![]() |
Eylül Hayatta hiç mutluluk görmemiş Hiç bir sevdaya tutulmamış Umursamaz Utangaç edasıyla, Korkuyordu. İsyandı Alınyazısıydı belki de Başkaldırış Haykırış Ve de gözyaşı Ağlamaklı bir tavırdı, Küçük ama büyük insanlara karşı. Ne de olsa yalandı Hüznün arkasına saklanan bir kahkaha, 'A' desen gülen, 'B' desen ağlayan, Bir fıkra! Nasreddin Hoca misali. Bir şeyler yazmak isterdi Kalemsiz Kanla Gözyaşıyla Yağmurla, Bembeyaz Ya da simsiyah bir kağıda. Acıyı Hüznü Neşeyi Aşkı anlatan bir şeyler yazmak, İsyanını anlatmak Zorluğu Sistemi, Ettiği sitemi anlatmak, Sen! Hayatta içten gelerek gülmedin ama! 'EYLÜL' de birazcık gül! |
GÜNAH MI YASAK MI YAR BANA SEVMEK Bir mavzer kurşunu yedim kalbimden Karşılıksız sevmek kaderim oldu Bir sevgi görmedim ben o zalimden Günah mı yasak mı yar bana sevmek Kaderimde mi var kaderimde mi Hep uzaktan sevip kalbime gömmek Sen de mi hor görürsün beni sen de mi Günah mı yasak mı yar bana sevmek Geceler boyunca uyumuyorum Gülmeyi unuttum hep ağlıyorum Yaşayamıyorum sensiz yapamıyorum Günah mı yasak mı yar bana sevmek |
Kaybolan Gölgem'in Önsözü Sol kolumda söndürdüğüm iki sigara izmaritine, Ürkekliğime, Korkaklığıma, Utangaçlığıma. Bana dair ne varsa. Özleme, Hasrete, Gözyaşına, Umuda, Mutluluğa, Ve de ölüme meydan okurcasına. Siyaha, Kıvırcık saçlarına, Elma ağaçlarına, Karanfillere, Ve de güllere, Kırmızı, Kana boyanan kırmızı güllere. Sana dair ne varsa. Güzelliğe, Sevgiye, Aşka, Acıya, Hüzne, İsyana, Sana güzelim SANA! İnadına, İnadına HAYATA! |
Ölüme Eğilmek Uyumaya değil Rüyalarıma gidiyorum Orada yaşayacağım isteğimce Uyanıkken hiç yaşayamadığım Hepsi de gençti güzeldi Sevdim sevildim diye aldanarak Son gördüğüm onlar olacak Bunca yıldır sevgiye dayanamadığım Ölüme değil Sonsuzluğa gidiyorum Orda dinleneceğim gönlümce Yaşarken hiç mi hiç dinlenemediğim Kalemim yine elimde Kağıtlarım da önümde Son uykusunda düşecek başım Sağlığımda hiç eğmediğim |
DESEM Ki Desem ki vakitlerden bir Nisan aksamidir, Ruzgarlarin en ferahlaticisi senden esiyor, Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini, Ormanlarin en kuytusunu sende gezmekteyim, Senden kopardim ciceklerin en solmazini, Topraklarin en bereketlisini sende surdum, Senden tattim yemislerin cumlesini. Desem ki sen benim icin, Hava kadar lazim, Ekmek kadar mubarek, Su gibi aziz bir seysin; Nimettensin, nimettensin! Desem ki... Inan bana sevgilim inan, Evimde senliksin, bahcemde bahar; Ve soframda en eski serap. Ben sende yasiyorum, Sen bende hukum surmektesin. Birak ben soyleyeyim guzelligini, Ruzgarlarla, nehirlerle, kuslarla beraber. Gunlerden sonra bir gun, Sayet sesimi farkedemezsen, Ruzgarlarin, nehirlerin, kuslarin sesinden, Bil ki olmusum. Fakat yine uzulme, musterih ol; Kabirde boceklere ezberletirim guzelligini, Ve neden sonra Tekrar duydugun gun sesimi gokkubbede, Hatirla ki mahser gunudur Ortaliga dusmusum seni ariyorum. CAHIT SITKI TARANCI |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek004.gif GİRDAP Seni koparıp atmak yaşantımdan Ne zor şeymiş meğer. Unutmak mümkün değil varlığını, Öptüğüm dudaklarını, Okşadığım saçlarını, Hele gözlerini unutmak mümkün değil. Ne çok sevmişim seni Nasıl bağlanmışım bu kadar. Öyle seviler Öyle umutlar etkinki gönlüme, Hep ayrılık, Hep hasret Hep gözyaşı biçtim hasat zamanında. Mümkün değil bu acıyı unutmam. Bir ruh nasıl bir bedende yaşıyorsa Ben ruhumla sende yaşıyorum. Bazen nefret duymak geliyor sana içimden En ağır suçlamalara mahkum ediyorum seni Sonra bir bakıyorum Her yerin prangalı, şaşırıyorum. Mümkün değil bu esreti unutmam Orhan KUTLU http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek004.gif |
SENi O KADAR SEVIYORUM Ki Hasretini, yoklugunu, sensizligi bir ates yanigi gibi öyle aciyla duydum ki yüregimin etinde, gitgide çogalarak gitgide derinden isleyerek öyle dayanilmaz oldu ki bu seni bogabilirdim senden kurtulmak için çünkü seni o kadar seviyorum. NAZIM HiKMET |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek002.gif YALNIZLIK ÇEMBERİNDE Günlerim herzaman ki gibi karanlık yine acı ile geçiyor saatler özlem ile ne zaman dalmıyorki gözlerim senli sensizliklere durmuyor gözyaşlarım yalnızlık çemberinde. Yorulmuyor hayat dert çile vermeye şarkılar yoldasım sigaramla birlikte tükenmek bilmeyen bir boşluğun içinde savruluyorum rüzgarla birlikte farkında olmadan yalnızlıık çemberinde. Nedeni yok belki bu sensizliğin yada bana verdiğin bu ayrılık yelinin sana yazdığım ilk şiiri hatırlarmısın Ayrılıktı adı ayrılmam dediğin ayrılık yıkılmıştı o gün dünyam gözümde yalandı herşey sevda bile yıkmam demiştin ama bıraktın beni yalnızlık çemberinde. Şimdi soruyorum kendime neden sen, neden sevdim diyorum oysa ne mutluydum senden önce aradığım aramasını beklediğim düşündüğüm kimse yoktu mutluydum yinede yalnızlık çeberinde. Şimdi ise perişanım hasret rüzgarlarını saldın üstüme çaresizliği tanıttın derman bulamıyorum şimdi dertlerime öyle acımasızki şu hayat gelmiyor ECEL\'im YALNIZLIK ÇEMBERİNDE... 03.11.2003 Kadir BORAN http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek002.gif |
Kendi Karanlığımdayım geceler bir bir üstüme gelirken, katran karası karanlık her yanımı sarıyordu usulca.. titreyen ellerimle bir sigara daha yakıyordum umutsuzluğuma... mutsuzluk bedenimin her yerine saltanat kurmuş, ve bir türlü gitmek bilmiyordu.. tam güvenmişken,sevmeye başlamışken niçin böyle olmuştu, neden duygularım can evinden vurulmuştu? kanayan yaralarım her gecen an daha acı veriyor ve bir türlü kapanmak bilmiyordu. artık dostlarda dindiremiyordu acımı.. nasıl bir duyguydu ,nasıl bir döngüydü bu?? bir ihanet insanı bu hale koyar mıydı?? gözlerimden süzülen göz yaşların hesaplarını kimden sora bilirdim?? ve uzatılan elleri neden geri çeviriyordum?? evet!!evet kendi karanlığımda boğuluyordum. Acılarla yaşayarak... belki de böyle daha da mutluydum... |
SENSIZ YOK HICBIR SEY Ben yarinlarin daha guzel olacagina inaniyorum Seninle hep seninle olacagi icin Sen olacagin icin yarinlarimda Seni dusundukce ozanlasiyorum Optukce dokundukca diriliyorum yasamak nedir anliyorum Yasam sensin bunu biliyorum Zaman nedir ki yasam olmaktan ote yasanandan ote Seninle buldum zamani tattim zamani bildim zamanin onemini Dakikalar altmis saniye mi daha cok olmali yuz bin on bin Bu denli cabuk gecmemeli yillar Yuz yil bin yil yasamaliyim seninle |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık