![]() |
Varsayım Uzun kış geceleri, sen de beni ansaydın, Kapı her çalınışta beni geldi sansaydın, İçin için alevsiz, benim gibi yansaydın, Her engeli aşarak, koşup sana gelirdim. Uzaklardan sesimi bir kez bile duysaydın, Yalvaran çağrılara, beklemeden uysaydın, Hasret çeken kalbime ellerini koysaydın, Yokluğunu untup, varlığında erirdim. Bir gün evden çıkmayıp yapayalnız kalsaydın, Senin için yazdığım şiirleri alsaydın, Pencerenin önünde hülyalara dalsaydın, Her engeli aşarak gelip seni sarardım. Hayallerde olsa da hergün beni sorsaydın, Beklemekten usanıp bir falcıya varsaydın, Ümitsizlik içinde ondan beni sorsaydın, Bulamasam izini dağda taşta arardım. Umulmadık bir anda çıkıp bana gelseydin, Şu perişan halimi gözlerinle görseydin, Damlayan gözyaşımı yanağınla silseydin, Göklere yükselerek uçtuğumu sanırdım. O ipek saçlarına mor gülleri taksaydın, Şu an yanımda olup gözlerime baksaydın, Masamızın mumunu aşk oduyla yaksaydın, Canıma canlar katan gül yüzüne kanardım. İrfan Ünübol |
Denizsiz Doğmuş Bir Martının Acısı; Mavikanar denizsiz doğmuş bir martının acısı gözlerinden gözlerinize .hüzün diye bakıp duran. -bileniniz mi var- yeşilden maviye kalkan kuşlar gibi .şu ürkmüş yüreği.(e) kim taş atsa .vurulur düşer. -gömeniniz mi var- bir martı var bir de türküsü kanadında ne gümüş ne altın kanadında .kızılca kıyamet. bakır var -bu türküyü bileniniz mi var- sesinde yosun kokusu kanatları toz toprak .bir insan. .nasıl da mavi kanar. -avuçlarında su sesi olanınız mı var- Hasan Hüseyin Mert |
Aklım almıyor affet; Bu kadar mı yalandın? Yoluna serdiğim bunca şeye inat, Sen bu kadar mı adamdın? ... şaziye öztinen |
Vurda Öyle Git İdam mahkumunun söz hakkı vardır Bari son arzumu sorda öyle git Arının çiçekte göz hakkı vardır Bir buse için durda öyle git Madem gidiyorsun bura son durak Ne adres, ne mektup, ne resim bırak Kendinden bir parça bir cisim bırak Saçından birkaç tel verde öyle git Ardımdan bir damla yaş dökeceksen Adımı andıkça ah ah çekeceksen Kabrime bir gonca gül dikeceksen Ne olur yaşatma vurda öyle git Hem yıllarca oyna gönül sahnemde Hem perdeyi kapat en mutlu demde Sitem oklarına hedef sinemde Açtığın yarayı sarda öyle git Pişmanlık duyarda dönersen geri Gelde gör aşkından kalan eseri Seyret ateşinin düştüğü yeri Hasretin zulmünü görde öyle git Cemal Safi |
Ben Ölürsem Akşamüstü Ölürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Şehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim .......... Ataol Behramoğlu |
BEN BU KÖYÜN DELİSİYİM Beni bilen böyle bilsin Ben dostluğun delisiyim Akıl irfan sizde kalsın Ben bu köyün delisiyim Bu acılar bitene dek Ağlayanlar gülene dek Bu can bende ölene dek Ben bu köyün delisiyim Sesi çıkmaz kırık sazın Tadı olmaz susuz yazın Mezarıma öyle yazın Ben bu köyün delisiyim Ne köleyim ne de bir kul Vicdan bir borç hayat okul Alın sizin olsun akıl Ben bu köyün delisiyim Benim yolum aşkın yolu Benim yolum hakkın yolu Bir tek derdim Anadolu Ben bu köyün delisiyim Sizde para sizde banka Sizde silah sizde bomba Bende dostluk bende sevda Ben bu köyün delisiyim Haydi koşun savaşmaya Bu dünyayı paylaşmaya Ben bakarım çocuklara Ben bu köyün delisiyin Aşk okurum aşk yazarım Aşktır benim tek pınarım Size değmesin nazarım Ben bu köyün delisiyim Yaşayın siz aklı selim Boşverin siz benim halim Siz bir dahi siz bir alim Ben bu köyün delisiyim Benim yolum gönül yolu Benim yolum sevda yolu Bir tek derdim Anadolu Ben bu köyün delisiyim Ben bu yurdun delisiyim... AHMET SELÇUK İLKAN |
Bu Gece En Hüzünlü Şiirleri Yazabilirm Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Şöyle diyebilirim : 'Gece yıldızlardaydı Ve yıldızlar, maviydi, uzaklarda üşürler' Gökte gece yelinin söylediği türküler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Hem sevdim, hem sevildim, ya da o böyle söyler Bu gece gibi miydi kucağıma aldığım Öptüm onu öptüm de üstümde sonsuz gökler Hem sevdim, hem sevildim, ya da ben böyle derim Sevmeden durulmayan iri, durgun bakışlı gözler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Duymak yitirdiğimi, ah daha neler neler Geceyi duymak, onsuz daha ulu geceyi Çimenlere düşen çiy yazdığım bu dizeler Sevgim onu alakoymaya yetmediyse ne çıkar Ve o benimle değil, yıldızlıdır geceler Yürek zor katlanıyor onu yitirmelere Bakışlar sanki onu bana getirecekler Böyle gecelerdeydi ağaçlar beyaz olur Artık ne ben öyleyim ne de eski geceler Sesim ara rüzgarı ona ulaşmak için Şimdi sevmiyorum ya, eskidendi sevmeler Şimdi kimbilir kimin benim olduğu gibi Sesi, aydınlık teni, sonsuz uzayan gözler Sevmiyorum doğrudur, yürek bu hala sever Sevmek kısa sürdüyse unutmak uzun sürer Bu gece gibi miydi kollarıma almıştım Yüreğimde bir burgu ah onu yitirmeler Budur bana verdiği acıların en sonu Sondur bu onun için yazacağım dizeler Pablo Neruda |
BİR SABAH Bir sabah Öyle kimsecikler yokken ortada Bir ben vardım er meydanda Bak o köşe başı senin!... Her şeyi ile sen kokuyor leylak misali Kaldırım taşlarında senin adın var Bilmem kaçıncı saatlerine kadar El bebek gül bebek Büyütmüşüm seni yüreğimde,hayat boyu!... Gezdiğim yerlere götürmüştüm Yüreğinin ellerinden tutarak Kucağımda duyguların!,,, Sonra bir sabah Sadece bir sabaha mahsus Terk ettim hayatını,hayatımla beraber!... Bir sabah Gönlümle seni de götürdüm Tertemiz dünyalara gülerek!.... ................................ Zafer Yazıcı |
Gurbet Akşamları Hiç istemem yine gelir, Çatar gurbet akşamları Yüreğime hançer olur, Batar gurbet akşamları. Öldürecek beni dertler, Bende geçti bini dertler, Dertlerime yeni dertler Katar gurbet akşamları. Bilmiyorum dertten gamdan, Zevk mi alır intikamdan? Kanlım gibi şu yakamdan, Tutar gurbet akşamları Şimdi akşam bak şu anda, Zindandayım ben zindanda, Zindan ne ki zindandan da Beter gurbet akşamları Acılara beler beni, Kesip doğrar diler beni, Parça parça böler beni, Yutar gurbet akşamları. Memleketim ilim obam, Kavim, gardaş, dost, akrabam, Gözlerimde anam, babam, Tüter gurbet akşamları. Kadir Mevla’m yardım etsin Ozan Arif yurda gitsin Bitsin artık bitsin bitsin... Yeter gurbet akşamları. Ozan Arif |
SEBEBİM SEN Yola dökülen izlerde yüreğin saklı Doğmamış günde umutlar Kuş sesleri,ilkbahar,gözlerin Unutulmaya yüz tutan anılarda sen Güllerin arasına saklanmış bir diken gibi Elimi kanatır sana yaklaşmak Uzanırım,yakalayamam Yitik bir sevdada gizlenmiş anıları aralasam Sararan mektupları açsam Elimi yakar sözlerin Biteviye uzayan yollarda sen Bitmemiş bir dünken ikimiz Yoluma ışığım olsan Bu maviyi kim koymuş buraya? Ulaşılmaz enginlerde sen Yalnızlığa isyan eden bu yürek Biteviye koşan gündüz de,gece de Bir ömür saklar,saklarken ağlar Bir gülücük konsa çehreme bir an Sebebim sen.... .............................. Zehra Öcal |
| Saat: 12:25 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık