![]() |
Aşkta Yarın Yoktur Sevgili Aşk bu dünyanın ölçüleriyle açıklanamaz sevgili. O ilkel bir acıdır, yaban bir ağrıdır. Gelir ve içimizdeki o çok eski bir şeye dokunur. Sonra bir perde açılır ve yolculuk başlar. Bu yolculukta artık para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular yoktur. Aşkın kendi gerçekliği vardır sevgili. İnsan bir başka ışığa teslim olur... Aşkta yarın yoktur sevgili. Zaman ileri doğru değil, içeri, yüreklere, derinlere doğru işlemeye başlar, bilgeleşir. Hiç bilmediği sezgileriyle buluşur. Yükü çok ağırdır, kendiyle buluşmuştur. Hem dışındadır dünyanın, hem de ortasında. Hindistan'da Ganj Nehri'nin kıyısında yakılan yoksul adamın hissettikleri de onunladır, yitirdikleri de... Newyork'ta, bir sokakta, o kartondan kulübesinde yaşayan kadının çıplak yalnızlığı da. Her şey onunladır, ona emanettir sanki, ama o, çıldırtıcı bir yalnızlık içindedir yine de... Aşkın kültürlü olmakla, bilgili olmakla da ilgisi yoktur sevgili, kanımıza karışan ilkel acı, o yaban ağrıyla hiçbir kitabın yazmadığı hakikatlere daha yakınızdır, inan... Kim demişti hatırlamıyorum, aşk varlığın değil, yokluğun acısıdır diye. Belki de bu yüzden ilk gençliğimde, o yoğun aşık olduğum yıllarda, gözüme uyku girmez, dudağımda bir ıslıkla bütün gece şehri, o karanlık, o hüzünlü sokakları dolaşır, insanları uykularından uyandırmak isterdim. Uyanıp, içimde derin bir sızıyla uyanan o derin sancının acısına ortak olsunlar diye... Aşk çok eski bir şeydir sevgili. Onun içinden o çileli çocukluğumuz geçer. Sevdiğimiz insanların çocuklukları da... Oradan üvey anneler, eksik babalar, parasız yatılılar geçer. Ve sonra aşk bütün bunları alır, daha da eskilere gider, hep o ilkel acıya, o yaban ağrıya... İnsan bazen nedensiz yere umutsuzluğa kapılır. Kimselere veremez sevgisini, kimselere kendini anlatamaz, evlere kapanır... Bazen denizler, kıyılar çeker insanı. İnsan bu kapılmayı anlayamaz, oysa çok eski bir yerde yaşanmasından korkulup vazgeçilmez aşkların sızısıdır bu. Bu sızı, bu yenilgi mevsimlerle yıllarla devredilir başka insanlara... Bir insanın yaptığı bir hatanın tüm insanlara yayılması gibi... İşte şimdi biz de sevgili, ya olmadık zamanlarda umutsuzluğa kapılıp, soluğu evlerde alacağız, ya da denizler, kıyılar çekecek bizi. Nasıl biz başkalarının korkaklığını taşıyorsak, başkaları da bizim korkaklığımızı taşıyacak, yenilgimizi, umutsuzluğumuzu... Birazdan sabah olacak... Para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular başlayacak... Bunlar varsa ve bizim için geçerliyse aşk yoktur ve hiç olmamıştır sevgili. Birbirimizi kandırmayalım... Hadi güne hazırlan. Yaşadıklarımızı unutmaya çalış. Aşk bize güvenip verdiği büyüsünü, sırlarını, cesaretini, bilgeliğini ve o ilkel, o yaban ağrısını geri alacak. Bunlar olurken içimiz bir an çok üşüyecek, sonra geçecek... Hadi, oyalanma birazdan yarın olacak... Aşkta yarın yoktur sevgili... Cezmi Ersöz |
SENSİZLİĞİ SEVİYORUM BEN Sensizlik kalbimin derinlerinde sakladığım bir yaraymış adeta.. Unuttuğum... kenarda köşede kalmış...çok derinlere sakladığım..sızlayan bir yaram.. Sensizliği bana hatırlatan şey de sensin aslında.. Belki de sensizlik..senden ibaret.. Yokluğun; varlığın belki de.. Varlığım; yokluğun ya hani... Belki de varlığım..varlığın aslında.. Sensizliği hissetmiyordum ki sen yokken.. Belki de farketmiyordum... veya farketmiyormuş gibi yapıyordum.. Mutluydum aslında..sensiz.. Seninle olabileceğimden daha az.. ama sensiz olduğumdan daha mutlu.. Belki tamamlanmamış..belki eksik.. ama kesinlikle şu ankinden daha mutlu.. Diyorum ya...sensizlik..sensin aslında.. Yokluğun da varlığın belki de.. Kim bilir..belki seni,olmadığın için seviyorum.. Ulaşamadığım için sana... Sensizliği seviyorum belki de... Ama seviyorum...bu yaşadığım her neyse... seviyorum.. Seni sevmiyorum aslında..çünkü sen yoksun.. Yokluğunu seviyorum senin... hayalini belki de.. İlk zamanlardaki kadar canımı yakmıyor sensizlik.. Alıştım belki de... doğrusu da bu aslında... Yanımda olmak zorunda değilsin ki... Mutlu olmanı seviyorum senin.. mutluysan böyle.. Güzel aslında... gerçekten mutluysan... gerçekten.. Ben de mutluyum...seni mutlu görüyorsam.. Gözlerinin içi gülüyorsa.. gözlerini yakaladığım zaman.. Gözlerin daha çok parlıyorsa O’na bakarken.. Mutluyum o zaman... sen de mutluysan.. Seni hayal etmeyi seviyorum.. Hayalin de sensizlik demek değil mi aslında? Sensizliği seviyorum ben... Sensizlik olmasaydı.. sen de olmazdın... Yokluğun olmasaydı varlığın da olmazdı.. Diyorum ya... seni sevmiyorum ben... Sensizliği seviyorum... Sensizlik de bana... Seni hatırlatıyor aslında.. |
Ben bu şiirden çok etkileniyorum :( SENDEN ÖNCESİ YOKTU Bütün bu sürekli arayışlar neden bilirmisin Neden bu durup durup isyan etmeler Allaha Bu aldanmalar,yıkılmalar,bu sonsuz çalkanış Hep sana yaklaşmak için, biraz daha biraz daha Seni bulmak yılgın, yıkık gecelerden sonra Sana çıkmak merdivenlerden nefes nefese Belki ben yalnız senin güzelliğinde çirkinim Hiç solmasa güzelliğin, böyle hiç bitmese Yanmak var sana yaklaştıkça biliyorum Yok olmak var, kahrolmak var, kül olmak var Öyle bakma gözlerime bakma artık ölüyorum Yaşamanın ta kendisi oysa bu ölmek değil Gözlerim gözlerimden başkasını unuttu Sen yoksan o yokluktur, senden öncesi yoktu. Ümit Yaşar Oğuzcan |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif MASAL AŞK http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif Var mısın... Masal gibi bir aşk yaşayalım seninle Bir sen bir ben bilelim yaşananları Sonra denizden bir boş sayfa açıp Var mısın... Sulara yazalım masal aşkımızı Varsın yaşanmamış olsun Dalgalar kayalarda söylesin şarkımızı Aşkımız kıyı kıyı, liman liman dolaşsın Var mısın... Bir düş olup düşelim sulara Bedenlerimiz arzulara teslim Aşk selinde yıkanalım sırılsıklam Dev dalgalarda bir bedende sarsılalım Var mısın... Koskoca bir ummanda kaybolalım Aşkımızı anlatalım uçan kuşa Dolaşıp liman liman cümle alemi Fırtınada aynı limana sığınalım Var mısın... Yazalım yaşanmış gibi yaşanmamışları Öpüşmelerimizi boş kumsalda Hayal sevişmelerimizi bulutlar altında İster adı masal olsun aşkımızın Var mısın... Bir gecede bin defa ölelim İçimizde masalsı ürpermeler Kah ağlayalım kah gülelim Sulara aşkımızı yazıp acıları silelim Var mısın... Bir masal yazalım sulara Yaşanmamış aşkımızın masalını Sonra ölelim hiç yaşamamış gibi yarın Masal aşkımız sularda yaşasın... Gürcan Günay http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif |
Bugün Yine Ben.. bugün yine gözlerim yaşlı yine seni düşünüyorum düşündükçe yüregimde seni öldürüyor düşündükçe seni özlüyorum bugün yine elimde bir sigara her dumanımla seni çiziyor her dumanımla seni ve kendimi bir kez daha boğuyorum bugün yine sana hasretim yine aylardır yanımdasın yine aylardır yok yine hasretin içimde bir çığ gibi büyüyor dün oldugu gibi bugünde sana olan sevgim susuyor bugün yine sensizligi yaşıyorum yudum yudum içiyorum hasretini yudum yudum ölüyorum cansız bedenimde birtek seni yaşatıyorum sensizliğin ızdırabıyla ölüme hergün biraz daha yaklaşıyorum bugün yine içimde birşeyler ölüyor bugün yine içimde birşeyler acıyor bugün yine sabahladım seni düşünerek yine gözlerime uyku girmedi sabahlara dek bu gece sensizlik uyutmadı beni kimbilir belkide bir gece sensizlik sonsuza dek yumar gözlerimi bugün yine yolun karşısındaki mezarlıgı seyre daldım ruhum bedenimden fırlayıp gitti gözlerimin daldıgı yere bir gün ... birgün gelirsen beni görmeye ya camda seni bekliyorumdur yada yolun karşısında .... |
Galata Köprüsü Dikilir köprü üzerine, Keyifle seyrederim hepinizi. Kiminiz kürek çeker, sıya sıya; Kiminiz midye çıkarır dubalardan; Kiminiz dümen tutar mavnalarda; Kiminiz cimacıdır halat başında; Kiminiz kuştur, uçar, şairane; Kiminiz balıktır, pırıl pırıl; Kiminiz vapur, kiminiz şamandıra; Kiminiz bulut, havalarda; Kiminiz çatanadır, kırdığı gibi bacayı, Sıp diye geçer Köprü'nün altından; Kiminiz düdüktür, öter; Kiminiz dumandır, tüter; Ama hepiniz, hepiniz... Hepiniz geçim derdinde. Bir ben miyim keyif ehli içinizde? Bakmayın, gün olur, ben de Bir şiir söylerim belki sizlere dair; Elime üç beş kuruş geçer; Karnım doyar benim de. |
Karanlık Gecede Mehtabım Olsan Karanlık gecede mehtabım olsan Süzülsen o hayal sessizliğinle Dilinde nağmeler elinde keman Okşasan ruhumu güzel sesinle Özge canım olsan gönül yoldaşım Bir ömür dizinde dinlense başım Akarsa uğruna aksın gözyaşım Yakarsa ateşler yaksın elinle Bir daha sönmesin içimde közün Bir daha çalmasın kapımı hüzün Çiçekler açtırsa gülünce yüzün Dağılsa efkarım gül nefesinle Kimse okşamasın al yanağını Öpmesin başkası gül dudağını Bana bağışlasan gönül bağını Sevgiden bir yuva kursak seninle |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek004.gif Deli oldum Divane oldum Deli oldum, divane oldum, günümü yaşamıyorum artık.. Haritasını çıkardım kaç defa sana giden yolların.. Çizdim yüzme çizik çizik askını, sevgini ve hatta resmini, Saçlarıma boyadım alnının aklığını birde yüzünün paklığını.. Gel, oku hat hat, safha safha çehremdeki geçmişini, Gel, oku satır satır, dize dize, sana yazdığım şiirleri.. Haritasını çıkardım kaç defa sana giden yolların yine, Günümü yaşamıyorum artik, deli oldum birde divane. Büklüm büklüm dürüldü sevgim, sevdam ayyuka çıktı Dalga dalga yayılan, dağılan duygularımın isyanını, içime kazıdım, silinmesin diye ismini, adını ve hatta soyadını.. Sana ulaşmayan ellerimi, uzanmayan kollarımı, Kırdım birer birer, aramızdaki engel ve tüm tabularımı. Gel, gez sokak sokak, cadde cadde sevgimin sehrinde Gel yıkan inşaa ettiğim sadirvanlardan akan sularda Cıkardim haritasını, bu kaçıncıdır, sana giden yolların Günümü yaşamıyorum ben, deli oldum, hemde bağlamalık divane. Muammer Celik kasim-2001 http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek004.gif |
Geldim İşte Sülfür inceldi ve en yorgun yerinden kırıldı ayna Tenhaydı düşlerim, geceydi, çıkıp geldim işte Su ve ateş, bir de gülünç yalnızlığım var sana Getirebildiğim, kokularını yitirmişti çünkü güller Suyu dinle, ateşi yak, özledim demek bu Parasız yatılı hüzünlerden ne kalır geriye Biraz Tamil biraz Türküz ayıptır söylemesi İntiharsa günahtır, külliyen yasak bilirsin Pısırık bir ihtilal gibi getirdim sana bunları Bir de belleğim, başıma bela hazin ve komik üstelik Hatırla eskiyen meydan saatini, çocukluğundur Tayyare pulları getirdim sana, evden kaçışlarımı İstersen yok say bunları, tespih de yapabilirsin Beni vur saatin altında, seni seviyorumdur bu Şiir yazan bir adamın fotoğrafı var yanımda Kendini ölümlü sanıyor, onu getirdim ganimettir Büyüdü büyülenerek, taşlayarak kovdu kabilesi onu Suyun öte yakasında yaşadı, Sisyphos dediler adına Sülfür inceldi ve en yorgun yerinden kırıldı ayna Ayna pusluydu bunca yıl nice sır taşımaktan Kırılmanın sesini duydum ve onu getirdim sana Unutulmaya geldim işte, onarılmaya değil Kov beni kabilenden, ama bekliyorum demek bu |
SEN BENİMSİN... Sen benim umudumsun tüm karanlıklara inat Bir yaşam umudum mesela ya da ne dersen de buna Geri işleyen saatimsin dünyanın dönüşüne inat Ve kuramadığım cümlelerim, anlatamadığım duygularımsın Dile gelmemiş sözlerim, tutmadığım dileklerimsin Akıtmayıp sakladığım gözyaşlarımsın Yaşanmamış çocukluğum, yaşayacağım ömrümsün Geri gelen şansımsın yaver giden Ve kalp atışlarımsın vurmayı bekleyen Sen benim kaderimsin karşı koyamadığım Bir yağmurla gelen gökkuşağımsın rengârenk olan Ve kalbime konan kelebeğimsin kanatlanan Bana yapılan en güzel sürprizimsim Bakışlarımsın daha önce hiç bakmadığım Ve benim aşkımsın tek olmasını umduğum Sen benim sevgilimsin, sevilmeyi hak eden Ve adını koyamadığım birçok şeyimsin bulunmayı bekleyen Ağlama! Ağlama,ne olur ağlama.. Öldür beni ama ağlama.. Parçalama beni gözyaşlarınla Sensizlik yetmezmiş gibi bir kez daha vurma.. Rüzgarda,ayazda sensiz kalmayı bilirmisin? Beni bırakıp gittiğin gün ki ben gibi.. Söyleme,ne olur söyleme Vur ama söyleme Umut verme seni sewiyorum sözleriyle.. Başaramayacağımızı bile bile umutlandırma! Bilemezsin bana werdiğin tek bir umut parçasının yüreğimde açabileceği yaraları.. Bilemezsin zifiri karanlıkta ışıksız,buralarda sensiz kalmayı Gözlerimde gülüşün,ellerimde sıcaklığın, Güneş doğar umutlanırsın yha sanki hiç batmayacakmış gibi.. İmkansızı sewersin ama acısını bilmezsin, Çünkü imkansız sensin!! SEN BENİMSİN... Sen benim umudumsun tüm karanlıklara inat Bir yaşam umudum mesela ya da ne dersen de buna Geri işleyen saatimsin dünyanın dönüşüne inat Ve kuramadığım cümlelerim, anlatamadığım duygularımsın Dile gelmemiş sözlerim, tutmadığım dileklerimsin Akıtmayıp sakladığım gözyaşlarımsın Yaşanmamış çocukluğum, yaşayacağım ömrümsün Geri gelen şansımsın yaver giden Ve kalp atışlarımsın vurmayı bekleyen Sen benim kaderimsin karşı koyamadığım Bir yağmurla gelen gökkuşağımsın rengârenk olan Ve kalbime konan kelebeğimsin kanatlanan Bana yapılan en güzel sürprizimsim Bakışlarımsın daha önce hiç bakmadığım Ve benim aşkımsın tek olmasını umduğum Sen benim sevgilimsin, sevilmeyi hak eden Ve adını koyamadığım birçok şeyimsin bulunmayı bekleyen |
| Saat: 21:05 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık