![]() |
Kadınlarımıza gözlerin ağlamaklı ellerin titremekte ellerimde birazdan götürecekler... seni tutan bu bileklere kelepçe vuracaklar! ağlama sil gözyaşlarını benim kadınım ağlamaz... onun yüreği dağ gibi kocaman ağlama başım dimdik kalsın döneceğim elbet döneceğim bir gün... son bir kez öpeyim alnından teninin kokusu kalsın dudaklarımda sigara kokusundan sonra... ağlama sakın ağlama! namluda mermi ağlar mı hiç benim de kadınım ağlamaz... |
BİLMECE Sen bir dere istersin Kayalardan köpük köpük çağlayan Oysa ki gölüm ben . Sen bağ bahçe istersin Yeşillikler içinde Oysa ki çölüm ben . Yıldırım düşsün istersin karşı kayalara Yansın , yaksın istersin Gözlerinde tutkuların kıvılcımı Alev alev kor dolu avuçların Oysa ki külüm ben . Bir coşkunluk senin istediğin Büyük büyük kentlerde bir yaşantı Pırıl pırıl asfalt caddeler Oysa ki Taş toprak içinde tozuyan Bir yolum ben . Bir goncasın sen bakımlı bahçelerde Veya bir leylak balkonları süsleyen Ben serin çınarlarda bir dalım Bir kolum ben ... Umutsuz bakma gene de Belki bendedir aradıkların İşte bıçak parça parça böl beni Parçalardan birindeyim Bul beni ... |
Bekle Beni eşiğinde bekle kapının Ellerinle avuçlayıp başını Dizlerine daya dirseklerini Kaldır kaşlarını sil gözyaşını Beni pencerede bekle ümitle Camın buğusuna ismimizi yaz Ya da bir yaz günü ormanlara kaç Yalnız ağaçlara kalpler çiz biraz Şiir defterimi al dizlerine Mısraları ıslat gözyaşlarınla Yansın dudakların şiir okurken Tutuşsun defterim her nazarınla Başını yastığa koyunca bil ki O yastığa ben de baş koyacağım Yaktığını vücudunun yatağı Tâ burdan yanarak ben duyacağım |
ÇAĞIRMA BENİ Çağırma beni denizler yüzmesini bilemem Çağırma beni göçmen kuşlar uçması bilemem Çağırma beni dağlar çıkmasını bilemem Çağırma beni kırlar koşmasını bilemem Çağırma beni aşk sevmesini bilemem Çağırma beni ellerini tutmasını bilemem Çağırma beni yağmurgözlüm bakmasını bilemem Çağırma beni suskun yüreğim kouşmasını bilemem Çağırma beni geçliğim geri dönmesini bilemem Çağırma beni sevgimden dönmesini bilemem Çağırma beni seni sevdim vazgeçmesini bilemem Çağırma beni sevdiğim geldesen gelmesini bilemem |
Sensizlik Ve Sonsuzluk Dağların ardında mehtabı izlerken Her zaman resimlerinle avunurken Gözlerinin güzelliği yüreğimde canlanırken Sensiz olmak o kadar zor ki. O hüzünlü şarkıları dinlerken Yüreğimden gelen acıyla bize ağlarken Baharın güzelliğinde seni beklerken Sensiz olmak o kadar zor ki. Camdan baktığımda ötüşen kuşları görürken Kapım çaldığında bir sevinçle açarken Ve karşımda sonsuzluğu görürken Sensiz olmak o kadar zor ki. |
Seni Seviyorum Seni seviyorum.... Sadece kim olduğun için değil, seninle beraberken kim olduğumu anladığım için. Seni seviyorum..... Sadece kendine yaptıkların için değil, bana yaptıkların için Seni seviyorum..... Saklı kalmış beni ortaya çıkardığın için, Seni seviyorum...... Elini kalbimin üzerinde hissettiğim zaman, üzüntülerim silinip onların yerine, şimdiye kadar kimsenin başaramadığı güzellikleri, o sıcaklığı, o ışığı, ortaya çıkardığın için Seni seviyorum........ Hayatımı bir tapınağa çevirdiğin ve her günümü bir şarkı haline getirdiğin için Seni seviyorum....... Çünkü sen kimsenin başaramadığı şeyi, kendimi iyi hissetmemi ve hiç bir zaman olmadığı kadar mutlu olmamı sağlıyorsun..... Seni o yüzden çooookkkk seviyorum.... Sen bunları konuşmayla, dokunmayla ve işaretle değil,mavilim.... Sadece kendin olmakla yapıyorsun.... İşte bu yüzden seni ölesiye çok seviyorum... |
BEDENİM VE RUHUM............ Dün çok bitkindim sabahın köründe yollara düşüp fakültede koşturmaktan annemle telefonda konuşup beni bir güzel paylamasından eşimin sıkıştırmalarından bedenim ve ruhum o kadar bitkin düşmüştü ki tamamen çıkmazdaydım ne yapacağımı şaşırmıştım ne olduysa akşam uzun bir zamandan sonra ilk defa yan yana oturup konuştuk ve itiraz etmeden kabul etti sabah ki ben ile akşam ki ben arasında dünyalar kadar fark vardı yorgunluğum gitmiş dinçleşmiş kendime gelmiştim gözüme uyku girmedi sabaha kadar sonunda çok şükür dediğim oldu dünyalarda benim oldu |
Ecelim Olur Musun? Hayret! Nasıl da ışıldıyor yüreğin Sen gerçekten kul musun Sevdanı gördüm gözlerinde Yoksa ulaşamayacağım nur musun? Çırpınır güzelliğinin yakamozunda şiirler Nakarat nakarat yakar bedenimi şarkılar Mısra mısra, mızrak mızrak Saplanır gözlerime güzelliğin. Gülüşün bir çocuğun sevinciyle Bayram öncesi arifeleri hatırlatır Öyle özlem, öyle elbise, öyle pabuç Her açılan kapıda şefkatinle karşılaşmak Öyle şeker, öyle fıstık; öyle lokum Hasretinin hararetiyle buğulanmış bir cama, İsminin baş harfini yazınca büyürüm yeniden Öyle mecnun, öyle Ferhat, öyle kerem Sen yüreğimdeki iklimin baharı Sen lisanı olmayan dillerin alfabesi Sen, yavan bir hasretin sevda katığı Sen bir ilâha niyetlendiğim sahurum. Gitme sakın yüreğimden âşık sana bu şehir Asılmış suratların boynundaki ilmik Çatılmış kaşların şakağındaki kurşun Bükülmüş dudakların isyandaki dilleri Yokluğunla savaşmanın, çırılçıplak kışı Hep mahcubiyet doğurur güneş yerine. Oysa güneşimsin sen Uslanmaz ki sensiz bu beden Bir tebessüm et yeter Bakışındaki nakışa gölge olmam ben. Fesat bir yalnızlık var içimde Yoksun ya yanımda olmasın kimse mutlu Şimdi sensiz açan çiçekler solsun Ağustos ayında, el ele tutuşmuş âşıklar donsun NEYSE! Hepsi bir yana dursun, Sadece sana öleceğim ecelim olur musun? |
Bazen uzun cümlelerin noktasıdır aşk Bazen uzun cümlelerin noktasıdır aşk Bazende sebepsiz akan yaşlarin şahidi Kimi zaman zarafetidir güzelliğin Kimi zamanda kalbin akla ihaneti Güzellikler arasında sarhoş olursun Sokaklarda el ele dolaşirsin Gece olur hayaliyle ısınırsın Sabah yine sesiyle uyanmak istersin Mevsimsiz bir yağmuru andırırsa eğer Bu ne yaşamaya nede üzülmeye deger Zaten fazla da sürmez bu yağmur Çok geçmeden ayrılık rüzgarları eser Ve hep olduğu gibi Ayrılık çıkar karşına Bu acıyla kavrulurken bedenin Değmez hiç bir şey yaşamaya Ve koyu bir karanlığa bürünür her yer Yüzün ne mutlu olur nede bir daha güler Hep bir çıkmaza sürüklenirken yollar Avcundan akıp gider yıllar Dört duvar arasında haps olursun İnsanların yüzünde nefreti okursun Gün gelir geçmişin karanliginda Elinde olmadan sende kaybolursun Ve uzun zaman sonra hatırlarsın geçmişi Gözünde canlanır yaşanılanların her biri Hayatın geçerken tıpkı bir film gibi Kapını çalmaya uzanır Azrail diye biri... Sedat Dölek http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek003.gif |
Herşey Sende Gizli Yerin seni cektiyi kadar ağırsın, Kanatların cırptığı kadar hafif. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerin uzağı gördüyü kadar genç, Sevdiklerın kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü. Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin. Yaşadıklarını kar sayma yaşadığın kadar yakınsın sonuna, Ne kadar yaşarsan yaşa. Sevdiğin kadardır ömrün, Gülebildiğin kadar mutlusun, Üzülme bilki ağladığın kadar güleceksin. Sakın bitti sanma herşeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundandır doğanın sana verdiği değer ve Karşındakine değer verdiğin kadar insansın. Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın. Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın, Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak, Kendini yalnız hissettiğin kadar yalnızsın ve güçlü hissettiğin kadar güçlü Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin İşte budur hayat İşte budur yaşamak, Bunu hatırladığın kadar yaşarsın. Güneştin Bir sızı gibi geliyor uzaklardan sesin Fakat değil..nedense kalbim ağrıyor Yoldan gelip geçenler şaşkın İki yıldız alıyorum gökyüzünden ödünç..göğsüme tutuyorum utanarak Seni görüyorum bir an..görüyorum ve inanamıyorum Evet! görünce inanamadım.. Tabiki çok güzel olmalıydın fakat sadece bakışlarınla kalbimin ritmini değiştiremezdin Naptın..naptın! ! Öldürür gibi baktın Bir tatlı sevinçti gelişinin heyecanı.. YÜREĞİMDEYDİ.. Gökyüzünden süzüldü, bana doğru yaklaştı..beni seçmişti.. Dudaklarıma dokundu, dudaklarımı ıslattı... Ama GİTTİ! ! Bir serseri YAĞMUR DAMLASIYDI! Bulutların arasından gördüm sapsarı saçlarını Baktığım her an kaygı duydum Sanki kaybolup gidecektin Her an kaybedişimin heyecanı yüreğimdeydi Hep kaybetmişitm, bugün de mi? Her dakika gözümün önünde olman için dua ettim Ama gitmedin..yüreğimdeki sevgiyi bitiremedin Benim de olmadın... Yaklaşmaya çalıştım... yandım.. GÜNEŞTİN! ! ! ! KİMSEYE SORAMIYORUM SENİ Kimseye soramıyorum seni! Kirlenme diye hiç öpmedim ya... Belki başkasını seversin diye, hiç söylemedim sana sevdiğimi. Bilmiyorsun, boğazımda düğümsün! Yutkunsam gideceksin, yutkunmasam... Ölürüm...! AĞLAMASAM Bir sabah hıçkırıkla uyansan Pencerelere koşup güneşi arasan Umudun kenarını kemire kemire Akşamı alsan odana Beni ne kadar seversin kim bilir... Sonbahar olsan, bütün kış sana ısınsam Yağmur düştüğünde pencereme Geldiğini anlayıp koşa koşa Kısa kollu yüreğimle yollara koşsam Döktüğün yaprakların kuruluğuna aldırmadan Avuçlarıma alıp yüzüme sürsem Gözyaşlarımla yaprakların ıslansa Bu sonbahar gelsen Gelsen de artık ağlamasam... Ceyhun Yılmaz |
| Saat: 22:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık