![]() |
Şimdi ağlamak zamanı. Bırak yaşlar süzülsün..... Bu yürek bilir onun nasıl yaktığını. İnce ince,sızım sızım içti hep...... ...........Şimdi ağlamak zamanı. ...........Varsa uğruna bir sevda.... ...........Sisler arasında bile kalsa...... ...........Uzaklarda,çook uzaklarda, Belki bir dağın arkasında, Belki bir deniz kenarında, Belki bir gülün yaprağında, Belki gül kokulu akşamlarda........... ...........Şimdi ağlamak zamanı, ............Varsa uğruna bir sevda....... berrin adaş |
NEREDE KALMIŞTIK O uzun yolculuklar bitti, mum ışıklarına sığındı eskimeyen düşler. Sokak aralarında bitkin fısıltılar, ürkek ayak sesleri, kimsesizliğe büründü. Böyle başlamamıştı. Suskun değildi dil, daha düne kadar. Çok seslilikten geçip, tek şarkıya düğümlendi tüm notalar. Yanar mı toprak, söner mi insan sıcağı, yiter mi canevinde direnç?.. Söz sırası yine senin, başkaldırmalarım kendime saklı. Ey yaşam, nerede kalmıştık?.. Ruhan ODABAŞ |
Benim için önemli olan; Ebediyete uzanmaktır. Ne zaman seni hatırlasam; İsmin dudaklarımdadır. Umarım unutmazsın; Ne olduğu belli olmayan, Umutsuzca bu seveni. Tek isteğim senden; Mücevher ruhunu, Asla kaybetmemen..... yavuz ertürk |
Şairler aşk şiirleri yazdılar; Sevgi, hasret, hüzün, ayrılıklar üzerine Çoğu mısralarında ah... edişleri var. Ben sana şiir yazmayacağım Bütün şairlerin ahlarını ithaf edeceğim. safinaz ocakcı |
Unutmayı Unuttum Seni Unutmamak için Gittiğin gün Bütün ayrılıkların hesabı benden soruldu Bütün acılı şarkıların Bütün hazin sevdaların Gittiğin gün Her çiçeğe bir gözyaşı Her kelebeğe bir ağıt Banada yüzlerce şiir düştü Yazmaya mahkum Gözlerin için...... Ben ki Dönüşüne hasret yaşadım bütün nisanları Ve gülüşüne hasret bütün baharları Gel gör ki Bir dağa çarpar gibi çarptı yüreğim yokluğuna Bir ben bilirim Gururumu hangi taşlara vurduğumu Başımı hangi duvarlara Ve hangi uçurumlara köprüler kurduğumu Bir sana kavuşmak için Sen gideli.... Bütün yollarımın yolları kesik Bütün dallarımın dalları kırık Kaç geceye bekçi Kaç sabaha nöbetçi Ve kaç uykusuz trene biletçi oldum Gelmedin Oysa hep karlar içinde sakladım umutlarımı Yağmurlar içinde kuruttum gözyaşlarımı Ve kanatarak açtım gölgene avuçlarımı Bir sana sarılmak için Ahmet Selçuk İLKAN |
Durma Gel Bunca ayrılık bana yeter Durma gel canımın cananı Etme beni beterden beter Durma gel canımın cananı Elim sazda, mızrap teldedir Bilmezsin gönül ne haldedir Aklım sende; gözüm yoldadır Durma gel canımın cananı Nice yıl oldu senden ayrı Kalmadı sbrım; bittim gayrı Sensiz yaşamanın yoktur hayrı Durma gel canımın cananı Geçti çmrüm; büküldü belim Senin için havada elim sizin yaylaya düşmez yolum Durma gel canımın cananı Der Ekrem; dünya hali bu ya, Yazı yazılmaz akan suya Dalmadan ebedi uykuya Durma gel canımın cananı Ekrem Canpolat |
Seni sevmiyorum Çamurlar atsaydın az gelirdi kirletmen için, Bırakıp gitseydin yetmezdi kahretmen için, En güzel umutlarımı ziyan ettim sırf senin için, Yanımdasın ama, artık seni sevmiyorum.. Gönlüme bin kurşun sıktın başka gözlerle, Hatıraların pas tuttu yalan sözlerinle, Unutturdun saadeti sineye çektire çektire, Çiçek dalından bir kere koparmış, artık seni sevmiyorum.. Düzeni hep bu mudur dünyanın böyle! Bıkmazdım ama bıktırdın en sonunda benide, Günler geçti sevgimi öldürdün gönlümde, Değiştirdin bütün renklerimi, helal olsun artık seni sevmiyorum.. Zeynep Orcanel |
Güzel günlerden sonra zorlu duraklardayım.. iç büken bir acıyla geldiğim bu siyah ışıklar kentinde enkaz oldum... Bir yarım sende kaldı İstanbul...acılarımı sakla... uğultulu kalabalıklardaki yalnızlığımı... Senin olsun bir gecelik gülünesi aşklarım... Kimsenin ulaşamayacağı bir yere koy ne olur, yarım kalan ölünesi sevdamı.. Bir yarım sende kaldı İstanbul... umutlarımı sakla... Senin olsun,Beyoğlu geceler, tarlabaşı evleri... Sen benim içime hep hüzün dolduran dönülmez akşamlarımı sakla. ve bitmeyen şarkılarımı ud' un nağmelerinde... Bir yarım sende kaldı İstanbul... Anılarımı sakla... Eminönü iskelesinde sabahladığım vapurları Beşiktaş rıhtımında attığım sarhoş voltaları... Ya sizi nasıl unuturum : Birlikte simit yediğimiz martılar... Bir yarım sende kaldı Ey kavgamın şehri ... Sevdiklerimi sakla... Ve beni burada yıllara Yüz yıllara bölen Sevgiliyi Dostu sakla döneceğim... H.KARADENİZ. |
Sana Ne Demeliyim bilmem ki Sana ne demeliyim, bilmem ki Dost desem olmuyor Yaren desem uymuyor Yar mı desem, ne dersin Sana ne demeliyim, bilmem ki Bir sürec yaşadık birlikte, dost diyerek Mevsimler birbiri ardına akarak gitti Sözler sevileşti suskun gönülde Yürekte zamanlar zay olup gitti Gömdük düşleri, duyguları Kül bastırdık üzerine Ne gönlün ocağı kabullendi Ne iç yangını yüreğimizin Umuda el salladık, ufuk yanarken Diyemedik birbirimize Dememiz gerekeni Sana ne demeliyim, bilmem ki Soğuklar apansız bastırdı Kar kapıda, ben yangınlardayım Bulutlar çöktü üzerime, bulutlar geçti... Düşmedi bir damlacık olsun, yağmur tenime Ve ben, senli düşlerin buğusundayım Sana ne demeliyim, bilmem ki Dost desem olmuyor Yaren desem uymuyor Yar mı desem, ne dersin Sana ne demeliyim, bilmem ki Sana ne demeliyim bilmem ki KÖMEN Haydar Okur |
Sırf Senin İçin Biliyor musun sevgilim Ben sırf senin için yaşadım Sırf senin için ağladım Mutlu olasın diye usanmadan gülümsedim Su kalbimi sana sakladım. Ama değerini bilmedin Parçaladın ruhumu Sunu bilesin sevgilim Ben sensiz Seni düşünerek Senin için öldüm. Derya Tekin |
| Saat: 09:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık