![]() |
SENİ SEVİYORDUM... Seni seviyordum ve senin haberin yoktu. Saçlarını izliyordum uzaktan, kulağının arkasına düşüşü ve burnun herkesten başkaydı işte. Güldüğün zaman yukarıya bakardın. Yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı, ne güzeldiler... Sen bilmiyordun, ben seni seviyordum. Kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler. Duvarlara, vitrin camlarına kaldırımlara çarpıyordu. Geri dönüyordu çoğalarak. Senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi, her şeyi erteleyişim oluyordun. Kalp ağrısı oluyordun, birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun. Mevsimler değişiyor ve büyüyorduk. Dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyor ve bazen tekin olmayan suların üzerinden atlıyorduk. Cesurduk... Ufuk çizgisi maviydi, gün batımı hep turuncu ve kırmızıydı bütün karanfiller. Ben seni seviyordum, bilmiyordun. Sevinçlerim oluyordun arasıra, sen hiç bilmiyordun. Sonra herhangi biri oldun. Bütün sevinçlerim bittikten sonra yağmurlar yağdı serin haziran akşamları... Sonra bir gün uzaktan gördüm seni. Saçların bana inat, başın her şeye meydan okuyarak. İşte yine aynı... Kalbimi acıttın. Her zamanki gibi. Değiştik sanıyordum. Ve sen yine bilmiyordun. İclal Aydın |
Bir Güz Yaprağıyım... Bir güz yaprağıyım Rüzgarın kollarında Dolanıp dururum Kah gökyüzünün sonsuzluğunda, Kah yeryüzünün sığlığında. Bilmem bir ben miyim Kaderine küskün olan Mevsimlik yaşayan. Her güz başlangıcında Sarılırım dalıma. Umutla bakarım yarınlara. Yağmurlar yağar Şimşekler çakar Yıldırımlar düşer üzerime Gülüp geçerim. Bir de bakarım ki, herşey hayal olmuş... Bırakırım kendimi Rüzgarın kollarına Dolanıp dururum Kah gökyüzünün sonsuzluğunda. Kah yeryüzünün sığlığında... |
Sen Ben Biz Üç beş sayfa koydum masaya Birde kalem aldım elime Bir sayfa benim, bir sayfa senin Son sayfada bizimdi Beni bir satırda anlattım Seni bir sayfada Bizim sayfamız boş kaldı Kalemden kıskandım, kağıttan kıskandım Bizi kendimize sakladım O boş sayfanın yerine Bize ait her şeyi Kalbime yazdım. |
Başkalaşan Aşk Adını anmak güzeldi, dost ağızlarda sana dair cümlelerin ıslatılması... Adını anmak... Yüksek sesle, kimsesiz gecelerin düşsel avuntularına sırt çevirip senden söz açmak... Biraz gülünç, biraz sitemkar... güzeldi... Adının Türkçe'deki yankısı özeldi... Seninle yoğurt yemek, kendi Kanlıcanlı, Sülalesi Kandilli yoğurtçunun mekanında... Denize amors durup, yüzüne cepheden bakmak güneşli bir mavilikte.... güzeldi.. Ipe sapa konuşlanmaz bahanelerle elini tutmak, yüzünde Yüzyıllık bir hasreti gidermek güzeldi... Güzeldi'li geçmiş zamanları düşünüyorum şimdi... Cümlelerimiz öznesiz...Umursayan yok, Kanlıca'daki yoğurdu... ve eşikteki öpücük, tarih bilinci olmayan bir aşkın mührüdür artık... |
Bugün bir hüzün var içimde Bugün bir hüzün var içimde Hiç duymadığım bir müziğin hüznü Adlandıramadığım bir yokluk hissi Bugün bir hüzün var içimde Gözlerimde uzaklara dalan İçimden lıkır lıkır akan bir hüzün Anlayamadığım bir boşluk duygusunda Bugün bir hüzün var içimde Cama vuran yağmurun sesinde Menekşelerin morumsu renginde Bugün bir hüzün var içimde Mahallede oynayan cocukların sesinde Kapının çalmayan zilinde Komşunun kahvesinde.. Bugün bir özlem var içimde Ne olduğunu bilemediğim hüznü bana getiren... |
Başlamadan Biten Yağmur başladı birden Saatler ayrılığı gösterirken Özlemler tükenmeden Kalp ağrısı dinmeden Gözyaşım kurumadan Daha sensizliği yaşarken Elveda şarkısı bu Merhaba derken Mayıs yağmuru gibi Başlamadan biten |
HİCRANNAME Aynalarda seni hissediyorum, Hayal ırmağının çağıltısında Umutların mecnun parıltısında Rüyalarda seni hissediyorum... Ey dost en güzelin nakışındasın, Nurun karanlığa akışındasın, Bir denizin şehlâ bakışındasın Dalgalarda seni hissediyorum... Şûledar eyleyip sundun elini, Tayfuna çevirdin sevda yelini, Tutuşturdun yüreğimin külünü, Nevalarda seni hissediyorum... Yürürken gecenin kalbine doğru, Gönlümden beynime vuruyor ağrı, Yalnızlık bir çöldür, ayrılık uğru, Tenhalarda seni hissediyorum... Akşamın renginde ay ışığında, Bir gül yaprağının kırışığında, Bulutta, yağmurda, gökkuşağında, Semalarda seni hissediyorum... Hüzün gözlerinden ruhuma düşer, İçim acılarla yoğrulur pişer, Ey hicran yıldızı ahsen-i beşer, Dualarda seni hissediyorum. |
Başucunda Bekliyorum Hadi aç gözlerini uyan o tatlı uykuların hayallerinden gördüklerin hep düş farkına var onlar gerçekleşmeyecek hayaller duy sesimi sana sesleniyorum ne olur aç gözlerini baş uçunda bekliyorum beni yalnız bırakma ne olur bu acıla bir ömür boyu yaşamaya mahkum etme aç gözlerini baş uçunda bekliyorum. |
Vuslatsız Sevda Yürüdükçe sevdam kayboldu benden Vuslatı sevdamdan usanır oldum Ruhuma gideyim candan, bedenden Belirdikçe aşkım utanır oldum Çırpınır, duramaz, can kafesinde Son sözü sonsuzluk, son nefesinde Kırıldı kalemim aşk celsesinde Urgana sehpasız uzanır oldum Tabib bildiğini varsın söylesin İster mevzu, ister mecnun eylesin Dört mevsim üzdüğüm hazan neylesin Öldükçe bedenim uyanır oldum |
Batan Güneş Her umutsuzluğa kapıldığında güneşin batışını seyret Çünkü her batan güneş Yeni umutlarla tekrar doğar... |
| Saat: 21:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık