![]() |
Beklenen Sevgili Herkesin vardır ya beklediği bir sevgili Hayalinde çizersin şeklini şemalini sevgilinin. Kimi esmer olsun der, kimi sarışın Kimi de der ki hiç önemli değil insan olsun, dürüst olsun Çarpsın şu yüreğim yeter ki, Sevsin, okşasın unuttursun bana herşeyi. Hep onu beklersin O hayalini kuruduğun kişiyi. Hayalini kurduğun zaman bile mutlu olursun çoğu zaman, herkeste onu arar, Tek sevdiğim olacak dersin, tek sevdiği olucam. Sonra çıkar bir gün karşına Ne yapacağını şaşırırsın, hayatın tümüyle O na odaklanır bir anda. Ne esmerdir belki, ne sarışın ama çarpıyordur kalbin, Titretiyordur heyecenıyla dizlerini, yüreğini. Olsun dersin önemli olan bu ya, Sokuldunmu o sıcacık boynuna Unutursun dünyadaki herşeyi, güçlü hissedersin kendini, Güvende hissedersin. Hissetmeye başladınmı o sevgiyi Umrunda olmaz hiçbirşey Evliymiş, bekarmış, doğruymuş, yalanmış Düşünemezsin hiçbir şeyi Sadece O dur herşey, O'na gider güler, O'na gider ağlarsın Onunla eğlenir, onunla gezersin sadece İple çekersin buluşacağın günü, Onsuz tat vermez hiç bir şey Hiç sonu olmayacakmış, son nefesine dek o olacakmış gibi gelir insana Sanki o gökyüzünün derinliklerindeki mutluluğa ulaşan bir kule, Sende o kulenin en tepesinde... Sonra bir anda çekiliverir hayatından habersizce, nedensizce yada saçma sapan bir neden ile... Dengenin kaybedersin bir anda. Ama olsun der avutursun kendini Devam edicem hayatıma eskisi gibi,coşkulu, heyecanlı . Yeni kararlar alır sarılmaya çalışırsın hayata Unuttum dersin soranlara! Taki üst üste yanlışlar yapmaya başlayınca işinde, hayatında, Yürürken farkında bile olmadan katedince yolları gideceğin yeri şaşırarak, Unutunca beş dakika önce yaptığın işi Ve uyuyamayınca geceleri, Uyuduğunda titreyerek uyanınca uykundan, İstesende gülemeyince, eğlenemeyince Tadını alamayınca hiçbirşeyin Anlarsın unutmanın kolay olmadığını Hıçkırıklara boğulursun ozaman işte Keşke dersin, keşke beklenen sevgili olmasaydı o keşke sırdan bir Ali, Ahmet, Mehmet olsaydı da Beklenen sevgili olmasaydı, Ben beklenen sevgilinin hayaliyle mutlu olsaydım yine... |
Çöl Rüzgarı Seni dağbaşlarındaki yabanıl nehirlerden akan güzelliklerle düşündüm Ve bir kırçiçeğinin inceliğinde bazen Oysa hepsiydin sen Ama ençok sanki hoş kokularla bir yediveren Seni yaşamak istiyorum Ruhumdaki mevsimler bitmeden Bencilce Korkmadan Ölmek istemiyorum Tenine tenim değmeden Duygunu duygumda hissetmeden Yok dersen matemini yaşarım coşkuyla Sevgiyi ağıt yapıp Çöl gecelerinde samyeli olurum Karışırım tabiatın toprağıyla kumuyla Yaratılan güzelliğe tapıp Bir vahada hayal solurum İnanmak ne kadar zor Tüketmek öyle kolay Kal gitme desem imkansız Git desem olmaz Bu hayat ne acımasız Fakat ne güzeldir insafsız "hoşgeldin bebek yaşamak sırası sende" |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek002.gif SÂDECE AŞK! Güldeki kırmızı rengin. Özü!. Seher şakıyan bülbülün.sözü!. Güneşte akkor ateşin.közü!. Sâdece aşk!... Sâdece aşk!... Güldüren ağlatan gözü!... Yüreği yakan canı da.yangın!... Gözlerdeki uyur gezer.Dalgın!... Müzmin tembel yara, kalpte.salgın!... Sadece aşk!... Sâdece aşk!... Uslanmak bilmeyen çılgın! Her mevsimde gezdiren.Canı!... Buz gibiyken de yakan.Kanı!... Bir ân unutturmayan.Cânanı. Sadece aşk!... Sâdece aşk!... Öğüten, dağıtan insanı!... Külden duygularda kar.Beyazı!. Cana, yüreğe işlenen.yazı!... Hasrete esir, ayrılığa.râzı!... Sâdece aşk!... Sadece aşk!... Kış sıcağı, yaz ayazı!... 01.10.03 Kadir KARAMAN |
Beklesene Her şarkı bir sevdadan dökülür mısra mısra Her şarkı yaşanmış bir masalı resmeder Selene Düşün çamlar arasını,mehtaplı geceleri,masmavi denizleri Düşün şimdi yollara serpilen ümitleri Hadi bir şarkı da sen Söylesene!.. Bak bütün güzelliklerin tümü sende Bak sen de gülümsüyor en amansız özlemler Unut bir yerde bensiz olduğunu,çaresiz Ayrılıklar sevenlerle yücelir Selene Hadi sil gözlerini Gülsene!.. Bitimsiz bir sevdadır yaşamak Sevmekse en güzeli mutlulukların Sense içimde en tanrısal gerçeksin Selene İşte yüreğim bildiğince çarpıyor sen,sen diye Sende gözlerim,sende ellerim,sende sen olan varlığım Düşünsene!.. Bakma sen yağmurların sağanak döküldüğüne Bakma sen gecelerin karanlığına Selene Bu pembe umut sütten de beyaz Bu senli hayal gülden de kırmızı İşte renk renk çiçekleri aşkımızın Görsene!.. Ve bir gün dur diyeceğim geçip giden zamana Son kurşunu sıkacağım sensizliğe Selene Öbek öbek mutlukları taşıyacağım dağ eteklerinden Sana gökten yıldızları koparacağım bir bir Sana bitmez,tükenmez sevdalar getireceğim Beklesene!.. |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif Beni Hatırla http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif Uzakta bir yıldız kaydığında Yüreğin deli gibi çarptığı anda Korktuğun zaman unutulmaktan Bilki ben seni düsünüyorum... Kendini yalnız hissettiğinde Tüm hayallerin kaybolup gittiğinde Içindeki son umutta bittiğinde Bilki ben seni özlüyorum... Hiç nedensiz yere üzüldüğünde Deli ğibi ağlamak istediğinde Yaşlar dolunca o güzel gözlerine Bilki ben seni anıyorum... Başkaları seni kırdığında Beni en çok arzuladığın anda Kalbindeki sızı durduğunda Bilki ben seni istiyorum... AYSUN PATAN http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek001.gif |
Kayıp Düşler Kaldırım kenarında bir çocuk gibi, düşlerini çiziyordu... sokak lambalarının soluk aydınlığında; yüzüne düşen ışık hüzmeleriyle gözlerini kısıyordu... toprağı delerken düşleri, gömülüp gidiyordu, o ise ardından bakıyordu öylesine... bulutlar gözlerini okşuyordu ya gündüz vakti, yağmur aydınlatıyordu ya yüreğini arındırıyordu ya benliğini herşeyden herkesten... semaya bakıp haykırıyordu ya yıldızları toplamak istediğini tek tek... okyanuslara isyan ediyordu ya... şafağın karanlığını yaşıyordu her dem kalbinde, gömülüp giden düşlerini özlüyordu onları arıyordu heryerde, geçmişini gelecekte soruyordu, geçmiş sevgileri arıyordu bir de sevmeyi özlüyordu... ilk kalp ağrısını arıyordu şimdilerde... o ilk sızıyı hissetmeyi özlüyordu ama onlarda gömülen düşlerle ve geçmişle gömülüydü artık yerin derinliklerine yitirmişti heyecanını, kalp acısını tıpkı düşleri gibi onlar da kayıptı artık, saklıydı herhangi bir yerin herhangi bir hücresinde... |
Bekleyeceğim Elbet bir gün döneceksin Benimde bir sevdiğim var diyeceksin Ben seni hep bekleyeceğim Yağmurların karların altında kisin soğuk fırtınalı aksamlarda,ben seni hep bekleyeceğim Elimde bastonumla kırışmış yüzümle Yaprakları dökülmüş ağaçların altında yolunu gözleyeceğim Günün birinde ölsem bile o zaman da seni Kabrimde bekleyeceğim... |
Hicret Kuşları Gözleri ufuklarda, ötelerin hicranını yaşar Hicret kuşları Gönüllü gurbet yolcusudur, yüce dağlar aşar Hicret kuşları Canı, cananı, sılayı ardına bakmadan terkederler de Uzaklarda yaslı sinelerin başını okşar Hicret kuşları Burunlarında sıla arzusu tüter de firakın doruğunda Boynu büküklere bağlanır naçar Hicret kuşları Asya der, Avrupa der, Afrika der uçarlar Daha nicelerin imdadına koşar Hicret kuşları Kendileri bir gül kokusuna muhtaçtır da Başkalarının gönlüne gül olur açar Hicret kuşları Önlerine servetler yığsalar, uçmadan dûr olmazlar Herkesin koştuğundan delice kaçar Hicret kuşları Ellerine bir parça tohum geçerse sonsuzun ambarından, Kurak gönüllere ulaşır, saçar Hicret kuşları Susuzluksa gönüllerinin kuruluğuna tek sebep Gözyaşlarıyla sular, ırmak olur coşar Hicret kuşları, Geçtiği yolları, badireleri bir bir unutur Ötelere giden yollara piştar Hicret kuşları Bütün sevdiklerinin bir bir kaybederler de Başkalarının vuslatıyla hüşyar Hicret kuşları Yollar aman vermese de, dağlar geçit vermese de, Damla iken derya olur, inayetle taşar Hicret kuşları Yorulmak nedir bilmezler, ölünceye dek meçhulde Her yıl ayrı bir gurbete uçar Hicret kuşları Yüce dağlar gibi başları, karlı, dumanlı Sinesine düşen çığları eriten Hicret kuşları Kendileri kışta gelir, çekip giderler sessizce Görmese de baharı, muştular Hicret kuşları Yuvaları tahta kulübesi andelib-i eninin Nağmeler sermest, şehadet arar Hicret kuşları Onların mezarları yoktur, bir meçhule gömülür giderler, Cennette de altın kanatlı kuşlar Hicret kuşları Havz-ı kevser mey sunarken sonsuzlara Kamet-i bâlalar içinde haline şaşar Hicret kuşları |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif HER DEM AŞK! http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif Ben aşkı; zemheri soğuklarda buldum! Ocak tütüşlerinde... kedi sokuluşlarında. Bir kupa şarapın, kızıla çalan renginde, Altı is karası tasın, kaşıklanan çorbasında. Kalın parmakların sardığı bir kaç nefeslik cigarada, Tavanlara asılı kalan dalgın bakışlarda buldum! Ben aşkı; el değmemiş baharlarda buldum! Ilk açan çiçeğe konan kelebeğin zerafetinde. Hilalin durgun göllere gülümseyen yüzünde, Ilık ılık esen meltemlerin, dudaklarımı öpüşünde. Saçlarımı okşayan ellerinin,bedenimi titretişinde, Her vuslatta yeniden doğuşumuzda buldum! Ben aşkı; sevip sevilmeyenlerde buldum! Yazılmış destanlarda.... yakılmış ağıtlarda. Gitipde gelmeyeceklerin ardından sallanan mendillerde, Kara trenlerin acı acı çığlık attığı peronlarda. Masallardaki kaf dağının ardına gizlenmiş hasretlerde, Ben aşkı; aşk için çarpan yüreklerde buldum! Bilal Coşkun http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif |
Bekleyeceğim Seni Dün gece resmine baktımda yattım Yine seni gördüm rüyamda Bitmez sandım ama çalar saat aldı intikamını Sonra gecenin 12'sinde çıktım dışarı Gezdim dolaştım tüm sokak köşe ve bucakları. Aklımdan hiç çıkarmadım seni Karanlığa hiç atmadım seni Bekledim güneşin doğmasını Hayalinle kaldım sabahlara kadar. Nedendir bu ayrılık bu ızdırap Dayanmaya güç kalmayacak Kavuşmamız bu kadar zormudur ikimiz için Tanrım iki satır daha ekle kaderimin sayfalarına Ölesi sevgim sonsuz bekleyişim Ebedi mutluluğumuz için Bekleyeceğim seni mutsuzluğa inat, Bir ömür boyu sana kavuşmayı Bekleyeceğim seni hayalinle, Geçirdiğim her günü kalbimde saklayarak bekleyeceğim seni. |
| Saat: 22:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık