![]() |
YARIN Öyle çabuk geçiyor ki günler Hele sen de bir bak hayatına. Daha dün doğmuşuz sanki Yeni okula başlamışız Yeni sevmişiz Öyle çabuk geçiyor ki günler Hele sen de bir bak hayatına Yarın bitecek sanki her şey Yarın ölecek gibiyiz. Daha doymamışız yaşamasına Günlerimiz dün bir, bugün iki Sakın bir şey bırakma yarına Yarın yok ki. Özdemir ASAF |
SARHOŞ GİBİYİM Bir sevda çölünde bıraktın beni Kanadı kırılmış bir kuş gibiyim Dönüp de bakmadın bir gün halime Sokağa atılmış bir taş gibiyim O eşsiz hayalin her an karşımda Gözyaşlarım çağlar her anışımda Ayrılık şarabı gönül tasımda İçmeden yıkılmış sarhoş gibiyim Acılar çöktü bak yine bağrıma Çoktan hazan erdi gönül bağıma İnanma sen benim yaşadığıma Sen gittin gideli ölmüş gibiyim Ahmet Selcuk İLKAN |
En Güzel Bu müze var ya bu müze Seninle gezerken güzel Kimseler yoksa salonda Seni öpmek en güzel Bu rakı var ya bu rakı Seninle içerken güzel Kimler olursa olsun varsın Rakılı ağzından öpmek en güzel İşte bu dünya var ya bu dünya Seninle yaşarken güzel Sen varsın ya sen Ancak benimleysen güzel AZİZİ NESİN |
Gökyüzünü Çevir Bana Bende bulduğun benim de aradığımdı sarmaşıp inceldiğimiz o nokta hadi tut elimden gezdir sokaklarını ansızın yakalanan sağnağıma akşam kendini karartırken geliyorsun komşular kimbilir ne diyor günü soyunup beni giyiniyorsun parmakların ışıkları dinlendiriyor gök yüzünü çevir bana gezinsin tutkunun alevden dili uçarken çıkardığın o ses var ya bütün sözcüklerin özeti gibi Tanrı bu geceyi korusun Enver Ercan |
Ayrılar gemisi Bunlar en mutlu günleri ayrılığımızın Yanaşmadan özleminin limanlarına Bir uzun hava içinde kendimiz kendimizin Uzasın dönmenin saçları, çağırma uzasın Gülten Akın |
Kapandı yaralı yüzündeki yalancı gözlerin. Ay yuvarlanıverdi göğümden. Oysa; geceme yastık, gündüzüme katık, inkarlarıma delildin. Ve daha suya düşüp tadını değiştirecektin... Sevdamızı med-cezirle örtmüştük. Yenilirken üst üstte, Kayıp bir kapı tokmağı misali Telaş telaş birbirimizi ararken, Neden se Çekip aldık med-ceziri sevdamızın üstünden. İnan ki anlamadım. Hangi arada oldum, Aşkı kare köklerine ayırmakla meşkul ben? Ve hangi arada oldun, Ucu ucuna kendini yetiştiren sen? Daha ne karartılara vurup Işık ışık, çakmak çakmak Aydınlatırız derken, Daha nice sever ve nice seviliriz sanırken, bitiverdi işte biraz benim Med'liğimden, biraz senin Cezir'liğinden... Kapandı yaralı yüzündeki yalancı gözlerin. Ay yuvarlanıverdi göğümden. Oysa; Hiç yorulmayız sanıyordum Bu gidiş gelişlerden. IŞIK DEMİR |
Bu duvarlar yetmiyor bizi ayırmaya bilesin... Bu parmaklıklar, bu demir kapılar, bu hava, inan... Bazen bir yumrukta yıkacak kadar güçlü, Bazen bir serçe kadar güçsüzsem, bir nedeni vardır... Hangi zorluğu yenmemiş insanoğlu. Hele taşıyorsa içinde bu insanca sevgiyi. Güzel günler zorlu duraklardan geçer sevdiğim. Damla damla birikiyor insan. Damla damla sevgili... Bir gün akıp gideceğiz hayata... Duvarlar yıkılacak, açılacak bütün kapılar bilesin. Benim yüreğim sensin şimdi, seni vurur durur... Ve yine damla damla çoğalıyorsun içimde. Yılmaz Güney |
ÇILGIN KALP Sensiz geçen günlerim takvimimden bir yaprak daha kopardım bu gece.ve gece hasret zincirlerini bagladı yüreğime üşüyor yüreğim üşüyor sevdiğim..sancılandırıyor hasretin vw akmakta kanlı özlemin..başına buyruk bu kalp söz geçiremez oldum ona. Bugece açık tut pencereni içeri gelecek ruhum Gelecek ve sokulacak yanıbaşına Sen rahat ol uyanma sevdiğim. Yanında olmak yetecek bana Gözlerimiz kapalı düşlere dalacağiz uzun gecelerde.. Ve yüreğimiz yarınlara akacak birbirini takip eden günlerde.. (serseri bedene) serkan eser AŞK YAĞMURU KARARMIŞ BAŞIM BULUTLARLA DOLU. GAYRETLE ADIMLADIĞIM AŞK YOLU. SIRIL SIKLAM OLDUM ANİDEN, YAĞAN BU YAĞMUR AŞK YAĞMURU. KORLANMIŞ DUYGULARIMA İNDİN SEN ÜFLEDİN ALEVİME KÖRÜKLEDİN SEN YANARIM AŞKIN ATEŞİNE ÇİZELE SEN YAĞAN BU YAĞMUR AŞK YAĞMURU. İZLERİNDEKİ ÇAMURU AVUÇLADIM. BULAŞMIŞTIR DİYE KOKUNU, HASRETLE DAFALARCA KOKLADIM. YAĞAN BU YAĞMUR AŞK YAĞMURU ÖNCE ÇİZELEDİ SONRA KUDURDU. ANSIZIN YÜREĞİMDEN VURDU, YARALADI DOSTLAR SİNSİCE BENİ. YAĞAN BU YAĞMUR AŞK YAĞMURU. ŞİMDİ AKIP GİDİYOR SEL OLDU. ÜMİTLERİM BU SELDE BOĞULDU, SÖKTÜ KÖKLERİMİ TUTUNAMİYORUM. YAĞAN BU YAĞMUR AŞK YAĞMURU. ISLANDIM ÜŞÜYORUM KANIM DONDU. SANA BİR GÜL ODA ELİMDE SOLDU. BU AŞK HIRÇIN DUYGU SELİ OLDU. YAĞAN BU YAĞMUR AŞK YAĞMURU. SEN SÜRÜKLEDİN BİR BEN DÖNDÜM DERELERDEN TEPELERDEN SÜRDÜN DÖNE DÖNE SANMAKİ SÖNDÜM YAĞAN BU YAĞMUR AŞK YAĞMUR fevzi demir |
Bir fırtına kopardın tozum göğe savruldu Boşlukta yüzüyorum ne var da ne yoktayım Hasret ateşlerinde içim yandı kavruldu Yağmurun rüzgarlarla buluştuğu noktayım Ben acılar denizi ıstıraplar dağıyım Hüznün esiri oldu sevdalı bulutlarım Sahipsiz diyarların hazan düşmüş bağıyım Bir bir toprağa düştü sararmış umutlarım Biliyorum sevenler sonuna kadar gülmez Kınamaz oldum artık her gece içenleri Gözlerimin dili yok yüreğim kelam bilmez Kim nerden bilecek ki içimden geçenleri Kabus dolu geceler bölük pörçük uykular Yorgun kara trenler dolaşır raylarımda Yine bin bir feryatla ayaklandı duygular Ne isyanlar bastırdım gönül saraylarımda Aşk denen cehennemin yanıyorken narına Şimdi ayazlardayım sahipsiz donuyorum Küçük bir umut olsun bırakmadın yarına Sana yalnızlıklardan bir demet sunuyorum İBRAHİM YAVUZ |
Giderken bura için, gelince ora için, Gününde ve gecende kendince ora için Sakladığın kendini böldün iki yarım'a; İki kez yaralandın bir yarım yara için. Özdemir Asaf |
| Saat: 15:33 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık