![]() |
BİR HADİSE.. duyuyor musun? bir iç çekiş, sessiz bir yalvarış var.. gözündeki yaş akmaya nöbette.. ve; dua misali titrek bir yakarış.. ardından, yine sessizlik.. buram ,buram acı; buram buram duygu; buram buram sevgi dolu bir damla yuvarlanıyor.. yalnıca o'nun gördüğü, yalnızca o'nun duyduğu bir damla.. yaşanan mı? bilinmezlerle, söylenmezlerle, anlaşılmazlarla dolu bir an! belki bir tufan! ki; kopmaya nöbette! herşeyi durduran mı? beklenmeyen bir uyanış, kanat olan bir kol, ve, "seninleyim" deyen bir seda... ama, yalnızca o'nun gördüğü, yalnızca o'nun duyduğu damla gibi.. öyle bir seda.. öyle bir akış.. o akış ki; bir hadise.. yer ve gök, bilen ve bilmeyen herkes konuşuyor.. gözler iki gönül üzerinde.. bilen de konuşuyor, bilmeyen de.. o iki gönül ki; tek olmaya nöbette!.. ese®tunay |
Bilseydim Meydan mI verirdim bu ayrılığa? Bilseydim bu kadar zor olduğunu. Bilseydim dünyanın böyle karanlık, Bilseydim bu kadar dar olduğunu. Dilimden sıçrayan bir kıvılcımın Bilseydim bir anda kor olduğunu. Bilseydim şu anki gönül acımın Senin yokluğundan var olduğunu. Boyun mu bükmezdim sitem etmene, Bilseydim sükutun kar olduğunu. Sebep mi olurdum dargın gitmene, Bilseydim küsünce sır olduğunu. Bilseydim yüzümün dört mevsimi güz, İçimin ağlayan nar olduğunu. Bilseydim odamın dört duvarı buz, Sensiz yatağımın kar olduğunu. Fırsat mı tanırdım bu dargınlığa Bilseydim bu kadar zor olduğunu. Bilseydim zindandan daha karanlık, Bilseydim hücreden dar olduğunu.... Cemal Safi DÖN Sevdiğim ellerde nazın çekilmez, Olur ya usanıp bıkarlarsa dön. Sohbetin dinlenmez kahrın çekilmez, Olur ya gönlünü yıkarlarsa dön. Yalan sözlerine inandıkların; Riyakar yüzüne aldandıkların; Bir gün terk ederse dost sandıkların, O tatlı canını sıkarlarsa dön. Anlarsın sevdiğim hele düşünce, Kıymetimiz soysuz ele düşünce, Unvanın duyulup dile düşünce, Lakabını dilber takarlarsa dön. Eğer savunacak sözün kalmazsa, Başka çaren başka çözüm kalmazsa, Sokağa çıkacak yüzün kalmazsa, Artık kötü gözle bakarlarsa dön. Cemal Safi |
http://img325.imageshack.us/img325/2673/sigaracopyoo9.jpg Elimde bir sigara Bir o yanar bir de ben Düşmüşüm dört duvara Bir o susar bir de ben Aylar var görmeyeli Değmez elime eli Uzakta bir sevgili Bir o ağlar bir de ben Çatlamış sabır taşım Bir alev her gözyaşım Ah benim dertli başım Bir o döner bir de ben Bu aşkın tek gerçeği Asla yok geleceği Yüreğim kan çiçeği Bir o kanar bir de ben. AHMET SELCUK İLHAN |
Gıza Bak Hele Böyledir kısrağın deli çağları Çalmadan oynuyor kıza bak hele Ben yarattım diyo alçak dağları Kafirin verdiği poza bak hele Bilmem neyin nesi kimin sıpası Çözüldü göynümün katmerli pası Göğüs göğüs değil füze rampası Şafak mı söküyor yüze bak hele Ten değil mübarek akrın sıcağı Koynuna girenin söndü ocağı Bir kalçayı seyret bir de bacağı Tornada çekilmiş dize bak hele Üst yanı Asyalı alt yanı Frenk Her adım atış bir başka ahenk Ela mı bela mı bilmem ki ne renk Şu cellat bakışlı göze bak hele Dedi ki 'Nasibim senmişsin meğer On bin kez maşallah demeden eğer; Koklarsan solarım, nazarın değer' Ağzından yel alsın söze bak hele Dedim ki; 'Ne olur tenhaya gidek, Gidek de feleği perişan edek' 'Say' dedi 'o halde saçımı tek tek' Haspanın ettiği naza bak hele Görenler altını ıslatmış derler Yatağı göl etti döktüğüm terler Yetişin; yanıyor bastığı yerler Giderken koyduğu ize bak hele Cemal Safi |
BİR ÇIKMAZ SOKAKTA Ne kadar dönüp dolaşsam, yine de Hep o çıkmaz sokaktayım çaresiz Bir umut kırıntısı gözlerimde Yürüyorum durmadan, dalgın, sessiz Sokak o sokak, bense ben değilim Sanki bin yıllar geçmiş aradan Boşlukta bir şeyler arıyor elim Belki de mahşere dek bulunmayan Yitirdiğim neydi, aradığım ne Çöken ne yüreğime kurşun gibi Tanrım! ben mi değiştim söylesene Yoksa bende zamanlar mı eskidi Bir yerlere varmadan, nasıl böyle Hiç durmadan akıp gidiyor günler Yaşam diye verdiğin bu mu söyle O mu sırtıma sapladığın hançer Bir çıkmaz sokağın sonunda, işte Suskun ve tek başına seninleyim Fanilikten ölmezliğe geçişte Bilmiyorum, söyle bana, ben neyim Sevdimse; verdiğin yürekle sevdim Sen açtın bu ufku karşımda sonsuz Yürüdüm bir yolun sonuna geldim Yıkık, üzgün ve paramparça onsuz Ölüm buysa, Tanrım buysa yaşamak Sil alnımdan yazdığın bu yazgıyı Ya bir yere çıksın artık bu sokak Ya da öldür içimdeki Tanrıyı!... Ümit Yaşar Oğuzcan |
Sevdiceğim, korkma sen unutulmaktan Çünkü, istesemde unutamam seni Seni, her unutmaya çalışmam benim için yanlızca anmaktır seni Sen, beni unutmaktan kork Kork, çünkü seni böylesine seven kimse bulamayacaksın Ucunda benim olmadığım yollarda ölmekten kork Bensiz yanlızlıklardan kork Bensiz yanlızlıklarda korkmaktan kork . Bensiz mutluluklarla sevinmekten Bensiz hüzünlere ağlamaktan Çünkü; onların yanlız gerçek mutluluklarla mutlu olduğun ve gerçek üzüntülere boğulduğunda yalan olduğunu anlayacaksın. Ve o zaman öyle yalanlar söyle ki bir gerçekten daha değerli ve umut verici olsun Onların seni yarın kahredeceğini bile bile söyle. Bugünün için yarını feda etmekten korkma eğer bugünü de yarını da böyle yaşamak dersen o zaman kendini feda ettiğini bil. Ömer Seydi Ekinci |
BANA SOR uykusuz gecelerin sabahını bana sor yarım kalan aşkımın eyvahını bana sor bana sor yalnızlığı ayrılığı bana sor mutluluğu bilirsin mutsuzluğu bana sor yıkılan yuvaların sonu gelmez yolların yaşanmamış yılların eyvahını bana sor karşılıksız sevginin vefasız sevgilinin bomboş kalan bir elin acısını bana sor AHMET SELÇUK İLKAN |
Çanakkale Anısına Cümle alem bilsin bunu Her yer bize Çanakkale Gelmişti milletin sonu Her yer bize Çanakkale Vatan Bayrak Namus bize Getirdik düşmanı dize Görev verdik geline kıza Her yer bize Çanakkale Resul bize yardım etti Nice evlat şehit gitti Düşman senin işin bitti Her yer bize Çanakkale Anadolu şaha kalktı Irmaklar hep kan aktı Biz vurdukça düşman baktı Her yer bize Çanakkale Orada kurtardık yurdu Nice askeri denize sürdü Şehit oldu lazı, kürdü Her yer bize Çanakkale Daha küçüktü yaşları Anası kınalamış saçları Bize yetmedi güçleri Her yer bize Çanakkale Akpınar’ım yetti artık Çanakkale bitti artık düşman gitti artık Her yer bize Çanakkale Kerem Akpınar |
Melikeye Bazı kelimeler vardır Başlı başına şiir gibidir Bulut, çise, yağmur, kar Kış, yaz, bahar Lale, sümbül, menekşe, papatya, gül Gönül, üzülme, küsme, ağlama, gül Vadi, kumsal, dağ, taş Ak, dökül, çağla, taş Çağlayan, şelale, deniz, okyanus Cömert, dürüst, iffet, namus Hülya, his, rüya, esin Sen işte o kelimelerdensin Cennet, huri, melek Melikesin. Ali Soyyiğit |
Ne Kaybederdin Bir günah işledim bin af diledim Üstünde durmasan ne kaybederdin? Hemen her fırsatta bir tokat gibi Yüzüme vurmasan ne kaybederdin? Neyin eksilirdi beni affetsen ? Ne vardı kalbimi tekrar fethetsen ! Ne olur birazda bizden bahsetsen Hep onu sormasan ne kaybederdin? Evli olmasak ta keyfe kederdi Gönül nikahımız bize yeterdi Şeytana uyup ta bu kadar derdi Başına sarmasan ne kaybederdin? Yakamı tutmasan yargılar gibi Ahiret gününde sorgular gibi Her yerde hatamı sergiler gibi Önüme sermesen ne kaybederdin? Üstüme gelmesen sıkana kadar Üzmesen canımdan bıkana kadar Dağ gibi sabrımı yıkana kadar Dilini yormasan ne kaybederdin? Kanattın yaramı günbegün deşip Paramparça oldun gözümden düşüp Çılgın seller gibi haddini aşıp Üstüme varmasan ne kaybederdin? Hiç şansın kalmadı dönsende geri Yitirdin verdiğim bütün değeri Aşkına emanet ettiğim yeri Bu kadar kırmasan ne kaybederdin? Cemal Safi |
| Saat: 23:18 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık