![]() |
Leyla Bu akşam rüyamda Leyla'yı gördüm Derdini ağlarken yanan bir muma; İpek saçlarını elimle ördüm, Ve bir kemend gibi taktım boynuma Bu akşam rüyamda Leyla'yı gördüm. Leyla... Ela gözlü bir çöl ahusu Saçları bahtından daha siyahtır. Kurmuş diye sevda yolunda pusu Döktüğü gözyaşı, çektiği ahtır. Leyla... Ela gözlü bir çöl ahusu. Bir damla inciydi kirpiklerinde, Aşkın ızdırapla dolu rüyası Bir başka güzellik var kederinde Bir başka alem ki ruhunun yası Sessiz incileşir kirpiklerinde. Ahmet Hamdi Tanpınar |
Bak Gözlerime Uyanıver Derin Uykudan Bak gözlerime uyanıver derin uykudan Al sevdanla savur dağlara kırılmadan Bir rüzgardı alıp esintilerle beni götüren yere Şimdi hasret var yüreğimde can damarlarımda Kaç zaman geldi geçti hesaplasana Neler yapılırdı yanımda olsan O dağlardı beni senden ayıran Şimdi hüzün var şimdi derin uyku var gözlerimde. Artık taşımaz oldu bedenim hasretliğini Bu acı haykırışların sonu olmalı Nerde O eski sevdam bir yudum su idi içildi. Bak ey yar zaman bana onu da içirtti.. Can dediğin bir nefes alıp bir anda verirsin Yurt bağımsız yüce oldu gözlerinle Ey sesime çığlık olan göz pınarım Verilmeden yetiş soluğuma sokul usulca yanı başıma.. |
Leb Demeden Sezişin kuvvetli bilirim seni, Leb demeden leblebiyi anlarsin. Yaraliyim deyip de öldürme beni, Ben ölürsem Sezini’yi yanlarsın... Ayrılma diyorsun aşkın ardından, Uyku girmez gece yarin derdinden, Selam mı var yoksa canan yurdundan, Esen yelden ne kokular dinlersin... Pay çıkarmaz mıyım dostun derdinden, Bu yüzden ayrıldım il’im, yurdumdan, Hep koşturdum gonca gülün ardindan, Az sözümden sen çogunu anlarsin. Yüz çevirmem mah cemalden, güzelden, Kertme yaptim zaten levh-i ezelden. Bir cevap yazayim sana tez elden, Belki Zeki gibi beni tanlarsin... Bir bilirdim yedi imiş kapisi, Hangi maddedendir acep yapisi, Bir de mevcut degil mi ki hepisi, Herşeyi söylersem beni Çanlarsin... Deş bakalim körelenmiş közümü, Iyi baksan seyrederdin özümü, Türkçe yazar Türkçe derim sözümü, Kuşmuyum ki beni Süleymanlarsin.. Gülün özündeki şerbet aramam, Haddimi bilirim fazla varamam. Mutlulugun adresi ne soramam, Hüzün duraginda niye sonlarsin... Arslan zannedirdim, korkuyor musun? Pir kelimesinden ürküyor musun, Yoldan şarampole sarkiyor musun, INCE anlatmazsam nasil anlarsin? Sabit İnce |
ÖGRENECEKSİN Gözyaşların sele dönüştüğünde Saatlerin yok olup gittiğinde İnsanı yıkıp gitmek neymiş Elbet sende öğreneceksin. Gördüğünde içine nefret dolarsa Her şeyde bahanen o olursa Bir kurşun sıkıp kurtulmak istemeyi Elbet sende öğreneceksin. Her şeyin hesabını verememek Sevgiyi bir hiçe dönüştürmek Gözyaşlarının hesabını görememeyi Elbet sende öğreneceksin. Gün gelecek sende çekeceksin Bir gün elbet sende göreceksin Severken ayrılmak neymiş Elbet sende öğreneceksin. |
Rengi Yoktur Gecenin Gece mavisi derler ya hani İnanma! Rengi yoktur gecenin... Kanma sokakları aydınlatan lambalara! Kanma yıldızların parlaklığına! Kanma ayın karbeyaz ışığına! Rengi yoktur gecenin... Karanlıktır geceler, kapkara... Zeytin gözlerin gibi! Tel tel saçların gibi! Alabildiğince kara... Yüreğim gibi! Umutsuzluğum gibi! Alabildiğince kara... Seninleyken hapsettim geceyi içime Gündüz oldu! Güneş doğdu! Çekip gitmiştin ya hani o gün, İşte o saat battı güneş, Ve kapkara geceler gündüzleri boğdu... Sertan Can |
SENİ DÜŞÜNÜYORUM Seni düşünüyorum yine Yine vakit gece yarısı Ellerinin sıcaklığını hissetmek istiyorum ellerimde Anlamlı bir bakışın huzurunu duymak yüreğimde Bir iki sözünün rahatlatıcı etkisiyle Yanında olmak istiyorum Şimdi daha çok anlıyorum çok özlediğimi Öyle böyle değil Deliler gibi, çılgınlar gibi Yeniden doğmanın heyecanıyla Kaybetmek korkusuyla Evet daha iyi anlıyorum Ölümün soğuk nefesi gibi Ölümle yaşam arasındaki o çizgi gibi Daha çok özlüyorum artık seni Her an kopup gidecekmişsin gibi Uzaklara çok uzaklara Bir daha dönmeyecekmiş gibi Şimdi daha çok seviyorum seni. EGB |
Özledim Seni Serseri Bir Rüzgar Esse Geceden Savursa Özlemimi Dağlara Taşlara Ancak Onlar Anlar Yüreğimin Sesini Senin İçin Büyüttüğüm Özlemimi. Çiçeğin Yağmuru, Bir Damla Suyu Buğdayın Güneşi, Umudu Yaprağın İlk Baharı Özleyişi Gibi Özledim Seni! Denizin Martıyı, Her Dokunuşta Okşayışını Kumsalın Yazı, Kavuran Sıcaklığını Yağmurun Sonbaharı, Aşkı Özleyişi Gibi Özledim Seni! Bitsin Artık Bu Ayrılık, Izdırap Savur Sende Özlemini Dağlara Taşlara Eğer Birgün Kavuşamazsak Özlemlerimiz Yaşasın Yan Yana Yarınlarda (F) |
Göz Nuruma Göz nurum: Soğuk düşlerden kalma bu dert; Ağrı kesiciler dermansız Acılar içinde nasıl uyurum!... Neler düşünürüm... Bitmez bu nöbet, bitmez bu nöbet! Kaldırımlar... loş ışıklar fermansız İliklerime dek üşürüm!... Göz nurum: Kardelenler öksüz, gelmez medet... Sürer sancılar zamansız Hayalini nasıl korurum? Göz nurum... düşünürüm... Düşlerime giren kaç adet Hülyalarım... bitmesin apansız Kırılır gururum; ölürüm!... |
Beni görebilseydin Eğer seni de yakardım ateşimle Rengine vurulmuşum Hasret kokan gözlerinin Anlatamam sana konuşamam senle Tutulmuş dilim neyleyim.. |
Bahtiyar Gönül Gün Cumartesi, izbe yollarda Sessiz duygularım sıcağa yelpaze. Bakıyorum hazırlıksız yakalanmış Başı eğik, utanmış bir taze! Sihirli iksirden içmiş gibi Acep neden yüzü kızarmış... Anlaşılan ilk sevda insanı Böyle içten sararmış... Böyle bir ânı hep hisseder Kimseye nedir sormazdım. Nice bahtlı rüyalar görür Hiç bu şekilde yormazdım... Sevdaya düşen gönüllerce Kâh gülündü, kâh ağlandı. Benimse kara denilen kader Gülüp parmağıma bağlandı! Yaşadığıyla gördüğüyle Belki ihtiyardır gönül. Gel gör ki bir hazanda Gayri bahtiyardır gönül... |
| Saat: 21:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık