![]() |
HİÇ BİLMEDİN Hiç görmedin, Senin için akan gözyaşlarımı... Hiç bilmedin, Seni düşünürken Nasıl dalıp gittiğimi... Hiç hissetmedin, Çöl ortasında, vadiyi özler gibi Seni özlediğimi... Unutmaya çalıştım... Unutamadım... SEN, unutamadığımsın... Hiç sormadım, Unutulmuşluk kervanının bir yolcusu Bir handa sabahlayan, bir yabancı Bir günlüğüne açan çiçek.. Bir gecede bitirilen sohbet mi olmak istedin??? Göremedin çabamı... Unutmaya çalıştığımı bilmedin... Çektiğim ızdırabı hissetmedin... Ne gelir elden?? Unutamadım... SEN unutamadığımsın... |
Ben Yine de Dönmeni Bekleyeceğim Acımasızca gelip geçse de yılar. Ak düşüp saçlara,bembeyaz olsalar. Tükenip bitse bile,tek tek umutlar. Ben,yine de dönmeni bekleyeceğim. Gönül bahçesinde solsa da duygular. Silinmeye yüz tutsa da anılar. Gün gelip de unutulsa hatıralar. Ben,yine de dönmeni bekleyeceğim. Deseler artık dönmeyecek o yâr. Bu sözleri senden duyana kadar. Aldığım son nefesi verene kadar. Ben,yine de dönmeni bekleyeceğim. |
Pişmanlık Çiçek kokuları yayılmakta taraçaya Yeni doğan dolunaya, Göz kırpıyor yıldızlar pul pul. Dalgaların sesine, bir gitar solosu karışıyor Çekiyor beni senli bir dünyaya. Kapılmışım salıncağın gel-git’ine Sana geliyorum, senden gidiyorum. Usum, yüreğimi sorguluyor: "Yana yana yanıyorsun Bir yalana kanıyorsun Adını hiç anmasan da Unuttun mu sanıyorsun?" Günlerce ayrıyım senden. Bir kaçışta, bir yalandayım; Hani, için için erir ya insan; erim erim İşte öyle bir andayım. Doğrusu olan şu ki; "Canım" deyişini özledim canım! Ah! Vursam başımı taştan taşa, Sonradan gelir akıl başa; Pişmanım! Ellerin ellerimde, gözlerin gözlerimde "Seni seviyorum" demediğime pişmanım; Utangaçlığıma, sıkılganlığıma düşmanım. Bugün günlerden Salı. Gözlerim kapalı; Esrik duygularımla iç dünyamda gördüğüm, Öylesine karışık ki bu kördüğüm. Çözmek olası mı bir tanem? Dolunayın çevresindeki yıldızlar gibi Yolunda solduğum, uğrunda öldüğüm; Unutmak olası mı? Şimdi, "Güller arasında" şarkısı duyuluyor uzaktan, Dalgaların sesi biniyor üzerine biteviye; Bitmesin bu an diye. Bu kaçışı deşmekte, kendimle halleşmekteyim: "Yakınından uzağından Sıcağından sazağından Aşkın tatlı tuzağından Kurtuldum mu sanıyorsun?" |
Bence sen de şimdi herkes gibisin Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence şimdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin |
Yakamozlar Sevdaya vakit var daha Ama şimdiden başladı yakamozlar Parlamaya yüreğimin dalgalarında... Her zaman mehtabın izdüşümü oldun Bulutlar örttüğünde gökyüzünü... Gecelerce sardı beni sevdanın hüznü, Çünkü uzaktın sen bana... Yeniden yükseliyor deniz üzerinde şimdi ay Yakamozlar yakın bana; sen de... |
Ben hüzünlerle sevdim şiirleri Ben hüzünlerle büyüttüm kendimi Küçükken gamzelerim vardı benim Büyüdükçe hüzne sattım hepsini |
Bende Sen Ben bende değilim Aldın benden sen beni Bir tatlı gülüşünle Tapuladın kalbimi Düşünemez oldum Senden başka ben seni Bilmiyorum çaldım mı Bende senin kalbini Karşılık bulmasam da Unutamam ben seni Bende seni yaşarım İçimde bir sen gibi |
Baskalasan Ask Adini anmak güzeldi, dost agizlarda sana dair cümlelerin islatilmasi... Adini anmak... Yüksek sesle, kimsesiz gecelerin düssel avuntularina sirt çevirip senden söz açmak... Biraz gülünç, biraz sitemkar... güzeldi... Adinin Türkçedeki yankisi özeldi... Seninle yogurt yemek, kendi Kanlicanli, Sülalesi Kandilli yogurtçunun mekaninda... Denize amors durup, yüzüne cepheden bakmak günesli bir mavilikte.... güzeldi.. Ipe sapa konuslanmaz bahanelerle elini tutmak, yüzünde Yüzyillik bir hasreti gidermek güzeldi... Güzeldi'li geçmis zamanlari düsünüyorum simdi... Cümlelerimiz öznesiz...Umursayan yok, Kanlica'daki yogurdu... ve esikteki öpücük, tarih bilinci olmayan bir askin mührüdür artik... Yilmaz Erdogan |
Bendeki Aşk ne arı sevdi balı seni sevdiğim kadar ne dalgalar sahili bekledi benim kadar aşkınla yanan kalbim günden güne eridi güneş bile ısınmaz kalbimdeki nar kadar merih çaresiz kaldı bendeki fırtınaya aşkım barikat kurdu yıldızlara ve aya o kadar ağladım ki denizler doldu taştı lokman bile şaşırdı bu bendeki yaraya bendeki aşk mecnunu keremi kıskandırdı bendeki aşkla ferhat şirinini kandırdı öyle büyük sevdayla bağlandım ki ben sana ruhumdaki büyük aşk erosu usandırdı |
Belki Bir Günaydın'la Aydınlanır Günün Belki Bir Kelimeyle Çoğalır Gülüşün Bir Parça Mutluluk Takılır Belki Gözlerine Belki Bir Başka Açarsın Defterini Bugün Başka Türlü Bakarsın Yaşamın Tadına Bir Başka Gülücük Yansır Dudaklarına Umuda Hoşgeldin Derken Umutsuzluğa Yasak Koyarsın Belki Belki; Belki Bir Barış Şarkısı Takılır Aklına Belki Bir Bebeğin Ellerine Tutunup Pembe Bir Bulutla Oynarsın bugün Belki de; Hiç Bilmediğin O Duyguyu Yaşarken Yaşamın Reset Düğmesine Basıp Yeniden Basladığın, O Gün Olur Bugün... O Gün Bugün Olsun Mu?? |
| Saat: 04:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık