![]() |
GÜZEL GÖZLÜM Yeniden düşmek yollara Hiç bırakmadığım tespihimi alıp Gözlerinin renginden siyahı çalıp Zaman akıyormuş, gün geçiyormuş Umursamadan ilerlemek Derdine düştüğüm sen kadar derin Güneş kadar ışıltılı Ve yangında arta kalan Hala yanan, kömür gibi gözlerin… Gülümsemek arada bir Nedensiz değil elbette; bana bakıp Sormadan gülün neden konduğunu kapına Ve geleceksen bakmadan ardına Susacaksan yeri geldiğinde Yüreğimin yangınlarında ter döküp Gerekirse kalbini yerinden söküp Yine de gitmeyeceksen sev, güzel gözlüm SusKun |
Ben Henüz Sensiz Yapamıyorum Korkuyorum gecelerden… Bitip tükenmiyor Yalnız kalıyorum yine senle… Kızıyorsun bana Ağlıyorsun… Çekip gidiyorsun Birde affettiğini düşlüyorum. Dönüp geliyorsun Bu sefer gülüyorsun… Rahatlıyorum… Sonra gerçek bana bir tokat atıyor Kendime geliyorum “Nerdesin?”… İnan bana olmuyor Sensizlik dokunuyor Gözyaşlarım kurumuyor Unutamıyorum ne seni ne o günleri… Gerçekler gerçekten acıymış… Dudaklarımdan şu cümle dökülüyor “Ben henüz sensiz yapamıyorum…” |
ANLAYABİLİRMİSİN SEN.. uzun soğuk kış gecelerinde.. kendisinden başka dinleyeni olmayıpta duvarlarla konuşanın halini.. ANLAYABİLİRMİSİN SEN kırık dökük tencerede,kuru ekmekten başka yiyeceği olmayan , etrafına toplanıpta paylaşamayan o çocukların halini ANLAYABİLİRMİSİN SEN el bebek gül bebek bayramlarında şen şakrak oynayan çocukların yanında bir köşede boynunu bükmüş gözü yaşlı o masumun halini.. ANLAYABİLİRMİSİN SEN yazın plajlarda,kışın barlarda elinde içki kadehi eşitlik lakırdısı yapanların yanısıra kucağında bebesiyle, soğuktan hıçkıran o çaresiz *****n halini ANLAYABİLİRMİSİN SEN cebinde beş kuruş parası olmayan evinde açlıktan çocukları ağlayan yeni başlayan bir günü ölümden sayan o yoksul babanın halini.. ANLAYABİLİRMİSİN SEN |
Hani Bir An Gelir... Hani bir ân gelir... Ve söylenmez sözler söylenir olur! ..... Hani bir ân gelir... Mutluluk pembe bir ipek mendil gibi savrulur loş odada! ..... Hani bir ân gelir... Bir ân gelir... Hani bir göz bir göze gelir. Hani, öyle bir ân gelir ki; En “gelinmez” yollarla en “varılmaz” yolların, senle ben arasındaki yarda boyun büktüğünü görürsün... Bu yar; iki yâr arasıdır! .. Her yar iki yâr arasıdır! .. Ve üstelik; Yaralar yara benzer, Her yar yaraya benzer! Yar başında duruşum; Yâre nâraya benzer! ... Halbuki gök yerin... Halbuki gök yarın... Halbuki gök yârin içindedir bu mesafelerde! .. ..... Veya gök, mavi bir hançer gibi dalıvermiştir de toprağın içine; şimdi toprak, kendi içindeki kocca bir yarayı yâr bilmiş... Kendini parçalayan kooskoca bir yar başına türbedar olmuştur! ! ! Halbuki hep... Hep iki yârdır; Bir yar başında duran... ..... Her yar, yâri gördüğüm rüyadır! .. Yolun biri gözlerinden başlaar senden içeri gider; diğeri gözlerimden, benden içeri... Bir yar oluşur her yârin arasında kalan boşlukta! .. Ben, yarın bir duvarı olup sana bakarım bu yandan... Sen yarın bir duvarı olur, o yandan bana bakarsın! .. Ve en derinimden gelip en derinine gidebilecek olan yol ile, en derininden çıkıp en derinime inebilecek olan gökkuşağı “bakışlarımızda” kopar! .. Biz, sarılmadıkça... ..... Yarlar kaldıkça yârlar arasında! .. Hani bir ân gelir... Ve söylenmez sözler söylenir olur! ..... Hani bir ân gelir... Mutluluk pembe bir ipek mendil gibi savrulur loş odada! ..... Hani bir ân gelir... Bir ân gelir... Hani bir göz bir göze gelir... Hani bir ân gelir... Bir ân... Bakışlar düğümlenir; Bütün yarlar silinir, Sıra söylenmezlere gelir... |
TEZAT DUYGULAR Mapus kaldım Gözlerinin mavisinde Mavi özgürlüktür Gözlerin mavi Mapus maviyi özler Ben gözlerini Yetti artık mapusluğum Maviye boya beni... |
Yağmur I Yağmur damlaları Aralıksız düşüyor Yere. Bunlar İçimdeki gözyaşları Senin için akan. Her damla çarpışında Sesler çıkararak pencereye, Bir damla daha akıyor Yüreğimden. Balkondaki çiçeklerin üzerinde Gözyaşlarım var şimdi. Damlalar akıp gidiyor, Karışıyor toprağa. Üzüntümü toprağa Verip, Zevkini çıkarmaya çalışıyorum Bu yağmurun. Yine sen varsın aklımda, Unutamıyorum. Bir anda, Gözlerimin içine bakarak Gülümseyişin geliyor gözlerimin önüne. Yağmur Tazelik veriyor hayatıma. Düşüncenle Bir gülümseme geliyor Yüzüme Bu kadar zamandan sonra. |
SEN Sen; Gözlerinde kaybolduğum, Hissizleştiğim, Son kadehimdeki şarap gibi, Sarhoşluğumsun Yalnızlığımsın,Gecelerimsin; Yüreğimin derinliklerinde Anlatamadığım, Garip duygularımsın .. Yaşayıp ta anlatamadığım Sevgilimsin ... |
Aşk Biyografisi Çember çevirerek koşarken sokaklarda Düşüp dizlerimizi parçalardık. Gülen gözlerle kalkıp ayağa, Çember peşinde yine koşmaya başlardık. Usanmazdık,bıkmazdık,yorulmazdık, Yaramazdık,kararlıydık,inatçıydık. Dizimizdeki akan kanlara aldırmazdık; Kabuk bağladı yaralarımız ,yılmadık... Sapanlarımız vardı ellerimizde, Kuşları birer birer avlardık. pişman olduk sonraları ama Epeyce kuşun canını aldık.. Çocuk aklımızdan çıkmazdı yaramazlık, Çok yaramazdık. Bitince çocukluğumuz, Biraz büyünce aklımız, Sakallarımız başlayınca pipon maçına derslerden kaçmaya başladık sigara molasına.. Bir meraktı önceleri sonra sardı sımsıkı, Arkasından bira geldi,rakı.. Dağıttık iyice ,saldık kendimizi.. Lise de bitti bunlara rağmen teşekkürle.. Başladım yüksek okulda okumaya... Herşey iyiydi ,herşey güzel. Sonra aşk yakaladı omuzlarımdan. Tuttu silkeledi , Tuttu vurdu yüreğimi. Ve çekip gitti bırakıp cesedimi.. Epeyce ölü kaldım. Geçince 'zaman'ilaç oldu bana. İyileştim sanarken,yine çıktı aşk. Yine vurdu bıraktı beni, yine attı kaçtı beni. Yine öldüm.. 'Zaman yine iyileştidi,iyileştim. Ben aşkı aradım,buldum.. Ondan hesap soracaktım. Onu sardım sımsıkı, Tam bırakacaktım vurarak yüreğini, Öldüğüm anlar geldi aklıma.. Öldürmeyecektim aşkı,bıraktım. Nereye giderse gitsindi, ne olursa olsundu sonu.. Bırakılmaz oldu sonra; Daha da sarıldım. Sımsıkı hemde dört kolla. Araya 'zaman' girdi sonra. Özlemenin güzelliğini de Acısını da aynı anda yaşadım. Aşka da bağlandım. 'Zaman' oyun oynadı bana.. Aşkım benden kopmuş bu arada. Hissi kalmamış,ben seven yalnız.. Duyguları kaybolmuş,bir ben seven yalnız. Şans tanımadı 'zaman', Bir defa daha istedim,olmadı.. Biterken bu aşk da ben ölmedim. Ölmemeyi öğrendim ama, Felç kaldı duygularım.... |
Ben Sendim Tanıdıkça seviyor, sevdikçe tanıyordum seni Soğuk gecelerime sıcak bir merhaba, Boş geçen ömrüme bir anlamdın... Buldum diyordum! Sonunda buldum... Bana benden yakın, benden öte bir şeydin Ne konuşmaya gerek vardı ne anlatmaya. Gözlerimiz konuşuyor gönlümüz dinliyordu. Anlaşılmak ne güzel şeymiş, bilmiyordum... Ömrümce özlemini çekmiştim oysa Öyle ani girdin ki hayatıma Birden bire, bilmeden, istemeden.. Fırtına gibi yaktın yıktın her şeyi Ne ideallerim kaldı geriye, ne prensiplerim... Oysa yasaktın bana Benim sana yasak olduğum gibi... Nereye baksam Ne düşünsem Ne yapsam her an aklımdaydın. Bilmiyorum rüyalarıma da girdin mi Hatırlamam rüyalarımı Ama her sabah uyandığımda İlk aklıma gelen yine sen oluyordun. Gönülden bir günaydın gönderiyordum sana Gönülden... Taptaze, Sıcacık Buram buram aşk kokan Üşümüş gönlünü ısıtsın diye. Sende üşüyordun yalnızlıktan, Anlaşılamamaktan kahroluyordun Bir şeyleri anlatabilmek için Kelimelerle boğuşmak sana da zül geliyordu. Kendini anlatmaya çalışmak kahrediyordu Neden ben anlatmak zorunda kalıyor ki diyordun. Neden onlar anlamıyorlar... Neden... İşte kadınım Böyle bir anda girdin hayatıma Yıllardır özlemimdin, idealimdin. İnanmıyordum artık varlığına idealimdeki kadının. İmkânsız diyordum. Benim gibi bir aptal daha olamaz hayatta. Benim kadar garip Benim kadar yalnız Benim kadar hiç kimse... Başkaları uğruna kendini feda edecek, Onların mutluluğu için kendini hiçe sayacak Başka bir aptal daha olamaz dünyada. Ne yazık ki varmış!.. Güzel geçen bir kaç ayın sonunda Geldiğin gibi gittin, yakıp yıkarak.. Dağ gibi bir adamı yerle bir ederek. Başkalarının mutluluğu için Kurban ettin kendini ve beni. Düşünmedin hiç sevgimizi. Düşünmedin beni. Çünkü ben sendim Ve sen kendini düşünmezdin... |
SENSİZLİKTEN ÇOK KORKUYORUM İÇİMİ ACITIYOR YOKLUĞUN SENSİZ GEÇEN HER GÜNE LANET EDİYORUM SESSİZCE AĞLIYORUM KORKUYORUM AŞKIM SENSİZLİKTEN ÇOK KORKUYORUM. ÜRPERTİYOR İÇİMİ YOKLUĞUN SENSİZLİK BANA VERİLMİŞ EN BÜYÜK CEZA YOKLUĞUN İÇİMDE KANAYAN BİR YARA GİBİ HER DAİM ACITIYOR CANIMI ÖLESİYE HAYKIRMAK İSTİYORUM SENİ SEVDİĞİMİ SENSİZ OLAMADIĞIMI,SENDEN KOPAMADIĞIMI KORKUYORUM AŞKIM SENSİZLİKTEN ÇOK KORKUYORUM. |
| Saat: 22:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık