![]() |
Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını .......... .......... Ataol Behramoğlu |
adımı unuttum adı olmayan yerlerde ne in ne cin ne benî adem zamanlar içinde kuşlar uçuyor kervanlar geçiyor bir iğne deliğinden çarşılar kuruluyor sarayları oyuncak insanları karınca şehirler zamanları gördün mü bir iğne deliğinden adımı unuttum adı olmayan yerlerde geçip gidenlere bakarak Asaf Halet Çelebi |
HASRETLER KURULAN DÜŞLER SANA Sana seni anlatamam ki Sen yüreğimdesin. Karşıma alıp bakamam ki, Gecelerde uzayan Hasretler, kurulan düşler sana. Belki ilk olmayan; son olacak, Senle, yüreğinde hesaplaşma. Sevsem mi? diye Düşüncelere dalman. Beni yaşaman ben yokken. Yüreğinde sevdamı beslemen Sen yaşıyorsun ben anlatamam ki Ben yokken yıldızlarda Bakışlarımı araman. Yüreğine kızmaların sevdi diye. Kovalarken geceyi gündüz, Sevdamı düşledi diye, Yüreğine serzenişini Ben anlatama sana. Sen yüreğimdesin. Karşıma alıp bakamam ki, Sana seni anlatamam ki. İSMAİL TÜRKMEN |
Ağlarsın Kırdığın kadehte kalan ömrümden, Ağlarsın içtiğin yılları bilsen. Hicrinle sararıp solan ömrümden, Ağlarsın biçtiğin dalları bilsen. Sefiller gücünü bende sınadı, Kimi kaçık dedi, kimi bunadı; Berdûş eleştirdi, sarhoş kınadı, Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen. Ar ettim sakladım uğraşlarımı, Haberdâr etmedim sırdaşlarımı. Gizlemek isterken göz yaşlarımı, Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen. Felsefe böyledir dîvânelerde, Teselli aranır bahanelerde, Bir kadeh mey için meyhânelerde, Ağlarsın döktüğüm dilleri bilsen. Ateşe su dedim göz göre göre, Aklım zavallıydı duyguma göre, Bahtına şükretti Mecnûn bin kere, Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen Cemal Safi |
Ağlarsın Kırdığın kadehte kalan ömrümden, Ağlarsın içtiğin yılları bilsen. Hicrinle sararıp solan ömrümden, Ağlarsın biçtiğin dalları bilsen. Sefiller gücünü bende sınadı, Kimi kaçık dedi, kimi bunadı; Berdûş eleştirdi, sarhoş kınadı, Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen. Ar ettim sakladım uğraşlarımı, Haberdâr etmedim sırdaşlarımı. Gizlemek isterken göz yaşlarımı, Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen. Felsefe böyledir dîvânelerde, Teselli aranır bahanelerde, Bir kadeh mey için meyhânelerde, Ağlarsın döktüğüm dilleri bilsen. Ateşe su dedim göz göre göre, Aklım zavallıydı duyguma göre, Bahtına şükretti Mecnûn bin kere, Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen Cemal Safi |
Aklım Almıyor Unutmak sevmekten kolay demiştin; Olmuyor sultanım, kolay olmuyor. Hepsi bir mevsimlik olay demiştin; Dolmuyor sultanım, zaman dolmuyor... Sen gittin kaderim düşman kesildi; Alnına simsiyah mührü basıldı. Bütün aynaların yüzü asıldı; Gülmüyor sultanım sensiz gülmüyor... Ben Allah'tan sonra seni överim Seninle var oldu benim değerim. Senden başkasını nasıl severim! Almıyor sultanım, aklım almıyor... Cemal Safi |
Gurur ve karşılık Aşk gurur değıldir Sevmek sevilmektir. Aşkında gurur varsa Gururun yanında ayrılık vardır. Aşk karşılıklıdır Sevmek sevilmektir. Aşkında karşılık yoksa Hayatında hüsran başlamıştır. Aşk güzeldir Aşkın yanında gurur olmasa Gurur güzeldir Gururun yanında ayrılık olmasa. Aşk güzeldir Aşkında karşılık varsa Hüsran güzeldir Hüsranın yanında ayrılık olmasa. İbrahim Karaca |
Gitme Burada Kal bir başka gülüş var dudağında. söyledikleri belli. söyledikleri,söylemese de belli. "gitme,burada kal"diyor.. gözleriyle konuşuyor, anlamamak mümkün değil.. gözlerinin anlattıkları anlatılır gibi değil! "ne güzel gözlerin var"desem diyorum.. söylemeye meydan kalmıyor; "gitme,burada kal"diyor.. söylemeye de,dinlemeye de alışkın bir hali var. alışık değilim ya bunlara, bu hali beni deli ediyor.. gülmenin doruğunu yaşıyorum onunla! bir şeyler oluşuyor, bakışlarımız buluşuyor.. her bakış bir dokunuş oluyor, dokunuşun izi yanaklarımda;rengi kırmızı.. anlaşılmak ne güzel! verdiğim herşeyi alıyor.. aldığı her şey gözlerinde;adı mutluluk.. sevgi dolu ,sevda dolu bir sesi var.. kulaklarım sesinin peşinde, sesi içimde,yüreğimde.. ve o tekrar ,tekrar; "gitme,burada kal" diyor.. ese®tunay |
Neşeye Davet Durmak bilmiyor yıllar, Engel tanımıyor zaman, Yaşlanıveriyor birden insan, Kanatlanmış uçarcasına. Ecelin alıp götürdüğü, Dönmüyor asla geri; Kurtaracak mı kederin seni O sonsuz gecenin karanlığında? Simon Dach |
Anlamsızlık 'anlamsızlığın başladığı noktada kaybolur insan ' yalnızca cehennemdi seni kuşatan içindeki yitik sandıklarda saklanan yakardı kuşkusuz bedenini, renksiz bir evren. öylesine bir yaşamın kırıntıları dökülürdü ayak bileklerine acı ve isyan bırakırdı tohumlarını avcuna arardın ruhunu sönmüş umutlarında kötü sezgi, şamdan olurdu yağları sızan. uçurumların olurdu sonsuzlukta çoğalarak kaybolan. anlamsızlığın başladığı noktada, yiter insan. gelmez aklına, o temel duygunun sağduyulu sesi. çaresizliğin parlak feneri, yayar ışıklarını intizar ötesi. ne çöl susuzluğu,ne uzayın sonsuzluğu benzemez bu gidişe. siyah ve beyazın yaradılış efsanesi açılır gözlerinin ötesinde. çılgın bir kâbus duyulur kulaklarının o sihirli denkleminde. yoklamaz seni artık çılgın fetişler, kahrından ölesiye kaçtığın gerçekler. anlamsızlığın başladığı noktada belki çağırırsın ölümü ölüm seni tanır ama sen,ölümün bile uzaksındır anlamına yazgısıdır bu sana verilen sürenin bilmem hangi arayışına. renk istersin ışığın olacak, seni bulmasını istediğin çukurda. kalbin delik deşik, sinirlerin yırtık örümcek ağlarından beter. kanla örtülen vicdanın, çamurlanan onurun bir sara nöbeti çattığın direkler hüzzam, adımsız yürüyüşün göçüğün özeti. anlamsızlık; süresi kayıtsız, bilinmeyeni şekilsiz bir keşif kendi dilinde. henüz adı konmamış tüm hastalıkların başlangıcı ruhunu yetim bırakan. tüm sevgilerin başıboş rüzgarlarda yansımasız kırılması. bir ironi,anlamsızlık... seni, bilmediğini sandığın, ıskalamayan silahla vuran Gılgameş'in ağacı, kellesini alsan da, sonunda seni senden alan. her şeyin bir anlamı varsa eğer anlamsızlık bir başka bedel... Ümran Demircan |
| Saat: 23:17 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık