![]() |
Sabahlamalıyız Seninle... Sabahlamalıyız seninle Gün ağarana kadar Yağmur dinene kadar Tekrar güneş doğup Yıldızlar kaybolana kadar Sabahlamalıyız seninle Mavi yağmurlu bir sonbaharda İçimde sana olan delice sevgimle (F) Deniz Kılıçkaya |
SENİ BENDE UNUTTUN.. Bir akşamüstü bir rüzgâr yapıştı belime, içtik beraber. Sarhoşluk daha çok acıtır dedi, gözleri yaşararak. Önce inanmadım. Sonra kudurdu, kudurdu. Başım döndü, bağırdım... "Sen, giderken gülüm izlerini silmeyi unuttun. Sen, giderken bitanem, bende bıraktıklarını almayı unuttun. Sen, giderken aşkım, sen hâlâ bendeydin. Çalan bir müzik parçasının sözlerinde unuttun kendini. Bir ağustos akşamında unuttun beni ve seni. Süzülen damlaların sıcaklığında, Sensiz bir gecenin sabahındaki hıçkırıklarda unuttun seni. Terasda içilen bir bardak çayda ya da bir bardak birada unuttun. Bir mangal ateşinin sonrasında, yanmış közlerde unuttun. Beyoğlu'nun o güzel sokaklarında, O ıssız kalabalıkda unuttun kendini. Söylenen yalanlarda, 'iyi ki varsın'larda unuttun seni ve beni. Geceleri baktığımız o yıldızlarda unuttun bizi. Bir daha birlikde çıkamayacağımız Yeniköydeki çay bahcesinde, Papatya'da unuttun bizi. Adını bir türlü koyamadığın gelecekdeki güzel günlerimizde unuttun. Beraber yakılan sigaralarda unuttun bizi. Sen giderken bitanem, SENİ BENDE UNUTTUN !!!." |
SOR KENDİNE BENİ Sor sevdiğim, Sonra kağıttan gemiler yap, Yelkenleri olmayan, Direkleri mavi bildiğim, Sor beni gördüğün her buluta, Sevdalıların hatırına, Geceleri yıldızlarda parlayan, Denizlerin suskunluğuna bırak beni, Ve çek gökyüzümü üzerine, Dalıp git hayallerin sonsuzluğuna, Çocuklar çıkarsa karşına, Gülümse, uzat ellerini, Ceplerinden çıkarıp verirler sana, Tenimde gizlenen dudak izlerini, Şaşırma, Sabah olacak birazdan, Sor beni yağmurlarına, Sor sevdiğim Ve pencereden bak bakabildiğin kadar, Gördüğün son noktada, Seni seyretmekteyim... |
Millet Ruhu Bir yiğit vardı gömdüler şu karşı bayıra... Arkadan kefenini, gömleğini soydular. "Aman kalkar!" deyip üstüne taşlar koydular, Bir yiğit vardı; gömdüler şu karşı bayıra. Yiğidim, hele anlatıver olup biteni! Sen dertli, vatan dertli, oturup ağlayalım... Ağlayıp da sinelerimizi dağlayalım, Yiğidim, hele anlatıver olup biteni. Ses ver yiğidim, yoksa beni duymuyor musun! Yıllar var ki hep hayalinle oynaşıyorum, Kalkıp geleceğin ümidiyle yaşıyorum... Ses ver yiğidim, yoksa beni duymuyor musun?! Sırtımda ardan bir gömlek, yılların vebali, Ümitle ışıldayan gönlüm, seni bekliyor; Kah göklerde uçup, kah yerlerde emekliyor. Sırtımda ardan bir gömlek, yılların vebali. Her tarafta harab eller, baykuşlara bayram, Köprüler bir bir yıkılmış ve yollar yolcusuz, Gelip uğrayanı kalmamış çesmeler, susuz.. Her tarafta harab eller, baykuşlara bayram. İradelerde çatırtı, ruhlarda müthiş şok, Tarihi yağmaladı bir düzine tarihsiz; Değerler altüst oldu, mukaddesat sahibsiz, İradelerde çatırtı, ruhlarda müthiş şok. Tıpkı rüyalarda olduğu gibi diril, gel! Beyaz atının üzerinde bir sabah erken; Gözlerim kapalı ruhumda seni süzerken Tıpkı rüyalarda olduğu gibi diril, gel! |
Ben Henüz Sensiz Yapamıyorum Korkuyorum gecelerden… Bitip tükenmiyor Yalnız kalıyorum yine senle… Kızıyorsun bana Ağlıyorsun… Çekip gidiyorsun Birde affettiğini düşlüyorum. Dönüp geliyorsun Bu sefer gülüyorsun… Rahatlıyorum… Sonra gerçek bana bir tokat atıyor Kendime geliyorum “Nerdesin?”… İnan bana olmuyor Sensizlik dokunuyor Gözyaşlarım kurumuyor Unutamıyorum ne seni ne o günleri… Gerçekler gerçekten acıymış… Dudaklarımdan şu cümle dökülüyor “Ben henüz sensiz yapamıyorum…” |
Kardelen Çiçeğim Aşıklar kenti İstanbul’dayım, ama sensiz Soğuk bir bahar günü nedendir bilinmez, Halbuki ben bu buharın sıcaklığını yaşamak isterdim, Ama bu sefer olmadı ısınamadım birtanem. Boğazı sensiz geçtim, Ortaköy’ü seyrettim tepeden Sahili aradım, caminin yanıydı oturduğum Seni beklerken, kedileri besleyen kızı hatırladım O ne mutluluktu kızın yüzündeki ifade Birer birer okşadı ayrılmadan onları, Sonra kasımpatıları ve sarı gülleri hatırladım, Kardelen çiçeğim, nerden bilirdim sarı güllerin ayrılığını Yoksa alır mıydım sana bile bile birtanem, Canım, cicim, hayatım, sevgilim söyle.... Mayısın dördü, rüzgar o kadar sertki Güneşin gri bulutların arkasına saklandığında Kadıköy iskelesinde oturuyorum, Denizi, martıları yani senin aşık olduğun, Hayalindeki şehri senin gözlerinle seyrediyorum Çok uzaklara bakıyorum gözlerinle Ama ne olurdun sen yanımda olsaydın da O güzelim şehri kollarımın arasında seyretseydin. Gemilerin kalkış saatlerini beraber ezberlerdik Martıların seslerini, kanat çırpışlarını, Ne olurdun birtanem sözünü tutsaydın da Buralarda beni yalnız bırakmasaydın Seni o kadar çok sevdiğimi bildiğin halde Bunu bana yapmasaydın ne olurdu? İstanbul’u senin gözlerinle seyrediyorum Kahverengi sevecen gözlerinle, A ne olurdun sevgilim yanımda olsaydın O incecik narin ellerinden tutsaydım öpseydim doyasıya Ellrimle rüzgarda dağılan saçlarını toplasaydım O buğday rengi çikolata kokulu tenine dokunsaydım O güzelim boynunu öpseydim ama sol yanını! Sana "Seni Seviyorum Kardelen Çiçeğim" deseydim |
Babalar Günü Bugün yine babalar günü Baba hiç görmedi ki güldüğünü Bir gün duyarsınız öldüğünü İşte o zaman olur babalar günü Senede bir gün anmak yetmiyor Nesil böyle gelmiş böyle gidiyor Bayramlarda bile elini öpmüyor Sen bunamı diyorsun babalar günü Bir gün onlarda baba olacak Babanın önemini anlayacak Babasını arasada bulamayacak Onlar için olacak kıyamet günü. |
Rüzgar Saatleri Hep o rüzgar, hep o rüzgar Estikçe seni özlerim. Yollarima hatiralar Kestikçe seni özlerim... Bir yangin ki; damar damar Misralarda çikiş arar. Neş'e mi hüzzam şarkilar Bastikça seni özlerim... Dönmeden gün bitmeden çag, Gel rahmet ol başima yag. Içimde o konuşan dag, Sustukça seni özlerim... Niyaz kildim yücelere, Sigmaz oldum hecelere. Sabah olmaz gecelere, Küstükçe seni özlerim... |
http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif Beni Hatırla http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/kalp005.gif Uzakta bir yıldız kaydığında Yüreğin deli gibi çarptığı anda Korktuğun zaman unutulmaktan Bilki ben seni düsünüyorum... Kendini yalnız hissettiğinde Tüm hayallerin kaybolup gittiğinde Içindeki son umutta bittiğinde Bilki ben seni özlüyorum... Hiç nedensiz yere üzüldüğünde Deli ğibi ağlamak istediğinde Yaşlar dolunca o güzel gözlerine Bilki ben seni anıyorum... Başkaları seni kırdığında Beni en çok arzuladığın anda Kalbindeki sızı durduğunda Bilki ben seni istiyorum... AYSUN PATAN http://www.sevgidenizi.com/sizden_gelenler/images/cicek001.gif |
Uçun Kuşlar insandır suda akan yaprakta yeşil gülde kırmızı zorlu bir dal gibi eğleniriz de fırtınalarla ince bir sızı birdenbire kırar kollarımızı ve bir akşam kuşlar gibi elimizden uçup giden mutluluk bir sabah ebemkuşaklarının altından dörtnala gelir yaşayalım çocuklar her şey bizimdir bir giysi örtüsünde buldum ben bu yedi satırı bozkırda yüzükoyun bir hitit kasabası yedi satır yedi bülbül yavrusu vurmuşlar ******* da kalmış yavrusu bir sürgün şair yazmış vaktin birinde bir genç kız işlemiş onu örtüye yedi renk ipek iplik, yedi bülbül yavrusu ak örtüde yedi satır, gökkuşağı iğrisi bu yalnızlık bu sürgün, insan olmak acısı aldım yedi yavrucuğu koydum buraya yaşıyor mu bilmiyorum o sürgün şair yaşıyorsa bilsin diye o sürgün şair bir gün çıkıp gelsin diye o sürgün şair ‘uçun kuşlar’ ‘uçun kuşlar’ koydum adını bir giysi örtüsünde yedi bülbül yavrusu yedi satır, yedi renk, gökkuşağı iğrisi |
| Saat: 22:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık