![]() |
SEVİYORMUSUN? Beni seviyormusun? Yatağından bir sabah doğrulup, benim için gökyüzüne bakıyormusun? Benim bir kuş olduğumu farzedip pencerene ekmek kırıntısı koyuyormusun, Aç kalmayayım diye? Beni seviyormusun? Kapına gelen dilenciye hayrımı veriyormusun? Ya bir çocuk satıcıdan.. bir mendil veya bir kutu kibrit alıyormusun? Üstü kalsın yavrum diyebiliyormusun? Ben olmadan da bir şeyler yapıyormusun? Beni seviyormusun? Benim için bir şeyler yapıyormusun, Mesela bir çiçek veya bir fidan dikiyormusun, Gözlerin boşluğa dalıyor mu hiç? Kıpırdıyormu için? Yanıyormusun? Beni seviyormusun? Ben olmadan da beni yaşayabiliyormusun, Kokumu hissedip, resimlerime bakıp dalıyormusun, Yaşadıklarımızı yeniden yaşamasını becerebiliyormusun? Beni seviyormusun? Bir gün okurum diye mektuplar yazıyormusun bana, Kokunu , sıcaklığını, iki damla göz yaşını da zarfın içine koyuyormusun? Beni seviyormusun? Yokluğum sana koyuyormu, Ben olmadan da yüzün gülüyormu, Sevinebiliyormusun mutlu bir olayda, Mesela milli takım kazandığında veya bayramlarda.... Beni seviyormusun? Düşünüyormusun beni dua ediyor musun bana veya, İki rekat namaz da benim için kılıyormusun, Sözlerinde ben hep var mıyım, Adımın geçtiği yerde sahi ürperiyormusun? Beni seviyor musun? Adımı koluna kibrit ağusuyla yazıyormusun? Şarkımızı dinleyip eşlik ediyormusun, Kanıyormu için? Ne o ağlıyormusun? Beni seviyormusun? Gezdiğimiz o yollarda beni arıyormu gözlerin, Siyah paltolu birini gördüğünde hızla çarpıyormu yüreğin? Başka elleri tutabiliyormu ellerin, Yüreğinden beni atabiliyormusun? Beni seviyormusun? Ben olmadan da beni yaşıyormusun sahi, Mesela sofraya fazladan bir tabak daha koyuyormusun, Yanındaymışım gibi konuşuyormusun benimle, Öpüyormusun yanaklarımı, hayallerinde ben hep var mıyım? SAHİ, SAHİ, BENİ SEVİYORMUSUN |
Ben Bilirim Sevip de sevilmemeyi bilirmisin Ben bilirim Nerden diye soracaksan Sen sorma ben söyleyeyim Sen bilirmisin seven acı çeker Gerçi sen ne sevmeyi bilirsin Nede acı çekmeyi Sevmeyi yürekten sevenler Acı çekmeyi ömür tüketenler bilir… |
Aldanma giden sevgilinin sende bıraktığı sancısına İnanma seni hergün ağlatan insafsızın sahtekar bakışlarına Kahrolma gecenin cismine uyandırdığı ışığını yaad ederek Sakın ola kendini bırakma denizine aldandığın dünyanın rengine kanarak Unutma yüreğin elbet bir sevgiliye düş gelecek Gün olup devran dönecek seninde yüzün gülecek İşte o zaman aklında ne aldandığın sevgili Ne inandığın, sahtekarlığıyla sana baka kalmış bir çift göz Nede tek renkle yaşamaya mahkum olduğun deniz seni tutsak edecek yalancılığıyla Taki o zaman düşlerinde kurduğun sokaklar seni var sayacak Belki de yıkılacağını sandığın bir hayal gerçek olacak Kimseler bilemez sevdiğim senden başka Sanma ki yüreğin bir senin içinde sürgün kalacak Tıpkı benim sende senin düşlerinde kaldığın gibi Bu da benden sana br dost tavsiyesi... |
Hasretten Ölünce Ayak izlerin kaldı Sen giderken kapımda Geceleri düşlerimde gördüm Başımı yastığa koyduğumda Sanki hayalin dolaşır Kör pencereli odamda Yalnızlık sardı yüreğimi Sende çekip gidince Anılar yakamı bırakmaz Hayalin gözlerime düşünce Onunla mutlumu olacaksın Ben hasretten ölünce... |
http://www.diyadinnet.com/modules/Siir_Bahcesi/images/yanresim/gul1.gif Çıksam, Çıkıp gitsem uzaklara, Burdan çok uzaklara, Yine yanımdasın ya, burkulur içim.. Hani sen gider gidersin de Evler,köyler durur ya orda, Akşamsa kuşlar göçer, Işıkları yanar evlerin, Bir hüzün çöker ya hani Karanlık iner dağlara.. Buğulanır gözlerim,burkulur içim.. Kaçsam, Kaçıp bağırsam dağlara, Feryadım yine sen olursun ya, Burkulur içim... Hani bağırsan da çıkmaz sesin Uyansam bitse bu karabasan dersin, Bir gülüş, bir dokunuş arar yüreğin.. Uyanır bakarım yoksun, Boğulur sesim... Girsem, Girip yıkansam sulara, Buz gibi denizlerde yanar, Etim cayır cayır seni bağırır ya Burkulur işte o zaman içim... Aksini görüp sularda Sarılır kucaklarım hayalini... Koşsam, Koşup karışsam kalabalığa, Gürültülü, cıvıl cıvıl, Işıl ışıl vitrinler Gidenler gelenler. Telaşlı koşarak yürüsem, Sanki bir yere yetişecekmişim, Aceleymiş işim, Bekleyenim varmış gibi hani... İçim burkulur yine Sen gelirsin aklıma. Ayaklarım ağırlaşır gitmez... Buluşurmuşuz seninle Dediğimiz yer ve saatte. Özlermişiz, Elele yürür gülüşürmüşüz. Çok şeyimiz olurmuş konuşacak, Kimseyi görmezmiş gözlerimiz. Dünya durur, seyreder Yollarımız gül olurmuş ya hani, Dertler tasalar biter, Simit alır yermişiz Dilenciye para verirmişiz hani, İçim burkulur, burkulur içim... Kalksam, Kalkıp sofralar kursam, Mumları yaksam, donatsam, Herkesi çağırıp toplasam Sen gelirsin yine aklıma Burkulur içim... Hani çok açmışız da Güle oynaya iştahla Bağıra çağıra, döke saça yer, ' Bugün neler oldu neler ' diye Hepbir ağızdan konuşurmuşuz ya... Bir sessizlik boynunu büker, Yemekler tatsız tuzsuz olur, Kurur ekmek, lokmalar büyür. Çınlar tabak çatal Sessizlik ölüm olur Dağıtmak için pusu Sözler diken olur, Sofra küser, Gönüller alıngan olur... İçim burkulur burkulur... Düşsem, Düşüp yatsam yataklara, Sen gelirsin yine aklıma... Hani çocukmuşuz, hasta olmuşuz Gözlerimiz baygın, buğulu Yanaklarımız al al, ateşli, Dışarda oyunlar oynanır neşeli Kalkamaz yataktan Kesiliriz ya iştahtan hani... Öyle işte, boynum bükülür Sen gelirsin aklıma öksüz, yalnız Bakarım camdan, yoksun Burkulur içim.... Ölsem, Ölüp gitsem mesela, Nasıl öldüğümü bilmeden, aniden. Sen gelirsin aklıma yine... Hani ölmüşüm de Sevdiklerim, sevmediklerim, Üzgün, ağlamaklı herkes. İyiliğim, güzelliğim, bahtsızlığım, Pişmanlıklar, keşkeler, feryatlar.. Ürpertiler rüzgarla karışık, Sessiz dualarla örtülür ya toprak... İçim burkulur, üzülürüm.. Ölüp gittiğime değil de Seni burda yapayalnız, bensiz Koyup gittiğime yanar, yanar içim... Sen aklıma gelince Sessizce akar süzülür gözyaşım. Sevdiğim, yoldaşım, aşkım... Burkulur yanar içim... |
Geceye ve Umuda Baykuş sesleri geçerken kulagimdan Ayi yildizlara sarilirken izledim Umudu birakip bir gece kucagimdan Karanlikta oynayan gölgelere gizledim Her aciyi soludum ilmek ilmek içimde Fosforlu kurşunlari yüregime ekledim Ben herkes için herkes gibi bir hiçimde Yine gelirsin diye gece gündüz bekledim |
Özletiyor Seni Bu Yağmurlar Burada yağmur yağıyor Aralıksız yağıyor günlerdir Ama sen yine de şemsiyeni Almadan gel ilk otobüsle Buğulanan camlara usulca Yüzünü çiziyorum ki yüzün Bir yağmur damlası olup Düşüyor yapraklarına gülün Güller de bozamıyor bu uzun Karanlık sessizliğini kentin Anılarını yitiriyor sokaklar Bezirgânlaşıyor bulvar ışıkları Tarih de kekemeleşiyor bazan Ki o zaman aşktır tek bilici Aşksa yürümek gibi bir şey Duyabilmek kuşların gelişini Anısı bizsek eğer bu kentin Unuttuğu türküler bizsek Acıyı rehin bırakıp bir güle Anımsatmalıyız bunları bir bir Sonra yürümeliyiz seninle Sokaklara caddelere çıkmalıyız Belki bir aşktır bu kentin Belleğini geri getirecek olan Burada yağmur yağıyor ama sen Şemsiyeni almadan gel yine de Özletiyor bu çılgın sağanak seni Sırılsıklam özletiyor biliyor musun |
Bir Düş Yağmuru Bir yaz gecesiydi, Kafamdan uydurduğum bir şiirin, Her mısrasında sen vardın. Gece yatıp düşündüğümde seni, Biliyor musun o küçücük tavana, Ne güzel hayaller sığıyormuş. Ama önemli olan akılda yaratılan sevgi değil, Belki aşk dolu bir kağıda dökülmüş nağmelerdir. Bir gün sen denize girerken, Habersizdin gözlüyordum seni, Saçlarını yana atışın, O gök mavisi gözlerin beni, Derinden derine sana bağlıyordu. Bu zamana kadar aşk yüzü gülmemişti bana, Ama senle yıllar sonra aşk hoş bakıyordu bana. |
Ben Bir Sigara ben bir sigara, dünya bir tabla. sigaranın külleri de hayatım. her gelen bir nefes çekiyor. ne zaman bitecek filtresi. ha yandı ha yanacak.. |
HATIRINA DÜŞECEĞİM Kopkoyu bir sis içinde bir akşam Hatırına düşeceğim belki Bir an ıslayacak yağmur yüzünü Birden o tatlı demleri hatırlayacaksın Sonra sıcak yatağında Uzun uzun ağllayacaksın. Ağlayacak! Boğazında bir şeyler düğümlenecek Ah yanımda olsaydı diyeceksin Tüm yıldızlar gülecek haline Ay da göz kırpacak İliklerine işleyecek bensizlik. Kahrolacaksın...! Bir sigara tüttüreceksin ihtimal Ufku seyredeceksin saatlerce Bir rüzgâr kopçalayacak yüzünü Sonra hayalim gelecek karşına Bir şiirimi mırıldanacaksın Hıçkıracaksın..! Gönlünden atamadığın gibi Kafandan da silemeyeceksin beni Düşlerine gireceğim her gece İnce bir hüzün bürüyecek yüzünü Ve çırılçıplak gerçekleri o zaman Anlayacaksın..! Sonra bir şeyler yazmak isteyeceksin Kafan gibi kalemin de işlemeyecek Unutmak isteyeceksin her şeyi Ama unutamayacaksın hiç bir şeyi Kıvranacaksın! |
| Saat: 22:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık