![]() |
Aşık Merdiveni Dişli rüzgarlara karşı büyüttüm Düşman gecenin içinde seni Bir damlacık aydınlığım Kalemime kağıdıma şavkı vuran Avucumda koruduğum bugüne Oktay Rıfat |
Pusu Karanlık gecede karasudan zap suyuna giden yol Dolunay azatlığında vatanımın Ay örgüsü saçlarına vurgun düşmüşüm Alın yazımızda vatan ve bayrak, şehitlik yazılmış En güzel türküyü kurşun söyler özüme Ola ki tendürek ağıdı, cudi, gabar türkülerinde Muhabbeti bulurum bir zaman Şahadet arslanlarının savaşında Ölümsüzlük, şehitlik, bayrak hilalinde Can veren, kan veren yiğitler Yar gönlümüze düşende çıktık dağların başına Karanlık gecede el uzattık hilale Vurgun yedik seher rüzgarlarında Gurbet türküleriyle selam ettik yar diyarına Savaş türkülerinde kendimizi bulduk Vatan türküsüyle toy eyledik her zaman Kürşat baskınlarnda şahadetime destur verilirken Tekbir-i İlahi ki bayrağımdaki iman Yıldız yüceliğinde vatan olası gönül neylerim sensiz acep Seninle gezerim Şavşat'ı, Kars'ı Seninle inerim Bingöl'den Van'a Muş'tan el ederim Adıyaman'a En deli Sevdalar yaşarım pusu geçerken Keleş sesinde yas tutarım ölen şehitlerin ardından Divanesi olduğum Anadolu'yu gezerken Nasibim bir kurşun olur da düşersem toprağa Eğer toprak ana açmış ise bağrını Damla damla düşüyorsa toprağa kan Bayraklara sarılıyorsa tabutlar Analar ağlıyorsa şehit yavrularının ardından Gelinler yas tutuyorsa yiğit erlerin ardı sıra Ki Türk Devleti öksüz kalacaksa eğer; Koyver, şahin misali saldırsın İbrahim'in delilerini bozkurtçasına çakal sürüsüne Ay gökte kaldıkça ulu kocaların Ak sakallıların duası üzerine olsun. Aşık Sefai Dostum Karanlıkta bir ben ve ayak seslerim Ben de varım diyen dostu özledim Karanlıklarlan kurulmuştu ordu Yenemedi ihvan ödünsüz dostu Naci Güzel Z o r Şair olmak da zor, arif olmak da Zaman çoktan geçti, vadem dolmakta, Zor olanı seçtim nedense ben de Gönlüm sevda ile oyalanmakta. Hasan Sami Emiroğlu Zalım Duvarda asılı siyahbeyaz resmin, Aklımda gülüşün, dudaklarımda ismin, Kulaklarıma yer etmiş artık sesin, Nerdesin be zalım nerdesin. Uyurken bile rüyalarımdasın, Ne yanımda, ne karşımdasın, Gitmedim diyorsun bide, ne yandasın, İsyan etsende bu söze zalımsın. Bu kadar zor olduğunu bir bilseydim, Düşmezdim üstüne bu kadar sevmeseydim, Keşke yıkmasaydın benide ölseydim, Tüm zalımlığına gülüp geçebilseydim. Şimdi yokum işte mutlumusun, Hala gülebileceğinden umutlu musun, Varsa bir hatam söyle herkes duysun, İsteğin buysa, ölümüm bir zalımdan olsun. Kendini benim yerime koy demiştin, Ne yapsam ne etsem sevmemiştin, Daha aşkı bardağa koyup içmemiştin, Zalım olduğunuda, bana hiç söylememiştin. Şimdi sen başka yolda ben başka, Yazık oldu bendeki tertemiz aşka, Sen bir serçesin daha, bense bir anka, Gün gelir zalımda düşer felekteki çarka. Belki çok sevinçlisin, belki kederli, Belki beni anarsın gördünmü bir sevgili. Gün gelir seni de üzer bu hayatın seli. Sen ne kadar zalımsan bende o kadar deli. Tatlısın dedim inanmadın, Cadısın dedim aldırmadın, Hep öne eğdin başınıda kaldırmadın, Ben sana aşık sense zalımdın. Bu şiiri belki sağır sultan duyar, Bu kadar sevsem canlanırdı taş duvar, Şu aşkımı gören kim olsa ağlar, Ama hazırlan zalım, ahirette hesabım var. Avcılar - 2005 Hakan Koç |
HER GECE YARIS BİR NEFES GİBİ... her gece yarısı bir nefes gibi hüzün dolu bir iç çekiş gibi... efkar gibiyim... filtresiz bir eski zaman sigarasıyım parmaklarında şimdi götür dudaklarına yak beni bu saatlerde ben hep o tütündeyim... bir kibrit alevinde kor olmaya hazır yüreğim... içine çek yavaş yavaş zehir tadımı hisset kokumu duy acımı duy savur sonra beni o yasak düşlerin griliğiyle duman duman yaşadığın evde gezinmeliyim ve odaların duvarlarına gönlümce kendimi resm'etmeliyim... önce gözlerimi sonra dudaklarımı saçlarımı en sonra saclarını okşayan ellerimi çizmeliyim dudaklarını öptüğümü hissetmelisin beni düşündüğünü hissettiğini çok uzaklardan hissetmeliyim... tam gece yarısını vururken saatler her şeye ve her şeye rağmen özlemelisin özlendiğin gibi... "özledim teninin kokusunu özledim" dediğimi bilmelisin... şu anda ne yaptığımı merak etmelisin lânet olsun demeli kıskanmalı ve hatta küfretmelisin... parmaklarını yakan izmaritle bir sigara daha yakıp bir dilek tutar gibi içinden "seni seviyorum" demelisin... bunu söylediğini bilmeliyim ve aynı anda ben de sana sevdiğimi söylemeliyim... beni hissettiğini hissetmeliyim sevdiceğim kor olan tütün gibi ateş kesmeli avuçların sıcaklığını tenimde hissetmeliyim... her gece yarısını vururken saatler sadece bir sigara içimi olsa da her şeye ve her şeye rağmen sende olduğumu bende olduğunu yürek sancısı iç sızısı gibi adı her neyse aramızdaki bilmecenin çözüldüğünü hissetmelisin ve ben bunu bildiğini hissetmeliyim... .......... Ceyda GÖRK |
Rabbim, Nihayet Sana Rabbim, nihayet sana itaat edecegiz... Artik ne kin, ne haset, ne de yaşamak hirsi, Belki her sabah vakti, belki gece yarisi, Artik nefes almayi birakip gidecegiz... Ben artik korkmuyorum, herşeyde bir hikmet var Gecenin sonu seher, kişin sonunda bahar. Belki de bir bahçeyi müjdeliyor şu duvar, Birer agaç altinda sevgilimiz, annemiz. Gece degmemiş sema, dalga bilmeyen deniz, En güzel, en bahtiyar, en aydinlik, en temiz Ümitler içindeyim, çok sükür ölecegiz... 1941 Ziya Osman Saba |
Nasihat Kulak ver sözüme dinle arkadaş! Uyma lak lak edip gülüşenlere! Meşgul eder seni işinden eyler, Karışırsın tembel, perişanlara Adım at ileri, geriye bakma! Bir sağlam iş tut, elden bırakma! Saçma sapan sözler, hep delme takma, Allah'ın yardımı çalışanlara! İleriyi gören, geriye bakmaz! Tuttuğu işi elden bırakmaz! Allah cömert ama ekmek bırakmaz, Oturup geçmişi konuşanlara! Maziye karışmış yıllarda, ayda! Geçmişi konuşmak, sağlamaz fayda! Gören göze ibret vardır her işte! Seyret gökyüzünde yarışanları!! Aşık Veysel Şatıroğlu |
ÇINGIRAK Bir gün parmaklığa elin varmadan, Bir titreyiş gibi çalar çıngırak. Mevsimler geçtikten sonra aradan, Bu ses beni bir gün çağırsın, bırak... Kumluktan serperken dallar başına, Geç hızla, merdiven gelir karşına, boşansın, bırak...Eşikten atlarken ayak taşına, Bu sesler içimde yer etsin, bırak... İt, işte önünde kapım, aralık, Oda bıraktığın gün kadar ılık, Bir ince su sesi gibi lık, lık, lık, Gönlünden nedamet Ahmet Kutsi Tecer |
Acaba Nereden başlasam acaba yazmaya Anlam veremediğim şeylerden mi Gizli kapaklı yerlerden mi Bu ne çıkılmaz bir yokuş Bu nasıl bir değiş tokuş Kapılmışım yüreğimin akışına Bir sağa bir sola gidiyorum Arayıp bulamadığım karanlığın çıkışına Düşe kalka ilerliyorum... Bilmediklerim çıkıyor karşıma Fırtınalar fink atıyor Kara bulutlar çıkın karşıma İçimde bir ölü yatıyor Son hamlenizi yapın sıra bana gelecek Şah damarlarınızdan vuracağım sizi Bu karamsarlığım bir gün bitecek İşte ben burada dimdik duracağım KKTC - 16.07.2004 Kemal Baş Acı Bu ses, Bu ses hiç yabancı değil aslında Biraz acı, biraz kırgın Ama gururlu Ama yenilmemiş. Neden? Neden sevgi mağlup. Bir insan neden geleceğe bakar Kırgın duygular Ve o nemli gozlerle. Öğreneceğim çok şey var hayattan, Ama acı çekerek, Ama ağlayarak... Hasan Aydemir Acıyım Ben taptaze, yemyeşil bir zakkum ağacıyım! Yapraklarım güzel de, ağı gibi acıyım!.. Haziran 1993 Ali Tosmer O VE BEN Sana kosuyorum bir vapur icinde Olmemek,delirmemek icin... Yasamak;butun adetlerden uzak Yasamak... Hayir degil,degil sicak Dudaklarinin hatirasi Degil saclarinin kokusu Hicbiri degil, Dunyada buyuk firtinanin koptugu boyle gunlerde Ben onsuz edemem Eli elimin icinde olmali, Gozlerine bakmaliyim Sesini isitmeliyim Beraber yemek yemeliyiz, Ara sira gulmeliyiz Yapamam,onsuz edemem. Bana su, bana ekmek,bana zehir; Bana tad,bana uyku Gibi gelen cirkin kizim Sensiz edemem. Sait Faik Abasiyanik Sen Seni bilmeden kalbin sana susamis Seni görmeden gözüm seni ararmis Ruhum sonsuza dek sana adanmis Mendilimdeki kan gözyaslarimmis Akil isi deyil, Dünyam kararmis Melekler bile, acima susarmis Kadehle Bendim acimi yasarmis Bülbüller dahi halime Sasarmis Seni aglamakli gözum ve gözyaslarim Sen nerdesin, herseyi senin düsünle baslarim Sen, Sen, Sen hep Sen ve yine Sen Seni Seviyorum, Seni sensiz yasamak istemiyorum Erkan Acıkgöz Sabir Kimseye anlatma derdini Sirini acma ona buna Onunda dostu vardir Oda soeyler dostuna Icinde sakla sevgini Sakin aciga vurma Itimat etme kimseye Reklam olursun dillere Hayat bildigin gibi degil Pembe goeruenuer insana Sakin o renklere aldanip Herkesi kendin gibi sanma Hasan Acinal Sen elimden tutunca Sen elimden tutunca Deniz basardi icimi Sen elimden tutunca,yuregim Yesil yosunlara takilip gunlerce Dip akintilarinin pesi sira gitmek isterdi Gunlerce,gozbebeklerini tutusturan o gizli alevin kaynagini sorardim kendime.Geceler boyu yolumu arardim zor ve asilmaz tepelerde.Sonra isiklar soner, sonra yildizlar duserdi icimdeki serin gollere.Sen elimden tutunca ben miydim,yoksa bir baskasi yuruyen seninle... Dalgalara ve ruzgara basmadan yuruyen. Sen elimden tutunca Bir mavilik cokerdi gozlerime Sonra tum denizler cekilir Bir orman ugultularla sarsilir Bir guvercin surusu havalanirdi Kis burumus yuregimden Sen tutunca ellerimden Avlunun beyaz taslarina dokulurdu Kizil yapraklari bir cinarin Ve ben gunlerce O yapraklara gomulup olmek isterdim. Panjurlari acik kalmis eski evler gibiydik Ruzgarda carpan,basibos ve urkek Sen elimden tutunca Kayalari delip cikardi bir cicek. Sen elimden tutunca Yolculuk basardi icimi Kulrengi bulutlara takilip gunlerce... Tugrul TanyolADAK Sitem Onde zeytin agaclari arkasinda yar Sene 1946 Mevsim Sonbahar Onde zeytin agaclari neyleyim neyleyim Dallari neyleyim. Yar yoluna dokulmedik dilleri neyleyim. Yar yar ! Seni kara sapli bicak gibi sineme sapladilar Degirmen misali doner basim Sevda degil bu bir hisim Gel gor beni darmadigin Tel tel cozulup kalmisim. Yar yar Canimin cekirdeginde dikenBirisi Birsey var aramizda Senin bakisindan belli Benim yanan yuzumden Daliveriyoruz arada bir Ikimiz de ayni seyi dusunuyoruz belki Guluserek basliyoruz soze Birsey var aramizda Onu buldukca kaybediyoruz isteyerek Fakat ne kadar saklasak nafile Birsey var aramizda Senin gozlerinde isildiyor; Benim dilimin ucunda!.. Nihat Ulvi Akgun ARIYORUM!!!! YURUYORUM YOLLARDA KENDIMLEN BEN BAKIYORUM ETRAFIMA KIM VAR DIYE SEVGI ARIYORUM BU YASIMDA SESSIZ VEDE YANLIZ AYRILIK CANLARI CALIYOR KULAKLARIMA BU ISSIZ YOLDA SOKAK LAMBASI BILE YOLU GÖSTERMIYOR KALDIRIM TASLARI BILE KUSMUS BANA SENI ISTIYORUM AMA NAFILE NEREDESIN BE GUZELIM,SEN ORADA BEN ISE BULUNMAYAN BIR ADRESTE BIR GUN GELECEKKI SEN VE BEN VAKTIN GECTIGI ZAMANLARI BU SAHILDE ARARKEN NE YAZIK VAKIT GEC AMACOK GEC SUNU UNUTMA SEVDIGIM SEN HER ZAMAN VARSIN BEN YOK OLSAM BILE TUFAN AKOL Deli Kizin Türküsü Sana buyuk caddelerin birinde rastlasam Elimi uzatsam tutsam gotursem Gozlerine baksam gozlerine konusmasak Anlasan Elimi uzatsam tutamasam Olanca sevgimi yalnizligimi Dusunsem hayir dusunmesem Senin hic haberin olmasa Senin hic haberin olmaz ki Baslar biter kendi kendine o turku Yagmur yagar akasyalar islanir Bulutlar ucusur geceleyin Ben yagmura deli buluta deli Bir buyuk oyun yasamak dedigin Beni ya sevmeli ya oldurmeli Yitirmeli buyuk yollarin birinde ne varsa Bocekler gibi baslamali yeniden Bu Allahsiz bu yagmur islemez karanlikta Yan garipligine yurek yan Gitti giden Gulten Akin |
SANA YAKIN http://www.uni-duisburg.de/JUSO/EMRE/nameler/s-akin/resimBir dostun sıcaklığına öylesine yaslanmak istiyorum ki başımı ya omuzunu uzat sevgilim ya da telleri kopuk bir kemanı kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş bir saçak gibiyim sensiz ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz Bir hitit çanağıyım toprağa gömülü ve sen ilk kazısını yapan bir arkolog ürkekliğiyle ellerinin arasına al beni Tek dileğimdir çünkü benim sana yakın bir sunay akın SUNAY AKIN |
Armağan Bunca yıl çok ışık birikti avuçlarımda Senin olsun Esinlen sevgi dokuyan ellerimden Bunca yıl şiirin, kardeşliğin, kavganın Has bahçelerinde yarattım bu gerçeği, Sabrım senin olsun. Aşkım senin olsun. Acıların sütüyle büyüttüğüm umutlar Mahpushane avlularında boy verdi, Dolunay menekşelendi kirli kara camlarda. Her görüşte yeniden vurulduğumuz ana evren Özgürlüğe boyadı saksımdaki çiçeği Senin olsun. Biz ki acılar döneminden ellerimizi kirletmeden geçtik. Direncim senin olsun, sevgim senin olsun. Şükran Kurdakul |
Aska benzer Aska benzer bir duygu uyanmaya gorsun icimde Dagilir gider kaygilarimin bulutu Gozumde aranir tazelenir mavi Kulaklarimda eski yolculuklardan bir ugultu Donuverir soyle bir dunya, kayar yerinden agac Sudaki cagri ne havada bu ne koku boyle Gorunce aliskanliklarin tukendigi dostluklarin da Cikiverdigini cevremin ortaya bir baska kilikla Bir karincalanmadir duyarim ayaklarimda Elden gecirilmis direkleri, yelkeni yeni Yosunu alinmis tekneler de boyle olur olursa Caresiz, artik kimse tutamaz beni Evimmis,isimmis kentimmis anlamam Esyasini dagitip yola dusen kisi ornegi Basar giderim bir bilinmedik yere dogru Budur derim ne de olsa bu isin geregi Bundan sonra bana artik yol gorunsun Ister bir yesil agaclik arasinda Bir toprak, ister susuzluktan catlamis kirac Yuregi isimissa bir kez ne der goruntu adama Yoldayim ya gene de gelmez aklima Bu deli tutku dusume tez ulasmak icin mi Belki de eregim baska, bir guzel kacmak Neyin nesi bu olan biten bilmem ki Gozumde arinir tazelenir mavi Kulaklarimda eski yolculuklardan bir ugultu Aska benzer bir duygu uyanmaya gorsun icimde Dagilir gider tum torelerin bulutu SABAHATTIN KUDRET AKSAL # DINLEMIYORSUN # Dinlemiyorsun Pismanim gidisimden Sabahlar nasil geliyor Nasil gidiyor geceler Bilemiyorsun. Dinlemiyorsun Bir kasirganin içinde Sana sürükleniyorum Her hissim paramparça Göremiyorsun. Dinlemiyorsun Bir dilenci gibi kapindayim Muhtacim sefkatine Anilar hatirina diyorum Anlamiyorsun. Dinlemiyorsun Kan ter içinde kaliyorum Düsüyorum agliyorum Bir rüya oluyor her sey Gelemiyorsun. Dinlemiyorsun Uyandim,anladim sevdigimi Yeniden sevmen için geldim Sende haklisin biliyorum Sevemiyorsun. Dinlemiyorsun Bir sansim olsun affet Bir çiçek aldim sana Sevdigini biliyorum Koklamiyorsun. Dinlemiyorsun Döndüm iste,döndüm sana Seni seviyorum biliyorsun bir gururdu sadece gidisim inanmiyorsun. sezai AKYOL |
| Saat: 02:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık