![]() |
Çocuklarımıza Nasihat Hakkındır yaramazlık. Dik duvarlara tırman yüksek ağaçlara çık. Usta bir kaplan gibi kullansın elin yerde yıldırım gibi giden bisikletini.. Ve din dersleri hocasının resmini yapan kurşunkaleminle yık Mızraklı İlmihalin yeşil sarıklı iskeletini.. Sen kendi cennetini kara toprağın üstünde kur. Coğrafya kitabıyla sustur, seni "Hilkati Âdem"le aldatanı.. Sen sade toprağı tanı toprağa inan. Ayırdetme öz anandan toprak *****. Toprağı sev anan kadar... 1928 |
Ben Sana Yanarken Gözlerine bakarken umurumda değil mevsimler Gülüşün hep deniz kenarı bana Sen bir adım attığında göreceksin Elinde balonlarla bekleyen o adam benim Aldığım en derin nefessin sen Dudaklarının dudaklarımdaki işgali hala yüreğimde Nefes alıyorum ama hala bulamadım seni 'ben sana yanarken şimdi...sen kim bilir nerede üşüyorsun' |
VAR_MI_SIN 16 kez okundu Var mısın... Masal gibi bir aşk yaşayalım seninle Bir sen bir ben bilelim yaşananları Sonra denizden bir boş sayfa açıp Var mısın... Sulara yazalım masal aşkımızı Varsın yaşanmamış olsun Dalgalar kayalarda söylesin şarkımızı Aşkımız kıyı kıyı, liman liman dolaşsın Var mısın... Bir düş olup düşelim sulara Bedenlerimiz arzulara teslim Aşk selinde yıkanalım sırılsıklam Dev dalgalarda bir bedende sarsılalım Var mısın... Koskoca bir ummanda kaybolalım Aşkımızı anlatalım uçan kuşa Dolaşıp liman liman cümle alemi Fırtınada aynı limana sığınalım Var mısın... Yazalım yaşanmış gibi yaşanmamışları Öpüşmelerimizi boş kumsalda Hayal sevişmelerimizi bulutlar altında İster adı masal olsun aşkımızın Var mısın... Bir gecede bin defa ölelim İçimizde masalsı ürpermeler Kah ağlayalım kah gülelim Sulara aşkımızı yazıp acıları silelim Var mısın... Bir masal yazalım sulara Yaşanmamış aşkımızın masalını Sonra ölelim hiç yaşamamış gibi yarın Masal aşkımız sularda yaşasın |
Gözlerin Gözlerin gözlerin gözlerin, ister hapisaneme, ister hastaneme gel, gözlerin gözlerin gözlerin hep güneşte, şu Mayıs ayı sonlarında öyledir işte Antalya tarafında ekinler seher vakti. Gözlerin gözlerin gözlerin, kaç defa karşımda ağladılar çırılçıplak kaldı gözlerin altı aylık çocuk gözleri gibi kocaman ve çırılçıplak, fakat bir gün bile güneşsiz kalmadılar. Gözlerin gözlerin gözlerin, gözlerin bir mahmurlaşmayagörsün sevinçli bahtiyar alabildiğine akıllı ve mükemmel dillere destan bir şeyler olur dünyaya sevdası insanın. Gözlerin gözlerin gözlerin, sonbaharda öyledir işte kestanelikleri Bursa'nın ve yaz yağmurundan sonra yapraklar ve her mevsim ve her saat İstanbul. Gözlerin gözlerin gözlerin, gün gelecek gülüm, gün gelecek, kardeş insanlar birbirine senin gözlerinle bakacaklar gülüm, senin gözlerinle bakacaklar. 1956 |
Mavi ve Beyaz Kal Sen bilmezsin belki! Belki de unutmuşsundur Belki de yaşamadığındandır; Böylesi büyük bir Aşk'ı Benim sevdamdır işte; Dizginlenemeyen.. Kuraklığını yeşerteceğim; Elini ver! "AŞKIM" Bir yeni ülkedir sana Sınırlarını sen çiz. Ne dilersen; O'nu yaşayacaksın! AŞK'ın ülkesinde.. Ey sevdigim! Ey yağmur damlalarının gizli şarkısı Islat gönlümün kaldırımlarını da gör; Nasıl boğulur sevda'da dileyene.. Seni Seviyorum Ama; Yolları da seviyorum Ben gidiyorum sevgili Bilinmezlere gidiyorum.. Sen masallar dilersen; Çağır beni sevgilim.. Bana ihtiyacın olduğunu bilecegim Ölmüş olursam; Hayalimle.. Yaşıyorsam; Koşarak.. GELECEGiM !.. Mavi ve Beyaz Kal |
Uyku Bana çiçek gönderme Bir kuş ağacı gönder Dallarında gezinsin Kül rengi güvercinler Konsunlar yastığıma Uyutmak için beni Sırtlarında kuş tüyü Gagalarında ninni Kaldırıp yatağımı Uçursunlar göklere Kendimi yıldızlarda Bulayım birdenbire Bana çiçek gönderme Bir kuş ağacı gönder Alnıma dokunanlar İyileşmiş desinler |
Mavi Liman Çok yorgunum, beni bekleme kaptan. Seyir defterini başkası yazsın. Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman. Beni o limana çıkaramazsın... 1957 |
Gelİrsen Ah o hayalimdeki bir gün gelse de benim olsan... Beni sevsen, yar diye sarsan... Bir saniye bile yanımdan ayrılmasan... Yeşilin bir beni görse, sen hep yüreğimde kalsan... Aylardır kimsenin elini tutamadım... Aklımdasın diye, düşlerimdeki, hislerimdeki seni aldatamadım... Öyle bir his ki bu, hayallerimdeki sana bağlandım... Belki de korktuğum bunları kaybetmekti, sana açılamadım... |
Ben Orada Sen Burada Ben orada öldüm en çok orada bilmezsin Orada zaman buruşmuş bir eski resimdi Orada sen yoktun, gözlerin belli belirsiz Koptum oradan, bir kırık heykelim şimdi Bir kolum derin denizlerde tek başına Ayaklarım çöllerde kum tepelerinde gömülü Alıp götürür saçlarımı bir soğuk rüzgar Ben orada öldüm, en çok orada bir başka türlü Hiç bende değilsin, burada yoksun ki Orada var mısın, ya da ben yok muyum Tek değiliz seninle, bütün olmadık hiç Şimdi nerdeyiz nasılız bilmiyorum Orada akşamlar daha çok serin Ben bu kadar değilim, bu kadar yıkık Sarhoşum, kederliyim, yoksulum, sensizim Orası sisler içinde orası karanlık. Bensiz olduğun yerde değil mi en güzelsin Bensiz olduğun yerde söyle şarkılarını aşkın Bir mermeri al, yont, şekil ver ona benden Bir günah işlercesine sessiz ve dalgın En iyisi sen burada kal, hep burada Ellerinle kal, dudaklarınla, gözlerinle Tut ki bütün renkler senin mavi kırmızı Burada her şey sen nasıl istersen öyle Bir büyük ayna duvarlar çok büyük Orayı düşünme hiç burada soyun Utandır duvarları pencereleri, kapıları İki yalnızız şimdi anlıyor musun Var sandığın sen sen değilsin bir başkası Benim anlasana benim o yok dediğin Sabahları bir serin havayım içine dolan Benim akşamları pencerende beklediğin Hiç bir şey bilmiyorum, sen anlıyorsun Senin bilmediklerini anladığım gibi Güzel, parmaklarının değdiği bir şey Sensizlikler içinde seninle olmak iyi Orada bulutlar yağıyor paramparça Orada ağlayan dağlardır göğe en yakın Orada sen yoksun, orada bir şey yok Orada kan ve ölüm, orada yangın |
Derdim Olsaydın Benim olsaydın, Karanlık sessiz gecelerde Dizlerine yatıp uyumak Benim için değerdi bir ömre Benim olsaydın, Yokluğun da üşüdüğüm yaz gecelerinde Keşke ellerini tutabilseydim Çok şey mi istiyorum sence Benim olsaydın, Son gecem de olsa benim Ölüm o an vız gelirdi Çünkü bu yürek sadece seni sevdi Benim olsaydın, be gülüm Toprağın altında da olsam benim. Ayda bir kere yanıma uğrasaydın Ellerin le toprağımı okşasaydın. Olsaydın da ''derdim olsaydın'' |
| Saat: 00:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık