![]() |
Güze Doğru Karariverdi akça sazlar, ham kocayemisler Yaz mi bitti güz mü bitti Baktim koynumda bir yetim egrelti Ve sunca yildir bagrima bastigim düsler... Öz kentimin ötesinde bir bagriyanik tepe Kucaklastik öptüm onu -öyle de bembeyaz ki. Simdi içimi döküsüm ayiplanamaz ki Bu salt insanogluca bir yapi Yasamin bir adi da bence öpü. Feriha Aktan |
Ben Hiçkimseyim Herkes gibi davranma bana, Yanlış yaparsın, ama anlayamazsın. Anlam veremezsin, tepkisiz tepkilerime. Çünkü ben farklı denizlerde yüzmeyi severim. Farka, fark atmayı severim. Anlamsızca bakmanı isterim yüzüme. Sevmem tanınmayı, kıyıda yalnız başıma, Yalnızca seninle kalmak isterim her fırsatta... Herkes gibi davranma bana, Bilmessin, sana nasıl şekil verdiğimi. Daha önce aldığın, sonuçları alamazsın, Tabu olmuş, basit ve sıradan hareketlerden. Tabuları, yıkmayı severim... Çünkü bilirsin sevmem sıradan olmayı. Akıl alma, beni benden başka kimse bilmez, Dedim ya! sevmem tanınmayı, severim yalnızlığı.. Herkes gibi davranma bana, Ben daha öncekilerden farklıyım. Dedim ya! herkes gibi davranma bana, Ben herkes değilim güzelim, ben hiçkimseyim... Eyüp Çiftçi |
Telasli Penguen . Askimiz bitti yuregim burkularak soluyorum bunu cunku bir yangin kovasinin icindeki durgun suda beyaz bir kelebegin bogulmasi gibi garip oldu sonu Ask ki ay degil gunes tutulmasidir diyordum dudak bukuyordun bana oysa ilkokul bahcesindeki cocuklar ellerindeki isli camlarin ardindan guluyorlardi sana Inanmamistin askin bir elbise hirsizi olduguna ama kosesinde kedinin uyudugu bir yatakta cirilciplak birakmisti her ikimizi de Giderken bir buzdagi gibiydin sicak sulara dogru yuzen ve dorugunda bir cift bale pabucunun asildigini soluyordu eteklerindeki telasli penguen Bakakaldim bindigin taksinin ardindan onlar ki her mevsim sari birer sonbahar yapragidir terk ettigin kentin sokaklarinda ruzgarla savrulan . Sunay Akin . |
Karariverdi akça sazlar, ham kocayemisler Yaz mi bitti güz mü bitti Baktim koynumda bir yetim egrelti Ve sunca yildir bagrima bastigim düsler... Öz kentimin ötesinde bir bagriyanik tepe Kucaklastik öptüm onu -öyle de bembeyaz ki. Simdi içimi döküsüm ayiplanamaz ki Bu salt insanogluca bir yapi Yasamin bir adi da bence öpü. Feriha Aktan |
İstanbul'u Düşünüyorum İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar, ağaçlarda; Uzaklarda, çok uzaklarda, Sucuların hiç durmayan çıngırakları İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Kuşlar geçiyor, derken; Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık. Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Serin serin Kapalıçarşı Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa Güvercin dolu avlular Çekiç sesleri geliyor doklardan Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Başımda eski alemlerin sarhoşluğu Loş kayıkhanelerıyle bir yalı; Dinmiş lodosların uğultusu içinde İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir yosma geciyor kaldırımdan; Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar. Bir şey düşüyor elinden yere; Bir gül olmalı; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir kuş çırpınıyor eteklerinde; Alnın sıcak mı, değil mi, biliyorum; Dudakların ıslak mı, değil mi, biliyorum; Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından Kalbinin vuruşundan anlıyorum; İstanbul'u dinliyorum. Orhan Veli kanık |
Birgün buralardan gideceğim nüveylâ Toprağın üzerine bir gül uzatarak Ufkun dolaplarından çıkartıp kasketimi Gözlerinden dökülen yağmura tutarak Bu benim son yolculuğum nüveylâ İçimdeki gitme arzusunu yenemedim Senin yanında kilitlendi yaşamın dili Sana kendimden hiç söz edemedim Ethem Vayvaylı |
SOLFASOL OTOBÜSÜ Haydi gel, bir kere daha deniyelim, Mutluluk hakkını kaptırma başkasına. Solfasol otobüsüne binelim sıkışıktır, Yakın olmanı istiyorum bana. Asu gel, bir kere daha deniyelim. Bu otobüs en kalabalık, en coşkunu, Yollarda hemen her gün kaza, Ama olsun, biz yine ona binelim. Şöyle geç, hem biraz daha sokul, Duymak isterim o kızoğlan kokunu. Senin ellerin ne küçükmüş ki, Tuttuğun bir ölü gövde olmasın. Derin nefes al, geleceği düşün. Bilincini sık, yaşlar dolmasın, Senin gözlerin ne büyükmüş ki. Asu gel, bir kere daha deniyelim. Asu gel, solfasol otobüsüne binelim. Ali Cengizkan |
ALLAH AŞKINA SÖYLEYİN BANA Yazmam artık aşkı inanmam ki yazayım Eski bir oyun öğretilen Ferhat ile Şirin Leyla ile Mecnun var mı gerçekten bir hayal ürünü bir serap sevenlerin gördüğü bir halisinasyon bir rüya aniden uyanılan yaşadıkların kar yaşayamadıkların ertelenmiş başka seferlere bir kalbe kaç kişi sığar bu devirde sanırım sayamayız bence biri evde biri pc de biri belki muhallebicide say say bitmez ki yazmaz benim kalemim bu aşkları ben yazarım Allah aşkı o sever beni günahlarıma rağmen sabırla bekler iyi olmamı erteler cezalarımı Allah dediğimde hep yanımda var mı başka seven SÖYLEYİN BANA ALLAH AŞKINA ............................ Fulya Aydın |
UNUTULMAYAN Ah! Unutulmuş bir heceyim ben Nice demlerden, nice tenlerden Dünya bilmiyor gerçeği Acının gerçeğini Sabahı özleyen en uzun gece kadar Dönmez o suyun yüzü tersine Ne yalvarmalar, ne şarkılar Ölçemez hayat akan kanını Yeryüzü konuşur gönlüm ağlar Susarsa sözün sözüm kalır Dönülmez gülün akşamına dönerim Kaç şiirin yalnızlığı benim terim Konuşur gerçek o zaman geçmiş ağlar Ben dururum kalbimle hayatın karşında Toprağa, göğe ve ölüme karşı Yitirilmiş bütün aşkların namusuyla Ne kalır unutulmayan insan kadar. Yelda Karataş |
suları boğdu dalgalar ... ses hoyrat sevinç yılgın şakaklarım sonbahar II "muhbiri çoğalmış sevdanın" yapışmış tenime ter elime kir sessizliğin ortasında bir deli rüzgar akşamdır avuçlarında marmara’nın akşamdır şiire karıştı sular sularda çoğalır sevdalar ellerim ah! ellerim nasıl anlatsam gece gece kokuyor çocuklar Yılmaz Odabaşı |
| Saat: 23:18 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık