![]() |
gün eşiğinden eşşeğin kulağına Kanatlandırıp da Uçurmayın aşkı Şaşar Bir köyde anız yakılır Yasaklıdır Külüne bulanırsınız Şaşı bakar Aşk şeytandan çalınır Ve sorulur ihtiyaci sebebi Hırsız açım der Tok tok bakarsınız Mide istifradadır Safraya gidilmezse Olmaz aşk Ah aşk Ah bu aşk Nasıl kedi kedi bakıyor gözlerime Nasıl hain Nasıl kirli Su değmesin bedenime Sevgide muhabbetteydik Aşk çağırdı Huyumdur dayanamam Şimdi sevgiyi görsem yolda Tanımam Hacıyatmazım; Eğilmemle kalkmam bir arpa boyu Hacıbatmazım dersem Sus Güneş uyumaz çünkü Ayben ÇEVİK |
Yağmurlar hüznümün kenarına çiselemiş Kaldırımlarda ıslak adımlar Gecenin karanlığına dair tüm sözler yok olmuş Camlara vuran her yorgun damla, içimde bir gözyaşı Süzülmüş yanağımdan yalnızlığıma Kol kola girmiş kederlerim,bir ıslık tutturmuş Yağmurlu bir gecenin karanlığında… arzu öztürk |
ZALİMANE ZULMÜN Zalimane zulmün, zehreder zevk–i Kursağımda kalır muhabbet şevki… Beni, bu halimle, böylece sev ki Her yanında zerrem, aşk ile dolsun ... Sinan Itır |
karanlık bir gece de bakıyorum gökyüzüne, ay çıkmadı yine. siyaha esir gönlüm, neden hep beyazın peşinde. bir elimde resmin, gözümün önünde hayalin. bitmeyen güzelliğinle benimlesin işte. oysa çocuklar gibiydik ikimizde.. bazen koşar yarış eder, bazen de yuvarlanırdık yemyeşil otların üzerinde. biz hiç büyümeyeceğiz bu gidişle. iki aşık, iki deli akıllanmayacağız seninle. aşkın büyüklüğünü, anladım sayende. sevgiyi tattım güzel yüreğinle.. yanan bir ateşe düştüm belki de yanmak ne kelime. zifiri geceler büründü beyaza. ay ışıl ışıl yansıdı sevdamıza. helal olsun senin için akan, gözyaşlarıma. feda olsun bu can, verdiğin sevgi ve aşka. sen benim herşeyim, bedenimin diğer yarısı yıpratamaz hiçbirşey aşkımızı. özlemler bile girse araya. seninleyim bende ki bu sevdayla. menekşe gülay |
MEDUSA mevsimsiz zindanlarda cennet görmüş bir zebani gönlümün kapısını tutuyor ne sevdiğimi alıyor içeri ne sevmediğimi salıyor kendini aşkın Tanrısı sanıyor fırtına büyüyor içimde sıla değil yar değil bu kahrı çekse atlas anlardı dünya dert değil öç alınıyor benden lanet sanki kirpiklerimde medusa saçlarıma kim dokunsa taş kesiliyor… ölmemiş bir aşkın yetimiyim öfke tutuyorum yas değil serseri kuşların öyküsü bu sıcak iklimlere göç değil Elif KARSLIOĞLU |
Vakitsiz bir beklenti bu, Çare yok, umut yok, aşk yok… İçim-dışım birdi benim, Sen yüzüme baktın, Göremedin gözlerimdeki baharı. Ateşi söndürüp çektin gittin. Göremedin bu zamansız yağmuru. Kar düştü de sevgi bekledin. Şimdi benim buzdan sandığın yüreğim, Daha çok üşüyecek. Hiç boşuna bekleme, Bu ayaz hiç bitmeyecek… hasan dilşer tepe |
BELKİ YARIN Şimdi bütün istediğim Senin dudaklarında ölmek Kalan yıllardan seninle geçmek Alabildiğine mutlu. Doyulmaz hazlara seninle ermek Vermek sana en kanılmazını sevgilerin Bütün güzellikleri önüne sermek Sonra varmak o yerlere seninle O serin ormanlara O engin denizlere Ve yine uçmak oralarda seninle Yine yanmak Her gece kollarında uyuyup Her sabah kollarında uyanmak İlknur ÖZDEN... |
Düşlerim kadar ıslaktı bakışlarım, Düşlerim kadar sıcacık öpüşlerim, Senli günlerin rafa kaldırıldığı, Bu bahar akşamından çaldığım, Kaçak sevgilerin ortasına düşmüşüm. Karartma geceleri yaşanır, Benim şehrimin sokaklarında, Ayaz sevdalar yankılanır kaldırımlarında. Kapılar yumruklanırken kaçaklarla, Yağmur yağar bardaktan boşalırcasına, Saçak altına sığınmış bir serçe ürkekliğinde, Çarparken yürekler korkuyla, Islak ıslak bakarım gözlerine, bilirsin... Hiç sevmem vedaları, yalnızlar rıhtımında. eylül gökdemir |
Yüreğim I Yüreğim ıslaktır benim kuytularda ağlamaktan ve hafif uçuktur rengi kurusun diye kaç kez günese asılmaktan II Barış yüreğimde çam kokulu bir orman varsın konsun dallarına savaş denilen yaşlı ağaçkakan III Yüreğim ilk şiirim Sunay Akın |
Güzelliğin On Para Etmez! Güzelliğin on par'etmez Bu bendeki aşk olmasa Eğlenecek yer bulaman Gönlümdeki köşk olmasa Tabirin sığmaz kaleme Derdin dermandır yareme İsmin yayılmaz aleme Aşıklarda meşk olmasa Kim okurdu kim yazardı Bu düğümü kim çözerdi Koyun kurt ile gezerdi Fikir başka başk'olmasa Güzel yüzün görülmezdi Bu aşk bende dirilmezdi Güle kıymet verilmezdi Aşık ve maşuk olmasa Senden aldım bu feryadı Bu imiş dünyanın tadı Anılmazdı VEYSEL adı O sana aşık olmasa. Aşık Veysel Şatıroğlu |
| Saat: 09:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık