![]() |
YAKARIŞ çocukluğumsun sen benim sisli aynalardan bakışlarını sektirenim günlerin potasında gecelerini eritenim erken baharları susuz yazlarda büyütenim çocukluğumsun sen bir çığlığın peşinden bin ağıt üretenim ciddi marşlara tekerlemeler giydirip çıplak umutla el yordamı aşklara yürüyenim erken ölenim / geç gülenim delikanlı bir aşka yüreğini serenim çocukluğumsun kar vurgunu / yol yorgunu yaralı serçem güneşe değen acemi bulutum yağmurlara sevdalanıp karlarla eriyenim en açık düşleri giyenim / üşüyenim bütün duvarları dost bilip içinde sessiz gözyaşları biriktirenim rüzgarlarla yarışıp kağıttan gemilere umutlar yükleyenim çocukluğumsun sen benim büyüme olur mu Eşref KARADAĞ... |
Dökmedim gözyaşlarımı, Ne acıya, ne kedere. Hep içime atım, İçin için yandım. Rüzgârlarla savruldum, Yağmurlarla ağladım. İçime aktı kanım, Bir ilaç bulamadım. Güneş soldu, gül soldu Solmadım… Yıllar geçti, dağlar aştım Yılmadım… Vurdum, vuruldum Kaçmadım… Dost gördüm, düşman gördüm Korkmadım… Bir yâr gördüm, beter oldum Sevdalandım… deniz kalacı |
Işıkları kapatıp karanlığı seyrediyorum Gözlerine bakar gibi bakıyorum gecenin koynuna Işıkları kapatıp gözlerini seyrediyorum Yanıyor, yanıyorum, buz kesmiş ayazda Yüreğimin titrekliğinden utanıyorum bazen Utanıyorum yalnızlığımdan, yokluğundan… Utanıyorum gecenin çırılçıplak bakışlarından. Kaçacak, saklanacak, hiçbir yer yok… Yok hiçbir zaman sığınacak. Hiçbir aşk yok yalnızlığımdan kurtaracak. Gözlerimi seyrediyorum, kem gözlerin yokluğunda Bakışlarımdaki ihanet kokusu boğuyor kalbimi… Kaçacak, saklanacak, hiçbir yer yok… Yok başka kafes sığınacak… Kalbim, biraz daha dayan… Yakında güneş doğacak. Kalbim, biraz daha dayan… Yakında karanlık göğsünden vurulacak… Gözlerimi alabildiğine açıp güneşi seyrediyorum Hiçbir şey göremiyorum… Kaçacak, saklanacak, hiçbir yer yok… Hiçbir zaman yok sığınacak… Hiçbir aşk yok! .. Hiç! ! ! deniz kalacı |
Gurbete Gurbete kaçacağım o lacivert ülkeye o üzünç denizine uzayan iskeleye ansızın sormaksızın neler kalır geriye gurbete kaçacağım o kimsesiz ülkeye o geri dönülmeze bağlanan ilk köprüye umarsız durmaksızın acılar tüketmeye gurbete çıkacağım o duvaksız tepeye o yolunda gözyaşı çeşmesi kuru köye kopup yalnızlığımdan kopup sonsuzluğumdan gurbete kaçacağım gurbete tükenmeye Yaşar Miraç |
DÖN Sevdiğim ellerde nazın çekilmez, Olur ya usanıp bıkarlarsa dön. Sohbetin dinlenmez kahrın çekilmez, Olur ya gönlünü yıkarlarsa dön. Yalan sözlerine inandıkların; Riyakar yüzüne aldandıkların; Bir gün terk ederse dost sandıkların, O tatlı canını sıkarlarsa dön. Anlarsın sevdiğim hele düşünce, Kıymetimiz soysuz ele düşünce, Unvanın duyulup dile düşünce, Lakabını dilber takarlarsa dön. Eğer savunacak sözün kalmazsa, Başka çaren başka çözüm kalmazsa, Sokağa çıkacak yüzün kalmazsa, Artık kötü gözle bakarlarsa dön. Cemal Safi |
Bir Günüm... acıyı özümsedim çok az gülümsedim mutluluk ümidini inat ettim besledim dertleri oyalarım sevgiyi kovalarım üzmem kimseyi lakin yüreğimi dağlarım bugün olmasa bile bitecek elbet çile çok ihtiyacım var sevgiyle uzanan ele doğa tabiat çiçek baharlar gene gelecek asık suratlı kader bir gün banada gülecek yar nazarında sevgim üçbeş kuruş anca etti şöyle böyle der iken bu şiirde böyle bitti Hakan Timur |
Ya Evde Yoksan Aşkınla ne garip hallere düştüm! Her şeyim tamam da bir sendin noksan! Yağmur yaş demeden yollara düştüm, İçim ürperiyor, ya evde yoksan!.. Elbisem gündelik, pabucum delik, Haberin olsa da sobayı yaksan. Yağmur iliğime geçti üstelik! İçim ürperiyor, ya evde yoksan!.. Sarhoşsan kapını çaldığım anda, ******ler gibi açık saçıksan! Bir de ufak rakı varsa masanda! İçim ürperiyor, ya evde yoksan!.. Bakkala gitmeme lüzum kalmasa, Durumu anlardın takvime baksan! Allah vere misafirin olmasa, İçim ürperiyor, ya evde yoksan!.. Kıvırcık marulun vardır inşallah; Bir salata yapsan, bol limon sıksan. Senin de iştahın iyi maşallah! İçim ürperiyor, ya evde yoksan!.. Sabahlara kadar içsek, sevişsek Ne ben işe gitsem, ne sen ayılsan, Derin bir uykunun dibine düşsek! İçim ürperiyor, ya evde yoksan!.. Ne kadar üşüdüm, nasıl acıktım! İlk önce sıcacık banyoya soksan, Sanırsın şu anda denizden çıktım, İçim ürperiyor, ya evde yoksan!.. Yanlış mı aklımda kalmış acaba! Muhabbet sokağı numara doksan. Boşa mı gidecek bu kadar çaba! İçim ürperiyor, ya evde yoksan!.. Ya yolu kaybettim, ya ben kayboldum! Ne olur bir yerden karşıma çıksan! Tepeden tırnağa sırsıklam oldum! İçim ürperiyor, ya evde yoksan!.. Cemal Safi |
Üvercinka . Böylece bir kere daha boynunlayiz sayili yerlerinden En uzun boynun bu senin dayanmaya ya da umudu kesmemeye Lâleli'den dünyaya dogru giden bir tramvaydayiz Birden nasil oluyor sen yüregimi elliyorsun Ama nasil oluyor sen yüregimi eller ellemez Sevismek bir kere daha yürürlüge giriyor Bütün kara parçalarinda Afrika dahil Aydinca düsünmeyi iyi biliyorsun eksik olma Yatakta yatmayi bildigin kadar Sayin Tanriya kalirsa seninle yatmak günah, daha neler Bosunaymis gibi bunca uzamasi saçlarinin Ben böyle canli saç görmedim ömrümde Her telinin içinde ayri bir kalp çarpiyor Bütün kara parçalari için Afrika dahil Senin bir havan var beni asil saran o Onunla daha bir degere biniyor soluk almak Sabahlari aciktigi için hakli Gününü kurtardi diye güzel Birçok çiçek adlari gibi güzel En taninmis kirmizilarla açan Bütün kara parçalarinda Afrika dahil Birlikte misralar düsürüyoruz ama iyi ama kötü Boynun diyorum boynunu benim kadar kimse degerlendiremez Bir misra daha söylesek sanki her sey düzelecek Iki adim daha atmiyoruz bizi tutuyorlar Böylece bizi bir kere daha tutup kursuna diziyorlar Zaten bizi her gün sabahtan aksama kadar kursuna diziyorlar Bütün kara parçalarinda Afrika dahil Burda senin cesaretinden laf açmanin tam da sirasi Kalanalik caddelerde hürlügün sarkisina katilirkenki Padisah gibi cesaretti o, alimli degme kadinda yok Aklima kadeh tutuslarin geliyor Çiçek Pasajinda aksamüstleri Asil yoksulluk ondan sonra basliyor Bütün kara parçalarinda Afrika hariç degil . Cemal Süreya |
KIRILDIM Vurdun kalbime yine öldürücü darbelerini yaraladin beni Nurten Kederoğlu Kolumu hemde kanadimi kirdin yaraladin yine sen beni Neden neler oluyor yine bagirimi dagladinda üzdün beni Söyle hersey yalanmiydi bir gün uyanacagimiz ruyamiydi Ben bir sana inanmadimmi sana ve sözlerine güvenmedimmi SEni sevdigimi hala anlayamadinmi göz yasimi göremedinmi Bana hasretini cektiriyorsun sende beni birazicik sevmedinmi Sev dedinde sevmedimmi bende askimi tek sana vermedimmi Senin kalbin tastanmi kacdigin kimden kendindenmi yoksa askimdanmi Dürüstlük diyorsun bunu senmi söylüyorsun kime bunu banami diyorsun Baskalarinin günahini bana yüklüyorsun hep sensin senin sucun diyorsun Ey allahim ben ne yapayim nereye gideyim kimlere derdimi acip yanayim Birtanem beni sevdin kiskandinda bende seni sevdim elden kiskanamammi Sen insandin candinda ben tenimde can tasimiyormuyumki hic düsünmedinmi Canim beni korumadin kalbime girip okumadin tek seni sevdigime inanmadinmi En kötü günümde bile beni sen hep yalniz biraktin gözlerimin yasini hic silmedin Sana yalvardim askini dilendim yanimda ol istedim feryadimi sen hic duymadinmi Hayalimde sen varsin düslerimde sen damarimda kanimsin tenimde sen canimsin Seni seviyorum hep sevecegim birtanem seni unutabilirmiyim hic nasil unut diyorsun Bana sus diyorsun hasretinle yanarken dilimde sen dua iken susabilirmiyimki istiyorsun Gözlerin Yeter Unutmuşum kendimi senin gözlerinde Farkında değilim saatlerin geçtiğinin Ne olurdu sanki zaman dursa yarim Elimdeyken sevdiğim senin ellerin Yağmura gerek yok gözlerin yeter Yüreğime yağar hasretin senin Sensiz geçecek her gün yarim Çığ olur düşer yüreğime benim Sözlere gerek yok gözlerin yeter Dilin gizler ama onlar doğruyu söyler Seviyorsun gözlerinden belli yarim Yüreğim yalnızca gözlerini dinler Umut Gül |
Gönül Nikahı İlk görüşte başlar, kalplerde telaş Çok erken kıyılır gönül nikahı Sevgiyi yudumlar, göz yavaş yavaş Bakarken kıyılır gönül nikahı... Beklenen karşına çıkar bir sabah, Belki yeşil gözlü, belki simsiyah, Daha ilk görüşte yürekten bir ah, Çekerken kıyılır gönül nikahı... Neler uydurursun gör daha neler Nice mazeretler, ne bahaneler Kederli gözlerden billur taneler, Dökerken kıyılır gönül nikahı... Alnında sevecek yazdıktan sonra Eninde sonunda senindir sıra Bir vesile olur kibrit sigara Yakarken kıyılır gönül nikahı Düşürür sevdaya yaşı onücü Tanımaz günahı, kanunu, suçu Gururun belini sevginin gücü Bükerken kıyılır gönül nikahı... Cemal Safi |
| Saat: 05:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık