![]() |
Gecenin Dördü Gecenin dördü ..; Örümcekler ağlarıyla sensizliği ördü. Senle geçireceğim bir anın düşü vardı, O da zamana teslim olup, Umudumda sessizce öldü. Gecenin dördü...; Derin karanlık üstümü örttü, Gözlerimde ki o son fer, Gidişinle söndü. Uzakta baykuşlar, Ölümün şarkısını söylerken, Ecelim alnımdan öptü. Bir seni görmedi gözlerim, Kör. Bir sesini duyamadım, Sağır. Bir sana koşamadım delice, Topal. Kaldım gecenin ortasında, Sensiz uykulara,aylara,yıllara, Mahkum oldum. Ellerim kelepçeli özgürlüğün ortasındayım, Ayaklarım zincirli yürümekten usandım, Ey sevgili,ey meçhul aşk ..! Bak gün ağırmak üzere, Ezanlar okunuyor günahlarıma, Sensiz pişman hesaplara, Bir seni diliyorum, Şu ezandan, Yeni doğandan, Çaresizliğin girdabında, Af diliyorum ALLAH’ tan. Azat etsin diye seni bana. Bir rahmet bir aşk ya Rab, Günahkar kuluna. |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek002.gif BEN O ZAMANLAR GENÇ BİR ŞAİRDİM... Ben o zamanlar genç bir şairdim Bir kıza sevdalanmıştım Gökyüzü kadar güzel Gökyüzü kadar serin Denizler kadar derin bir kıza Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim O\'na mektuplar yazardım O okumazdı mektuplarımı Ben okurdum kendime O\'nu arardı gözlerim Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim O\'nu severdim eksilen yanlarımla O sevmezdi beni inadına Çığlıklar atıp gülerdim buna Kimsecikler duymazdı çığlıklarımı Yosun kokulu bir çift gözden başka Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Bir gün O\'nu beni öldürürken görmüştüm Ölmüştüm o vakit, çoğalarak ölmüştüm Vakit akşam üzeriydi Hiç kimse görmemişti öldüğümü Bir ben görmüştüm Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Dinsiz kitapsız bir şair Tanrı dedikleri bende seviydi Bir ona inanırdım Bir de O\'nun eşsiz güzelliğine Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Gökyüzü dolardı gözlerime Uykularımı bölerdi bir bulut Hiç uyumazdım, uyuyamazdım Uyusam bir, hiç uyanmazdım Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Sokak lambalarının altında geceleyen Yapraklar bulurdum ellerimde buruş buruş Yüreğim sevinin hüzünden eviydi Bulsam bir yolunu bu kentten gidecektim Gidecektim ihtimal intihar edecektim Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Uzun şiirler yazardım aşka dair Bir yaşamak tuttururdum ölümsüz O ömrümce beklediğim dizeydi Aklıma gelirdi gözleri ansızın Tutar kendimi vururdum Aklımı alan gözleriydi... Ben o zamanlar genç bir şairdim Bir kıza sevdalanmıştım adını unuttum Saçları dudakları nasıldı bilmem Bir beyaz yelkene benzer miydi elleri Aklımı alan gözleriydi... 22/23 Eylül 1993, Gaziantep BÜLENT ÖZCAN http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek002.gif |
Bekliyorum Yalnız biten her akşam da seni ararım yanı başımda gözlerim uzaklara dalsa da hayalin hep başucum da. Sen vardın her nefes alışım da sen vardın göz yaşlarım da sen yanımda olmasan da kalbim hep senin yanın da. Artık güneş sensiz doğsa da bu şehir sana ağlasa da ne kadar sana susasam da biliyorum dönmezsin bana. |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp003.gifhttp://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp003.gifhttp://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp003.gif Bu Gidiş !? Anlıyorum, öylesi bir gidiş ki bu gidiş... Kâlbi koparılıyor gibiyim köklerinden! Gidiş değil, aldatma, bu apaçık bir terk ediş! Terk etsen de, kurtulman imkansız yüklerimden. Her hoş gülüş bir yara, her hoş bakış bir sızı Misâli, yüreğimde zamanla depreşecek! Yokluğunda aşkımın ritmi bozuk yıldızı Kendini bilmez hâlde boşluklara düşecek. Hatırladıkça içten söylediğin sözleri Oluşacak özümde özlemden yanardağlar Her tarafta hayâlin, yoracak bu gözleri Bilmeyecek hiç kimse bu deli niçin ağlar. Eğer kulak verirsen, kapını yumruklayan, Çok uzak diyarlardan arza gelen rüzgara: Diyecektir, bıkmadan adını sayıklayan Biri var terk ettiğin, perişan, onu ara. Kim bilir, belki de çok kızacaksın, kim diye? Gelmeyeceğim belki aklına hiç, kim bilir? Neden bu ansız kaçış, ayrılık niçin, niye? Nereye gidersen git ruhum peşinden gelir. 26 - 06 - 2001 Kadir KARAMAN http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp004.gif |
Bekliyorum Seni Her Gün O Yerde Sen gittin gideli gönlüm kederde. Hasretin içimde kapkara perde. Ansızın çıkıp ta gelirsin diye, bekliyorum seni her gün o yerde. Sen olmayınca çare yok bu derde, hatıralar öksüz,ruhum hederde. Bilmiyorum şimdi nerdesin,nerde...? Bekliyorum seni her gün o yerde. Ölüm var sevgilim günün birinde, elimden ne gelir,yok buna çare. Kavuşmak nasipse eğer kaderde, bekliyorum seni her gün o yerde. |
BAYRAĞIM Dalgalan ey şanlı bayrak Dalgalan yerin ve göğün kanlı yıldızı ve ayı Dalgalan ki şehidimin kanı değmesin yere Dalgalan vatanımın örtüsü, dalgalan. Dağların, ardında doğan güneş gibi Gökyüzünün karanlık bulutlarından düşen yıldırım gibi Rüzgârın yeri göğü inleten sesi gibi Tarihinle dalgalan bayrağım. Dalgalan ki şehidimin mezarına hediye seni götüreyim Dalgalan ki senin önünde selam vererek marşımı söyleyeyim Dalgalan ki senin gölgene sığınarak gözyaşı dökeyim Dalgalan şanlı bayrağım dalgalan. |
Ele Vermiyorlar Bedenimi Ne idüğü belirsiz kelimeler takip ediyor beni! gidip saklandığım anlamlarda hoş bir yan yok! Belki de ölümü biraz teşvik etmeli! Suya eğiliyorum. Su da bana eğiliyor gibi. Adımı söylüyorum. Su da adını söylüyor sanki. Bu tuhaf adamların bilmeceleri çözmeleri imkansız! birer harf gibi duruyor kentler haritanın ortasında düzden de okusan, tersten de okusan hayat değişmeyecek besbelli! Satın alınmayacak bir gazete adeta içimdeki buzul dağ, köşeyazarı bir ırmak akıyor boğuyor cesur bir okura benzeyen ilk halimi! Taklitlerinden sakınılan bir 'gece' yatıyor uzayda sereserpe özgür, özgür ama serseri! galiba cismim yıldız yağmurunda rüya şemsiyesini açan casus gemi! Evet! Ne idüğü belirsiz kelimeler takip ediyor beni! her dakila yaklaşsalarda ele vermiyorlar bedenimi! KÜÇÜK İSKENDER |
belki odamın penceresinden yalnızlığa bakıyorum gözlerim doluyor. tıpkı senin ardından son bakışımda olduğu gibi anımsıyorum birden o zaman da yağmur yağıyordu ama o yaz yağmuruydu güneş açıyordu sonra yapraklarını aydınlatıyordu ağacımızın sonra sen son yolculuğuna çıktın beni ise gözümde sonsuz yaş selleri ile bıraktın. nedenini asla öğrenemeyeceğim bu gidişinin şimdi bir kelebeğin ufak bedeninde arıyorum seni sıcaklığını... belki rastlarım bir gün diye bekliyorum... |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek002.gif SÂDECE AŞK! Güldeki kırmızı rengin. Özü!. Seher şakıyan bülbülün.sözü!. Güneşte akkor ateşin.közü!. Sâdece aşk!... Sâdece aşk!... Güldüren ağlatan gözü!... Yüreği yakan canı da.yangın!... Gözlerdeki uyur gezer.Dalgın!... Müzmin tembel yara, kalpte.salgın!... Sadece aşk!... Sâdece aşk!... Uslanmak bilmeyen çılgın! Her mevsimde gezdiren.Canı!... Buz gibiyken de yakan.Kanı!... Bir ân unutturmayan.Cânanı. Sadece aşk!... Sâdece aşk!... Öğüten, dağıtan insanı!... Külden duygularda kar.Beyazı!. Cana, yüreğe işlenen.yazı!... Hasrete esir, ayrılığa.râzı!... Sâdece aşk!... Sadece aşk!... Kış sıcağı, yaz ayazı!... 01.10.03 Kadir KARAMAN http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp004.gif |
Kaygıların Mahkumu Ey ..! kaygılar şehrinin mahkumu, Geçmiş zaman kafesinde, Bulamadın mı? Sen yolunu. Kaybettin içindeki sonsuzluğu. Ey ..! kaygılar şehrinin mahkumu, Parça parça götürdü senden seni, Bu şehir, Bu yeis, Bu aşk zannettiğin ihanet. Söyle bana ; Ey ..! kaygılar şehrinin mahkumu, Öğretilen birkaç sözden başka, Gözlerinle ne konuştun sen aşka, Ve .. bu aşk dile geldi mi kalpte, Cismaniyet!i unuttun mu? Çağlayanların sonunda duruldun mu? Sen aşkı ne sanırsın ? Aşk üzerine yazılan şiirler kimedir ? Bu rahmet suyunun kaynağı nerdendir? Hiç sormaz mısın? Kendine, Sorarsın ama neden diye,? Sorarsın ben hak ettim mi? Sorarsın neden ben diye ? Tüm bunları hak ettim diyemezsin yine, O güçlü heybetli dağı bulamazsın kendinde, Sisli düşünce vadinde. Ama fırtınalar koparsaydın gönlünde, Kaçmasaydın baksaydın sen kendine, Aynaların sırması dökülürdü birden, Artık ne bir sen nede bir ben görmeyecektin, Tek bir varlığın aşkını bulacaksın gönlünde, Baş gözünden vazgeçeceksin, Tüm şehirden, Başka tarifli aşklarından, Dünden, Yalancısın sevgilim demekten, Vazgeçeceksin.... Ve terki terk edeceksin sonunda.... |
| Saat: 22:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık