![]() |
Gecede Hüzün Işıklar sönünce Karanlık çökünce Birden sessizlik sarar ya Gelirsin o an aklıma El ayak çekilince Sensizlik yüreğe işkence Başlar kulağımda uğultular Damlar gözlerimde kanlı yaşlar Sarar yorganlar, yastıklar Her gece göğsümde emanetler Yardan kalan bu derin sızılar Yüreğim sana vurgun Gece bana tutkun Ben her zamanki gibi yine sana vurgun Birden başlar sensizliğin kederi Gecenin herhangi bir vakti Odam soğuk Boynum bükük Ben bana düşman Yar bin pişman Gece sessiz Düş sensiz Serde sevda çaresiz Yüreğim bitik Beynim yorgun Ben sana hasret Ben sana vurgun |
Batış Güneştir düşen turuncusunda menekşeler sunarım Gece artık hiç dönülmeyecek yerlerdeki o sevgiliye Çocuklara kekik toplıyan o sevgiliye Bir kekik uzatan çocuk anne deyince Deniz dibinden çatı çeken Çocuk üstüne arkadaş üstüne Güneştir düşen yeşilinde bir yüz döner Değişmiyen o gençliğiyle sevgili Ölümden sonraki kurtulma gibi Döner döner de gelir karşıma Deniz dibinden cıkan ahtapot ölüleri Eski utanmaları çeker su yüzüne Güneştir kırmızı ve ben en çömezi bir rengin Altın hatıralar hükümetinin Bitmeyen sultanı o sevgiliye adanmış Soy utanc soy anış soy sevgi Gel artmaz azalmaz ey sevgi |
Güllerin Ağladığı Saat Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır gökten o çirkin ellerini Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Her şey o saatlerde merhametsiz ve soğuk Gitgide uzaklaşır batan güneşle sesin Bir bakarım ki benden en uzak çizgidesin Başlar geceye doğru upuzun bir yolculuk Her şey o saatlerde merhametsiz ve soğuk Yüzünü hatırlatır gökyüzünde ne varsa Gözlerin bu saatte kopkoyu elemlidir Dudakların kimbilir şimdi nasıl nemlidir Ellerin öyle yanar ufuk nasıl yanarsa Yüzünü hatırlatır gökyüzünde ne varsa Bir çıngırak sesidir uzaklarda kaybolan Umulmadık bir anda bitiverir şarkılar Kapanır yüzümüze o mermer kapılar Özlemler ateş şimdi anılar duman duman Bir çıngırak sesidir uzaklarda kaybolan Ak köpükler kararır deniz görünmez olur Çağırır yaşamaya bizi tek-tük ışıklar Böylece üstümüze çöker de karanlıklar Camlar, bir bir kapanır, odalar, evler uyur Ak köpükler kararır deniz görünmez olur Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Cıvıl cıvıl bahçelerden el-ayak çekilir Yapraklar düşünceli, dallar hüzün kesilir Her akşam uzaklara alır götürür seni Güllerin ağladığı bir saat vardır hani. |
Bazı Anlar Bazı an'lar vardır; gülersin yüreğinin acısını bastırmak pahasına. Bazı an'lar vardır; gözlerinle konuşursun. Bilirsin ki, kelimeler yetmez anlatmaya içinde taşıdığın sevgiyi. Bazı an'lar vardır; ellerini uzatırsın hissetmek için taşıdığın sevginin büyüklüğünü, sonra korkarsın incitilmekten narince bırakırsın. Bazı an'lar vardır; haykırmak gelse de içinden fısıltıyla söylersin "seni seviyorum"ları... |
Kayıp Aşk Sessiz, ıssız içime düşüyor yalnızlığım Vuruluyorum sevda yerlerimden Her nefeste kıyılarından geçiyorum acılarımın Bir yalancı bahara tutuldum Dökülüyorum yaprak yaprak Yalnızım yüzümdeki çizgilerde O sevdanın kurak ikliminde çatlamış En sonbahar zamanı yaşanıyor bir mutluluğun Ne sonbaharlar gördüm ben bir mevsimin şarkısı gibi Dillerden düşmez söylenir yazlık mekanlarda. Şimdi sağa sola dökülüyoruz çok kırılganız ne var ki Çıt desek kırılıp akıp gideceğiz ince ince Ömrümüzün en sessiz harflerini yaşıyoruz İçimizde büyüttüğümüz kutsal acılarımızla Ve soldurmamak için bahçemizdeki kalan tek gülümüzü de Bir başka bahara erteleniyoruz Ve hep iki kez yazıyoruz Biz sevmeyi beceremedik diye satır aralarımıza Israrla büyük harf kullanıyoruz Seni seviyorum diye yazarken sulara |
Bana Yokluğunu Anlat Bildiğim bir şey söyle bana Mesela adımı söyle Beni sevdiğini Benim seni sevdiğimi Seni sevdiğimi bildiğini söyle Gözlerinde hüzün bulutları Gözlerin dumanlı Ne zaman gözlerine baksam Gözlerin kanlı Bildiğim bir şeyler anlat bana Ağlamaktan bahset bana Ne zaman saate baksam Hep ayrılık vaktidir Süzülür ellerin ellerimden Tül gibi hafiften Bana bildiğim şeyler anlat Mesela ayrılık gibi Avaz avaz yankılanır Odamda geceleri yalnızlık Kulaklarımda çınlar Yokluğunun sesi Bana en iyi bildiğim şeyi Bana yokluğunu anlat |
Kaçışına Uğrayan Çiçek Şurayı götürün dedim onlara Buraya da, burayı da Alın götürün dedim Çimenlerin tirse buğusunun üstünden Tirse bugünün düşlere değen üstünden Düşlerin ayçiçeği giysilerinin üstünden O zaman anlatırım dedim onlara Pencere önümün niye uçtuğunu. Evet Dönüp geliyor az sonra Kolumun altına yerleşiyor Kendisiyle yer değiştirir gibi İtiyorum onu, itiyorum, itiyorum Bütün zamanlar bitti diyorum-anlasa'ya- İki tek kiraz ağacı kaldı yalnız İki tek kiraz ağacı İlkyazlar ve bütün başlangıçlar bitti Kiraz ağaçları? onlar da Gözlerimin deli kırmızısını yıkamak için Ağladıkları zaman Ne vardı sundurmanın üstünde-ne vardı- Anımsayamıyorum şimdi -Pek şimdi değil, çoktandır- Yağmurlar yağdığı zaman büyüyen Geçmişi olmayan bir saksı mı Yoksa Bir sap çiçek mi-saksısız- Kaçışına uğrayan bir çiçek Neden olmasın Yağmurlar Yağmurlar yağdığı zaman. Sular insanlar gibi geçiyor aklımdan Mavi aklımdan Sordular-anımsıyorum- Bir gün Neyle örtülürmüş ki su Suyla demiştim -elbette suyla- Ya yaşam Bir başka yaşamla, bir başka, bir başka, bir başka Oysa bütün yaşamlar bitti İlkyazlar ve bütün başlangıçlar Sular İnsanlar gibi duruyor aklımda. Dişlerimin arasından gösteriyorum ellerimi Korkuyla kaçışıyor güvercinle karanfil Dönüp arkama bakmıyorum Odalar bitti çünkü, merdivenler de Dışarsı var:şurası, burası, orası Ve yağmur-yağmurlar- Ah şu yağmurlar durmasa ya Ne güzel ıslanıyor ilkyaz Ne güzel ne güzel ne güzel Denize zorla sokulmuş Ağlamaklı bir çocuk gibi. |
Bebeğim Senin sevdan ile yanan bu yüreğim Senin aşkınla kavrulan bu canım Sensiz geçen her zamanım Bağlıyordu seni bana daha fazla bebeğim. Sensiz iken konacak dal arayan kuş Sensiz iken güneşin batışını izleyen deniz Sensiz iken kışın soğuğunda ısınan ve Sensiz iken ellerimi yüreğime koyup onu teselli etmek O kadar zor ki bebeğim. Tekrar doğar güneş diye Onu,dağın ufkunda beklemek Doğmasıyla beraber Senin yolunu gözlemek O kadar zor ki. |
Kadir Mevlam Senden Bir Dileğim Var Kadir Mevlam senden bir dileğim var Muhannes kuluna muhtaç eyleme Cennet-i alayı nasib et bana Sırat köprüsünden yolum bağlama Kapımıza kara deve çökünce Fırtınası şol alemi yıkınca Cehenneme kul seçilip çıkınca Kadir Mevlam o kullardan eyleme Kadir Mevlam ateş atma özüme Dünya malı görünmüyor gözüme Kadir Mevlam sen bak benim yüzüme Cehennemin ateşiyle dağlama Karac'oğlan hata çıkmaz dilimden Kocadım da hayır gelmez elimden Kadir Mevlam asla geçmez kulundan Deli gönül ah çekip de ağlama |
Beden Titrer Yüreğinle Üşürsün Ayrılık bir rüzgar olur da eser, Beden titrer, yüreğinle üşürsün... Hayaller üstüne bir gün sis çöker, Giderinle, durağınla üşürsün... Ilık nefesini arzu ettikçe, Hasretin ateşi basar gittikçe, Cananın yokluğu cana yettikçe, Ümidinle, merağınla üşürsün... Savrulur külleri yangın yerinin, Buz tutar yerini, aşkın narının, Ve o yarin doldurulmaz yerinin, Ümitsizlik çıkmazında üşürsün... Başında saçların kar beyazıdır, Seven kalbin se durmaya razıdır, Ölüm alnındaki kara yazıdır, Can verirken, yar dizinde; üşürsün... |
| Saat: 21:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık