen benim yatağım Allah’ım yalvarıyorum ne olur al yüreğimi Canımı alda herkes toprak bilsin bedenimi Yaban ellere kalacak en değerli dileğimi İçimdeki ukdemle koy kollarıma ne olur. |
*saçları gece yüzü gündüz bir kadın'a kıyıma vuran son dalganın getirdiği beni kuşlardan daha çok seven saçlari gece yüzü gündüz bir kadın tek anlamlı yeri gözleri ile sıkılmamış gülücükler mandallıyor gözlerime bir sevişme sonrasında kendine güvenen ellerinden fısıltılar içinde yatağa soğumuş papatya yaprakları düşerken. en kenarına çekilip bir aşkın üzerine "sevmiyor" kazıdığım elinden yüzsüzlüğüme süzülen son beyazlığı izliyorum. tek duyduğum kesintisiz yutkunmalar. bir gün batımı uzağımda ağlıyor şimdi saçları gündüz yüzü gece bir kadın, artık kuşları benden daha çok sevdiği ağlarken kuş tüyü yastığına sarılışından belli. |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık